TripadvisorTrivago
Mapa Vendrell
Enquesta / Encuesta /Survey / Enquête
QR Sant Salvador QR Coma-ruga QR El Francàs
ISO 9001 - 14001
Infocultura - Agenda cultural

Galeria de fotos

NotíciesS’obre la convocatòria per a la participació a la Rua de Carnaval 2019

S’obre la convocatòria per a la participació a la Rua de Carnaval 2019

Avui dimecres 23 de gener, s'obre la convocatòria per a la concessió de subvencions i premis per a la Rua de Carnaval del Vendrell, que es celebrarà el divendres 1 de març. Enguany, l'hora de la rua s'avançarà mitja hora, per tal de coordinar-se amb la Rua de Carnaval de Segur de Calafell que es celebra el mateix dia. Per tant, la Rua vendrellenca sortirà aquest any a les 19 hores.

Enguany, i com a novetat, s'apugen les subvencions tant de les carrosses com de les comparses, passant dels 180€ als 220€ les carrosses i dels 50€ als 80€ les comparses.

Els premis segueixen com l'any passat:

1r premi carrossa local 300,00 euros
2n premi carrossa local 150,00 euros
1r premi carrossa visitant 300,00 euros
2n premi carrossa visitant 150,00 euros
Premi a millor coreografia 150,00 euros
Premi a la millor disfressa 150,00 euros

El termini per presentar la sol·licitud i la documentació per a participar a la Rua serà fins el divendres 15 de febrer de 2019 o fins arribar al límit de 40 carrosses i 15 comparses.

Tota la informació relativa a la convocatòria 2019 i els formularis necessaris per a realitzar la inscripció es poden trobar a la pàgina web www.elvendrell.cat en aquest enllaç: https://www.elvendrell.net/carnaval-cid-410

Per més informació es pot enviar un correu a cultura@elvendrell.net, trucar al telèfon 977 66 56 84 o adreçar-se a les oficines de la Regidoria de Cultura i Festes al segon pis de la Rambla, 24 del Vendrell.

El dilluns 11 de febrer, a les 20.30 h, a la Sala d'actes del Centre cívic l'Estació, es farà una reunió informativa amb tots els detalls de la Rua de Carnaval i que servirà també per resoldre dubtes sobre les inscripcions i la participació a la mateixa.


La nova programació del Temporada s’inicia amb èxit de públic

La nova programació del Temporada s’inicia amb èxit de públic

La nova programació del Temporada ha començat amb èxit de públic a l'Auditori Pau Casals, aquest passat dissabte, amb la formació The Black Barbies, que va aconseguir aixecar de la butaca els espectadors durant una bona estona, marcant un bon inici del semestre.

Aquest proper cap de setmana la música continuarà amb el Conservatori de Música de la Diputació a Tarragona, que oferirà en aquest concert una primera part amb el Grup de Saxos, amb un repertori variat i atractiu, d’estils molt diferents, fàcils d’escoltar i digerir. El públic podrà comprovar els diferents tipus de saxòfon que el formen.

L'audició continuarà amb una segona part amb el Grup de Metalls i Percussió, amb l’objectiu de difondre aquests instruments i aquest tipus de formació, molts cops desconeguda pel gran públic. El Grup de Metalls i Percussió del Conservatori de Música de la Diputació a Tarragona és un projecte que va sorgir perquè es va veure la necessitat que els alumnes coneguessin i treballessin obres de diferents estils escrites originalment per aquesta formació i altres arranjaments. Des de la seva formació han participat en diferents activitats acadèmiques del mateix Conservatori, així com col·laboracions amb altres entitats.

Les entrades pel concert a l'Auditori Pau Casals es poden adquirir a la regidoria de Cultura (La Rambla, 24), al telèfon 977 66 56 84 (de 10 a 14h), a través del portal www.ticketea.com, i al mateix Auditori Pau Casals.

CONSERVATORI DE MÚSICA DE LA DIPUTACIÓ A TARRAGONA
Dia: Dissabte 26 de gener
Lloc: Auditori Pau Casals
Hora: 20.30 h
Entrada: 6 €
Entrada amb descompte: 4 €


Els Administradors de Santa Anna donen a conèixer els criteris de selecció per a la imatge gràfica de Santa Anna 2019

Els Administradors de Santa Anna 2019 ja estan treballant de ple en la Festa Major del 2019. Una de les accions que ja han dut a terme és la publicació dels criteris de selecció per a la imatge gràfica de “Santa Anna 2019, Festa Major del Vendrell”. Aquests van adreçats tant a professionals com a amateurs del disseny que vulguin desenvolupar els elements comunicatius de la Festa Major.

Des d’ahir dijous, els criteris es poden consultar al web de l'Ajuntament del Vendrell, a l'apartat de Festa Major: https://www.elvendrell.net/festa-major-cid-414.

Els Administradors de Santa Anna 2019 han canviat alguns aspectes del sistema de selecció i aquest any proposen triar els participants a través dels seus dossiers de presentació/portafolis. Un cop escollits els seleccionats, se’ls encarregarà que facin una primera proposta d’imatge gràfica


El Vendrell s’afegeix un any més al Conveni Còrner de la Costa Daurada

El Vendrell s’afegeix un any més al Conveni Còrner de la Costa Daurada

Aquest migdia s’ha celebrat l’acte de signatura del Conveni Corner de la Costa Daurada, i al qual s'hi ha adherit, un any més, l’Ajuntament del Vendrell. En la seva representació, l’encarregada de signar-lo ha estat la regidora de Turisme, Eva M. Serramià. La signatura de l'acord s'ha materialitzat en un acte al palau de la Diputació de Tarragona, i ha anat a càrrec del president del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Martí Carnicer.

El conveni Corner de la Costa Daurada regula la participació conjunta i coordinada d’un total de 24 ens turístics públics i privats de la Costa Daurada, la majoria patronats de turisme municipals, que promocionaran els seus atractius de manera conjunta i coordinada en fires nacionals, estatals i internacionals que se celebrin al llarg d'aquest any 2019. La més imminent serà la fira FITUR, a Madrid.


Es presenta el programa conjunt del Carnaval del Penedès marítim

Es presenta el programa conjunt del Carnaval del Penedès marítim

Les regidories de Turisme del Vendrell, Calafell, Cunit i Cubelles han fet aquest matí, a la Sala de Plens de l’Ajuntament del Vendrell, la presentació del programa conjunt del Carnaval. Una presentació que arriba després de mesos de treball per coordinar les respectives festes i aconseguir, entre tots, un producte turístic més atractiu tant per la població de les pròpies comarques com pels visitants.

Després que l’any passat la proximitat horària entre la Rua del Vendrell i la de Segur de Calafell generés algunes dificultats a carrossaires i comparsistes per participar en les dues festes, i alhora, amb la voluntat de seguir potenciant una estratègia turística comuna, els quatre ajuntaments han elaborat enguany un programa conjunt i que incorpora alguns canvis d’horari. En concret, la Rua del Vendrell del divendres s’avança mitja hora i començarà a les set de la tarda, mentre que la de Segur de Calafell s’endarrereix mitja hora, i començarà a les deu de la nit.

Segons ha explicat la regidora de Turisme i Festes del Vendrell, Eva M. Serramià, “la voluntat és que el aquest nou programa conjunt que s’acaba d’editar es presenti també a la propera fira de turisme de FITUR, a Madrid, i serveixi de reclam per a possibles visitants als quatre municipis del Penedès marítim”. També en aquesta línia, el regidor de Turisme de Cunit, Jaume Casañas, ha avançat que s’estan enllestint els contactes amb el Gremi d’Hosteleria de la comarca perquè aquest pugui oferir uns paquets d’allotjament i de restauració durant el cap de setmana del Carnaval i aquesta festa, doncs, tingui també impacte en el teixit comercial i de serveis. Casañas també ha afegit que de cara a l’any vinent es vol establir converses amb l’Ajuntament de l’Arboç, que tradicionalment celebra la seva rua diumenge al matí, per valorar si també es podria incorporar al programa conjunt.

De la seva banda, la regidora de Turisme de Calafell, Maite González, ha explicat que un altre dels objectius de cara a l’any vinent es “anar unificant al màxim les bases de participació als Carnavals, que tot i ser similars, encara tenen algunes diferències. Així es facilitaria la participació dels carrossaires i comparsistes”.

El regidor de Turisme de Cubelles, Raül Mudarra, ha valorat positivament el treball de coordinació dels carnavals d’aquests quatre municipis costaners i l’ha situat “com una de les accions que estem impulsant com a Penedès marítim”.

El programa conjunt que s’ha editat ofereix la informació dels actes principals dels Carnavals, fonamentalment les rues i les activitats infantils. Per a conèixer el detalls dels programes de cada municipi es podran consultar les webs municipals: www.elvendrell.net; www.calafell.cat; www.cubelles.cat; www.cunit.cat.

Continuar llegint » https://www.elvendrell.net/images/stories/el-vendrell-per-temes/regidoria_festes/carnaval/TripticCarnavalBP19.pdf


Es donen a conèixer les propostes validades del procés participatiu del FEDER de Coma-ruga que s’incorporaran al projecte urbanístic

Es donen a conèixer les propostes validades del procés participatiu del FEDER de Coma-ruga que s’incorporaran al projecte urbanístic

Ahir dimecres 19 de desembre l’Hotel Balneari TermaEuropa de Coma-ruga va acollir la presentació pública dels resultats del procés participatiu sobre el FEDER de Coma-ruga per a la millora de l’espai urbà del centre d’aquest barri marítim a través de la recuperació física de diferents elements de patrimoni arquitectònic, artístic i urbanístic.L’acte va comptar amb l’assistència de més de cinquanta veïns i comerciants, i també hi van ser presents l’alcalde del Vendrell, Martí Carnicer; el regidor de Promoció Econòmica, Kenneth Martínez; el regidor d’Urbanisme, Josep Mercadé, i el regidor de Participació Ciutadana, Ferran Trillas, tècnics de l’Ajuntament i el Gabinet CERES, encarregat de dur a terme el procés participatiu.

Un cop valorades les propostes rebudes a través de les diverses sessions de debat i de la consulta en línia, i després que hagin estat avaluades i validades per la Comissió Tècnica que ha hagut de tenir en compte els criteris marcats pel Programa FEDER, l’equip de govern ha determinat les següents directrius per incorporar-les al projecte urbanístic inicial:
-Convertir la Plaça Germans Trillas en un espai lliure de cotxes.

-Transformar l’edifici Tabaris en un espai plurifuncional per convertir-lo en un punt de referència i de trobada que afavoreixi la cohesió social i la dinamització econòmica i turística de Coma-ruga, donant cabuda a activitats diverses d’interès públic.

-Convertir l’entorn de l’edifici Tabaris en un espai obert de passeig conservant els elements originals amb possibilitat d’instal·lar nous elements que afavoreixin la realització d’activitats per a tothom.

-Arranjar l’Estany. Actualment està molt deteriorat, sobretot, l’estructura de la pèrgola perimetral i necessita treballs de reparació no previstos en el projecte inicial. S’ha d’arranjar i recuperar el seu estat original.

-Recuperar i restaurar els elements artístics originals: mosaics, font del Roserar i La Deu.

-Encarregar un estudi de mobilitat per donar resposta a diverses propostes: Pacificar la circulació al centre de Coma-ruga garantint la connexió amb els altres barris marítims, tenint com a vies principals de comunicació: avinguda Palfuriana, av. Imperial Tarraco i passeig Marítim. Dotar el centre de Coma-ruga de nous aparcaments. Ampliar la zona de passeig pel perímetre de l’estany: carrers Arc de Berà i d’Antoni Gaudí, tot i estar fora de l’àmbit d’actuació del projecte FEDER. Implantar el carril bici. Garantir la circulació del transport públic


Per fer possible aquestes directrius, el Govern encarregarà als tècnics: Un estudi de mobilitat acurat del centre de Coma-ruga i zones adjacents per donar resposta a les propostes validades. Tenint en compte l’estat actual de deteriorament de l’Estany i sabent que el pressupost previst és insuficient per arranjar-lo, incloure aquesta actuació al projecte urbanístic. Redactar projectes separats per tot allò que no preveu el projecte FEDER.

A partir d’ara, s’obrirà la fase de licitació del projecte tècnic relatiu a la intervenció urbanística del centre de Coma-ruga, la contractació per la preparació de la licitació i l’assessorament pel desenvolupament del CONCURS D'IDEES ARQUITECTÒNIQUES edifici TABARIS i de l’estudi de mobilitat.

I pel que fa a la participació ciutadana, es convocaran noves accions per fer-ne el seguiment.

La informació del procés participatiu, els resultats de la consulta i les properes tramitacions, es poden seguir al web municipal: https://www.elvendrell.net/processos-participatius/feder-coma-ruga. Els interessats en rebre informació directe de tot el procés, poden sol·licitar-ho enviant un correu a pciutadana@elvendrell.net


S’aprova iniciar l’expedient per catalogar el Barri Ferroviari de Sant Vicenç de Calders com a bé cultural i d’interès local

S’aprova iniciar l’expedient per catalogar el Barri Ferroviari de Sant Vicenç de Calders com a bé cultural i d’interès local

La Junta de Govern Local del passat dilluns 17 de desembre va acordar iniciar l’expedient per a la catalogació com a bé cultural i d’interès local del conjunt històric que constitueixen els bens immobles que conformen el Barri Ferroviari de Sant Vicenç de Calders.El regidor de Territori, Josep Mercadé, ha explicat que “l’impuls d’aquesta declaració es fa després d’haver mantingut converses amb ADIF, titular de la propietat d’aquest conjunt urbanístic, a partir de les quals s’ha arribat a un consens verbal per poder treballar per a la seva conservació integral”.Sobre el grau de protecció, Mercadé ha dit que en l’elaboració de l’expedient de la declaració de bé cultural i d’interès local es definiran quins elements s’hauran de protegir amb l’objectiu de “conservar una imatge de conjunt i amb la idea d’una urbanització adaptada a aquesta conservació”.


Aquest Nadal, vine al Museu Deu en família!

Aquest Nadal, vine al Museu Deu en família!

El Museu Deu ha preparat aquest Nadal l’activitat familiar “El col·leccionista d’imatges”, un joc pensat per fer en família ple de misteris i enigmes.

Al Museu Deu es subhasta una extraordinària obra d’art i convida els nens a partir de sis anys a col·leccionar les imatges i les pistes per tal de trobar l’objecte enigmàtic. Hi descobriran països llunyans, imatges amagades, paraules per desxifrar... tota una aventura per aconseguir el “Diploma de Col·leccionista”.

L’activitat familiar és lliure i gratuïta a partir del dissabte 22 de desembre. Obert tots els dies, excepte 24, 25, 26, 31 de desembre; 1 i 6 de gener de 2019.


Horari del cementiri municipal a les festes nadalenques

La Regidoria de Cementiri informa que els dies 25 de desembre de 2018, 1 i 6 de gener de 2019 el cementiri municipal estarà tancat.


El “Temporada” presenta una ambiciosa programació de 28 espectacles i un nou producte per atraure el públic jove

El “Temporada” presenta una ambiciosa programació de 28 espectacles i un nou producte per atraure el públic jove

Aquest dimarts, el Teatre Àngel Guimerà ha estat l’escenari de la presentació de la programació del proper semestre del “Temporada”, que es planteja més ambiciosa que mai, amb un total de 28 espectacles culturals, i amb novetats, com el producte (Off) Temporada. Aquest serà un conjunt d’espectacles de petit format pensat especialment per atraure el públic jove, en el què espectadors i actors coincidiran tots dalt de l’escenari del TÀG, buscant la proximitat i complicitat mútua, amb un aforament reduït i limitat.

Seguint la tònica habitual, la programació per al primer semestre del 2019 presenta una oferta del tot heterogènia per atraure el major públic possible. Uns espectadors que no tan sols són del Vendrell i del Baix Penedès, sinó que cada vegada més arriben de comarques properes atrets per la qualitat de l’oferta cultural.

En els propers mesos, l’Auditori Pau Casals acollirà propostes de primer nivell, tant en l’àmbit de la música clàssica, del jazz o dels joves intèrprets, així com propostes amb segell d’autor. D’aquestes últimes en destaca, per exemple, el concert del cantautor Ismael Serrano el 16 de febrer, una proposta acústica, refinada i emocionant en què el músic madrileny repassarà els seus èxits i presentarà noves cançons i versions. Per l’Auditori Pau Casals hi passaran formacions i intèrprets com The Black Barbies (19/01); el Conservatori de Música de la Diputació a Tarragona (26/01), l’Orquestra Camera Musicae dirigida per Salvador Mas (8/02), el Conservatori de Música de Cervera (24/02), el Conservatori de Música de Vila-seca (9/03)El Ronald Baker Quintet (23/03), la Cobla Bisbal Jove (7/04), l’Escola Municipal de Música Pau Casals del Vendrell (14/04), Los Saxofonistas Salvajes (20/04), la Big Band Escola Música i Carme Canela (27/04), la Barcelona Gipsy Balkan Orchestra (04/05) i el Cor de Teies i el Cor Itzi (11/05).

De la seva banda, l’Auditori del Tívoli serà escenari de propostes com la del grup Les Anxovetes (02/02), que hi presentaran temes propis creats i cantats en clau de dona, que prenen el gènere tradicional de l’havanera com a punt de partida per anar més enllà. D’altra banda, l’Auditori del Tívoli serà l’espai on s’estrenarà la proposta “Sonall, música per a nadons” (17/02), que és un projecte musical i pedagògic de les músiques i especialistes en educació musical Gemma Rafecas i Marta Casals. També actuarà en aquest escenari el Xavi Díaz Quartet (12/04).
L’altre gran espai escènic del Vendrell, el Teatre Àngel Guimerà (TÀG), acollirà propostes per a tots els públics. S’hi podrà veure, per exemple, l’obra “Memòria de les oblidades” (23/02), un text que dóna veu a quatre dones empresonades per la dictadura franquista al convent les Oblates de Tarragona i protagonitzat per Rosa Andreu. També arribaran al TÀG “La Gallina dels ous d’or” (10/03), pensada per al públic familiar; “El preu”, una història sobre l’enfrontament entre dos germans que parla de les conseqüències de les nostres decisions que està dirigida per Sílvia Munt i protagonitzada per Pere Arquillué, Ramon Madaula, Lluís Marco i Rosa Renom; l’espectacle musical familiar i senzill “Per un instant” (24/03); “La niña gorda” (30/03), una producció del Teatre Nacional de Catalunya i Teatres en Xarxa nascuda del text de Santiago Rusiñol i interpretada per Jordi Oriol; l’espectacle humorístic de David Guapo (05/04); la nova comèdia “Escape Room”, un espectacle de Joel Joan i Hèctor Claramunt on dues parelles posen a prova la seva amistat quan participen en aquest popular joc. Tancarà el “Temporada” teatral el conte teatralitzat “El secret de la Lloll” (05/05), una història romàntica d’un comte francès i una cupletista catalana plena d’aventures, sorpreses i bogeries.

La programació de l’”Off” Temporada, que ha estat coordinada per la jove actriu Miriam García Bartés, està pensada per intentar apropar al teatre al públic més jove, oferint muntatges més intimistes, gràcies a la proximitat física entre els espectadors i actors, i amb un llenguatge més proper als nois i noies. Alhora, les entrades de l’”Off” Temporada també s’ofereixen a un preu més reduït. Dins d’aquest paraigua, arribaran al TÀG “Rosita” (22/03), una adaptació del gran text de Federico García Lorca Doña Rosita la soltera o el Lenguaje de las Flores, presentada per la companyia Proscenio Teatro; “Khâlid. L’heroi cosmològic” (26/04), un espectacle que ens endinsa en la meravellosa i poètica ment de l’infant per qüestionar-nos el comportament racional i absurd de l’ésser humà i “Wasted” (10/05), dirigit per Iván Morales, que fa servir un llenguatge actual, jove i proper, partint del text de la joveníssima Kate Tempest, dramaturga, poetessa i MC britànica.

Les entrades pels espectacles es poden comprar a partir d’avui dimarts 18 de desembre a través de Ticketea (www.ticketea.com), a la Regidoria de Cultura (La Rambla, 24) o a taquilla (una hora abans de la representació, sempre i quan l’aforament ho permeti).


Programació de l’Orgue i dels Pastorets del Vendrell
En aquest número del “Temporada”, el públic també hi podrà trobar la programació de gener a juny de l’Orgue del Vendrell, que s’enceta el 22 de febrer amb l’entrega de premis del II Concurs Benvingut Socias de composició per a gralla i orgue.


Al “Temporada” també es pot consultar el calendari de representacions dels Pastorets del Vendrell i dels Pastorets infantils.


Exposicions
A la publicació també s’hi recullen les exposicions que es poden visitar a les sales del Portal del Pardo, La Fusteria o el Museu Deu en els propers mesos.

Continuar llegint » http://temporada.cat/Turisme del Vendrell
(© 2002 - 2019)
Av. Brisamar, 1 - Tel. 977 68 00 10
informacio@elvendrellturistic.com
Veure mapa de localització
Coords: N 41º 10. 952' E 001º 31. 319'

Horaris: De dilluns a dissabte de 10h a 20'30h | Diumenges i festius de 10h a 14h

Quadrícula w+m: Disseny i programació web