TripadvisorTrivago
Mapa Vendrell
Enquesta / Encuesta /Survey / Enquête
QR Sant Salvador QR Coma-ruga QR El Francàs
ISO 9001 - 14001
Infocultura - Agenda cultural

Galeria de fotos

Notícies“Fotografiem l’art”: taller de fotografia a la Biblioteca Pública Terra Baixa amb el fotògraf Ramon Giner

“Fotografiem l’art”: taller de fotografia a la Biblioteca Pública Terra Baixa amb el fotògraf Ramon Giner

El projecte “ArtTer. Art i artistes del territori – Estiu actiu a les biblioteques” és un projecte del Servei de Biblioteques de la Generalitat amb l’objectiu de dinamitzar la xarxa de biblioteques a l’estiu que inclou diverses activitats.La Biblioteca Pública Terra Baixa participa amb el projecte, “Fotografiem l’art”: un taller de fotografia impartit pel fotògraf Ramon Giner Filella i consistirà a provocar una manera diferent de mirar l'art i el patrimoni arquitectònic del nostre entorn, concretament fotografiant el Museu Pau Casals de Sant Salvador.


El taller s’organitza en tres sessions:

- 19 de juliol a les 19h, hi haurà la xerrada introductòria
- 23 de juliol a la tarda, en horari museu –Pau Casals, sessió fotogràfica a Vil.la Casals
- 30 de juliol a les 19h, cloenda amb la valoració i comentaris

Per tancar l’acció, al mes d’octubre (de l’1 al 29 d’octubre), coincidint amb el mes Pau Casals, hi haurà una exposició dels treballs dels alumnes a la Biblioteca Pública Terra Baixa.

El taller està adreçat a joves i adults i és gratuït però les places són limitades, és per això que cal inscriure’s presencialment a la mateixa biblioteca o per telèfon (988662118) a partir del dilluns 1 de juliol.

Aquest taller compta amb el suport del Museu – Fundació Pau Casals.


S’aproven les bases del concurs de projectes arquitectònics de l’edifici del Tabaris de Coma-ruga

S’aproven les bases del concurs de projectes arquitectònics de l’edifici del Tabaris de Coma-ruga

Mitjançant un Decret d’Alcaldia, avui s’han aprovat les bases i el plec de prescripcions tècniques que han de regir la licitació, mitjançant el procediment de concurs de projectes i tramitació ordinària, per a la contractació dels serveis de redacció del projectes executiu i la direcció d’obres per la rehabilitació de l’edifici del Tabaris, amb l’objecte de destinar-lo a usos turístics, culturals i veïnals.

Una vegada finalitzat l’estudi sobre la dotació d'usos culturals i turístics de l’edifici, el projecte FEDER prossegueix i, mitjançant l’aprovació d’aquestes bases, es pretén seleccionar els professionals tècnics que s’encarregaran de redactar els projectes de rehabilitació de l’edifici, amb concordança amb l’estudi d’usos realitzat i amb el procés participatiu desenvolupat l’any passat.

L’edifici de Tabaris es concep com un nou equipament municipal amb innovadors productes i serveis turístics per a Coma-ruga , així com un espai habilitat per a la celebració d’actes diversos, configurant-se d’aquesta manera en un espai polivalent al servei dels veïns i visitants. De l’estudi d’usos, se’n destaquen els següents espais:

Zona de celebració d’actes multitudinaris com fires, congressos, trobades o altres similars.

Un espai per a la difusió de la figura i l’obra de l’artista Santiago Padrós i l’art del mosaic.

Un espai per donar a conèixer la importància de la Reserva Marina Masia Blanca, com a enclavament estratègic per a la recuperació d’espècies marines i com a exemple sensibilitzador envers la tasca de conservació del medi ambient.

Una zona dedicada a la història de Coma-ruga.

Àrea destinada a un ús veïnal, especialment per a les associacions.

Més informació al Perfil del contractant. Perfil contractant Ajuntament del Vendrell


1r Concurs Instagram @xarxabarris de la Xarxa de Barris Antics amb projectes

1r Concurs Instagram @xarxabarris de la Xarxa de Barris Antics amb projectes

Aquest 2019 s’han introduït moltes novetats en la campanya organitzada en xarxa per 30 municipis d’arreu de Catalunya i coordinada per l’Ajuntament del Vendrell. Un d’ells ha estat la creació del compte d’Instagram @xarxabarris i també, associat a aquest fet, un concurs.

Gràcies a la col·laboració de LE MERIDIEN RA BEACH HOTEL de Sant Salvador, cada mes, de juny a octubre, es farà un sorteig entre tots els comentaris rebuts al compte d’Instagram.

L’1 de juliol es va fer en directe, des de la Sala de Plens de l’Ajuntament del Vendrell, i amb la presència del director de LE MERIDIEN RA BEACH HOTEL, Manuel Araujo, i del regidor de Participació Ciutadana, Christian Soriano, el sorteig corresponent al mes de juny. També va ser retransmès per Facebook i Instagram.

En aquest cas, l’afortunada ha estat Miriam Villoria de Lleida, que ha guanyat un massatge relax + accés a l’spa (2h) a l’Hotel Ra. A l’agost, setembre i octubre també es faran sortejos amb experiències diferents com a regal.


Termini obert per participar en el sorteig per pujar al balcó de l’Ajuntament per Festa Major

Termini obert per participar en el sorteig per pujar al balcó de l’Ajuntament per Festa Major

Un any més, per la Festa Major s’obre el balcó de l’Ajuntament del Vendrell a tothom per gaudir, mitjançant un sorteig, de la cercavila de cultura popular i els castells del 26 de juliol.

Des d’avui dilluns 1 de juliol i fins al dia 22 de juliol (a les 24h), les persones interessades poden omplir el formulari que està penjat al web municipal (https://www.elvendrell.net/processos-participatius/per-festa-major-puja-al-balco) o bé omplir una butlleta al Servei de portes de l’Ajuntament del Vendrell, a l’Oficina de Turisme de Coma-ruga o al Centre d’Iniciatives i Turisme.

En concret, es sortegen 2 places, amb un acompanyant cadascuna. Totes les butlletes recollides i els formularis rebuts entraran en el sorteig que es celebrarà, en un acte públic, el dimarts 24 de juliol, a les 12.30 h, a la Sala de Plens de l'Ajuntament del Vendrell. Es trauran 2 butlletes guanyadores i 2 de reserva.

El resultat del sorteig es comunicarà a les persones guanyadores, les quals s'hauran de presentar el dia 26 de juliol a les 11.30 h a la porta de l'Ajuntament, per poder accedir al balcó.

L’any passat van participar 52 persones al sorteig. El regidor de Participació Ciutadana, Christian Soriano, ha animat a tots els vendrellencs i vendrellenques que vulguin viure alguns dels actes més significatius de la Festa major vendrellenca des d’una perspectiva diferent i especial a participar en el sorteig.


Es presenta la 41a Cursa Popular Vila del Vendrell

Es presenta la 41a Cursa Popular Vila del Vendrell

El proper diumenge 21 de juliol, a les 20 h, a la Rambla del Vendrell, tindrà lloc la sortida de la 41a Cursa Popular Vila del Vendrell, un esdeveniment esportiu festiu, lúdic i familiar que, alhora, té un vessant solidari, organitzat per la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament del Vendrell i el Club d’atletisme Runners El Vendrell.Amb un recorregut pel centre de la vila, hi haurà una cursa de 6 km (oberta a tothom), una de 3 km (per a nascuts del 2001 al 2005), una de 800 metres (per a nascuts del 2006 al 2009) i una de 400 metres (per a nascuts del 2010 en endavant). El recorregut serà el següent: la Rambla, c/ Sant Magí, c/ Estela, Av. Riera de la Bisbal, c/ Sant Jordi, c/ Roquetes, Av. Tancat de la Plana, Av. Baix Penedès, c/ Sant Xavier, c/ Roquetes, Pont de França, c/ Quatre Fonts, c/ Nou, c/ Font de la Menya, c/ Mar, c/ Trulls, c/ Peix, c/ Prat de la Riba, c/ Dr. Robert i la Rambla.Les inscripcions són gratuïtes, però es podrà fer un donatiu mínim d’un euro per poder recaptar diners que es destinaran. Es poden fer fins al divendres 19 de juliol al web www.runnerselvendrell.cat i de forma presencial el mateix dia de la cursa.

Les places de la cursa de 6 km és limitada a 1.000 inscripcions.

Per a més informació: www.runnerselvendrell.cat

Continuar llegint » www.runnerselvendrell.cat


28 de juny, Dia internacional de l'alliberament LGBTI

28 de juny, Dia internacional de l'alliberament LGBTI

L'Ajuntament del Vendrell commemora el Dia de l'Orgull Lesbià, Gai, Transexual, Bisexual i Intersexual amb la bandera irisada LGBTI al balcó.

Al Centre cívic L'Estació s'han fet unes xapes irisades LGTBI que podran agafar les persones que s'hi apropin.


Un Turismar amb èxit d’afluència de públic i de participació a les activitats

Un Turismar amb èxit d’afluència de públic i de participació a les activitats

La fira Turismar 2019 va tenir lloc al nucli marítim de Coma-ruga entre els dies 21 i 24 de juny. L’edició d’enguany ha estat un èxit pel que fa a l’afluència de públic i la seva participació a les activitats que s’han ofert.A la inauguració de la fira, l’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, va destacar la nova orientació de les activitats del certamen, que han tingut com a protagonistes els valors historico-culturals i naturals del nucli de Coma-ruga i els seus voltants. A més, aquest acte va comptar amb la presència d’altres membres del nou consistori.

L’acte inaugural va enllaçar amb l’actuació del grup de teatre La Lira Vendrellenca, titulada “Coma-ruga, 1920”, que explicava la història dels inicis de Coma-ruga i en què es va integrar la tradicional ballada de sardanes dels Dansaires del Penedès. Gràcies a això, en paraules de Joan Morros, president del grup, les sardanes van gaudir de major participació que altres anys. Pel que fa a l’obra teatral, aquesta va tenir una molt bona valoració per part del públic assistent, tant divendres com dissabte.

Aquest primer dia, divendres 21 de juny, va haver molta més afluència de públic que altres anys, fet que l’organització atribueix a la qualitat del programa d’actes i també al fet que enguany la festivitat de Sant Joan ha sigut en dilluns, fet que ha permès allargar el cap de setmana als visitants habituals de Coma-ruga i de Turismar.

La nova orientació de la Fira ha estat fruit de la tasca conjunta de l’equip de tècniques de fires i del projecte FEDER, que ha tingut per objectiu oferir activitats novedoses orientades a difondre la història i els valors patrimonials, culturals i naturals de Coma-ruga i el seu entorn, sense perdre de vista l’entreteniment i la diversió habituals d’aquesta fira d’estiu.

L’aposta per aquestes activitats, entre les quals hi havia exposicions, sortides guiades, teatre, fotografia minutera i tallers familiars, ha donat els fruits que s’esperaven si es té en consideració la valoració positiva dels visitants i les xifres d’assistència, per la qual cosa se seguirà treballant en la línia de la integració de la cultura a les fires com un valor afegit.

Les enquestes de valoració dels visitants recollides durant els dies de la fira (més de 100) donen una visió molt positiva de la mateixa i dels canvis afegits en la present edició, tret d’alguns aspectes a millorar com, per exemple, l’accessibilitat de les persones amb mobilitat reduïda, l’ampliació de la fira o el desig de gaudir de més activitats familiars. L’estudi en profunditat d’aquestes enquestés, així com les fetes pels expositors i les empreses i associacions encarregades de fer les activitats paral·leles, serviran per continuar treballant en la millora del Turismar de cara als pròxims anys. A més, els visitants indiquen que han gastat de mitjana uns 50 euros a la fira i que han consumit també als bars, restaurants i comerços de Coma-ruga, fora de l’àmbit firal.

La participació de públic en totes les activitats culturals ha estat molt elevada, destacant sobretot la ruta comentada per la Colònia ferroviària de Sant Vicenç de Calders (que era una de les novetats del Turismar 2019) seguida pels tallers familiars, les xerrades “Descobreix Coma-ruga” a l’Hotel Termaeuropa i les rutes comentades a Les Madrigueres i Masia Blanca.

Les animacions del músic Àlex Carasol, la pallassa Tona Gonsales i la gran qualitat dels concerts de música oferts en el marc de la fira (Ericah Lein Group, Maria Jacobs Duet i Cul de Sac) també han tingut molt bona rebuda.

La nit de Sant Joan, els actes programats com el cercavila nocturn “Skualo” o el tradicional Castell de Focs van ser vistos per centenars de persones, però el toc distintiu de la nit el va posar la Banda Neón, que va fer del concert de la revetlla de Sant Joan un èxit sense precedents i va atraure gent d’altres localitats com Vilafranca, Terrassa o el Vallès, entre d’altres.

Finalment, la incorporació d’informació en anglès, tant a les exposicions permanents com al programa d’actes per atraure públic estranger, ha estat ben valorada i s’han recollit també diverses enquestes de valoració d’aquest perfil de visitant. En aquest sentit, els expositors reflecteixen a les enquestes de valoració la visita de clients estrangers als seus estands.

L’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, ha expressat la seva satisfacció “per la gran afluència de públic i també per la bona acceptació de les noves activitats divulgatives del patrimoni natural i històric dels nuclis marítims”.


Accés gratuït a la piscina del Club Tennis durant l’onada de calor

Accés gratuït a la piscina del Club Tennis durant l’onada de calor

Amb motiu de l’onada de calor, l’accés a la piscina del Complex Esportiu Club Tennis El Vendrell serà gratuït des d’avui, dijous 27 de juny, fins al dissabte 29 de juny, en l’horari de 12 h a 18 h, respectant el seu aforament.


El Museu Àngel Guimerà presenta una atractiva programació d’activitats per als dilluns d’estiu

El Museu Àngel Guimerà presenta una atractiva programació d’activitats per als dilluns d’estiu

Durant els mesos de juliol i agost el Museu Àngel Guimerà amplia la seva programació els dilluns al vespre amb un seguit d’activitats que estaran dividides en tres àmbits: musical, teatral i poètic musical. Amb el nom d’ “Els dilluns al MÀG” es podrà gaudir de 4 propostes diferents obertes a tots els públics. Aquests espectacles, tots relacionats amb la figura d'Àngel Guimerà, permetran conèixer el dramaturg des de perspectives ben diferents.

Alguns d’ells s’han dut a terme anteriorment, vinculats a les diferents edicions del Seminari Guimerà, i ara es volen oferir de forma estable com a proposta per als dilluns d’estiu. Un dia de la setmana que s’ha escollit especialment perquè no coincideixi amb el gruix d’oferta i activitats culturals del municipi, que es concentren sobretot entre els divendres i els caps de setmana. L’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, ha convidat tothom a acudir a les sessions d’”Els dilluns al MÀG”, perquè “seran una manera de descobrir aspectes interessants de Guimerà a través d’uns espectacles participatius i interactius”.

“Els Dilluns al MÀG” permetrà, per exemple, gaudir de l’etapa teatral de Guimerà a través de dos clàssics del seu repertori, la "Visita teatralitzada de Maria Rosa”, a càrrec de la companyia Amelie Produccions (Dilluns 22 de juliol i 19 d’agost), i l 'espectacle "Terra Baixa en essència", de l'actor Jordi Mateu (Dilluns 15 de juliol i 26 d’agost). D’una banda, el grup Amelie Produccions s’aproximarà a una de les peces teatrals més celebrades d’Àngel Guimerà, Maria Rosa. La companyia de teatre, a través de l’adaptació del text a càrrec de Pep Vinyes, guiarà la visita per les diferents sales del Museu Àngel Guimerà a través d’aquest drama social i amorós. D’altra banda, Terra Baixa en essència proposa una peça sorgida de cinc monòlegs, combinant el text dramàtic amb l’audiovisual que vol desgranar i aprofundir en el conflictiu triangle amorós que formen els personatges principals de l’obra d’Àngel Guimerà.

La vessant més política i poètica es mostrarà amb el "Recital de poemes d'Àngel Guimerà contra la injustícia" , amb Joan Gibert, Janet Riambau i Jordi Moliné (Dilluns 29 de juliol i 12 d’agost). Els actors han fet una tria de poemes que mostren la visió del dramaturg sobre la Primera Guerra Mundial i posaran de relleu la seva vinculació amb el catalanisme polític i cultural.

I, per últim, es descobriran les peces musicades del poeta amb la visita musical que oferirà David Puertas, que porta per títol "Una visita musical per a una vida teatral " (Dilluns 8 de juliol i 5 d’agost). En aquestes sessions, el músic i divulgador musical David Puertas descobrirà un dels dramaturgs més importants del segle IX a través de diferents peces musicals, que guiaran un itinerari per les diverses sales del museu on es parlarà també de la seva vida i obra. La Santa Espina de Guimerà, musicada per Enric Morera, és una de les moltes peces que es podran escoltar dins del recorregut.

En finalitzar cada espectacle es podrà degustar una copa de vi del Penedès. Cada activitat oferirà una sessió al juliol i una altra a l'agost. El preu dels espectacles serà de 5 euros per persona. Les entrades es podran adquirir anticipadament a la Regidoria de Cultura ( la Rambla, 24), al telèfon 977 66 56 84 o al cor reu electrònic elvendrell.elsmuseus@elvendrell.net; i 30 minuts abans de l’inici de l 'espectacle al mateix museu. Les places són limitades (màxim 30 persones).


El Cor Zongora de l’EMMPAC i el Cor Exaudio d’Igualada actuen a l’Auditori del Tívoli

El Cor Zongora de l’EMMPAC i el Cor Exaudio d’Igualada actuen a l’Auditori del Tívoli

Aquest cap de setmana el Cor de noies Zongora de l'EMMPAC (Montserrat Meneses, direcció) i el Cor de dones Exaudio d'Igualada (Esteve Costa, direcció) oferiran dos concerts: dissabte 29 de juny, a les 20.30h, a l'Auditori del Tívoli del Vendrell i diumenge 30 de juny, a les 18.30h, a la Sala d'actes de l'escola Pia d'Igualada.


Les dues corals interpretaran cançons en solitari i també conjuntament. Aquest concert és fruit de la participació de les dues corals el passat mes de març en una trobada de cors de noies, on durant tot un cap de setmana van estar treballant amb el reconegut director Lluís Vilamajor.

En el concert es podran escoltar obres de dones compositores, repertori popular i peces amb textos de Federico Garcia Lorca, com la coneguda Suite de Lorca de E.Rautavaara.Turisme del Vendrell
(© 2002 - 2019)
Av. Brisamar, 1 - Tel. 977 68 00 10
informacio@elvendrellturistic.com
Veure mapa de localització
Coords: N 41º 10. 952' E 001º 31. 319'

Horaris: De dilluns a dissabte de 10h a 20'30h | Diumenges i festius de 10h a 14h

Quadrícula w+m: Disseny i programació web