TripadvisorTrivago
Mapa Vendrell
Enquesta / Encuesta /Survey / Enquête
QR Sant Salvador QR Coma-ruga QR El Francàs
ISO 9001 - 14001
Infocultura - Agenda cultural

Galeria de fotos

NotíciesProgramades noves rutes teatralitzades per la Via Augusta

Programades noves rutes teatralitzades per la Via Augusta

La Comissió del Patrimoni del Vendrell de l’Institut d’Estudis Penedesencs i la Regidoria de Cultura del Vendrell organitzaran per als propers mesos diverses rutes teatralitzades per la Via Augusta.

La ruta s’ofereix per als diumenges 25 de novembre del 2018 i 17 de febrer, 24 de març i 19 de maig del 2019, així com per al dissabte 27 d’abril. El lloc de trobada pels participants serà al davant l’edifici dels Jutjats del Vendrell, per anar a l’inici del Camí Ral. La sortida tindrà lloc a les 10.30 h i l’activitat tindrà una durada de 90 minuts, aproximadament. Per participar-hi cal fer la inscripció (fins a les 14 h del divendres anterior al dia de la visita) a la Regidoria de Cultura del Vendrell (la Rambla, 24), 977 66 56 84 o a arqueologia@elvendrell.net. El preu de l’activitat és de 5 € per persona (que es pagaran en el moment de la visita). Cal portar calçat adequat per a terreny irregular. La ruta no és apta per a mobilitat reduïda. Mínim 5 persones.La Via Augusta

Quan els romans van arribar a la península Ibèrica l’any 218 aC, es van trobar un territori que ja tenia una xarxa viària (Via Heraclea).

L’emperador August va reestructurar aquesta via i la va ampliar, la va marcar amb fites (mil·liaris), va construir-hi ponts i la va organitzar de tal manera que els viatgers poguessin descansar al llarg del trajecte. A partir d’aquesta reforma, el camí va ser conegut amb el nom de Via Augusta.

Amb el pas dels segles, el camí es va continuant utilitzant fins arribat ben bé el segle xx. En l’època medieval es va convertir en camí Ral, que eren les rutes concedides i afavorides pels reis (camí Reial). Posteriorment, un cop construïdes les carreteres asfaltades, el camí Ral va servir per arribar als diferents camps de conreu.

Amb aquesta ruta que es presenta es vol oferir la possibilitat de tornar a viure la sensació de transitar per un d’aquests camins, amb l’afegit d’anar coneixent, mentrestant, la seva història i el seu desenvolupament al llarg de tants segles.

Cal recordar que al gener d’enguany, i seguint les indicacions de la Comissió del Patrimoni del Vendrell, l’Ajuntament va instal·lar vuit plafons al camí de la Via Augusta, després d’haver-hi fet un arranjament, que expliquen el seu valor històric i patrimonial. El camí, d’un quilòmetre i mig aproximadament, comunica la zona dels Bulevards amb el Pla de Mar i està envoltat d’un paisatge de vinya i de marges de pedra seca.

Foto: Pau Arroyo


El Vendrell commemora el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones

El Vendrell commemora el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones

El Vendrell torna a organitzar diversos actes emmarcats en la commemoració del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones (25 de novembre), una diada que s’ha convertit en un símbol de lluita per eradicar aquest tipus de violència.

Rafel Gosálvez, regidor de Polítiques de Gènere i d'Igualtat, ha explicat que, al Vendrell, l’acte institucional tindrà lloc el divendres 23 de novembre, a les 19:30 h, al Centre cívic L’Estació, amb una encesa d’espelmes i la lectura del manifest.

Aquest, per segon any consecutiu, està centrat en la visibilització, sensibilització i lluita contra les violències sexuals. El contingut d'aquest manifest, redactat aquest any per la periodista Ariadna Oltra, està consensuat per la Generalitat de Catalunya, les diputacions i les entitats municipalistes. El manifest serà llegit per Rebeca Morán López, agent del Grup d’Atenció a la Víctima (GAV) dels Mossos d’Esquadra.A continuació, el mateix 23 de novembre, al Centre cívic L’Estació, s’oferirà un muntatge visual de Teatre Espai sota el títol: Culpable de què...?, interpretat per tres actrius on comparteixen diversos relats, narrats en primera persona, a través dels quals exposen les seves vivències i els diferents estadis emocionals pels que passen els personatges.

D’altra banda, els dies 26 i 27 de novembre i els dies 3 i 4 de desembre, a les 19h, al Centre cívic L’Estació acollirà diversos tallers sota el títol global de “Batecs”. Aquesta és una proposta per a aprendre a gestionar les emocions que ens generen moltes situacions quotidianes en l'entorn de la família, de la parella o el laboral i que vol posar en valor la importància de les habilitats socials i parentals a partir de l'autoconeixença i de la reflexió. La proposta consta de quatre tallers: el dilluns 26 de novembre: "M'estimo", per treballar l'autoestima, l'apoderament i el lideratge; el dimarts 27 de novembre: "T'estimo", per treballar les relacions de parella o familiars a través de Teatre Forum i Teatre Social; dilluns 3 de desembre: "Ens estimem", per treballar els vincles afectius dins el marc familiar a través de jocs en família i el dimarts 4 de desembre, "Estimar?" per treballar les diferents cares de l'amor i del desamor i aprendre a detectar conductes masclistes, desigualtat de gènere i violència contra la dona. Aquests tallers estan adreçats a joves, adults i persones grans. Aniran a càrrec de Teatre Espai i s’impartiran de les 19h a les 20.30h. Tots ells són gratuïts, però cal fer inscripció prèvia a través del correu electrònic dones@elvendrell.net o al telèfon 977663289.

Els actes al voltant del 25N també inclouran dues xerrades. El 28 de novembre, a les 19h, es farà la xerrada “Violència masclista, com comença tot”, a càrrec de l’ORC dels Mossos d’Esquadra del Baix Penedès. S’hi analitzaran les causes d'aquesta problemàtica i els elements que impedeixen sovint detectar-la i s’hi donaran recursos i informació per afrontar preventivament situacions d'aquest risc, a més d’exposar-s’hi diverses conductes per poder anticipar-se a les situacions de violència masclista.

El 30 de novembre, a les 19h, la psicòloga Patrícia Maguet oferirà la xerrada “Sobreviure a la parella”, a les 19h, al Centre cívic l’Estació, en la qual es parlarà del que fa que funcioni una relació de parella i què serveix també per entendre què és una relació sana i què no ho és.

El regidor de Polítiques de Gènere i Igualtat ha explicat també en la roda de premsa de presentació dels actes algunes dades destacades sobre l’atenció a les dones que s’ofereix des de l’Ajuntament del Vendrell. En concret, aquest any 2018, i fins a finals d’octubre, entre els Serveis Socials i el SIAD (el Servei d'Informació i Atenció a les Dones) s’han atès un total de 69 dones. Pel què fa al nombre d’atencions realitzades, 49 han estat atencions dels serveis psicològics i 28 pels serveis jurídics.

Pel què fa als casos de maltractament, ja sigui econòmic, físic o psicològic, aquest any s’han atès 49 dones, una xifra similar als anys anteriors. Majoritàriament, les dones ateses als Serveis Socials i el SIAD tenien edats compreses entre els 30 i els 60 anys. En aquest sentit, des de l’Ajuntament del Vendrell s’ha observat com el col·lectiu de dones grans i el de noies joves són els què menys acudeixen als serveis d’atenció a la dona. Per aquest motiu, i durant tot l’any, i gràcies al treball transversal de diverses regidories, Policia i Mossos d’Esquadra, es fan diverses xerrades i sessions informatives sobre violència de gènere als instituts de secundària, a més d’oferir assessorament des del Punt Jove de Salut.


“Fem collage amb material reciclat”, nou taller infantil al Museu Deu aquest dijous

“Fem collage amb material reciclat”, nou taller infantil al Museu Deu aquest dijous

Aquest proper dijous 15 de novembre el Museu Deu del Vendrell organitza un taller infantil per introduir als més petits en l’art del collage, un llenguatge artístic format per molts materials, com ara papers, diaris, fotografies... situats damunt d’un suport.

En aquest taller, que es farà a les 18h, es podrà conèixer la història del collage i els diferents materials que poden usar-se de la mà de l’artista Jordi Morera, artista membre de l’Associació GROP, les obres del qual es poden contemplar a l’exposició temporal del col·lectiu GROP titulada “Horitzons – Diàleg” i que actualment es pot visitar a sala d’exposicions temporals del Museu Deu.


Jordi Roig Morera té un currículum molt extens, amb un post grau en ‘Didàctica d’Arts Plàstiques’ per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), i una àmplia experiència en el camp de les arts plàstiques, tant com educador i tutor de tallers i com artista. Ha fet una gran difusió de la seva obra amb moltes exposicions presentades pel camp de Tarragona, Conca de Barberà... on ha exposat al Monestir de Poblet i Vimbodí. L’any 2000 va guanyar el primer premi d’Art Plàstiques Pere Romeu a Torredembarra. En l’actualitat, l'artista Jordi Morera col·labora als tallers d’arts plàstiques d’Artelier, Batzart, Grup de Dones Torredembarra i SWEA, 'Sweden Women Art Education'.
Les inscripcions al taller “Fem collage amb material reciclat” es poden fer al Museu Deu (Plaça Nova, 6), a través del correu electrònic museudeu@elvendrell.net o bé trucant al telèfon 977666308.

És un taller dirigit a nens i nenes de 6 a 12 anys i és gratuït per a tothom.

Per a més informació:
Museu Deu. Plaça Nova, 6.
977666308. www.museudeu.com / museudeu@elvendrell.net


L’Ajuntament assumirà el cost total de l’enllumenat nadalenc

L’Ajuntament assumirà el cost total de l’enllumenat nadalenc

Ahir a la tarda, el regidor de Promoció Econòmica, Kenneth Martínez, la regidora d’Enllumenat, Camil·la Barnadas i el president del Centre d’Iniciatives i Turisme, Salva Rodríguez, van donar a conèixer les novetats de l’enllumenat nadalenc previst per enguany, i que s’encendrà, amb tota probabilitat, durant el pont del mes de desembre.

El principal canvi respecte a anys anteriors és que a partir d’aquest 2018 l’enllumenat de Nadal serà pagat en la seva totalitat per l’Ajuntament del Vendrell, i que les despeses, per tant, no seran compartides amb el CIT i el comerç local com fins ara. Segons va explicar el regidor de Promoció Econòmica, el canvi ha vingut motivat per diverses qüestions administratives que han recomanat fer un canvi de gestió. Així doncs, a partir d’aquest any, l’Ajuntament es farà càrrec tant del lloguer de les garlandes, així com de la seva col·locació i la despesa d’electricitat. Uns conceptes que, en total, tindran un cost de 8.000 euros.

Aquest import permetrà instal·lar uns 200 punts de llum, xifra molt similar a anteriors campanyes de Nadal. Aquests punts es poden consultar des d’avui dimarts en un mapa penjat a la pàgina web municipal (https://www.elvendrell.net/el-vendrell-per-temes-sp-30652/serveis-municipals-cid-239). D’aquesta manera, segons el regidor de Promoció Econòmica, especialment les associacions, entitats i comerços podran consultar la ubicació dels llums de Nadal i decidir si volen complementar la decoració nadalenca, en aquest cas al seu càrrec però amb la supervisió dels tècnics municipals, bé afegint garlandes o d’altres motius de decoració nadalenca, o bé organitzant algun tipus d’activitat per dinamitzar encara més els carrers comercials durant les festes.

El president del CIT va avançar que enguany l’entitat es tornarà a fer càrrec de la instal·lació de l'arbre de Nadal gegant de la plaça Nova, i que podria encendre’s el divendres 23 de novembre, coincidint amb la campanya comercial del Black Friday.


Una 'estrella' del jazz vocal, dissabte a l'Auditori Pau Casals

Una 'estrella' del jazz vocal, dissabte a l'Auditori Pau Casals

La programació del Temporada de tardor té aquest dissabte, a l'Auditori Pau Casals, una cita amb el jazz. L'artista Michele Hendricks hi oferirà un repertori que inclou el bo i millor de la seva extensa carrera com a vocalista de jazz.

La primera vegada que Michele Hendricks va cantar sobre un escenari era una nena de 8 anys. Ho va fer al costat de Jon Hendricks, el seu pare, i un dels millors cantants de jazz de tots els temps. Decidida a emprendre la seva pròpia carrera, aviat va destacar en l'escena de Sant Francesc a la Costa Oest en general. L'arribada de l'èxit va fer que decidís canviar de lloc de residència, primer a Nova York i més tard, a París. Ha estat una de les cantants destacades de les últimes dècades i la seva obra està recollida en diversos segells discogràfics de prestigi. La veu de Michele ha estat aclamada en tots els continents, i és especialment estimada al Japó, nació amb una llarga tradició d'afició al jazz. Ha merescut els elogis de la crítica internacional, tant per la seva carrera en solitari com per les seves col·laboracions amb jazzmen de la talla de Buddy Rich o Stan Getz.

Tota una veu del jazz, en la línia de les grans dames històriques que arriba a l'Auditori Pau Casals aquest dissabte, al vespre, oferint al públic la seva magnífica tècnica i una gran capacitat de comunicació. a través del jazz vocal han estat elements molt valorats per la crítica i el públic. Els seus concerts són una selecció de la millor música inclosa en la seva nombrosa discografia.

Les entrades pel concert a l'Auditori Pau Casals es poden adquirir a la regidoria de Cultura (La Rambla, 24), al telèfon 977 66 56 84 (de 10 a 14h), a través del portal www.ticketea.com, i al mateix Auditori Pau Casals.

INTÈRPRETS:
Michele Hendricks, veu
Toni Solà, saxo tenor
Gerard Nieto, piano
Ignasi González, contrabaix
Andrea Michelutti, bateria

MICHELE HENDRICKS
Dia: Dissabte, 10 de novembre
Lloc: Auditori Pau Casals
Hora: 20.30 h
Entrada: 15 €
Entrada amb descompte: 12 €


Aquesta setmana arrenca un nou cicle de xerrades “L’ofici de ser pares”

Aquesta setmana arrenca un nou cicle de xerrades “L’ofici de ser pares”

Aquesta setmana s’iniciarà un nou cicle de xerrades de “L’Escola de Mares i Pares”, que porta per nom “L’ofici de ser pares”, i que organitzen l’Ajuntament del Vendrell i la Generalitat de Catalunya amb la col·laboració dels centres, entitats i professionals que hi participen.El cicle pretén donar eines i suport a les famílies a l’hora d’educar els fills i filles a través de sessions que van a càrrec de professionals de disciplines com la psicologia, la pedagogia, la logopèdia o la policia, entre altres. El regidor d’Educació, Kenneth Martínez, ha destacat que “la voluntat d’aquest cicle és aconseguir que les famílies puguin afrontar amb més recursos situacions que es donen en les diferents etapes de creixement del seus fills”.Les xerrades es faran en diverses escoles i equipaments del municipi i en diferents horaris per tal de facilitar l’assistència de les famílies.

La primera sessió es farà el dimecres 24 d’octubre de 2018, a les 19 h, al Centre cívic L’Estació. S’hi farà la presentació del llibre El mando de las emociones, a càrrec d’Aroa Mateo (psicòloga d’Intelment). Es tracta d’un conte que ajuda a treballar i millorar la intel·ligència emocional.

Les altres propostes, fins al mes de maig, són les següents:

Dimecres 21 de novembre de 2018, a les 18 h, a l’Escola Municipal de Música Pau Casals, un col·loqui sobre un protocol per saber si un infant està preparat per llegir, a càrrec del Dr. Catalan i de Sílvia Edo (òptica especialitzada en visió infantil). Tot seguit, es farà una taula rodona sobre què s’ha de fer quan un infant va malament a l’escola.

Dimecres 28 de novembre de 2018, a les 19 h, al Centre cívic L’Estació, s’informarà de com prevenir la violència de gènere des de l’adolescència, a càrrec de l’ORC dels Mossos d’Esquadra del Baix Penedès.

Dimecres 12 de desembre de 2018, de 15:15 h a 16:15 h, a l’escola Àngel Guimerà, Àngela Corominas i Laura Merenciano, logopedes del CDIAP, Baix Penedès exposaran les possibilitats que poden tenir les joguines per estimular el llenguatge.

Dimecres 16 de gener de 2019, de 15:15 h a 16:15 h, a l’escola Pau Casals, la coach Neus Navarro explicarà els beneficis de la pràctica del “mindfulness”, un conjunt de tècniques derivades de la meditació budista, per aconseguir més èxit acadèmic i benestar personal.

Dimecres 30 de gener de 2019, de 15:15 h a 16:15 h, a l’escola Marta Mata, Carme Reyes, orientadora i psicòloga de l’institut Mediterrània, parlarà sobre què es pot fer si es detecten possibles trastorns el desenvolupament o de l’aprenentatge.

Dimecres 13 de febrer de 2019, de 15:15 h a 16:15 h, a l’escola Àngels Garriga, infermeres de pediatria del CAP I plantejaran casos pràctics per adquirir nocions bàsiques de primers auxilis.

Dimecres 27 de febrer de 2019, de 15:15 h a 16:15 h, a l’escola Els Secallets, des del centre SINAPSIS es proposaran eines i hàbits per ajudar els infants a parlar i aprendre millor.

Dimecres 13 de març de 2019, de 15:15 h a 16:15 h, a l’escola Teresina Martorell, Sandra Rente, psicopedagoga de Xenòlit, exposarà què cal fer per aconseguir que els infants siguin més egurs i autònoms.

Dimecres 27 de març de 2019, a les 19 h, al Centre cívic L’Estació, es tractarà el tema del bullying a càrrec de l’ORC dels Mossos d’Esquadra del Baix Penedès i d’Aroa Mateo (psicòloga d’Intelment).

Dimecres 9 d’abril de 2019, de 15:15 h a 16:15 h, a l’escola Pla de Mar, Isabel Serisier de CEMTA donarà idees per fomentar l’emprenedoria, la innovació i la creativitat en els infants.

Dimecres 24 d’abril de 2019, de 15:15 h a 16:15 h, a l’escola Garbí, Carme Reyes, orientadora i psicòloga de l’institut Mediterrània donarà pautes de com explicar l’arribada d’un germà o germana “especial” o “diferent”.

Dimecres 15 de maig de 2019, a les 19 h, al Centre cívic L’Estació, Marta Bodoy, psicòloga de Sinapsis i orientadora de l’institut Andreu Nin, plantejarà quan i com s’ha de començar a parlar de sexualitat amb els fills i filles.

Dimecres 29 de maig de 2019, a les 19 h, al Centre cívic L’Estació, es farà l’acte de cloenda d’aquest cicle de xerrades amb una taula rodona sobre el TDAH.

Totes les sessions són obertes a famílies i educadors dels centres escolars de la comarca, i no cal fer inscripció prèvia.

Per a més informació: https://peevendrell.blogspot.com.es/ Regidoria d’Educació, tel. 977 66 89 62.


A punt la quarta festa “Fem Barri” que promou la convivència i el civisme

A punt la quarta festa “Fem Barri” que promou la convivència i el civisme

La Taula Comunitària del barri de Ca l’Escori i els pisos Planas i la Regidoria de Serveis Socials organitzen el dissabte dia 27 d’octubre, a partir de les 10 i fins les 2 de la tarda, la quarta edició de la “Festa al Barri”. Es tracta d’una festa oberta a la participació de tothom on hi haurà activitats per a totes les edats: pintada del mur pel civisme i la convivència, tallers i manualitats, jocs infantils i, enguany, organitzem una nova activitat, un concurs de dolços.
Aquesta és una iniciativa que ha sorgit de les entitats que participen a la taula comunitària per dinamitzar i promoure activitats per a la convivència i el civisme en aquest barri. Enguany, així com es va fer l’any passat, amb l’objectiu d’embellir el barri tornarem pintar el mur del c/ Sant Joan i ho farà l’artista guanyador de la darrera edició del Cultura Urbana.

Les entitats participants que organitzen la festa al barri són: Casal Jove del Vendrell, Ass. de Dones Al-Manar, Grup de Dones del Vendrell, Ass. Cultural de Joves de Catalunya, Càritas, El Ventall-Fundació Sta. Teresa, La Ballaruga, La Trinxera, ACTUA SCCP i veïns i veïnes a títol individual. I les regidories de Serveis Socials, Joventut i Policia Local.

Es convida a tots els vendrellencs i vendrellenques a participar en aquesta festa intercultural que ja forma part de l’agenda del municipi.


Què és la Taula Comunitària?
La taula comunitària del Vendrell és un punt de trobada d’associacions i persones per crear vincles i promoure noves iniciatives que permetin l’intercanvi entre generacions i el coneixement de les diferents cultures que tenim al Vendrell. És un punt de trobada viu i dinàmic en el què, depenent dels projectes i iniciatives, se sumen noves entitats i persones que volen participar de les activitats que es van generant.


La taula va néixer fa quatre anys des de Serveis Socials i l’Associació CEPS Projectes Socials. Mica en mica s’ha anat consolidant com a espai col·laboratiu que permet sobretot un treball en xarxa de manera que les mateixes entitats que hi participen paral·lelament gràcies a la taula comunitària, han endegat nous projectes.


Gràcies al paper actiu que tenen les entitats, a més de la festa, la taula comunitària organitza durant tot l’any tallers, xerrades i d’altres iniciatives com ara classes de català i castellà per a persones estrangeres, xerrades sobre els drets i deures de les comunitats de veïns, xerrades de sensibilització sobre la violència envers les dones, tallers de cuina, cursos d’autoestima, i moltes més. Aquestes propostes donen fruit gràcies a la coordinació de la regidoria de Serveis Socials i la implicació de les regidories d’Educació, Joventut, la Policia Local i els Mossos l’Esquadra.


Trobareu informació sobre el què anem fent al Facebook: Desenvolupament comunitari al Vendrell o bé trucant a la Regidoria de Serveis Socials al telèfon 977 16 64 16.


La Fundació Apel·les Fenosa recorda amb una exposició el retrobament de Fenosa amb els seus amics de joventut en tornar de l’exili

La Fundació Apel·les Fenosa recorda amb una exposició el retrobament de Fenosa amb els seus amics de joventut en tornar de l’exili

El proper dissabte 3 de novembre, a les 12 hores, la Fundació Apel·les Fenosa inaugura a la seva seu del Vendrell l’exposició “Amics retrobats”, que restarà oberta fins a finals de febrer de 2019. Organitzada en col·laboració amb la Fundació Rafael Benet, i amb l’ajut de l’Institut de Cultura de Barcelona, evoca el moment de retrobament de Fenosa amb els vells amics Evolucionistes.

L’ any 1951 Apel·les Fenosa torna a Barcelona per primera vegada després d’exiliar-se per assistir al funeral de la mare. Per sorpresa, els seus amics de joventut que viuen a Barcelona a l’ombra de la situació política i social de la dictadura, el reben com un alenada d’aire fresc que els hi significa una possibilitat de connectar amb l’escena parisenca. Aquests artistes són l’escultor Josep Granyer, els pintors Manuel Humbert, Joan Serra, Bosch Roger, i els crítics d’art i també pintors Joan Cortés i Rafael Benet.

Segons explicava Nicole Fenosa:
“Casilda Florensa Pujol, la mare de Fenosa, va morir el 15 d’agost de 1951. Malgrat la gravetat de l’esdeveniment, l’Apel·les va tenir grans dificultats per obtenir un visat. Quan vam arribar a la frontera el van portar a la guàrdia civil, van trobar la seva fitxa massa tard perquè, així, no poguéssim agafar el tren. De fet, vam haver d’esperar el tren següent durant tota la nit, asseguts en un banc i vam arribar massa tard per poder assistir a l’enterrament”.

El projecte consisteix en estudiar aquest retrobament entre 1957 i 1958, que és l’època on Fenosa fa l’exposició de la Galeria Jardin de Barcelona, i quan compra la Casa del Portal, que servirà per consolidar el retorn de l’escultor exiliat.

En paraules de Jacint Berenguer, autor d’un dels textos del catàleg: “Per a Fenosa va significar l’agradable sorpresa que, malgrat els disset anys que havien transcorregut des que s’hagué d’exiliar a França, encara era recordat i estimat pels seus amics barcelonins......Per a Rafael Benet, en canvi, l’encontre amb Fenosa, penso que, a més del retrobament del vell amic, va comportar, enmig d’aquella Barcelona encara autàrquica, una glopada d’aire fresc que provenia d’un món per ell tan admirat, París,.......reprendre, ni que fos a llarga distància, el contacte amb una ciutat que ell estimava tant i amb la qual s’hi sentia tan proper.”

El crític J. M. Cadena recorda també en el catàleg el significat intens que per amb ells tenia l’amistat, com quan l’escultor Granyer escriu a Fenosa:

“L’amistat escampa els mals records i, amb això, tu i jo, amb totes les intermitències del temps, l’hem represa cada vegada, com si fos nova i l’acabéssim d’estrenar”
Lluís Boada certifica en el seu escrit que l’amistat amb Fenosa va ser fonamental per la vida i l’obra de Manuel Humbert:

“Humbert disposava de dos recursos importants per relativitzar les misèries ambientals de la llarga postguerra espanyola: la companyia dels amics i les seves freqüents, llargues i profitoses estades a París. En alguns casos es donaven les dues circumstàncies i aleshores era magnífic. L’amistat amb els Fenosa n’és un bon exemple.”

L’exposició aplega unes 40 obres, amb fotografies documentals i pintures i escultures de tots els artistes implicats, així com un inèdit dibuix que Tristan Tzara, fundador del dadaisme, va fer de Josep Granyer, al Vendrell.

FOTO:
Manuel Humbert, Fenosa, Joan Serra, Constance Mallet i Emili Bosch Roger en una terrassa d’un cafè de Barcelona, 1956. Fotografia Nicole


Horari de cementiris per Tots Sants 2018

El Vendrell

Dies 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 i 31 d’octubre, i 1 i 2 de novembre
De 9 h a 18 h


Sant Vicenç de Calders

Dies 30 i 31 d’octubre i 1 de novembre
De 10 h a 18 h


El Museu Deu acull l’exposició “Horitzons-Diàleg” del col·lectiu GROP

El Museu Deu acull l’exposició “Horitzons-Diàleg” del col·lectiu GROP

A partir d’aquest proper divendres 19 d’octubre es podrà visitar a la Sala d’exposicions temporals del Museu Deu del Vendrell la mostra “Horitzons – Diàleg”, un conjunt d’obres del col·lectiu GROP.
GROP és una associació d’artistes de Torredembarra que va néixer l’any 1999 per tal de promoure i difondre l’art contemporani a través de diferents expressions artístiques i activitats diverses com ara exposicions, performances, intercanvis, tallers... Centren la seva tasca en projectes expositius pensats especialment pels diferents espais, amb un treball que va més enllà del treball individual cercant una resposta en l’àmbit social.

GROP experimenta amb la creació particular i col·lectiva en l’àmbit de la pintura, les instal·lacions fotogràfiques, l’obra gràfica, vídeos, escultura, ceràmica i joia artesana, entre d’altres.

El col·lectiu presenta al Museu Deu obres de la mostra “Horitzons” i un nou treball inspirat en les peces que s’exposen al Museu Deu. En aquesta ocasió, la sala d’exposicions temporals del Museu Deu acull tècniques i estils diversos, matèries i llenguatges diferents, creacions de múltiples lectures de la mà de Fabio Guzmán, Paquita Esteban, Antonio Boira, Sibil·la Strodthoff, Cristina Riambau, Charo Costa, Jordi Morera i bruix.net (Pere Bruix).

Així, els paisatges de Miquel Villà o les figures mexicanes de Josep Cañas han inspirat obres fetes amb la tècnica artística de collage; detalls de les talles de fusta de la Sala de les Catifes són plasmades ara en olis sobre tela o en peces de ceràmica esmaltada; els teixits de les catifes del Museu Deu es podran contemplar en obres de paper o en peces utilitzant la tècnica d’estergit ... tot un diàleg entre les obres del Museu Deu i la visió d’artistes contemporanis.

L’acte inaugural tindrà lloc el proper divendres 19 d’octubre a les vuit del vespre i comptarà amb la presència dels artistes que realitzaran una performance creant un diàleg entre la paraula, la música i l’obra d’art. A més, el Col·lectiu GROC té programats un seguit de tallers al Museu Deu, que es podran consultar al web del museu www.museudeu.com.

La mostra es podrà visitar del 19 d’octubre al 6 de gener de 2019.

Per a més informació:
Museu Deu. Plaça Nova, 6.
977666308. www.museudeu.com / museudeu@elvendrell.netTurisme del Vendrell
(© 2002 - 2019)
Av. Brisamar, 1 - Tel. 977 68 00 10
informacio@elvendrellturistic.com
Veure mapa de localització
Coords: N 41º 10. 952' E 001º 31. 319'

Horaris: De dilluns a dissabte de 10h a 20'30h | Diumenges i festius de 10h a 14h

Quadrícula w+m: Disseny i programació web