TripadvisorTrivago
Mapa Vendrell
Enquesta / Encuesta /Survey / Enquête
QR Sant Salvador QR Coma-ruga QR El Francàs
=
ISO 9001 - 14001
Infocultura - Agenda cultural

Galeria de fotos

NotíciesActivació de la zona blava a partir del dilluns 1 de juny

Activació de la zona blava a partir del dilluns 1 de juny

El Vendrell, 29 de maig de 2020

A partir del proper dilluns 1 de juny s’activarà la zona blava d’aparcament, que va quedar anul·lada a l’inici de l’estat d’alarma fins a nou avís, perquè l’increment progressiu de la mobilitat i la reactivació comercial fan necessari que hi tornin a haver espais disponibles per l’aparcament de rotació al centre de la vila.

D’altra banda, per l’increment de la mobilitat i per garantir espais disponibles d’aparcament de rotació, també s’activarà la zona blava al centre de Coma-ruga amb aquest calendari:
-Cap de setmana del 6 i 7 de juny
-Cap de setmana del 13 i 14 de juny
-A partir del dissabte 20 de juny, cada dia fins acabar la temporada d’estiu

Per tal que els parquímetres estiguin en correctes condicions d’higiene, l’empresa concessionària PARVEN posarà en marxa un protocol de neteja i desinfecció especial, si bé es recomana utilitzar el servei amb guants.


La Taula de Municipis per un Litoral Sostenible sol·licita mesures a la Generalitat i a l'Estat

La Taula de Municipis per un Litoral Sostenible sol·licita mesures a la Generalitat i a l'Estat

Els municipis de Sitges, Vilanova, Cubelles, Cunit, Calafell, el Vendrell, Roda de Berà, Creixell, Torredembarra, Altafulla, Tarragona, Vila-seca, Salou, Cambrils, Mont-roig del Camp i Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, que representen 110 km del litoral mediterrani, s’han reunit aquesta tarda per treballar per una gestió sostenible del nostre litoral i a la vegada planificar accions per a l’obertura de platges aquest 2020 aplicant totes les mesures possibles per la prevenció del contagi, oferint el nostre litoral com un espai saludable i font de salut.

Aquesta unitat geogràfica de gestió litoral es va acordar el 19 de febrer de 2020 al Pacte de Coma-ruga per la gestió Sostenible del Litoral i, a partir d’ara, ladesignarem per acord dels 17 municipis amb el nom de TAULA DE MUNICIPIS PER UN LITORAL SOSTENIBLE
Aquest projecte de Gestió Conjunta del Litoral ha passat per dues crisis: una primera crisi litoral amb motiu dels forts temporals que cada vegada arrasen més sovint les nostres platges destrossant la natura i la primera barrera protectora de molts espais urbans, i una segona crisi sanitària en la qual la natura serà clau per la recuperació.

Sense sostenibilitat no tenim natura i sense natura no hi ha salut; per tant, hem de gestionar de forma conjunta sostenibilitat i salut.
No obstant això, també necessitem la recuperació econòmica de les activitats desenvolupades al litoral, de les quals depenen, directa o indirectament, molts sectors com el turístic, base principal de l’economia de la majoria dels nostres municipis. Per aquesta tasca volem gestionar el nostre litoral en base als tres pilars del desenvolupament sostenible: econòmicament viable, socialment equitatiu i ambientalment sostenible.

Per aquesta raó hem signat 2 pactes dirigits a la Generalitat i al Ministeri per a la Transició Ecològica (MITECO) sol·licitant resolucions i mesures necessàries per a la recuperació en tots els àmbits.

1r Sol·licitud a la Direcció General de Sostenibilitat de la Costa i del Mar del Ministeri per a la transició Ecològica

Degut a la declaració de l’Estat d’Alarma es va restringir la llibertat de circulació de persones i amb aquesta es va produir l’aturada de gran part de les activitats econòmiques de sectors i empreses com el de la restauració, el turisme, els serveis, etc.
El sector econòmic de pràcticament tots els ajuntaments sol·licitants depèn del turisme, paralitzat per la pandèmia -com molts d’altres- amb el litoral com
principal servei i atractiu.

L’obertura de les platges s’autoritza en assolir la FASE III, fet que suposa el retard de l’activació empresarial i econòmica a zones de gran dinamisme durant la temporada estival, alentint la recuperació econòmica de moltes empreses, sobretot les dependents del turisme, i el seu efecte multiplicador.
Pràcticament la totalitat de les empreses amb activitats sobre la Zona de Servitud de Protecció i sobre la zona de Domini Publico Marítim Terrestre són les més afectades i a aquestes se’ls hi requereix un cànon per part del Estat per ús privatiu.

Per aquest raó els ajuntaments sol·licitem l’exoneració de les taxes d’ocupació des del començament de la pandèmia fins a finals de 2020 als adjudicataris i concessionaris de les activitats del Pla d’Usos i de les Concessions.

2n Sol·licitud al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya

Degut a la declaració de l’Estat d’Alarma l’ aturada de l’administració afecta els terminis administratius i s'està demorant la resolució dels expedients
d’autorització dels Serveis de temporada de platges sol·licitats pel Pla d’Usos 2020.
A data d’avui no es coneix quan es podran iniciar les tasques de muntatge dels serveis necessaris pels usuaris de la platja públics ni privats.
I encara no tenim coneixement dels requeriments per desenvolupar les activitats públiques i privades del Pla d’Usos amb totes les garanties sanitàries.
El muntatge de les instal·lacions requereix un període considerable previ a l’obertura per adaptar les instal·lacions als nous requeriments de seguretat
sanitària.

Per tot això demanem:
1- La resolució dels expedients dels Plans d’Usos de 2020 o la pròrroga dels plans d’Usos del 2019 amb celeritat.
2- Autorització per començar el muntatge de les instal·lacions de serveis públic i privats amb més de 15 dies d’antelació, o com a molt tard el 25 de
maig.
3- Rebre la informació dels requeriments de seguretat i distanciament sanitaris.

L'interès principal d’aquestes demandes és afavorir la recuperació econòmica i la reactivació del serveis amb totes les garanties sanitàries per oferir la seguretat necessària i contenir l’expansió del virus. Amb l’objectiu que els usuaris puguin gaudir dels espais litorals en les millors condicions alhora que protegim els nostres ecosistemes con a espais saludables i de salut per la societat. Per garantir als usuaris unes platges amb els serveis adients a la prevenció del contagi, gestionant-les sosteniblement.
Per altra banda, fem una crida a la col·laboració ciutadana perquè actuï amb sensatesa, amb el respecte a les normes i mesures de distanciament sanitàries, al desplaçament sostenible per ajudar a mantenir l’ alè que li hem donat al nostre litoral, que serà l’espai de socialització saludable i de salut. Només aconseguirem contenir la pandèmia tots junts.


El Dia internacional dels Museus passa a la seva versió virtual

El Dia internacional dels Museus passa a la seva versió virtual

El Vendrell, 14 de maig de 2020


Com cada any, el 18 de maig se celebra el Dia internacional dels Museus. Aquesta edició, per això, es viurà totalment diferent, ja que la crisi sanitària per la Covid-19 ha fet que aquests equipaments estiguin tancats un dels dies més destacats del seu calendari. El lema del DIM 2020 és “Museus per la igualtat: diversitat i inclusió”, un punt de trobada per celebrar la diversitat de perspectives que conformen les comunitats i el personal dels equipaments museístics. Els museus s’han sabut adaptar i han passat la seva programació a l’àmbit digital, amb propostes per a tots els públics.

El Vendrell vol seguir sent un referent cultural, aquest any que és Capital de la Cultura Catalana, i ho demostra a través dels seus museus, que ofereixen opcions per a tothom, començant per la publicació d’un vídeo conjunt, elaborat per RTV el Vendrell, a través de les seves xarxes socials i de la televisió local aquest divendres. Dissabte els museus ofereixen un joc a través de la plataforma Kahoot! sobre curiositats dels diversos equipaments culturals i del patrimoni local. Per últim, dilluns 18, es publicarà una altra càpsula de la sèrie #OhQueCuriós sobre els museus del Vendrell.
A més, cada museu ofereix diverses activitats i propostes. El Museu Àngel Guimerà ha publicat la Ruta literària d’Angel Guimerà a Barcelona a través del mapaliterari.cat.

El Museu Deu, que aquest 2020 celebra el 25è aniversari, ofereix 3 activitats; la primera proposa triar una obra d’art del museu (es pot consultar a www.pinterest.es/museudart/) i recrear-la a través de disfresses, amb l’etiqueta #artchallengemuseudeu i mencionant el compte del museu a les xarxes socials @museudeu, sinó també es pot enviar al correu electrònic museudeu1@gmail.com. El següent repte que proposen és explicar en un minut coses sobre el museu, una obra, un concert al jardí, la primera vegada que es va visitar el museu, etc, i penjar-ho a les xarxes amb l’etiqueta #momentsmuseudeu. I per últim, ja que celebren 25 anys, demanen que s’enviïn felicitacions al correu electrònic museudeu1@gmail.com, ja sigui a través d’un dibuix, una cançó, una fotografia, etc, on hi aparegui el número 25. El termini per dur a terme aquestes accions és el 17 de maig, i entre totes les felicitacions rebudes faran un sorteig de diferents premis que es podran gaudir tot l’any que ve: un àpat a l’Hotel Ra, un circuit termal al Balneari TermaEuropa, tirolines al parc lúdic Diver, visites familiars al refugi d’animals Món-La Bassa, snorkeling a l’Aula Aquàtica de la reserva marina Masia Blanca, entrades al TAG i a l’Auditori Pau Casals, visites familiars als Cellers Augustus Forum, Petites Històries i un lot de vi i cava DO Penedès.

La Fundació Apel·les Fenosa celebrarà activament aquests dies a través de les seves xarxes socials, amb la participació de la web del DIM2020 de la #MaratóMuseumQuizAcasa. A través de la Xarxa de Museus d’Art de Catalunya participa a les exposicions virtuals que es projectaran, i a través de la Xarxa de Museus de Tarragona en la projecció conjunta dels museus.

Per últim, el Museu Pau Casals també durà a terme diverses activitats i accions, com ara el repte #DIMChallenge, visites guiades virtuals, converses sobre museus i pintables per als més petits. Per a més informació de les seves activitats es pot consultar el web 2020.paucasals.org.


El Pacte de Coma-ruga planteja una estratègia comuna a la desescalada de la Covid-19

El Pacte de Coma-ruga planteja una estratègia comuna a la desescalada de la Covid-19

El Vendrell, 12 de maig de 2020

Ahir, a la tarda, va tenir lloc una segona reunió del Pacte de Coma-ruga, aquesta vegada de forma telemàtica, en la qual hi van participar regidors i regidores dels àmbits de Platges i de Medi Ambient d’un total de setze municipis de costa, des de Sitges fins a Vandellós i l’Hospitalet de l’Infant, per tal de plantejar una estratègia comuna a la desescalada de la Covid-19 per a l’obertura de les platges.

En aquesta ocasió, als onze ajuntaments de la primera reunió, celebrada el passat mes de febrer a l’Oficina de Turisme de Coma-ruga, s’hi han unit Vila-seca, Salou, Cambrils, Mont-roig del Camp / Miami Platja i Vandellós i l’Hospitalet de l’Infant. En global, aquest conjunt de municipis comparteixen 110 quilòmetres de costa amb espais naturals comuns més enllà de les barreres físiques o polítiques.

L’objectiu de la reunió va ser resoldre dubtes i plantejar línies d’actuació conjuntes per poder obrir les platges aquesta temporada garantint la seguretat sanitària per als veïns i veïnes i les persones que visiten aquests municipis, i amb el compromís adquirit a la primera reunió de realitzar una gestió sostenible del litoral amb el manteniment dels ecosistemes naturals.

Un altre eix important de treball és la necessitat de reimpulsar l’economia, principalment basada en el turisme en pràcticament tots els municipis reunits, pactant unes mesures per reduir els efectes que ha causat la pandèmia a l’economia municipal i social per l’aturada de l’activitat comercial, entre d’altres.
Els setze municipis van arribar ahir al compromís de fer una gestió de les platges garantint l’equitat social, la viabilitat econòmica i la sostenibilitat ambiental. En aquest sentit, els participants es van emplaçar a fer una nova reunió la propera setmana per consensuar les mesures adequades.


Es cancel·la el 40è Festival Internacional de Música Pau Casals

Es cancel·la el 40è Festival Internacional de Música Pau Casals

El Vendrell, 11 de maig de 2020

Amb motiu de la crisi sanitària de la Covid-19 i els efectes que tindrà en els propers mesos per les restriccions, que afectaran en l'organització de trasllats i allotjaments de músics i també en l'aforament del públic -tant en espais tancats com oberts- s'ha pres la decisió de cancel·lar la 40a edició del Festival Internacional de Música Pau Casals.
La decisió de la cancel·lació esdevé una gran tristesa per no poder fer tot allò que s'havia preparat per aquesta edició tan especial per al nostre municipi i la seva relació amb el Mestre, emmarcat, a més, en l'any de la Capitalitat de la Cultura Catalana 2020.
L'alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, lamenta haver de prendre aquesta decisió: “Ens sap greu pel públic habitual del Festival, tant del Vendrell com de la comarca, del país i també estrangers, i pels col·laboradors i patrocinadors, tant privats com públics, que sempre han donat suport a aquest esdeveniment musical de primer nivell internacional, però ara el que preval és la salut i hem de ser conseqüents”.
Tot i així, l’equip del Festival Internacional de música Pau Casals ja està treballant amb entusiasme perquè la 40a edició del 2021 continuï projectant amb força el Festival del Vendrell a nivell nacional i internacional.
L’any 2021 s’acompleixen els 120 anys del primer viatge de Pau Casals a Amèrica (1901), els 70 anys del concert a la Casa Blanca amb el president J.F. Kennedy (1961), i el 50è aniversari del discurs de Pau Casals a les Nacions Unides (1971), i és per això que es proposarà el títol de “Pau Casals i Amèrica” per a la 40a edició del Festival Internacional de Música Pau Casals del Vendrell.
Per aquest motiu, la programació musical prevista pel Festival Internacional de Música Pau Casals d’aquest any 2020, que portava per títol “"Pau Casals i el Vendrell" per explicar la relació del Mestre amb la seva vila nadiua -el seu paisatge sentimental, els elements simbòlics de la seva infantesa musical i l’estima per la seva terra, que el va acompanyar amb orgull durant tota la seva vida-, ha de ser posposada per al 2022.


Coma-ruga torna a tenir parades d’alimentació aquest dissabte

Coma-ruga torna a tenir parades d’alimentació aquest dissabte

Coma-ruga torna a tenir les parades alimentàries que formen part del mercat setmanal a partir del proper dissabte 9 de maig, dins de les accions previstes a la fase 0.
L'Av. Parlament de Catalunya acollirà novament les parades d'alimentació seguint el compliment dels protocols i les mesures que garanteixin el distanciament entre les persones.
En aquest sentit, es regularà l'afluència per evitar-hi aglomeracions. A més, es vigilarà que els paradistes apliquin totes les normatives actuals de seguretat per poder realitzar la venda així com les distàncies entre marxant i client i entre client i producte.
Seguint la guia d’ús per a establiments comercials que ha editat aquesta setmana el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM), que pertany a la Generalitat, se seguiran aquestes pautes de seguretat i higiene:
Només les persones venedores de la parada podran tocar els productes i ho faran amb guants de protecció, així com mascareta o pantalla protectora, seguint les instruccions i recomanacions d’higiene davant la Covid-19. S’evitarà la manipulació simultània d’aliments i diners o altres mitjans de pagament; es fomentarà el pagament amb targeta i s’extremarà la neteja del TPV després de cada ús, especialment si ha estat manipulat pel client.
Els llocs de venda s’han de netejar i desinfectar amb freqüència. S’ha de disposar de gel hidroalcohòlic, mocadors d’un sol ús i papereres amb tapa i bossa (preferiblement amb pedal o basculant).
Igualment, s’ha de mantenir el lloc ordenat, amb els productes disposats de forma higiènica, adequadament separat per categories i donant una imatge de neteja segura en tot moment. En cas de devolució dels productes, s’han de desinfectar o mantenir-los en quarantena abans de posar-los novament a la venda.


Felicitar el Museu Deu pel seu 25è aniversari té premi

Felicitar el Museu Deu pel seu 25è aniversari té premi

El Vendrell, 28 d'abril de 2020

Aquest dimecres 29 d’abril el Museu Deu celebra el seu 25è aniversari.

Fa 25 anys que el Museu Deu va obrir les seves portes per primera vegada, i durant tot aquest temps s’ha treballat per ser el museu dels vendrellencs i les vendrellenques, el museu de tots!

Ara toca celebrar-ho confinats, però amb l’esperança que ben aviat tornarem a veure visitants a l’exposició permanent i les temporals; assistint a concerts, xerrades, maridatges, presentacions…; participant de les activitats familiars, pedagògiques, tallers…, i, en definitva, compartint aquest espai tan emblemàtic del Vendrell.

En aquests moments, la celebració s’ha de fer de forma telemàtica i s’anima els nens i les nenes a fer una felicitació on hi aparegui el número 25 amb moitu d’aquest aniversari tan especial del Museu Deu Un cop fet aquesta felicitació, se li ha de fer una una foto per poder-la enviar al correu electrònic museudeu1@gmail.com indicant el nom del nen o nena que ha fet la felicitació, l’edat i un telèfon de contacte. Entre tots el dibuixos rebuts fins al 18 de maig, Dia Internacional dels Museus, es farà un sorteig amb premis, alguns dels quals s’hauran de gaudir un cop finalitzi el confinament i amb data de caducitat del desembre de 2021.

Els premis són entrades al TAG, a l’Auditori Pau Casals, al refugi d’animals “Món-La Bassa”, al circuit termal del Balneari TermaEuropa, a gaudir de l’activitat de snorkeling a l'Aula Aquàtica de la reserva marina Masia Blanca, a grimpar per dalt dels arbres al parc lúdic Diver, a un dinar familiar al restaurant Le Méridien Ra Beach Hotel & Spa, a visites familiars als cellers Augustus Forum, a llegir en família Petites històries i a degustar a casa un lot de vi i cava DO Penedès.

D’altra banda, el Museu Deu vol estar presents a les cases, que es parli de les coses que s’han fet al Museu Deu, al seu jardí, a la Sala de les Catifes…, i seguir les xarxes socials on, del 29 d’abril a 3 de maig, s’hi publicaran coses curioses de la història del museu (#museudeuacasa #museudeu25anys).


Un “challenge” per apropar el patrimoni escultòric a la ciutadania

Un “challenge” per apropar el patrimoni escultòric a la ciutadania

El Vendrell compta amb un circuit d’escultures al carrer que conforma un autèntic conjunt a
l’aire lliure. Les circumstàncies actuals de confinament no ens permeten poder realitzar aquest
circuit ni gaudir-les presencialment i és per això que des de la Regidoria de Cultura s’ha volgut
desenvolupar el “challenge” #esculturARTacasa, una iniciativa que, a partir d’aquest proper
dilluns, vol despertar la creativitat i la imaginació de la ciutadania per recrear una de les 11
escultures que decoren els carrers de la vila.

L’Àngel de Tobies, la parella del pa beneit o l’Apol·lo musical són algunes de les propostes a
recrear en aquest repte. Es podran presentar tantes propostes com es vulgui, a través de les
xarxes socials – Facebook, Twitter i Instagram –, que hauran d’estar obertes mentre duri el
challenge, amb l’etiqueta #esculturARTacasa i fent servir els estris i material necessari que es
tingui a casa, fent servir la imaginació i la diversió.


El corriol camanegre ha aprofitat aquests dies excepcionals per reproduir-se a les platges

El corriol camanegre ha aprofitat aquests dies excepcionals per reproduir-se a les platges

El Vendrell, 25 d'abril de 2020

El corriol camanegre ha aprofitat aquests dies excepcionals per reproduir-se a les platges. El grup Ecologista del Vendrell i el Baix Penedès, Geven; els Agents Rurals del Baix Penedès i l'Ajuntament del Veendrell han unit esforços per augmentar-ne la protecció de cara al desconfinament progressiu.

Per això és molt important que ens ajudeu a protegir-lo respectant les següents indicacions:
- No entreu als tancats de protecció.
- No entreu amb els gossos a les platges.
- Si detecteu un niu fora dels tancats de protecció poseu-vos en contacte amb mediambient@elvendrell.net, gevenbpenedes@gmail.com o associacioagentsrurals@gmail.com

Des de l'Ajuntament del Vendrell es vol agrair al Geven el seguiment d'aquesta espècie que efectua a les nostres platges.


Es suspèn l'activitat del Temporada durant els propers 15 dies

Es suspèn l'activitat del Temporada durant els propers 15 dies

Atenent les recomanacions rebudes per part de la Generalitat de Catalunya per evitar al màxim les aglomeracions i promoure la prevenció de contagis del coronavirus (COVID-19), l’Ajuntament del Vendrell ha decidit suspendre l'activitat prevista al Teatre Àngel Guimerà, a l'Auditori Pau Casals, i a l'Auditori del Tívoli, durant un període de 15 dies.


La informació s'anirà actualitzant en funció de l'evolució i de la nova informació que es vagi disposant, i de les noves directrius dels òrgans competents.

A totes aquelles persones que tinguin entrades pels espectacles programats durant aquests dies, se'ls farà la devolució corresponent: les entrades comprades on-line, la devolució serà automàtica, i en cas d'haver-les comprat a Cultura, cal adreçar-se al mateix equipament.


Per més informació, us podeu adreçar a la regidoria de Cultura, de 9 a 14h (La Rambla, 24), i al telèfon 977665684.També teniu a la vostra disposició el correu hola@temporada.cat, on atendrem tots els vostres dubtes.Turisme del Vendrell
(© 2002 - 2021)
Av. Brisamar, 1 - Tel. 977 68 00 10
informacio@elvendrellturistic.com
Veure mapa de localització
Coords: N 41º 10. 952' E 001º 31. 319'

Horari d'estiu (15/06 - 15/09): De Dilluns a Dissabte de 10h -14h / 17h - 20h - Diumenges i festius de 10h -14h
Horari resta de l'any: De dilluns a dissabte de 10h a 14h

Quadrícula w+m: Disseny i programació web