TripadvisorTrivago
Mapa Vendrell
Enquesta / Encuesta /Survey / Enquête
QR Sant Salvador QR Coma-ruga QR El Francàs
ISO 9001 - 14001
Infocultura - Agenda cultural

Galeria de fotos

NotíciesEls treballs dels alumnes de l’Escola Municipal d’Art Apel·les Fenosa s’exposen a la Sala Portal del Pardo

Els treballs dels alumnes de l’Escola Municipal d’Art Apel·les Fenosa s’exposen a la Sala Portal del Pardo

El proper divendres 2 de juny, a les 20 h, a la Sala Portal del Pardo, tindrà lloc la inauguració de l’exposició dels treballs dels alumnes del curs 2016-2017 de l’Escola Municipal d’Art Apel·les Fenosa.

Un any més, al final del curs, es mostren els treballs que han realitzat els alumnes en els diferents tallers, cada un d’ells, segons edats i disponibilitat. Amb les arts plàstiques, els alumnes han pogut expressar emocions i activar la seva imaginació. A partir de materials senzills, han pogut fer creacions sorprenents que de ben segur seran molt ben valorades pels visitants.

L’exposició es podrà visitar fins al diumenge 25 de juny de 2017 en horari de dilluns a divendres de 18 h a 20:30 h i dissabtes d’11 h a 13 h i de 18 h a 20:30 h. Diumenges i festius tancat.


Del 3 al 9 de juny es podrà visitar l'exposició a La Fusteria.

Del 3 al 9 de juny es podrà visitar l'exposició a La Fusteria.

La Sala d'exposicions La Fusteria del Vendrell acull divendres 2 de juny, a les 17 h, la inauguració de l’exposició “Obrim portes”, que romandrà oberta fins al divendres 9 de juny. L’exposició es podrà visitar de dimarts a dissabte de 17.30 h a 20 h.


El 5 de juny comencen les inscripcions al Campus Multiesport

El 5 de juny comencen les inscripcions al Campus Multiesport

El proper dilluns 5 de juny començaran les inscripcions del Campus Multiesport Estiu 2017, per a infants de 4 a 14 anys, organitzat pel Consell Esportiu del Baix Penedès amb el suport de la Regidoria d'Esports de l'Ajuntament del Vendrell.

Per a informació i inscripcions cal adreçar-se al Consell Esportiu del Baix Penedès (Ctra. Sant Vicenç, 71, tel. 626 141 322).

Continuar llegint » http://www.elvendrell.net/images/stories/noticies/06-05_Multiesport_diptic.pdf


Durant aquesta setmana s’aniran penjant fotos de la trobada d’instagramers al nucli antic del Vendrell

Durant aquesta setmana s’aniran penjant fotos de la trobada d’instagramers al nucli antic del Vendrell

El passat dissabte 27 de maig, va tenir lloc una trobada d’instagramers al nucli antic del Vendrell organitzada per la Regidoria de Turisme amb la col·laboració del perfil d’Instagram @instatrobades.La representant d’@instatrobades, Rosa Mari Gabriel, ha explicat que la jornada va anar molt bé i que ara toca veure els resultats. Es van convocar una vintena d’instagramers procedents de diferents punts de les quatre demarcacions de Catalunya. Els participants van estar tota una jornada fent fotos pel nucli antic del Vendrell, les quals aniran publicant en els seus perfils d’Instagram durant aquesta setmana amb mencions a @turismevendrell i @instatrobades i amb les etiquetes #instatrobadesElVendrell, #instatrobadaturismevendrell, #turismevendrell, #nubahotel, #cellersaugustus, #ElVendrell i #BaixPenedes.Un cop passada aquesta setmana, es triaran les millors fotos i els guanyadors rebran els premis següents:

-1r premi, 1 cap de setmana a l’Hotel NUBA de Coma-ruga (@nubahotel);

-2n premi, 2 entrades Aula Aquàtica,

-i 3r premi, 1 lot de vins dels Cellers Avgvstvs Forvm (@avgvstvsforvm).


El PreCultura Urbana es guanya al públic més petits

El PreCultura Urbana es guanya al públic més petits

La plaça Nova del Vendrell va acollir el passat dissabte dia 27 de maig, a la tarda, el Precultura Urbana amb una gran assistència de públic i una gran participació de petits i grans. Un dels punts més destacats d’aquesta cita va ser la “battle de kids”, que comprenia nens i nenes d’entre els 6 i els 12 anys, i que van guanyar-se al públic des de primera hora.

El Cultura Urbana Vendrell, any rere any, és un esdeveniment dels més destacats al món Bboying a nivell estatal i aquesta temporada es va decidir desdoblar la cita per la quantitat de participants que té l’acte. Bboying de totes les edats i MC’s de la comarca van animar la tarda i nit del dissabte i van demostrar un altre cop que la cultura urbana al Vendrell es viu amb passió.Els guanyadors del PreCultura que passen directament a les finals de setembre van ser: Bboying Antonio del Vendrell, a la categoria “Kids”, Bboying JonyFox d’Igualada, a la “Senior”, i MC Nugem de Barcelona, a les “baralles de galls”.

Acabat el PreCultura, des de la Regidoria de Joventut juntament amb el col·lectiu de joves col·laboradors, ja es comença a treballar en l’organització de la setena edició del Cultura Urbana Vendrell, que tindrà lloc el proper 23 de setembre, amb classificatoris per a l’europeu femení a Alemanya i per al mundial Bboy als Estats Units d’America.


Més de mil participants a la 75a Festa de la Bicicleta del Vendrell

Més de mil participants a la 75a Festa de la Bicicleta del Vendrell

La 75a Festa de la Bicicleta del Vendrell es va celebrar el diumenge 28 de maig amb més mil participants i amb una recaptació de 600 euros de la campanya solidària "Pedalem junts per una mateixa causa" que, enguany, es destinava a l'Associació Avancem Junts, una entitat que treballa per la inclusió d'infants i adolescents amb autisme. Com a convidada especial, es va comptar amb la presència de l’actriu Montserrat Carulla.Els premis van ser els següents:CARROSSES
Primer premi de 600 €, Col·legi Sagrat Cor
Segon premi de 500 €, Escola Àngels Garriga
Tercer premi de 400 €, a càrrec d’Autocars del Penedès, Escola Àngel Guimerà
Quart premi de 300 €, a càrrec d'Instal·lacions Mercader, Escola bressol Mestral
Cinquè premi de 200 €, a càrrec de Cellers Avgvstvs Forvm, Els Pastorets del Vendrell
Sisè premi de 100 €, a càrrec de Digimp. Retolació digital, Escola Garbí

GRUP MÉS DIVERTIT I ORIGINAL
Primer premi de 300 €, a càrrec de Serveis Mèdics Penedès, Família Trap
Segon premi de 200 €, a càrrec d'Impremta Ramon, Escola bressol Mestral
Tercer premi de 100 €, a càrrec d'Electricitat Colet Diu, Escola bressol El Puig

GRUP MÉS NOMBRÓS D’ESCOLES
Primer premi de 200 €, a càrrec de Stalvia, Escola Àngel Guimerà

GRUP MÉS NOMBRÓS
Primer premi de 200 €, a càrrec de Via Lliure, Els Pastorets del Vendrell

GRUP VINGUT DE MÉS LLUNY
Primer premi de 200 €, a càrrec de Garatge Europa Vendrell (SEAT), Escola Parellada de Santa Oliva

BICICLETA MÉS ORIGINAL
Primer premi de 200 €, a càrrec de Digimp, helicòpter de la policia

BICICLETA MÉS BEN GUARNIDA
Primer premi de 100 €, a càrrec de Farmàcia Parra, Residència d'avis La Muntanyeta

CICLISTA DE MÉS EDAT Un Cofre VIP, a càrrec de Viatges Penedès, Modesta Miret

CICLISTA DE MENYS EDAT Sopar per a dues persones, a càrrec de La Barretina, i una joguina, a càrrec d'Eurekakids, Òscar Alegre de l'Escola bressol El Puig

FAMÍLIA MÉS NOMBROSA Val de compra de 100 € a Guillermo Electrohogar i 10 vals de 2x1 per anar al circuit d’aventura de Diver Park Lúdic, família Fabré

LA PARELLA MÉS ELEGANT AMB BICICLETA Lot de productes d'estètica, a càrrec de la Perruqueria J. Ràfols, i val per a dues persones a la zona de piscines, a càrrec de Le Meridien Ra, Família Trap

CARRERES Patrocinades per: Bar Cafeteria Salvatore, Bar Capri, Cafeteria Alemana, Cafeteria El Tast, Cafeteria Restaurant Peter’s i La Jijonenca

CARRERA DE LA SAFATA: Carrera amb la bicicleta i una safata a la mà, 50 € i dues invitacions per al Karting Vendrell, Ivan Badia

CARRERA DE LA LENTITUD: Carrera amb la bicicleta i guanya qui arriba l'últim, 50 € i dues invitacions per al Karting Vendrell, Juan José Romero

CARRERA AMB LA BICICLETA A L’ESPATLLA: Carrera amb la bicicleta a l’espatlla, 50 € i dues invitacions per al Karting Vendrell, Abraham Guillem.

D'altra banda, cal destacar el programa d’actes que reforçava el seu doble vessant de festa esportiva, però alhora lúdica i cultural. Atès que aquest 2017 la festa complia 75 anys d’història, el programa comptava amb actes de record i de reconeixement a tots aquests anys de trajectòria, iniciada el 1942 pel vendrellenc Jan Fusté. També s’han recuperat elements que han estat part de la seva història.

A la Sala la Fusteria s'ha pogut veure l’exposició titulada “Viu els 75 anys de la Festa de la Bicicleta”, amb fotografies, 7 bicicletes antigues pertanyents a la col·lecció de Ramon Magriñà de Masllorenç, mostres d’alguna carrossa participant, documentació i un vídeo recopilatori de fotografies dels 75 anys de la festa, cedides per ciutadans i famílies del Vendrell i provinents també de l'àlbum de la 50a Festa de la Bicicleta. A més, per posar en valor la part històrica i documental de la Festa, s’ha organitzat també una petita mostra a l’Aparador Jove de l’Oficina Jove del Baix Penedès amb el lema “Viu els 75 anys de la Festa de la Bicicleta del Vendrell”.

Com ja ve sent habitual en les darreres edicions, la vessant esportiva de la Festa enguany torna a recaure en l’organització del Club Open Natura. Aquests van preparar diversos actes, que es van iniciar el divendres 26 de maig amb la 10a Pedalada Nocturna, una ruta amb bicicleta pel terme municipal, que va comptar amb 125 participants. El dissabte 27 de maig, a l’aparcament de l’avinguda del Camp d’Esports, es va fer la VI Mostra Tot sobre rodes i el 2n Campionat escolar infantil de patinets. També hi va haver una exhibició i taller de biketrial, a càrrec del campió del món Àngel Batlle i la III PROVA DE RESISTÈNCIA BTT 3 hores.

D’altra banda, també el dissabte, a la Plaça Vella, va tenir lloc un Circuit sobre Rodes en què l’establiment Eurekakids El Vendrell va convidar els nens i nenes a provar l’Ezyroller i el Didicar.

Fotos:
https://www.facebook.com/pg/Ajuntament.del.Vendrell/photos/?tab=album&album_id=1365105350243443

Continuar llegint » https://www.facebook.com/pg/Ajuntament.del.Vendrell/photos/?tab=album&album_id=1365105350243443


El Vendrell organitza el II Seminari Guimerà

El Vendrell organitza el II Seminari Guimerà

Amb l’objectiu de continuar difonent la vida i obra d’Àngel Guimerà, el proper dissabte 3 de juny, l’Escola Municipal de Música Pau Casals (EMMPAC), acollirà el II Seminari Guimerà amb la participació de ponents de reconegut prestigi. Enguany, el títol del seminari és “Guimerà i la música” i l’organització va a càrrec de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament del Vendrell amb la col·laboració de la Societat Verdaguer.

El seminari esdevé una trobada anyal de referència tant per als estudiosos de Guimerà i el teatre vuitcentista, com també per als directors, intèrprets, escenògrafs, músics entre altres, que hagin representat, o puguin representar algun dia, l’obra de Guimerà en l’àmbit professional o amateur. Tot plegat comptant amb la participació activa del poble del Vendrell. L’any passat es va centrar en l’obra de Maria Rosa, peça que va iniciar una fructífera i sòlida relació personal i professional de Guimerà amb l’actriu María Guerrero. Aquesta circumstància concreta va ser el punt de partida de la posterior i progressiva projecció internacional de la figura i el teatre de Guimerà. Aquest any el Seminari estarà centrat en Guimerà i la música. Per això s’ha convidat a participar als principals especialistes en la història de la música per a poder posar l’accent en aquest aspecte sobre les obres de Guimerà que van ser un referent dins el camp de l’òpera i la lírica del moment.

El programa del II Seminari s’iniciarà amb la presentació del llibre que recull les ponències del I Seminari Guimerà, a càrrec d’Enric Gallén.

Tot seguit, hi ha programades les ponències següents:

10: 30 h Xosé Aviñoa: “Guimerà, impulsor de repertoris lírics”

11:00 h Francesc Cortés: “Entre el drama i l’èpica: el lied a l’obra de Guimerà”

11:30 h Roger Alier: “Tiefland, una òpera verista alemanya”

12:30 h Albert Guinovart i David Puertas: “Del llibret a la partitura”

Un cop finalitzades les ponències, l’activitat es trasllada al Museu Àngel Guimerà on, a les 13 h, es farà el concert “Guimerà líric”, a càrrec del grup Operaílica, i a les 19 h, tindrà lloc una visita guiada, a càrrec de David Puertas, amb el títol “Una visita musical per a una vida teatral””.

Tant l’entrada a les ponències com al concert i a la visita guiada és gratuïta. Només cal fer reserva prèvia per poder fer la visita, als telèfons 977 66 10 06 i 977 66 56 84 o al correu electrònic museuguimera@elvendrell.net.


Un cap de setmana ple d’activitats al Museu Deu

Un cap de setmana ple d’activitats al Museu Deu

Aquest proper cap de setmana, el Museu Deu del Vendrell acull i col·labora en diverses activitats.El divendres dia 26 de maig, a partir de les cinc de tarda i fins a les vuit del vespre, el Museu Deu col·labora amb Emociona’t, una festa de les emocions organitzada pel Projecte de Menjadors Educatius contra l’exclusió social de l’Ajuntament del Vendrell amb la Ballaruga, en diversos tallers. A dos quarts de vuit, al jardí, tindrà lloc un concert de bols tibetans a càrrec de Neus Navarro, psicòloga i coach. L’entrada a tots els actes és gratuïta i pot assistir-hi tothom.D’altra banda, el dissabte 27 de maig, a les dotze del migdia, el Vinseum organitza “Convidades a Mirar” i el Museu Deu es desplaça fins a Vilafranca per participar en aquest cicle, que trimestralment convida a diferents dones treballadores per donar a conèixer el museu i les seves col·leccions d’altra manera. Núria Payán, directora del Museu Deu, conjuntament amb Núria Ballester (Museu Pau Casals del Vendrell), Vinyet Panyella (Museus de Sitges) i Mireia Rosich (Biblioteca Museu Victor Balaguer de Vilanova i la Geltrú), hi col·labora. Aquest mateix dia, el Museu Deu també col·labora en la trobada d’instagramers al nucli antic del Vendrell que organitza la Regidoria de Turisme.

Finalment, el mateix dissabte, a la tarda, hi ha programat un concert a l’emblemàtica sala de les catifes, a càrrec del Cor Joves Veus. En aquest concert es podrà gaudir de tres blocs ben diferenciats. El primer, de caire més popular, amb un conjunt de cançons tradicionals catalanes, com La Filadora o En Pere Gallerí. El segon bloc consta de peces extretes de bandes sonores de pel·lícules i musicals ben conegudes, com Edelweiss de “Sonrisas i Lágrimas” o Vois Sur ton Chemin de “Los Chicos del Coro”. I, l’últim, serà un conjunt de cançons compostes per Josep Vila amb poemes de Miquel Desclot, les quals ja són unes obres ben conegudes en el panorama coral català. Tot el concert es farà amb l’acompanyament al piano d’Albert Recasens.

El Cor Joves Veus va néixer al Vendrell el 1989 i està format per un grup de nois i noies. La seva trajectòria musical és ben coneguda a la zona, sobretot per espectacles musicals com Espai Buit (2004) o La Resposta (2010), així com la participació al Certamen Coral de Cocentaina i concerts a l’Alguer i a Roma. Sempre ha participat en els ja tradicionals concerts de Santa Cecília i de Nadal juntament amb la Coral Infantil El Petit Estel i el Cor Orfeó Parroquial del Vendrell. Actualment, està format per 18 noies d’entre 15 i 25 anys sota la direcció de Xavier Solé González. Xavier Solé González és graduat en Enginyeria en Tecnologies Industrials per la UPC i compagina les seves tasques cientificotècniques amb la música.

Per a més informació:

Museu Deu. Plaça Nova, 6.
Tel. 977 666 308
www.museudeu.com / museudeu@elvendrell.net


Trobada d’instagramers al nucli antic del Vendrell

Trobada d’instagramers al nucli antic del Vendrell

La Regidoria de Turisme ha organitzat una trobada d’instagramers al nucli antic del Vendrell que tindrà lloc el dissabte 27 de maig i es compta amb la col·laboració del perfil d’Instagram @instatrobades.

La representant d’@instatrobades, Rosa Mari Gabriel, ha explicat que s’ha convocat una vintena d’instagramers procedents de diferents punts de les quatre demarcacions de Catalunya. Els participants estaran tota una jornada fent fotos pel nucli antic del Vendrell, les quals aniran publicant en els seus perfils d’Instagram durant la setmana següent. Un cop passats set dies des de la trobada, es triaran les millors fotos i els guanyadors rebran els premis següents:

-1r premi, 1 cap de setmana a l’Hotel NUBA de Coma-ruga (@nubahotel);

-2n premi, 2 entrades Aula Aquàtica,

-i 3r premi, 1 lot de vins dels Cellers Avgvstvs Forvm (@avgvstvsforvm).

La regidora de Turisme, Eva M. Serramià, ha posat de relleu la voluntat de la regidoria de tenir més abast a través de les xarxes socials i l’Instagram és una plataforma que té molt d’èxit pel seu contingut audiovisual, sobretot per la publicació de fotografies que poden ajudar a promocionar la destinació turística. En aquest sentit, “la intenció és acollir més trobades d’instagramers tematitzades”.

La regidora també ha agraït la col·laboració dels establiments que han aportat els regals per als premiats.


S’obren les inscripcions per participar a la 75a Festa de la Bicicleta

S’obren les inscripcions per participar a la 75a Festa de la Bicicleta

Ja es poden fer les inscripcions a la Festa de la Bicicleta del Vendrell, que se celebrarà el diumenge 28 de maig amb un programa d’actes que vol reforçar el seu doble vessant de festa esportiva, però, alhora, lúdica i cultural.

Amb motiu que aquest 2017 la festa compleix 75 anys d’història, el programa comptarà amb actes de record i de reconeixement a tots aquests anys de trajectòria, iniciada el 1942 pel vendrellenc Jan Fusté.

Inscripcions: Festa de la Bicicleta

La documentació es troba a la Regidoria de Cultura i Festes (La Rambla, 24).

Els premis a optar es poden consultar en el següent enllaç: http://bit.ly/2rpwtSA

Inscripcions: Carreres

Les carreres van formar part des del seu inici i durant un parell de dècades de la Festa de la Bicicleta. Les carreres es faran a la Rambla, abans de l’acte del lliurament de premis.

Inscripció on-line en el següent enllaç: http://bit.ly/2prvjYx

Fins al mateix dia de la Festa, l’exposició “Viu els 75 anys de la Festa de la Bicicleta”, es pot visitar a la Sala la Fusteria del carrer Major. S’hi poden veure fotografies, 7 bicicletes antigues pertanyents a la col·lecció de Ramon Magriñà de Masllorenç, mostres d’alguna carrossa participant, documentació i un vídeo recopilatori de fotografies dels 75 anys de la festa, cedides per ciutadans i famílies del Vendrell i provinents també de l'àlbum de la 50a Festa de la Bicicleta.

L’exposició de fotos també es pot veure virtualment a les xarxes socials de la Regidoria de Cultura i Festes i en aquest enllaç de Youtube: https://youtu.be/bykiFXjx6P0.

I demà, 18 de maig, a les 19 h, s’inaugura la mostra de la Festa de la Bicicleta a l’Aparador Jove, de l’Oficina Jove del Baix Penedès del carrer Àngel Guimerà.

Més informació: http://elvendrell.net/festa-de-la-bicicleta-cid-411

FOTO: Carrera dels anys 40 del segle XX. Fotografia extreta del 3 de vuit, 31 de maig de 1987 (p. 12).Turisme del Vendrell
(© 2002 - 2017)
Av. Brisamar, 1 - Tel. 977 68 00 10
informacio@elvendrellturistic.com
Veure mapa de localització
Coords: N 41º 10. 952' E 001º 31. 319'

Horaris: De dilluns a dissabte de 10h a 20'30h | Diumenges i festius de 10h a 14h

Quadrícula w+m: Disseny i programació web