TripadvisorTrivago
Mapa Vendrell
Enquesta / Encuesta /Survey / Enquête
QR Sant Salvador QR Coma-ruga QR El Francàs
ISO 9001 - 14001
Infocultura - Agenda cultural

Galeria de fotos

NotíciesAVÍS - Actuacions de la Direcció General de Costes a la platja del Francàs

AVÍS - Actuacions de la Direcció General de Costes a la platja del Francàs

Avui, de 20 h a 22 h, i demà, de 6 h a 10 h, es tallarà l'accés a la platja del Francàs per actuacions de la Direcció General de Costes, del Ministeri de Foment, amb motiu de la darrera pèrdua de sorra.


El Vendrell es prepara per viure les tradicionals Festes del Pa Beneit

El Vendrell es prepara per viure les tradicionals Festes del Pa Beneit

Aquest dissabte 1 de juliol es dóna el tret de sortida a les Festes del Pa Beneit del Vendrell, “una de les festes més populars i participatives del municipi”, en paraules de la regidora de Festes, Eva M. Serramià. Ahir, a la Sala de Plens, es va donar a conèixer el programa d’actes d’aquesta celebració, que any rere any, organitzen les comissions dels diferents barris (Barri del Serrallo i Font de la Menya; Barri de França, Barri de la Carretera, Barri de la Plaça Nova i Barceloneta, Barri de la Plaça Vella i Barri de la Muntanyeta).

Enguany, gràcies al patrocini de la Impremta Ramon, s’ha editat un programa de mà de més qualitat, que agrupa tots els actes, així com una referència històrica sobre la festa. La Impremta, que enguany celebra el seu 125è aniversari, ha volgut col·laborar així amb aquestes festes tan emblemàtiques del Vendrell i aportar el seu granet de sorra per difondre-les encara més.

En el cas del Vendrell, les Festes del Pa Beneit estan documentades des del segle XVII. Se sap, però, que el seu origen és medieval i es remunta a la benedicció que antigament es feia de la farina vella abans de segar el blat nou. La celebració es feia a la vuitada del Corpus, ja que era la temporada que coincidia amb la sega, però actualment s'ha traslladat a la primera setmana de juliol.

Els sis barris organitzen els seus actes, amb la col·laboració de l’Ajuntament, que cedeix infraestructures. A banda dels elements comuns i tradicionals, com la repicada de campanes, les falles, el cercabarri o els sopars de carrer, cadascun farceix el programa amb propostes particulars que intenten agradar a grans i petits.
Com ja és habitual, el barri del Serrallo i Font de la Menya serà l’encarregat d’encetar la setmana de festes aquest proper dissabte 1 de juliol. Enguany, com a novetat, incorporaran una festa de l’escuma dissabte al matí. No hi faltaran tampoc el repartiment de coca i xocolata, el cercabarri de foc amb els diablons i la Víbria del Vendrell o un concert amb el Duet Leyenda, entre altres.

El seguirà el barri de França el diumenge 2 de juliol, amb la cercavila sorollosa de cotxes o la desena edició de la Correguda a la Francesa, i el dilluns 3 amb la resta d’actes. En destaquen els jocs infantils, una degustació de vins de la Cooperativa agrícola de Calafell, un espectacle de dansa de La Factoria, el repartiment de coca i vi dolç i el concert amb el grup Dalton Bang.

Dimarts 4 de juliol agafarà el relleu el barri de la Carretera, que aquest any, com a novetat, plantarà la falla a mitjanit. Després del cercabarri, la cremada de la falla i el sopar, el fi de festa anirà a càrrec d’un DJ. Enguany, tots els actes d’aquest barri es concentraran de nou a la Rambla.

El torn de la plaça Nova arribarà el dimecres 5 de juliol, amb un programa que incorpora novetats com les Bitlles Catalanes, el vermut electrònic o un tast de vins al Casal Joan Mallofré. Després dels sopars a la fresca, la plaça Nova acollirà l’actuació del Grup Alma i de Tapeo Sound System.

El dijous dia 6 serà el torn del barri de la plaça Vella. A banda dels actes habituals, el programa inclourà una actuació de dansa de l'Aula 3, del cantautor Marcos Cao i el llevat de taula després dels sopars serà amenitzat amb quatre mariachis. El grup Ayawascat i un DJ posaran el punt i final de la festa al carrer de les Quatre Fonts.

La Muntanyeta clourà la setmana de les festes del barri el dissabte 8 de juliol, amb actes que es concentraran al carrer del Cep. Inclouran un esmorzar popular, una exhibició de Break Dance, una festa de l’escuma, un vermut popular, un espectacle d’animació i coreografies d’Urban Mambo, l'actuació del coro rociero Brisa Nueva i disco mòbil amb el DJ Jose, entre altres.


Concert de Les Gralles del Baix Penedès al Museu Deu aquest divendres

Concert de Les Gralles del Baix Penedès al Museu Deu aquest divendres

Aquest proper divendres 30 de juny, a les vuit del vespre, al jardí del Museu Deu, sonaran “Les Gralles del Baix Penedès”. El conjunt interpretarà cançons tradicionals catalanes. El repertori que tocaran reflectirà la feina feta durant tot aquest curs 2016-2017, en què el grup ha celebrat el seu 40è Aniversari (1976-2016). Tanmateix, en el concert de divendres també incorporaran noves melodies i peces, que volen donar a conèixer. L’entrada és gratuïta per a tothom.

L’any 1976 es considera l’any de creació de Les Gralles del Baix Penedès, amb el Jaume Vidal i Vidal, Carboner, al capdavant, tot i que no va ser fins a principi dels anys vuitanta quan el Carboner va fer uns cursets de gralla al Casal, i va iniciar la també anomenada “Escola del Jaume Vidal i Vidal”, que s’ha mantingut fins a l’actualitat amb Les Gralles del Baix Penedès.

Com a característica de grup, cal mencionar la pervivència del so i el timbre d’abans, fet que demostra que el Vendrell sempre ha tingut grallers propis i la informalitat de la gent de fa uns anys, ja que Les Gralles del Baix Penedès actuen normalment sense uniforme propi.

En l’actualitat, acompanyen de forma regular alguns grups de L’Embarcada, de la qual forma part com a grup fundador. També actuen en altres festes populars com les festes dels barris, amb les matinades i les processons.

El grup està format pels següents membres: Rafael Claramunt, Eduard Miravalls, Oscar Francés, Helena Cullaré, Elisabet Diaz, Joan Ramon Ivern, Josep Joan Pellejà, Edgar Solé, Carles Guasch, Jordi Inglés-Bero- , …. i d’altres components nous, joves que entenen, aquesta és una bona manera de presentar-los i agafar compromís amb el grup.


La Sala Portal del Pardo acull l’exposició dels treballs dels alumnes de l’Aula d’Escultura de Recerca Fenosiana

La Sala Portal del Pardo acull l’exposició dels treballs dels alumnes de l’Aula d’Escultura de Recerca Fenosiana

El proper divendres 30 de juny, a les 20 h, a la Sala Portal del Pardo, tindrà lloc la inauguració de l’exposició dels treballs dels alumnes de l’Aula d’Escultura de Recerca Fenosiana d’aquest curs 2016-2017. En aquesta mostra, els alumnes de l'Aula d'Escultura proposen una selecció de treballs molt diversos, fets amb metall, poliestirè, fang, cera, guix i ciment, entre d'altres materials. Aquesta varietat els permet una gran llibertat d'expressió i una experimentació que, ahora, els ofereix la possibilitat de crear escultures que dialoguen amb l'exterior i amb la natura.

Enguany, la Fundació Fenosa, amb el seu encàrrec de recrear l'atrezzo del ballet La bacanal, ideat i realitzat per Coco Chanel, Salvador Dalí i Apel·les Fenosa, ha donat a l'Aula l’oportunitat d'endinsar-se en el món fenosià.

A la mostra de la Sala del Portal del Pardo també presentaran els estudis per al monument de la plaça de Francesc Macià, a l'entorn del Pi de les Tres Branques i en homenatge a la figura de Macià.

Els alumnes que exposaran són: Joan Blanco, Antonio Cocera, Iris Ebenhahn, Rafa González, Elisa Mestre, Mercedes Moreno i Enric Rovira

L’exposició es podrà visitar fins al 15 de juliol de 2017 en horari de dilluns a divendres de 18 h a 20:30 h i dissabtes d’11 h a 13 h i de 18 h a 20:30 h. Diumenges i festius tancat.


El procés participatiu per recollir propostes d’usos per al futur Parc del Botafoc rep prop d’un miler d’aportacions

El procés participatiu per recollir propostes d’usos per al futur Parc del Botafoc rep prop d’un miler d’aportacions

L’Ajuntament del Vendrell ha valorat de forma molt positiva el desenvolupament del procés participatiu que es va dur a terme el mes de març per recollir propostes d’usos per al futur Parc del Botafoc. Aquest es va fer mitjançant una enquesta, amb tres canals de resposta: la pàgina web de l’Ajuntament del Vendrell, en paper durant els divendres de mercat i les sessions informatives i per tauleta, contestant una enquestadora a peu de carrer.

El procés, dut a terme per la regidoria de Participació Ciutadana, va comptar amb la participació de 924 persones: d’una banda, 888 van ser majors de 13 anys i ho van fer contestant l’enquesta; i d’altra banda també hi van haver 36 nens i nenes, de fins a 12 anys, que van presentar propostes per al parc en el marc d’una jornada lúdica i solidària que es va fer el 25 de març.

Des d’aquesta setmana els resultats detallats de l’enquesta es poden consultar a la pàgina web de l’Ajuntament del Vendrell, en concret, a l’apartat de Participació Ciutadana: http://www.elvendrell.net/processos-participatius/botafoc. El regidor de l’àrea, Ferran Trillas, ha valorat positivament l’alta participació d’aquest procés, i l’estreta col·laboració amb altres regidories com les de Territori, Promoció Econòmica i Educació.

El compromís del govern és el d’estudiar les propostes més valorades en aquest procés en els òrgans competents per a la presa de decisions per al desenvolupament del Parc, com el Ple, per incorporar els resultats al projecte de l’EDUSI. I és que la voluntat de l’Ajuntament del Vendrell és reurbanitzar i equipar la zona del futur parc del Botafoc gràcies a la subvenció de l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible (EDUSI), cofinançat amb fons europeus i per a la qual s’ha presentat, fins al moment, a dues convocatòries i pel què seguirà apostant en una tercera.

En concret, les preguntes de l’enquesta es dividien en tres apartats: els que feien referència a l'esport i la salut, els de la cultura i oci i els referents als serveis. Els tres blocs proposaven elements concrets que els participants havien de valorar de l’1 al 5. Al final de cada apartat els participants podien afegir noves propostes, així com la seva valoració.

Pel què fa a les propostes d’esport i salut, les més ben valorades pels participants de l’enquesta han estat la creació d’itineraris saludables, un parc de salut i un carril bici. Les noves aportacions en aquest àmbit han prioritzat la instal·lació d’arbrat i zones verdes; elements d’escalada i un rocòdrom; àrees de descans i ombres per a relax, i aparcament.

Del grup de propostes de cultura i oci, les que han rebut major puntuació han estat els espais infantils, la creació d’un espai descobert polivalent per a acollir puntualment festes, concerts, etc i la creació de zones de recreació d’espècies i construccions autòctones de pedra seca. Pel què fa a les noves aportacions d’aquest eix, les més mencionades van ser que el parc disposés d’un escenari, carpa o auditori exterior, així com també d’una zona d’aparcament.

Del grup de les propostes de serveis, les més valorades van ser la instal·lació de bancs i papereres, sanitaris públics i xarxa wifi. En aquest apartat de l’enquesta, les noves aportacions també van destacar la necessitat de que el parc disposi d’aparcament, font per beure i una zona de pícnic.


La proposta del Protocol de la Festa Major del Vendrell ja es pot consultar i aportar-hi suggeriments i opinions

La proposta del Protocol de la Festa Major del Vendrell ja es pot consultar i aportar-hi suggeriments i opinions

A partir d’avui, 26 de juny, al web de l’Ajuntament del Vendrell, es pot consultar la proposta del Protocol de la Festa Major del Vendrell, elaborada per una comissió que durant més d’un any l’ha redactat. Aquest document té com a objectiu plasmar els actes que han esdevingut emblemàtics de la Festa Major i deixar per escrit quin n’és l’origen i el funcionament, així com explicar quins en són els estaments organitzadors, com funcionen i com s’escullen, i ordenar-ne la participació en els actes col·lectius de la vila.

Aquesta consulta va acompanyada d’un formulari on, les entitats que participen activament a la Festa Major i les persones que hi vulguin participar, podran fer-hi les observacions que creguin més oportunes, amb la finalitat de dotar el protocol del màxim consens i de la importància i rellevància que es mereix un document d'aquestes característiques.

La comissió encarregada de redactar el Protocol de la Festa Major del Vendrell analitzarà, valorarà i inclourà, si s'escau, les observacions que es facin arribar mitjançant aquest formulari. El termini per aportar-hi suggeriments i opinions finalitzarà el 9 de juliol.

Continuar llegint » http://elvendrell.net/festa-major-cid-414/protocol-de-la-festa-major-del-vendrell


Es posa en marxa una prova pilot de recollida de residus porta a porta en establiments de les platges del Vendrell

Es posa en marxa una prova pilot de recollida de residus porta a porta en establiments de les platges del Vendrell

El proper dilluns 26 de juny es posarà en marxa el primer servei de recollida de residus porta a porta del municipi. Concretament, durant l’estiu, es farà una prova pilot en 121 establiments de les platges del Vendrell.Des de fa més d’un any, en matèria de residus, l’Ajuntament del Vendrell es va fixar com a objectiu millorar les dades globals de recollida selectiva, materialitzat en l’acord d’adhesió a l’estratègia catalana del residu zero. Actualment, al Vendrell es recicla aproximadament un 24% del total del residus generats, mentre que la mitjana catalana se situa prop del 39%.Per millorar aquestes dades, es va prendre la decisió d’iniciar un procés per fer evolucionar el model de recollida cap a noves formes. Es marca com a objectiu inicial fer servir el model porta a porta, com a motor de millora, i es fixen els comerços i establiments de restauració, generadors d’aproximadament un terç dels residus totals, com a actors principals d’aquest repte.

Després de fer enquestes a una mostra representativa d’establiments i d’analitzar els seus resultats, s’ha dissenyat el servei i, a través d’educadors ambientals, s’ha informat els establiments que participaran en aquesta prova pilot sobre aquest servei i la seva implantació.

El regidor de Residus, Ferran Trillas, ha explicat que "al final de l’estiu, es farà una valoració de la prova pilot per tal d’estudiar la continuïtat d’aquest servei durant tot l'any a les platges i la seva implantació progressiva a la resta del municipi".


Progressiva obertura del trànsit durant l’estiu a la travessera urbana d’accés a Sant Salvador

Progressiva obertura del trànsit durant l’estiu a la travessera urbana d’accés a Sant Salvador

En les obres de millora a la travessera urbana d’accés a Sant Salvador, estava previst obrir la calçada al trànsit rodat a partir del 24 de juny.

A causa d’unes dificultats que hi ha hagut per una major complexitat en les tasques derivades de les actuacions en el nivell freàtic, que han retardat alguns dels treballs, l’obertura al trànsit durant l’estiu es farà els caps de setmana entre el 15 i el 31 de juliol i, a partir de l’1 d’agost, ja serà tots els dies.Aquesta obertura al trànsit no voldrà dir que l’obra estigui finalitzada, ja que quedarà pendent acabar treballs en la part de les voreres.Per facilitar al màxim la mobilitat a veïns i visitants, es mantindrà la senyalització dels desviaments corresponents mentre es mantingui tallat al trànsit l’accés a la travessera urbana de Sant Salvador.


Activitats d'estiu al complex esportiu Club Tennis El Vendrell

Activitats d'estiu al complex esportiu Club Tennis El Vendrell

El complex esportiu Club Tennis El Vendrell inicia les seves activitats d'estiu el proper cap de setmana: tennis, pàdel i piscina descoberta.

S'informa que el dissabte 24 de juny serà jornada de portes obertes per a tothom a la piscina descoberta.

Continuar llegint » http://www.elvendrell.net/images/stories/noticies/06-20_DIPTIC_INFORMATIU_ESTIU_2017.pdf


La Fundació Apel·les Fenosa rep el Premi Nacional de Cultura

La Fundació Apel·les Fenosa rep el Premi Nacional de Cultura

Ahir al vespre, al Teatre Municipal La Sala de Rubí, es va celebrar l’acte de lliurament dels Premis Nacionals de Cultura 2017 que concedeix anualment el Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA).

La Fundació Apel·les Fenosa del Vendrell va ser un dels premiats amb aquests guardons, que reconeixen a figures i entitats que han contribuït i contribueixen a donar més rellevància a la cultura catalana, ja sigui per la labor intel·lectual, artística o d’identitat compartida que desenvolupen.La cerimònia va estar presidida pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont i transmesa en directe per TV3. El guardó de la fundació vendrellenca el van recollir l’alcalde del Vendrell i president de la Fundació Fenosa, Martí Carnicer, i el seu director, Josep Miquel García. A l’acte també hi van ser presents l’ex alcalde Benet Jané i l’ex alcaldessa Helena Arribas, així com diversos membres del Patronat de la Fundació.

El Premi Nacional de Cultura reconeix la posada en valor que ha fet la Fundació Fenosa de l’obra de l’escultor, amb una rellevant projecció europea, des de la casa del Portal del Pardo, al Vendrell, que va adquirir l’artista el 1957. Les exposicions monogràfiques que s’hi exhibeixen expliquen les relacions que Fenosa va mantenir amb creadors rellevants de l’avantguarda històrica, com Coco Chanel, Nicolas de Stäel, Paul Éluard, Jean Cocteau o Picasso.

L’alcalde del Vendrell, en el moment d’agrair el premi, va expressar el desig que aquest serveixi per a que la gent conegui encara més la figura de l’escultor Apel·les Fenosa “un artista català del segle XX, exiliat dues vegades i enterrat a París, que va ser lloat i estimat per les personalitats més brillants de la cultura europea del seu temps, com Pablo Picasso, Jean Cocteau, Paul Eluard, Tristan Tzara, Coco Chanel, Pablo Neruda, César Vallejo, o Carles Riba i Salvador Espriu”. I alhora, va afegir Carnicer, el guardó ha de servir “per a que els catalans visitin el nostre Museu, instal·lat al Vendrell en una Casa Palau renaixentista, que va ser el taller d’estiu de Fenosa, i que conserva un aura especial, amb un jardí d’escultures que fa que els que ho visiten marxin amb un grau elevat de sensibilitat i satisfacció”.

Durant l’acte, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va reivindicar el paper fonamental de la cultura en la nostra societat i va assegurar que encara “no li hem retornat tot el que ha fet”. “A aquesta obra ingent que ens ha salvat mots i esperit li devem justícia, reconeixement i respecte. La cultura ens ha salvat com a societat viva, desperta i esperançada, que avui té una vocació imparable de contribuir al món a través de la creació més genuïna”, va destacar.

A més de la Fundació Apel·les Fenosa, el CoNCA ha distingit enguany a l’editor Josep Cots; la fotògrafa Maria Espeus; l’escriptor Joan Francesc Mira; el compositor Hèctor Parra; el cantautor Raimon; el director de FICOMIC (entitat organitzadora del Saló Internacional del Còmic i del Saló del Manga a Barcelona), Carles Santamaria; el Secretariat de Corals Infantils de Catalunya; el director i productor de cinema Albert Serra i l’actriu Emma Vilarasau.

Aquest proper dissabte 17 de juny, a les 12.30h, la Fundació Apel·les Fenosa acollirà la inauguració de la mostra “Coco Chanel – Apel·les Fenosa i el Ballet Bacchanale”, en un acte obert al públic, en què la Fundació Apel·les Fenosa compartirà amb els assistents el Premi Nacional de Cultura 2017.Turisme del Vendrell
(© 2002 - 2017)
Av. Brisamar, 1 - Tel. 977 68 00 10
informacio@elvendrellturistic.com
Veure mapa de localització
Coords: N 41º 10. 952' E 001º 31. 319'

Horaris: De dilluns a dissabte de 10h a 20'30h | Diumenges i festius de 10h a 14h

Quadrícula w+m: Disseny i programació web