TripadvisorTrivago
Mapa Vendrell
Enquesta / Encuesta /Survey / Enquête
QR Sant Salvador QR Coma-ruga QR El Francàs
ISO 9001 - 14001
Infocultura - Agenda cultural

Galeria de fotos

NotíciesPunt i final al 30è Música a la Vila amb un referent de la música folk

Punt i final al 30è Música a la Vila amb un referent de la música folk

El proper dimecres 29 d'agost, a les 22 h, a la plaça del Tívoli, tindrà lloc el darrer concert del 30è Música a la Vila, a càrrec d'El Pont d'Arcalís. L'entrada és gratuïta.Més de vint anys damunt dels escenaris han convertit El Pont d’Arcalís en un referent en l’àmbit de la música folk i d’arrel del país, concretament de les comarques pirinenques. Per tant, la programació de la trentena edició del festival vendrellenc Música a la Vila es tanca amb un clàssic del món de la música tradicional.
El Pont d’Arcalís compta amb una desena de discos editats i amb més de vint anys de recerca, arranjaments i agitació al voltant dels sons, de la cultura popular, dels costums i de la manera d’entendre la vida de la gent de muntanya.


Intèrprets:

Jordi Fàbregas, veu, guitarra, gralla

Jordi Macaya, viola, tarota, ocarina, veu

Isidre “Tito” Pelàez, tarota, flauta, flautí, ocarina, simbomba

Cati Plana, acordió diatònic, percussió tradicional


Manu Guix tanca la programació d'estiu a l'Auditori Pau Casals

Manu Guix tanca la programació d'estiu a l'Auditori Pau Casals

El dissabte 25 d'agost, a les 20:30 h, l'Auditori Pau Casals tancarà la seva programació d'estiu amb un concert del conegut Manu Guix.Després de més de cinc anys de silenci discogràfic, l'artista català presenta “Després de tot”, un recull de tretze cançons vitals, optimistes, que es mouen entre el pop i el soul d’autor, que el fan consolidar com un dels grans intèrprets i compositors del nostre país.

Un disc i un directe ple de matisos i sonoritats que es tradueixen en una de les produccions musicals més ambicioses, i que mostren la versatilitat de l’artista, tant en la seva vessant artística com en la interpretativa.

Les entrades es poden adquirir al web www.ticketea.com , a la Regidoria de Cultura (La Rambla, 24, de 10 a 14h) i al mateix Auditori Pau Casals.


MANU GUIX

Dia: Dissabte, 25 d'agost

Lloc: Auditori Pau Casals

Hora: 20.30 h

Entrada: 15 €

Entrada amb descompte: 12 €


Intèrprets:

Manu Guix, veu i piano

Jordi Roquer, guitarra

Jordi Franco, baix

Toni Pagès, bateria

Oriol Cusó, saxo

Jaume Peña, trompeta


La Sala Portal del Pardo acull l’exposició de Julio García Iglesias, guanyador del segon premi del Concurs de pintura del 2016

La Sala Portal del Pardo acull l’exposició de Julio García Iglesias, guanyador del segon premi del Concurs de pintura del 2016

Aquest mateix dia s’anunciaran els premiats del Concurs de pintura del 2018.

El proper divendres 24 d’agost, a les 20 h, a la Sala del Portal del Pardo, tindrà lloc la inauguració de l’exposició de pintura de Julio García Iglesias.Julio García Iglesias, del municipi d’Abrera, va ser el guanyador del segon premi del Concurs de pintura del Vendrell l’any 2016.Format a l’Escola Superior de Disseny i d’Art Llotja i a l’Escola de Mestres Pintors de Barcelona,

treballa fent façanes de cinema a l’empresa Esquema (MCP) i a l’estudi d’Enric Mataix, amb el qual va fer algunes col·laboracions de disseny gràfic.

Es dedica professionalment a la pintura, centrant el seu treball en el paisatge urbà i la figura humana. La seva trajectòria artística compta amb exposicions individuals i col·lectives, i amb nombrosos premis en concursos de pintura.

L’obra de Julio García Iglesias es troba en diferents fons d’art, com el de la Generalitat de Catalunya, ajuntaments, diputacions, museus i col·leccions particulars.

Catàleg de l’exposició de Julio García IglesiasPremiats del Concurs de pintura del Vendrell 2018

Aquest mateix dia, al mateix espai, també s’inaugurarà l’exposició de les obres seleccionades del Concurs de pintura del Vendrell 2018, i el Jurat comunicarà els tres premiats.

Les exposicions es podran visitar fins al 22 de setembre de 2018, de dilluns a divendres de 18 h a 20.30 h, i dissabtes d’11 h a 13 h i de 18 h a 20.30 h. La sala està tancada diumenges i festius.


Música a la Vila ens porta “l'home que tot ho bufa” en doble sessió

Música a la Vila ens porta “l'home que tot ho bufa” en doble sessió

El dimecres 22 d’agost, dins del cicle Música a la Vila, la plaça del Tívoli acollirà una doble sessió amb Xavi Lozano, l’home que tot ho bufa.Per una banda, a les 19:30 h, en solitari, presentarà l’espectacle Bufa & Sons, una trobada musical amb un personatge entranyable que ens descobrirà el seu univers personal i la seva particular manera de relacionar-se amb els objectes. En un format de conferència-concert en què l'artista estableix un diàleg amb el públic, enginyós i intel·ligent, ple d'ironies verbals i visuals, on l'humor sempre és present. Es tracta d’un concert extravagant, amb unes exquisides composicions musicals, que mostra un viatge inevitablement còmic i didàctic, amb objectes quotidians que habitualment veiem, però que no sempre sentim, per seguir-nos demostrant que la música és allà on decidim trobar-la.Per una altra banda, a les 22 h, Xavi Lozano actuarà juntament amb el grup Canya d’Or & Brass, un quartet amb ganes de de renovar i ampliar diferents formats d'un món en constant evolució i ebullició com el de la gralla, cosa que l’ha obligat reinventar-se proposant diferents formacions amb què fusionar-se. Canya d'Or & Brass és l'última d'aquestes propostes que barreja gralles amb instruments de metall i un conjunt ampli de percussions, creant un repertori original i poc habitual dins del món graller. Per amanir-ho i completar un espectacle per a tots els sentits, els acompanyarà Xavi Lozano, músic multiinstrumentista experimental.

Intèrprets de Canya d’Or & Brass
Jaume Aguza, gralla
Pol Figuerola, gralla
Oriol Nicolau, gralla baixa
"Titus" Prats, percussions
David Rincón, percussions
Aureli Andrés, trombó
Toni Chisvert, tuba

Els dos espectacles són gratuïts i, en cas de pluja, les sessions es realitzaran a l’Auditori del Tívoli.


El reconegut Artem Trio, dissabte a l'Auditori Pau Casals

El reconegut Artem Trio, dissabte a l'Auditori Pau Casals

L'Auditori Pau Casals continua la seva programació d'estiu amb un concert a càrrec d'Artem Trio aquest proper dissabte 18 d’agost. Amb seu als Països Baixos, aquesta formació es va originar l’any 2015 com a grup format al Conservatori de Rotterdam, Codarts.

Des de les seves primeres actuacions s’han distingit per la seva apassionada, energètica i expressiva interpretació en públic. L’àmplia terminologia Artem (del llatí Ars, que significa art) va ser escollida per tal d’expressar la seva fascinació per cada disciplina artística.

El trio va ser guardonat amb el Primer Premi al Concurs Internacional de Música de Cambra de Montserrat i el tercer premi al Concurs Internacional de Música de Cambra de Vinaròs l’any 2017. A l’abril del 2018 va ser finalista al Concurs “Paper de Música” de Capellades, rebent una molt bona crítica del Mestre Antoni Ros Marbà.

Artem Trio ha tocat en diferents auditoris dels Països Baixos, França i Espanya, com també en festivals de renom com el Kamermuziekfestival den Haag o el Zoom Kamermuziekfestival.

Actualment és membre de la fundació Stichting Muziek in Huis i de la fundació Stichting Kunst in de Kamer. Vinculat a Codarts i al Conservatori d’Àmsterdam, ha tingut el privilegi de rebre consells de Gijs Kramers, Joris van Rijn, David Kuyken, Bart van der Roer, Amparo Lacruz, Franck van de Laar, Jeroen den Herder i Benzion Shamir.

La violoncelista del trio, Violeta González, té el plaer de tocar un Thomas Bertrand, cedit per Gowrings Continental Gasturbines, una companyia dirigida per Joop Steenam.

Les entrades ja es poden adquirir al web www.ticketea.com, a la regidoria de Cultura (La Rambla, 24, de 10 a 14h) i al mateix Auditori Pau Casals.

Intèrprets:
Natalia Szmydt, violí
Violeta González Tomàs, violoncel
María López Belarte, piano

ARTEM TRIO
Dia: Dissabte, 18 d'agost
Lloc: Auditori Pau Casals
Hora: 20.30 h
Entrada: 10 €
Entrada amb descompte: 7 €


L'Auditori Pau Casals dedica el diumenge a la tarda al públic familiar

L'Auditori Pau Casals dedica el diumenge a la tarda al públic familiar

Diumenge a la tarda l'Auditori Pau Casals s’obre al públic familiar de la mà de December Quintet.

Vet aquí un concert de jazz aparentment convencional: cinc músics entren en escena, saluden, ocupen els seus llocs i es preparen per començar... En aquest moment sona una veu en off.

Una falca de mòbils, també aparentment convencional. Una veu de dona, amb molta personalitat, tanta, que s’encurioseix pel que tocaran els músics, els interpel·la, els interromp constantment...El desconcert inicial donarà peu a una progressiva complicitat entre aquesta veu misteriosa i els músics, que acabaran enduent-se-la de viatge...

Les entrades ja es poden adquirir al web www.ticketea.com , a la regidoria de Cultura (La Rambla, 24, de 10 a 14h) i al mateix Auditori Pau Casals.

Intèrprets:
Gabriel Amargant, clarinet, saxo
Bernat Guàrdia, baix
Roc Sala, piano
Joan Vidal, bateria
Nil Villà, saxo

DECEMBER QUINTET
Dia: Diumenge, 19 d'agost
Lloc: Auditori Pau Casals
Hora: 19 h
Entrada: 6 €
Entrada amb descompte: 4 €


El 'Música a la Vila' ens acosta a la música popular mallorquina

El 'Música a la Vila' ens acosta a la música popular mallorquina

Joana Gomila Folk Souvenir portarà, el proper dimecres dia 15 d’agost, la música popular de Ses Illes al cicle estiuenc 'Música a la Vila'. Aquest concert convidarà a viatjar pels ecos i les ressonàncies de la música popular de Mallorca partint de tonades populars i teixint sonoritats salvatges i delicades que s’entremesclen amb samples de pagesos, nins, padrines, paisatges... Joana Gomila cerca en l’ànima d’aquestes melodies una font d’inspiració per fer volar la creativitat col·lectiva de la banda.
A Folk Souvenir hi sona el paisatge. Hi sona la ciutat. Hi sonen tonades de feina, romanços, jotes, cançons i fins i tot hi sona Antònia Font. Hi sonen les reflexions de Rafel Ginard. Hi sonen els pagesos. Hi sona la memòria. Hi sonem tots.


En cas de pluja, la sessió es realitzarà a l’Auditori del Tívoli.


Intèrprets:
Joana Gomila, veu
Santi Careta, guitarres, pedals
Laia Vallès, wurlitzer, minimoog
Àlex Reviriego, contrabaix
Arnau Obiols, bateriaMÚSICA A LA VILA: JOANA GOMILA FOLK SOUVENIR
Dimecres, 15 d'agost
Lloc: Plaça del Tívoli
Hora: 22 h
Entrada gratuïta


Obertes les inscripcions per a la 6a Filirun, que tindrà lloc el 25 d’agost

Obertes les inscripcions per a la 6a Filirun, que tindrà lloc el 25 d’agost

Aquest matí, a la Sala de Plens de l’Ajuntament del Vendrell, s’ha presentat la 6a edició de la Filirun, la carrera de muntanya seminocturna del Vendrell que enguany tindrà lloc el dissabte 25 d’agost. L’equip de corredors que va formar-se en el sí de la botiga Running Filípides del Vendrell (tancada des de fa uns mesos) es fa càrrec de l’organització de la cursa, que compta amb el suport de l’Ajuntament del Vendrell.

Les inscripcions per participar en la 6a Filirun ja estan obertes i es poden fer a la web www.filirun.com o bé a la botiga Goolmania del Vendrell (c/Trulls).

En concret, la Filirun tindrà tres recorreguts: un de llarg, de 26km i 1.000 metres de desnivell positiu; un de curt, de 13 quilòmetres i 500 metres de desnivell positiu i una caminata, de 12 quilòmetres i 475 metres de desnivell.

A banda de les curses, la jornada es completarà amb altres activitats com ara animacions de zumba Fitness o una xerrada sobre nutrició esportiva a càrrec de l’experta Anna Grífols. A les 10 de la nit es farà un sopar, així com el lliurament de premis i sortejos i després hi haurà un fi de festa amb un DJ.

La 6a Filirun és solidària amb la Fundació Santa Teresa del Vendrell i en aquest sentit ha aconseguit també una aportació de 1.200 € de l’obra social La Caixa.

Al web www.filirun.com s’hi pot trobar tota la informació sobre el preu de les inscripcions i tot el que està relacionat amb aquest esdeveniment esportiu.


El músic basc Kepa Junkera presenta el seu nou treball “FOK” en el segon concert del Música a la Vila

El músic basc Kepa Junkera presenta el seu nou treball “FOK” en el segon concert del Música a la Vila

La propera setmana arriba al cicle 'Música a la Vila' el cap de cartell d'enguany. Kepa Junkera & Amics de FOK actuaran a la plaça del Tívoli a partir de les 22h i, com és habitual en aquest festival de música tradicional, l'entrada és gratuïta. Hi presentaran el nou treball de l’acordionista basc, “FOK”, que es planteja com un viatge a les músiques populars i tradicionals dels Països Catalans.
Kepa Junkera ha treballat FOK des del profund respecte però també des de la llibertat creativa i l'emoció de sentir-se part de la cultura catalana, en la qual s'endinsa amb passió. Les trikitixas, panderetes, irrintzis i txalapartes es barregen amb els sons de tarotes, gralles, ximbombes, cordes, panderos quadrats, flautes, gaites i tenores.

FOK és el foc d'una cultura que omple de color les orelles del món, un foc purificador unit a l'anomenat "irrintzi", el crit ancestral. FOK és un treball innovador, una cremada de fusta que sona a emocions llunyanes en el temps, però que en les mans i el cor de Kepa resulten absolutament actuals.


Intèrprets:
Kepa Junkera, trikitixa
Manu Sabaté, gralla, tenora, clarinet
Iu Boixader, contrabaix, baix
Cisco Cardona, guitarra
Arnau Obiols, bateria
Patri Garcia i Xavier Rota (Ballaveu), veu, percussió, ball
Nando Taló i Siscu Aguilera (Txec), txalaparta

MÚSICA A LA VILA: KEPA JUNKERA & AMICS DE FOK
Dia: dimecres, 8 d'agost
Lloc: Plaça del Tívoli
Hora: 22 h
Entrada gratuïta


L'autèntic gòspel africà arriba a l’Auditori Pau Casals amb un concert solidari amb un orfenat d'Uganda

L'autèntic gòspel africà arriba a l’Auditori Pau Casals amb un concert solidari amb un orfenat d'Uganda

L'Auditori Pau Casals recrearà musicalment l'Àfrica negra aquest dissabte al vespre (20.30h). En el marc de la programació d'estiu, arriba el quintet de gòspel ugandès ABA TAANO (significa “els cinc”), que hi cantarà gòspel africà, a més de temes del gòspel americà.

Dansa, ritme i veu són els ingredients principals d’aquest concert, en el qual el públic es contagia de l’alegria i l’energia positiva que transmeten els seus integrants. La seva qualitat vocal és indiscutible i la profunditat de les seves veus, única.

Els cinc joves d’ABA TAANO han aconseguit el reconeixement unànime del públic i sis prestigiosos premis internacionals. Entre d’altres, al juliol de l’any 2014, la medalla d’Or en les Olimpíades de la Veu de Letònia i, al desembre de 2015, la medalla d’Or del Concurs «Cantate Domino», a Lituània.

Els beneficis dels seus concerts van destinats al projecte solidari 'Música per salvar vides' (www.musicaparasalvarvidas.org) el qual gestiona un orfenat a Uganda on s’ajuden directament una trentena de nens i nenes orfes, que viuen en condicions desfavorides. El projecte potencia la música i la dansa perquè aquests nens i nenes es formin i puguin tenir un futur digne al seu propi país. ABA TAANO representa la principal font de finançament del projecte i un punt molt important de recolzament professional pels nens i joves.

En aquest concert hi predominaran el gòspel africà, el cant tribal, melodies populars i versions pròpies de temes coneguts, a capella, escenificats, moguts i amens.

Les entrades ja es poden adquirir al web www.ticketea.com i al mateix Auditori Pau Casals.

Intèrprets:
Nabbaale Harriet, mezzo
Nkugwa Mukisa, baríton
Kamoga Morris, baix
Mayanja Louis, baix
Ssenteza Derrick, baix

ABA TAANO
Dia: Dissabte, 11 d'agost
Lloc: Auditori Pau Casals
Hora: 20.30 h
Entrada: 13 €
Entrada amb descompte: 10 €Turisme del Vendrell
(© 2002 - 2019)
Av. Brisamar, 1 - Tel. 977 68 00 10
informacio@elvendrellturistic.com
Veure mapa de localització
Coords: N 41º 10. 952' E 001º 31. 319'

Horaris: De dilluns a dissabte de 10h a 20'30h | Diumenges i festius de 10h a 14h

Quadrícula w+m: Disseny i programació web