TripadvisorTrivago
Mapa Vendrell
Enquesta / Encuesta /Survey / Enquête
QR Sant Salvador QR Coma-ruga QR El Francàs
ISO 9001 - 14001
Infocultura - Agenda cultural

Galeria de fotos

Notícies



Es fa el sorteig entre totes les butlletes recollides a la Fira d'Andorra

Es fa el sorteig entre totes les butlletes recollides a la Fira d'Andorra

Avui, al migdia, a l'Ajuntament del Vendrell, s'ha fet el sorteig entre totes les butlletes recollides a l'estand de Turisme a la Fira d'Andorra.

La regidora de Turisme, Eva M. Serramià, ha extret les tres butlletes guanyadores dels premis següents:

Raul Vidal Muñoz
1 nit per a dues persones en règim d'allotjament i esmorzar a l'Hotel Nuba Coma-ruga de 4 estrelles + targeta Paisatge dels Genis + pal selfie.

Sergi Barrera Llobet
1 cap de setmana per a dues persones en mitja pensió al Gran Hotel Europe + targeta Paisatge dels Genis + pal selfie.

Daniela Alexandra Vieira Ribeiro
1 nit a l’Hotel Brisamar Suites en règim d'allotjament + targeta Paisatge dels Genis + pal selfie.

L'Oficina de Turisme del Vendrell es posarà en contacte amb els guanyadors perquè puguin gaudir d'aquestes estades al nostre municipi.


L’Auditori acull diumenge un homenatge a Santa Cecília amb un concert de tres corals del municipi

L’Auditori acull diumenge un homenatge a Santa Cecília amb un concert de tres corals del municipi

Aquest diumenge 20 de novembre, a les 12 del migdia, l’Auditori Pau Casals acollirà la commemoració de la festivitat de Santa Cecília, patrona de la música, amb la participació dels cantaires dels grups corals El Petit Estel, el Cor Joves Veus i el Cor Orfeó Parroquial del Vendrell.

Aquest concert és ja tradicional tant per les corals del Vendrell, que celebren la seva festa, com per la programació de Tardor de l’Auditori Pau Casals. És una diada musical que reuneix a diferents generacions de cantaires per la formació de cada grup coral, els quals s’ajunten en el cant comú al final del concert.

Els diferents grups d'El Petit Estel estan dirigits per Anna Casas i la Laia Rafecas (Flautins), Mar Garcia i Lluís Serres (Timbalets), Teresa M. Solé i Jordi Solé (Gralles) i Xavier Solé (Tenores).

Entre les peces que interpretaran destaquen M’agrada la tardor, popular; La Tardor que jo conec, de Damaris Gelabert/Eulàlia Canal; La Rata d’Escala d’Ismael Rodríguez / Miquel Desclot; i Caresse sur l’Océan i Vois sur ton chemin de C. Barratier/B. Coulais, de la banda sonora de la pel·lícula Les Choristes (Els nens del cor).

El Cor Joves Veus, dirigit per Xavier Solé, interpretarà Cind mi’o leganat, popular romanesa i Signore delle cime de G. Di Marzi.

De la seva banda, el Cor Orfeó Parroquial del Vendrell, dirigit per Jordi Solé, cantarà quatre peces entre les quals hi haurà Somewhere over the rainbow, de Harold Arlen; o Halleluja del músic i compositor recentment traspassat Leonard Cohen.

El concert es tancarà amb el cant conjunt de totes les corals.


Homenatge al mític grup Sangtraït aquest dissabte, al TÀG del Vendrell, amb la “Simfonia de les Pedres i el Vent”

Homenatge al mític grup Sangtraït aquest dissabte, al TÀG del Vendrell, amb la “Simfonia de les Pedres i el Vent”

Aquest dissabte 19 de novembre, a les 22 h, arriba un dels plats forts de la temporada musical del Teatre Àngel Guimerà del Vendrell (TÀG), amb la “Simfonia de les Pedres i el Vent”, un homenatge a Sangtraït, encapçalat pel cantant i baixista Quim Mandado, amb Martín Rodríguez a la bateria i Joan Cardoner a la guitarra, acompanyats per l’Orquestra de Cambra de l’Empordà (OCE), sota la direcció de Carles Coll.


Precisament de la unió del mateix Quim Mandado amb l’Orquestra de Cambra de l’Empordà i el grup de heavy metal “Los Guardians del Pont” sorgeix aquest espectacle únic i ple d’emocions, on es fa un repàs als himnes més coneguts de Sangtraït (El vol de l’home ocell, Els senyors de les pedres, La reina del gel, Somnis entre boires, etc,.), deixant espai per la força de les guitarres elèctriques i la delicadesa de les cordes dels violins.

Les entrades es poden aconseguir a un preu de 17 euros i 13 euros amb els descomptes habituals, adreçant-se a la seu de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament del Vendrell (la Rambla, 24, tel. 977 66 56 84) en horari de 10 h a 14 h, mitjançant la plataforma Ticketea (www.ticketea.com / tel. 902 044 226) o a les taquilles del teatre una hora abans de l'inici de l'espectacle, sempre i quan l’aforament així ho permeti.


El Vendrell fomenta la cultura inclusiva

El Vendrell fomenta la cultura inclusiva

Des del passat mes de setembre, el Vendrell està adherit a Apropa Cultura, una porta a la inclusió que treballa per fer possible l’accessibilitat als principals equipaments culturals; que fomenta l’accés de les persones que més ho necessiten a la cultura i a l’oci inclusiu, i que defensa una comunitat inclusiva capaç de crear condicions adequades a les necessitats de totes les persones.

Els equipaments culturals que s’hi ha adherit en una primera fase són el Teatre Municipal Àngel Guimerà, l’Auditori Pau Casals, l’Auditori de l’Escola Municipal de Música Pau Casals i el Museu Deu. I s’està treballant per fer extensiva aquesta adhesió a altres museus municipals i als que pertanyen a fundacions privades.

Del 24 al 30 d’octubre es va celebrar la Setmana Apropa Cultura i el Vendrell hi va participar amb dues activitats culturals. Per una banda, amb l’obra de teatre Caiguts del cel, que es va representar el 28 d’octubre, al Tàg. I, per una altra banda, el concert dedicat a la relació entre Casals i Granados del 30 d’octubre, a l’Auditori Pau Casals. Aprofitant, l’ocasió els artistes i els intèrprets van dedicar unes frases per definir la importància del teatre i la música a l’hora de formar les persones i per a una cultura de la pau i germanor.

Fora d’aquesta setmana, des que el Vendrell es va adherir a Apropa Cultura i fins al final d’any, quaranta persones derivades pel Centre de dia, l’Associació Trèvol i la Fundació Santa Teresa ja han gaudit o tenen reservat l’accés a obres de teatre i a concerts. Les entitats socials poden fer la reserva d’entrades fins a deu dies abans dels espectacles programats, a través del web www.apropacultura.cat (enllaç als espectacles del Vendrell: https://goo.gl/n3QJOr).

La voluntat de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament del Vendrell és continuar treballant per apropar la cultura i l’oci a tothom, sense cap tipus de barreres. En aquest sentit, properament, es presentarà la programació del 2017 de les activitats incloses a Apropa Cultura dels diferents equipaments culturals del municipi adherits.


El Brossa Quartet de Corda i el poeta Josep Pedrals compartiran l’escenari de l’Auditori en un espectacle de música i poesia

El Brossa Quartet de Corda i el poeta Josep Pedrals compartiran l’escenari de l’Auditori en un espectacle de música i poesia

El Cicle de Tardor a l’Auditori Pau Casals continua aquest proper diumenge 13 de novembre a les 12 del migdia amb una proposta del Brossa Quartet de Corda, formació resident a l’Auditori, en la que incorpora la participació del poeta Josep Pedrals.

El Brossa Quartet de corda, a la manera d'un partit de futbol, convidarà al “terreny de joc” al reconegut multipoeta Josep Pedrals per tal de contrastar, i a la vegada fer més entenedora, diverses músiques del segle XX i XXI escrites per a quartet de corda. Músiques trencadores, líriques, belles, humorístiques i estranyes que sonaran amb rimes assonants, consonants i dissonants. Una interacció que, sens dubte, farà parlar. Al poeta, si més no.

En aquesta proposta musical, podrem sentir, entre d’altres Tres peces per a quartet de corda d’Stravinski, Oración del Torero de Turina o el Quartet de corda núm.3 de M. Nýman.

El Brossa Quartet de Corda ha mantingut una activitat constant des del 2004 fins l’actualitat, participant intensament en la vida cultural i musical del país, oferint creacions i participant en multitud de festivals i cicles de concerts. Buscant sempre diàleg entre les diverses disciplines artístiques i estils musicals, la trajectòria del quartet s’ha basat en la revisió de la música clàssica amb una nova mirada, el compromís amb la música contemporània i amb la creació pròpia de músiques de gran transversalitat. Des del 2014 és formació estable resident a l’Auditori Pau Casals del Vendrell.

D’altra banda, Josep Pedrals es dedica a dur la poesia als escenaris, treballant sobretot la sonoritat i la corporeïtat del vers. Ha treballat en la divulgació de la poesia i dóna conferències i cursos sobre temes de poètica, prosòdia i oralitat en escoles, instituts i universitats d’arreu del món.


L’exposició “Europa fa 1 milió d'anys” arriba al Museu Deu emmarcada en la 21a Setmana de la Ciència

L’exposició “Europa fa 1 milió d'anys” arriba al Museu Deu emmarcada en la 21a Setmana de la Ciència

Dins dels actes de la 21a Setmana de la Ciència, la regidoria de Cultura de l’Ajuntament del Vendrell, amb la col·laboració del Museu Deu, ha programat l’exposició “Europa fa 1 milió d’anys”, que té com a objectiu traslladar el visitant als orígens de la vida al planeta terra. L’exposició s’inaugurarà el dia 11 de novembre, a les 18 h, al Museu Deu i romandrà oberta fins al 27 de novembre.

La mostra ha estat elaborada i gestionada per l’IPHES (Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social), un institut de recerca sobre Prehistòria i Evolució Humana del sistema CERCA de la Generalitat, vinculat a la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona, i amb conveni amb la Diputació de Tarragona.

L’exposició mostra la fauna i la flora del nostre territori durant el Plistocè Mitjà. A través de plafons i reproduccions, s’ensenya com es van configurar progressivament els actuals continents i com les variacions climàtiques van determinar l’aparició d’una vegetació i fauna específiques.

D’aquesta manera, el visitant podrà conèixer com era el continent europeu fa un milió d’anys, un territori en el qual convivien animals, ara mítics, com el tigre dents de sabre, amb l’Homo antecessor, en un ecosistema semblant a l’actual sabana africana. A banda de recreacions de paisatges de l’època i grans escenografies, el visitant també podrà observar les reproduccions a escala d’un Homotherium latidens, un gran felí, i de dos Homo antecessor, entre d’altres.

Així mateix, els organitzadors de l’exposició ofereixen també, sense cap cost, la possibilitat de fer visites guiades a l’exposició per a grups d’escolars.

Si hi ha escoles o instituts interessats en fer alguna d’aquestes visites, ho poden sol·licitar a la següent adreça electrònica: arqueologia@elvendrell.net, o al telèfon 977 66 56 84 (en horari de matins) per concretar dia i hora.


Aquest diumenge al TÀG, teatre per a tota la família amb 'Sol i fa plou' a càrrec del pallasso Sabanni

Aquest diumenge al TÀG, teatre per a tota la família amb 'Sol i fa plou' a càrrec del pallasso Sabanni

Aquest proper diumenge 13 de novembre es tanca la programació familiar del segon semestre de 2016 del Teatre Àngel Guimerà del Vendrell (TÀG), amb l’espectacle Sol i fa plou del pallasso Sabanni.

En Sabanni és un personatge estrany i divertit que, fins fa poc, treballava com a pallasso clàssic a l'últim circ itinerant de Catalunya. Degut a una gran tempesta, però, aquest circ es va veure obligat a plegar. Tot i així, el nostre amic, que sap fer poca cosa més que el pallasso, segueix actuant fent riure a petits i grans amb els seus números de màgia, coloms, mocadors i tot tipus de xarivaris.

Les entrades es poden adquirir a un preu de 5 euros, 4 euros amb els descomptes habituals, i es poden adquirir adreçant-se a la seu de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament del Vendrell (la Rambla, 24, tel. 977 66 56 84) en horari de 10 h a 14 h, mitjançant la plataforma Ticketea (www.ticketea.com / tel. 902 044 226) o a les taquilles del teatre una hora abans de l'inici de l'espectacle, sempre i quan l’aforament així ho permeti. L’obra és gratuïta per als menors de 3 anys.

Les localitats seran numerades i només es podrà escollir ubicació si es compren anticipadament. Les entrades que es comprin el mateix dia a taquilla seran també numerades però s’adjudicaran de forma correlativa sense possibilitat d’escollir ubicació.


La Jornada sobre el "top manta" esdevé un referent estatal a l’hora de debatre diferents vessants sobre aquest fenomen

La Jornada sobre el "top manta" esdevé un referent estatal a l’hora de debatre diferents vessants sobre aquest fenomen

El passat divendres 28 d’octubre, al matí, a l’hotel Le Meridien Ra del Vendrell, va tenir lloc la III Jornada sobre el top manta organitzada per l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i l’Ajuntament del Vendrell, en la qual es va tornar a analitzar el fenomen des de diferents vessants, amb la voluntat de fer-hi front i donar a conèixer diferents experiències. En aquest sentit, cal destacar que en les intervencions dels ponents es va fer esment del fet que aquesta Jornada sobre el top manta ja era un referent a escala estatal.

La jornada es va iniciar amb una presentació a càrrec de Rafel Gosálvez, regidor de Governació de l’Ajuntament del Vendrell; Rafael de Yzaguirre, de la Comissió d’Interior de l’ACM, i Jordi Altarriba, inspector en cap de la Policia Municipal del Vendrell. Tot seguit, es van fer dues exposicions. La primera, sota el títol “La visió integral del fenomen des de la Sindicatura de Greuges”, va ser presentada per Jaume Saura, adjunt general del Síndic, i moderada per Jordi Altarriba. I la segona, sota el títol “La visió del fenomen des de l’àmbit judicial i servei de vigilància duanera”, va anar a càrrec de Graziella Moreno, magistrada titular del Jutjat del Penal número 6 de Barcelona, i de Carlos Gavilanes, cap regional del servei de vigilància duanera, moderada per Robert Perlado, sotsinspector dels Mossos d’Esquadra i sotscap de l’ABP del Baix Penedès.

Després d’una pausa, ve ser el torn de dues taules rodones. La primera va tractar el top manta des de l’àmbit de la defensa de les marques, els consumidors i el comerç, amb la participació de M. Carme Sabater, presidenta de la coordinadora d’usuaris de salut, consum i alimentació; José Manuel Tourné, director general de la Federación de la Protección de la propiedad intelectual (FAP), i Florenci Nieto, president de PIMEC a la província de Tarragona, sota la moderació de José Luis Pérez de PROMUSICAE. A la segona, es van posar sobre la taula experiències i estratègies policials amb les intervencions d’Octavi Jesús Ruano, inspector dels Mossos d’Esquadra; Jordi Samsó, gerent de Seguretat de l’Ajuntament de Barcelona, i Áurea Ramos de la Policia Municipal de Fuenlabrada, moderades per Begoña Curto, subdirectora general de Coordinació de la Policia de Catalunya. Per acabar, es van fer unes conclusions, a càrrec de Josep Ramon Fuentes, doctor i professor titular de la Facultat de Ciències Jurídiques de la URV, i una cloenda, a càrrec de Jordi Jané, conseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya, i Martí Carnicer, alcalde del Vendrell.

Properament, al web muncipal www.elvendrell.cat es podran consultar les conclusions de la III Jornada sobre el top manta, que està elaborant el mateix Josep Ramon Fuentes.


La Sala Portal del Pardo acull una exposició del jove fotògraf Simon Thiefes

La Sala Portal del Pardo acull una exposició del jove fotògraf Simon Thiefes

El proper divendres 4 de novembre, a les 20 h, a la Sala Portal del Pardo, tindrà lloc la inauguració de l’exposició fotogràfica “Islàndia. Fotos d’un viatge de Simon Thiefes”.Simon Thiefes és un jove de 19 anys que des del 2014 treballa com a creador lliure i transformador de projectes en els àmbits de la fotografia, dels films i de les webs, a més de ser autor de projectes propis.

Des del 2015 està estudiant a l’Escola Superior de Disseny d’Aquisgrà. Des de principis del 2016 té la seva pròpia agència werkstaette a Aquisgrà.

A la inauguració s’oferirà un petit concert amb música de Bach a càrrec de Lara Liske.

L’exposició es podrà visitar fins al diumenge 27 de novembre en horari de dimarts a divendres de 17 h a 20 h, dissabtes d’11 h a 14 h i de 17 h a 20 h i diumenges d’11 h a 14 h.


Primer punt de llibre commemoratiu de Pau Casals

Primer punt de llibre commemoratiu de Pau Casals

Per iniciativa de la Biblioteca Pública Terra Baixa i, conjuntament amb Vil·la Museu Pau Casals de Sant Salvador i el museu de la Casa Nadiua de Pau Casals, amb l'esponsorització de la Impremta Ramon del Vendrell i amb el suport del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya, s’inicia una col·lecció de punts de llibre commemoratius de Pau Casals.

La voluntat és que cada any, durant la setmana “El Vendrell viu Pau Casals” es pugui presentar un nou punt de llibre i, així, anar confeccionant tota una col·lecció any rere any.

El punt de llibre inclourà una frase del mestre i reproduccions d'elements bibliogràfics, discogràfics, museístics, etc. dels fons de la biblioteca o dels museus que participen en el projecte.

El disseny d’aquest any presenta la frase: “Allò difícil és deixar en una obra una marca genuïnament personal, tot i servir-se del llenguatge corrent i comprensible” així com una reproducció de la portada del CD Hall of fame i del llibre de Josep Maria Corredor Converses amb Pau Casals.

El tiratge de l’edició d’aquest any 2016 és de 80.000 punts de llibres. El Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, mitjançant el Servei de Biblioteques, els repartirà entre les 400 biblioteques de tota Catalunya. També es podran aconseguir a Vil·la Museu Pau Casals de Sant Salvador, al museu de la Casa Nadiua de Pau Casals i a la Biblioteca Pública Terra Baixa.



Turisme del Vendrell
(© 2002 - 2017)
Av. Brisamar, 1 - Tel. 977 68 00 10
informacio@elvendrellturistic.com
Veure mapa de localització
Coords: N 41º 10. 952' E 001º 31. 319'

Horaris: De dilluns a divendres de 10 h a 14.00 h | Dissabtes de 9.30 h a 13.30 h, diumenges i festius tancat

Quadrícula w+m: Disseny i programació web