TripadvisorTrivago
Mapa Vendrell
Enquesta / Encuesta /Survey / Enquête
QR Sant Salvador QR Coma-ruga QR El Francàs
ISO 9001 - 14001
Infocultura - Agenda cultural

Galeria de fotos

NotíciesTot a punt per a l’onzena Setmana de la Gent Gran

Tot a punt per a l’onzena Setmana de la Gent Gran

La Setmana de la Gent Gran del Vendrell compleix onze anys i ve carregada amb un programa d’activitats que es celebrarà enguany del 17 al 23 d’octubre. Aquesta tradicional trobada està adreçada a les persones de més edat, però oberta a tothom, amb la voluntat que sigui el màxim de participativa possible.

Cal recordar que per a alguns dels actes cal realitzar inscripció prèvia i el termini es va iniciar aquest dilluns 10 d’octubre.

Les activitats es posen en marxa el dilluns 17 d’octubre amb el Taller-conferència “Com gestionar les teves emocions”, a càrrec de la psicòloga Patrícia Maguet, que es durà a terme a les 18h, al Centre cívic l’Estació.

Una altra de les activitats de la Setmana de la Gent Gran serà la caminada des del Vendrell fins a La Papiola i tornada al Vendrell, amb esmorzar inclòs, que es farà el dimarts 18 d’octubre. La sortida es farà des de la Plaça del Tívoli a les 9 del matí. Les persones que hi vulguin participar hauran d’aportar, com a inscripció solidària, un quilo o litre d’aliments, preferentment oli i sucre, que es destinaran al Centre de distribució d'aliments de Càritas.

D’altra banda, el dimecres 19 d’octubre, a les 17h, es durà a terme una visita guiada emmarcada en la Ruta Pau Casals, que començarà a la plaça Nova.

Com ja és tradicional, l’onzena Setmana de la Gent Gran també inclourà enguany una excursió fora del municipi. Serà el dijous 20 d’octubre quan es farà una sortida Montroig i Reus per descobrir dos personatges que formen part de La Ruta dels Genis: Joan Miró i Antoni Gaudí. El preu és de 28 € i inclou el transport, el dinar i les visites. Les inscripcions per a l’excursió s’han de fer al Centre cívic l’Estació.

Els actes continuaran el divendres 21 d’octubre amb la trobada “Fils i agulles”, una exhibició i mostra de treballs fets amb fils i agulles (puntes de coixí, punt de mitja, ganxet, punt de creu, mig punt, patchwork...) que es durà a terme de les 17h a les 19h, a la plaça Nova.

Enguany, la Setmana de la Gent Gran inclou també una sessió del ball de tarda, el dissabte 22 d’octubre, que es farà a la Plaça del Tívoli. En aquest cas, l’aforament és limitat i per participar-hi també cal aportar un quilo o un litre d’aliment.
La Setmana clourà amb el dinar de celebració de les Noces d’Or el diumenge 23 d’octubre, a les 14h, adreçat a parelles que compleixin els 50 anys de casats durant el 2016. Enguany s’hi han inscrit 15 parelles. A banda de compartir el dinar, amb pastís inclòs, rebran com a obsequi un vídeo enregistrat pels alumnes del mòdul d’Imatge i so de la Casa d’Oficis amb entrevistes i imatges de cada parella.

La Setmana de la Gent Gran del Vendrell està organitzada per l'Àrea de Gent Gran de l'Ajuntament del Vendrell en col·laboració amb les quatre associacions de gent gran del municipi (l'Associació de Gent Gran del Vendrell, l'Associació de Gent Gran del Tancat, l'Associació de Jubilats i Pensionistes dels barris marítims i l'Associació de Jubilats i Pensionistes del Vendrell).


Sortida per conèixer projectes que poden esdevenir espais de custòdia

Sortida per conèixer projectes que poden esdevenir espais de custòdia

El dijous 20 d'octubre s'organitza una sortida tècnica per conèixer projectes que poden esdevenir espais de custòdia: les Madrigueres, el Fondo del Mata i camins històrics.

Més informació: web de l'Ajuntament del Vendrell

Continuar llegint » http://elvendrell.net/informacio/5298-sortida-per-coneixer-projectes-que-poden-esdevenir-espais-de-custodia


El tradicional concert de Música de Gralles de l’Auditori celebra els 40 anys de Les Gralles del Baix Penedès

El tradicional concert de Música de Gralles de l’Auditori celebra els 40 anys de Les Gralles del Baix Penedès

Un any més, les gralles tindran un pes destacat en el Cicle de Tardor de l’Auditori Pau Casals i, alhora, una presència consolidada als actes de la Fira de Santa Teresa del Vendrell. Serà el proper 14 d’octubre, a les 20:30h, a l’Auditori, i en la què serà l’onzena edició del concert Música de Gralles al Vendrell que enguany anirà dedicat als 40 anys de trajectòria del grup Les Gralles del Baix Penedès.

En Jaume Vidal i Vidal, Carboner o Maestro, músic, compositor i reconegut graller va crear Les Gralles del Baix Penedès el 1975, amb Joan Jané, Jan Merenguet, i ell mateix, com a primeres gralles; Eduard Vericat i Anton Mañé, Ton de la Gralla com a segones gralles i Joan Vidal, Tof o Baltassar (1907-1997). A partir d’aquesta formació inicial, el grup de gralles ha tingut incorporacions i variacions en el temps fins arribar a l’actualitat, amb una formació estable de grallers vendrellencs que fan sonar la música de gralles en dates senyalades, acompanyant als balls tradicionals del Vendrell, o en concerts com el del proper divendres a l’Auditori Pau Casals.

En aquesta celebració l’acompanyaran els grups de gralles del Vendrell Tocats de Canya, Els Mosquits i Els Aixats; i el grup reusenc convidat Quatre Quarts.

Tots ells han tingut molta cura en l’elecció de les obres a interpretar i com a mostra en destaquen Soy minero (Daniel Montorio), pels Tocats de Canya; Per tu ploro (sardana de Josep Maria Ventura amb arranjaments d’Adrià Grandia) pels Mosquits i Hallelujah (Leonard Cohen) pels Aixarts.

Les Gralles del Baix Penedès, en el seu aniversari, interpretaran diverses peces, tan en l’habitual formació com en la formació de La Cobla de les Gralles del Baix Penedès, com per exemple el Toc de Processó (Popular del Penedès amb arranjaments de Jaume Vidal), el Pasdoble núm 5. (Francesc Toldrà), Vila (Esteve Molero) o Camperola (sardana de Jaume Vidal) entre d’altres.

A la segona part, el grup convidat Quatre Quarts, format per Jaume Aguza i Jordi Mestres (gralla dolça), Pau Puig (gralla baixa) i Daniel Carbonell (gralla subbaixa), amics, professionals i apassionats de les gralles, presentaran una agrupació nova i inèdita interpretant peces més clàssiques com, Capricho Catalán o Sevilla d’Isaac Albéniz, peces pròpies com Cocktail de Jaume Aguza, fins a adaptacions de peces més actuals com Daft Punk de Pentatonix.


Espai divulgatiu sobre les Madrigueres a la Fira de Santa Teresa

Espai divulgatiu sobre les Madrigueres a la Fira de Santa Teresa

La Regidoria de Medi Ambient, Sostenibilitat i Serveis Ambientals ha presentat un programa d’activitats que durà a terme durant els dies de la Fira de Santa Teresa per difondre la tasca de recuperació de l’espai natural de les Madrigueres. La regidora de l’àrea, Eva Mata, ha explicat que, aprofitant l’afluència de públic durant els dies de fira, s’ha buscat un espai cèntric com la Plaça del Tívoli per acollir aquest conjunt d’activitats divulgatives.

Un dels protagonistes de l’espai serà un aguait, també conegut com a hide, que a partir de la propera setmana s’instal·larà de forma definitiva a les Madrigueres. Durant els dies de Fira, els visitants podran entrar en aquesta instal·lació pensada per observar la fauna sense molestar-la ni ser vist, i que a més, aquests dies incorporarà una televisió amb un vídeo divulgatiu sobre els espais naturals del Vendrell. L’aguait tindrà unes mides de 5.5m x 4.5m.

D’altra banda, el divendres 14 d’octubre, a les 19h, s’oferirà la xerrada “La custòdia del territori per impulsar l’economia verda”, a càrrec d’Anna Subirana, responsable de comunicació de la Xarxa de Custòdia del Territori. Per acabar la jornada, a les 20h, un grup d’alumnes de l’Escola Municipal de Música Pau Casals oferirà un tast musical.

El dissabte 15 d’octubre, de 10 a 13h, la plaça del Tívoli acollirà un taller de construcció de caixes niu per a ratpenats a càrrec del GEVEN-Grup Ecologista del Vendrell i del Baix Penedès. L’activitat és apta per a tots els públics tot i que els menors de 10 anys han d’anar acompanyats d’un adult. La regidora de Medi Ambient, Eva Mata, ha explicat que properament es farà una jornada per instal·lar aquestes gàbies a les Madrigueres, ja que la voluntat és augmentar la colònia de ratpenats que hi ha a la zona. Un dels objectius d’aquesta mesura és que amb l’increment de ratpenats es redueixi el nombre de mosquits en aquest indret, ja que aquests animals en són depredadors.

Dissabte a la tarda, de les 17h a les 19h, i també diumenge al matí, de 10.30h a 12.30h, i a la tarda, de 17h a 19h, es durà a terme un taller que permetrà a petits i grans personalitzar una bossa estampant-hi logotips de les Madrigueres o ocells, entre altres motius.

Els dies de fira a la plaça del Tívoli també hi haurà una petita mostra de plantes dunars. Així mateix, està prevista la presència de dos informadors ambientals, que completaran la tasca divulgativa oferint informació sobre les Madrigueres.


La Fira de Santa Teresa s’amplia a nous àmbits i dóna cabuda a noves tendències de consum

La Fira de Santa Teresa s’amplia a nous àmbits i dóna cabuda a noves tendències de consum

La Fira de Santa Teresa d’enguany, que se celebrarà del 14 al 16 d'octubre, continua la seva transformació, iniciada en l’edició anterior, i s’amplia a nous àmbits per donar espai a la diversitat d’activitats econòmiques. Hi haurà una vuitantena d’estands, a part dels 11 expositors de l’automoció, i ocuparà la zona de la Rambla, de la carretera del Doctor Robert, el c/ Cafès, la plaça Nova i l’aparcament del Puig. Les atraccions s’ubicaran, un any més, a l’aparcament de l’avinguda del Camp d’Esports.

Hi tindran lloc l’agricultura ecològica productes km 0, la robòtica i els videojocs; es mantindrà l’espai de recreació històrica de la Fira d’Abans, i es donarà cabuda a les últimes tendències de consum amb la fira Handmade (fet a mà) que, a part d’espais expositius, també oferirà tallers Do it yourself (fes t’ho tu mateix). Les inscripcions per als tallers es poden fer a través de la pàgina de Facebook Fira de Santa Teresa del Vendrell.

El regidor de Promoció Econòmica, Kenneth Martínez, ha posat de relleu que “la Fira esdevé el gran aparador del Vendrell, on s’interrelacionen els diferents àmbits i sectors: automoció, l’espai multisectorial, moda, gastronomia i degustacions, cultura popular, a més de tota l’oferta comercial”.

Sobre l’Automoció, per part del CIT, el seu president s’ha mostrat satisfet per la presència de cinc marques més respecte a l’any passat. Magí Mateu valora positivament aquest increment i el defineix com “una sorpresa agradable per la reactivació del sector“. En total, hi haurà onze concessionaris i vint marques.

L’alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, ha ressaltat que “la Fira és un generador d’activitat econòmica, però també és la nostra festa major de la tardor, en honor a Santa Teresa, amb un programa d’actes culturals, musicals i festius que faran gaudir tant petits com grans, i amb una diada castellera que ens il·lusiona a tothom“.

Tant el regidor com l’alcalde han fet menció a la retirada del dia festiu local amb motiu de la Fira, que aquest any i el que ve s’ha passat als dies de la Festa Major. Amb aquest canvi s’espera una dinamització del sector comercial local durant els dies del certamen i passada la Fira se’n farà valoració.

El programa d’actes es pot consultar al web municipal: http://www.elvendrell.net/fira-de-santa-teresa-cid-594

Continuar llegint » http://www.elvendrell.net/fira-de-santa-teresa-cid-594


L'exposició fotogràfica “Refugiats, l’odissea cap a Europa” arriba a la Sala del Portal del Pardo

L'exposició fotogràfica “Refugiats, l’odissea cap a Europa” arriba a la Sala del Portal del Pardo

El proper divendres 7 d’octubre, a les 20h, la Sala del Portal del Pardo acollirà la inauguració de l’exposició fotogràfica “Refugiats, l’odissea cap a Europa”. La mostra presenta una selecció de fotografies de Sergi Càmara, figura emergent de la fotografia documental a Catalunya, que retraten la perillosa i llarga ruta cap a Europa de molts refugiats de procedència diversa, i el camí que han d’emprendre a la recerca d’una nova vida lluny de la guerra.

Amb les imatges es pot visualitzar gran part del camí que han recorregut milers de refugiats que fugen amb determinació de la barbàrie i el caos, patint tota mena de riscos. El fotògraf vigatà ha viatjat a punts conflictius de l’èxode de refugiats: les illes gregues de Lesbos i Kos, prop de Turquia, un dels principals punts d’entrada d’Europa de les persones que fugen dels seus països; el pas fronterer d’Idomeni, a la frontera entre Grècia i Macedònia; Belgrad; la frontera entre Sèrbia i Hongria; Budapest; la localitat fronterera de Tovarnik, i Melilla.
Les imatges documenten el perill de les travessies pel mar en embarcacions en què s’amunteguen moltes persones, les llargues caminades, les esperes a les fronteres, les estades a ciutats com Belgrad o Budapest a l’espera de sortir cap al destí desitjat, els viatges amb tren, el testimoniatge de les famílies. També s’hi pot veure la tasca de l’ONG catalana Open Arms, que porta a terme operacions de salvament al mar.
Aquesta exposició itinerant és una iniciativa del Comitè per a l’Acollida de les Persones Refugiades, amb la col·laboració del Palau Robert, per sensibilitzar l’opinió pública catalana sobre el tema dels refugiats, coincidint amb la conjuntura actual en què arriben a Catalunya un contingent de persones refugiades. El Comitè per a l’Acollida de les Persones Refugiades, creat pel Govern de Catalunya per facilitar l’acollida dels refugiats, està format per actors catalans públics i privats que treballen en aquest àmbit.

L’exposició es podrà visitar fins al dijous 27 d’octubre del 2016. Els horaris per visitar-la són els següents: de dimarts a divendres de les 17 h a les 20 h; dissabtes de les 11 h a les 14 h i de les 17 h a les 20 h i diumenges de les 11h a les 14h. El dilluns la sala està tancada.


La Sala Portal del Pardo acull l’obra dels guanyadors de la VIII Biennal de Ceràmica

La Sala Portal del Pardo acull l’obra dels guanyadors de la VIII Biennal de Ceràmica

El passat divendres 30 de setembre, a les 18.30 h, a la Sala Portal del Pardo, va tenir lloc la inauguració l'exposició dels guanyadors de la VIII Biennal de Ceràmica, que van ser:

1r premi, a l’obra Nirvana núm. 2 de Xi Liu, de Shanghai (Xina)

2n premi, a l’obra Concrecions de Thérèse Lebrun, de Grez Doiceau (Bèlgica)

3r premi, a l’obra Sense títol de Juan Orti García, de Torrent (València)

Les obres dels tres guanyadors estaran exposades a la Sala Portal del Pardo fins al 30 d’octubre.

L’exposició va acompanyada per un catàleg que inclou il·lustracions i l’anàlisi de les tres obres. Aquest catàleg ha estat editat des de la Regidoria de Cultura en català, castellà i anglès, i es pot adquirir a la mateixa sala d’exposicions del Portal del Pardo.

Els guanyadors de la VIII Biennal de Ceràmica van oferir un taller

De forma paral·lela, aquest passat cap de setmana s’han ofert uns tallers de ceràmica a l’Escola Municipal d’Art Apel·les Fenosa a càrrec dels darrers tres guanyadors de la Biennal de Ceràmica sota el títol “3x3 Ceràmics. 3 ceramistes, 3 tallers.

La xinesa Xi Liu va exposar la seva obra, va parlar sobre la història i el disseny de Blanc i Blau a la Xina. També va fer una demostració del seu estil pintant i interactuant amb el públic.

La belga Thérèse Lebrun està especialitzada en el treball de paper-porcellana. Durant aquest taller, va ensenyar com preparar la pasta de paper-porcellana i va parlar de les diferents propietats tècniques que la presència de paper aporta a l’argila. Thérèse ho va posar en paral·lel amb la seva experiència i amb demostracions de les diverses etapes de la seva obra.

Les escultures del valencià Juan Ortí posseeixen trets arquitectònics en què predomina la figura cilíndrica. El ceramista va explicar el torn escultòric i les tècniques que utilitza. El taller es va acabar amb una demostració.


Es continua el projecte solidari amb la 30a Mitja Marató del Vendrell a favor del CEE Garbí

Es continua el projecte solidari amb la 30a Mitja Marató del Vendrell a favor del CEE Garbí

A la roda de premsa que ha tingut lloc aquesta setmana al CEE Garbí del Vendrell, hi han estat presents el regidor d’Esports, Ferran Trillas; el secretari del Club Runners El Vendrell, Sergi Calatayud; la directora del CEE Garbí, Montserrat Bolaño, i la presidenta de l’AMPA del CEE Garbí, Emma Anadon.

Enguany la 30a Mitja Marató del Vendrell tindrà lloc el diumenge 23 d’octubre de 2016, des de les 9.30 h, a la Rambla del Vendrell.

El regidor d’Esports va obrir l’acte agraint als organitzadors, patrocinadors i col·laboradors per la seva implicació d’organitzar un esdeveniment d’aquestes magnituds on es necessita més de 100 voluntaris, sent un esdeveniment amb molts protagonistes diferents i amb caràcter popular, solidari, on es vol que sigui una festa popular on s’impliqui tot el poble i amb l’objectiu clar de recaptar el màxim de diners possibles per a poder dotar equipaments esportius a l’escola CEE Garbí.

Trillas ha recalcat que és una cursa organitzada pel poble, realitzada pel centre del poble i on els beneficis aniran a una escola del poble. També ha fet una crida a totes les entitats del municipi, tant esportives com culturals, per tal que tothom col·labori voluntàriament i es vegin identificades en un acte com aquest, per fer ambient i fer possible que sigui tot un éxit, aprofitant el privilegi històric, cultural i esportiu que té el Vendrell. Tanmateix, des de la Regidoria d’Esports s’està molt orgullós que un acte esportiu com aquest tingui un vessant solidari per ajudar a un centre com el CEE Garbí per la millora de les seves instal·lacions i seguir amb el projecte inciat l’any passat. A més, Trillas, va posar de relleu que, un any més, es comptarà amb la col·laboració del voluntariat dels JJMM Tarragona 2017 i la promoció d’aquest esdeveniment que tindrà lloc els propers mesos de juny i juliol.

Les inscripcions estan obertes fins al 18 d’octubre i s’han de fer on-line mitjançant la web: www.mitjadelvendrell.runnerselvendrell.cat o presencialment a la botiga Running Filipides.

Continuar llegint » http://www.elvendrellesports.cat/noticies/es-continua-el-projecte-solidari-amb-la-30a-mitja-marat%C3%B3-del-vendrell-favor-del-cee-garb%C3%AD#/0


Dàmaris Gelabert arriba al TÀG el proper diumenge 9 d’octubre amb doble sessió

Dàmaris Gelabert arriba al TÀG el proper diumenge 9 d’octubre amb doble sessió

El proper diumenge 9 d’octubre s’inicia la programació familiar del segon semestre de 2016 del Teatre Àngel Guimerà del Vendrell (TÀG), amb l’esperat concert de la pedagoga, musicoterapeuta, autora i cantant de cançons infantils, Dàmaris Gelabert.

Aquest concert, programat pel diumenge a les 18 h, va exhaurir les seves localitats el mateix dia que es van posar a la venda, fet que va provocar que s’optés per realitzar una nova sessió que tindrà lloc el mateix diumenge 9 d’octubre, a les 12 h del migdia.

La Dàmaris Gelabert presentarà el seu repertori més conegut (Bon dia, Els dies de la setmana, Qui sóc jo?, L’hora de fer música, l’Abecedari, etc.) acompanyada per quatre músics i dues coristes. Un concert familiar fresc i dinàmic, ple de ritme, perquè tota la família pugui cantar, ballar i gaudir d’aquestes divertides cançons que molts nens i nenes canten diàriament.
Les seves cançons, a banda de fer feliços i divertir als infants, tenen un alt contingut pedagògic, projectant valors i estimulació vers la música gràcies a les seves lletres i a unes melodies fàcilment enganxoses.

Les entrades es poden adquirir a un preu de 7 euros, 5 euros amb els descomptes habituals, i gratuït per als menors de 3 anys, i es poden adquirir adreçant-se a la seu de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament del Vendrell (la Rambla, 24, tel. 977 66 56 84) en horari de 10 h a 14 h de dilluns a divendres; mitjançant la plataforma Ticketea (www.ticketea.com / tel. 902 044 226) o a les taquilles del teatre una hora abans de l'inici de l'espectacle, sempre i quan l’aforament així ho permeti.

Les localitats seran numerades i només es podrà escollir ubicació si es compren anticipadament. Les entrades que es comprin el mateix dia a taquilla seran també numerades però s’adjudicaran de forma correlativa sense possibilitat d’escollir ubicació.


L’alcalde del Vendrell entrega un Tarracus, mascota dels Jocs Mediterranis Tarragona 2017, a Marta Casals Istomin

L’alcalde del Vendrell entrega un Tarracus, mascota dels Jocs Mediterranis Tarragona 2017, a Marta Casals Istomin

L’alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, va entregar un Tarracus, mascota dels XVIII Jocs Mediterranis Tarragona 2017, a Marta Casals Istomin.

El lliurament va tenir lloc després de la conferència que va fer la vídua del Mestre a l’Auditori de l’Escola Municipal de Música Pau Casals, que era l’acte inaugural del Mes Pau Casals al Vendrell, municipi que és seu dels Jocs en la disciplina d’handbol femení.

Als Jocs Mediterranis Tarragona 2017 hi participaran països que actualment estan immersos en conflictes i, per tant, un dels objectius d’aquest important esdeveniment esportiu és esdevenir els Jocs del diàleg i la pau. Pau Casals, a part de ser un gran músic, també va destacar pel seu missatge a favor de la pau. Per tant, l’entrega de la mascota Tarracus a Marta Casals, vicepresidenta de la Fundació Pau Casals, posa en comú el compromís del Mestre i la voluntat dels Jocs.Turisme del Vendrell
(© 2002 - 2017)
Av. Brisamar, 1 - Tel. 977 68 00 10
informacio@elvendrellturistic.com
Veure mapa de localització
Coords: N 41º 10. 952' E 001º 31. 319'

Horaris: De dilluns a divendres de 10 h a 14.00 h | Dissabtes de 9.30 h a 13.30 h, diumenges i festius tancat

Quadrícula w+m: Disseny i programació web