TripadvisorTrivago
Mapa Vendrell
Enquesta / Encuesta /Survey / Enquête
QR Sant Salvador QR Coma-ruga QR El Francàs
ISO 9001 - 14001
Infocultura - Agenda cultural

Galeria de fotos

NotíciesHorari dels cementiris per Tots Sants 2019

Horari dels cementiris per Tots Sants 2019

La Regidoria de Cementiris informa que l'horari dels cementiris per Tots Sants serà el següent:-Cementiri del Vendrell, del 26 d'octubre al 2 de novembre, de 9 h a 18 h

-Cementiri de Sant Vicenç de Calders, del 30 d'octubre a l'1 de novembre, de 10 h a 18 h


Canvi d'ubicació del mercat ambulant del Vendrell a partir del 8 de novembre amb motiu de les obres al c/ Dr. Robert

Canvi d'ubicació del mercat ambulant del Vendrell a partir del 8 de novembre amb motiu de les obres al c/ Dr. Robert

Els divendres 25 d'octubre i 1 de novembre, el mercat ambulant del Vendrell encara es mantindrà a la Rambla.

Ahir a la tarda es va mantenir una reunió amb els paradistes amb els quals es va acordar que, mentre les obres del c/ Dr. Robert no permetin posar les parades a la Rambla, a partir del divendres 8 de novembre el mercat ambulant s'ubicarà al lateral de la Riera de la Bisbal.

Tan aviat com les obres del c/ Dr. Robert ho permetin, les parades tornaran a la Rambla.

D'altra banda, també es va arribar a l'acord que el lateral de la Riera de la Bisbal es mantindrà com a ubicació alternativa quan el mercat ambulant no es pugui fer a la Rambla.


La cloenda de mes dedicat a Pau Casals, dissabte a l'Auditori

La cloenda de mes dedicat a Pau Casals, dissabte a l'Auditori

L'acte de cloenda del mes dedicat a Pau Casals tindrà lloc aquest dissabte a l'Auditori Pau Casals, després de 4 setmanes intenses d'activitats culturals vinculades al músic.

'Diàleg entre Casals i Bach' és un concert del pianista Ricard Rovirosa dedicat a les obres per a piano de Pau Casals, enllaçant-les amb les peces del compositor alemany Johann Sebastian Bach. L'audició presentarà composicions com Ballade (1893), Segon Preludi Orgànic (1895) i Sardana Festívola (1909).


En Ricard Rovirosa, recentment, ha entregat la seva tesi doctoral presentada a la Guildhall School of Music and Drama de Londres, en la qual ha treballat les obres del mestre que presentarà al concert.
Intèrpret:
Ricard Rovirosa, pianista

RICARD ROVIROSA i CABRÉ:
Als deu anys comença la seva formació a l’Escolania de Montserrat on estudià piano amb Vicenç Prunés i orgue amb el Pare Abat Cassià Just. Un any després fou un dels guanyadors del 13è Concurs de Piano Ciutat de Berga. L’any 2000, continuà els seus estudis a l’Escola de Música de Barcelona on estudià amb Maria Lluïsa Reñaga i Albert Attenelle. Sis anys més tard, fou acceptat a la Guildhall School of Music and Drama de Londres amb premi d’audició. Allà es graduà amb matrícula d’honor de la carrera superior de piano i un màster d’interpretació pianística sota el guiatge de Joan Havill. Paral·lelament, obtingué matrícula pel seu màster de música de cambra a l’Escuela Reina Sofía de Madrid.

Ha guanyat el 1r Premi al Concurs Internacional Emanuel Piano Competition i també a l’Oxford Music Festival. L’any 2011, rebé el Premi de la Crítica pel seu debut al Palau de la Música Catalana. Pel que fa a la vessant cambrística, fou guardonat amb el 1r premi al Concurs Internacional de Música de Cambra de Vinarós com a integrant del Duo Satz.

Ha estat becat per la Guildhall School, Escuela Reina Sofía, Telefónica – O2, Generalitat de Catalunya, Ministerio de Cultura, Ibercaja, AIE (Artistas e Intérpretes de España), MBF (Musicians Benevolent Fund Postgraduate Performance Award) i les fundacions JohnS Cohen i Vandervell. Els seus concerts a Catalunya, l’estat espanyol, Regne Unit, França, Països Baixos, Finlàndia i Estats Units han rebut una crítica excel·lent. El 2015 finalitzà la interpretació íntegre de les Sonates de Mozart per a piano en sis concerts a Barcelona. L’any 2016 fou artista resident a la Pedrera on col·laborà amb el Piatti Quartet i Octavian Lup. Aquell mateix any, finalitzà el seu primer enregistrament als prestigiosos estudis d’Abbey Road, Londres, on interpretà ‘Nine pieces for Alec’ de Paul Carroll i també tingué l’honor de tocar per Sa Majestat la Reina Isabel II d’Anglaterra en motiu del seu 90è aniversari. En Ricard ha estat enregistrat per la BBC, TV3, RTVE, CR, BTV i Classical Planet.
Recentment ha dipositat la tesi doctoral que realitzà a la Guildhall School of Music and Drama de Londres sota la direcció de Joan Havill, Claire Taylor, Adrian Thorne i el P. Jordi-Agustí Piqué, OSB i n’està fent les correccions fi nals. Durant el proper curs enregistrarà el concert n. 2 per a piano i orquestra de Paul Carroll amb la Commonwealth Youth Orchestra a Londres.'DIÀLEG ENTRE CASALS I BACH'
Dia: Dissabte 26 d’octubre
Lloc: Auditori Pau Casals
Hora: 20.30 h
Preu: 10 euros
Preu amb descompte: 7 euros
Entrada lliure per a socis de l'AMPC

Continuar llegint » https://www.chronosfinetime.com/rolex-c-50.html


L'espectacle familiar 'Reggae per xics', diumenge a les 12h, al TÀG

L'espectacle familiar 'Reggae per xics', diumenge a les 12h, al TÀG

Aquest proper diumenge 27 d’octubre, a les 12h, el Teatre Àngel Guimerà acollirà el nou espectacle familiar del grup The Penguins/Reggae per Xics, “Ballant damunt la lluna”, amb el què enceten una nova aventura. En aquesta ocasió, gràcies al combustible dels ritmes jamaicans, faran viatjar el públic més enllà de les estrelles.
La nova gira suposa l'estrena del quart disc del grup, on continuen arranjant cançons del repertori tradicional infantil i, per primera vegada, també hi incorporen composicions pròpies. Partint de l’estació espacial “Kingston“, i amb l’ajuda del coet RPX-1, visitaran diversos planetes descobrint cançons, ritmes i instruments en un viatge interestel·lar ple de música i diversió.


Axel Domingo, veu
Francesc Puiggròs, veu i trombó
Xavi Haro, bateria
Ramon Vagué, baix
Oriol Serna, guitarra
Pol Gómez, guitarra
Sergi Beltran, teclats
Eduard Polls, saxo tenor
Francesc Polls, saxo alt i saxo baríton
Genís Navarro, trompeta


THE PENGUINS
Dia: Diumenge 27 d’octubre
Lloc: Teatre Àngel Guimerà
Hora: 12 h
Durada aproximada: 1 hora i 45 minuts
Preu: 8 euros
Preu amb descompte: 6 euros
Gratuït menors 3 anys


Sessió de treball sobre el futur de les Madrigueres

Sessió de treball sobre el futur de les Madrigueres

El passat divendres va tenir lloc, al Centre cívic l’Estació, una primera sessió de treball amb els actors implicats des del punt de vista ambiental a fi de marcar el full de ruta de Les Madrigueres.

En concret, durant aquesta jornada es va presentar el pla de gestió en el que està treballant el GEVEN i que, un cop redactat, es consensuarà i revisarà per part de tots els agents implicats. També es va acordar la redacció d’un projecte executiu per tal d’unificar les accions que s’hi van desenvolupant. En la sessió de treball també es va posar sobre la taula la voluntat de fer un acord de custòdia, i al mateix temps, els diferents agents van aportar el seu punt de vista sobres les potencialitats i punts crítics de les Madrigueres. També es va acordar la necessitat d’integrar l'entorn immediat i es va destacar la importància de la connectivitat de l'espai, tant des del punt de vista social com ambiental, a través del litoral i la conca hidrogràfica (Riera de la Bisbal).

Per part de l’Ajuntament del Vendrell, van assistir a la reunió de treball els regidors Núria Rovira (Medi Ambient), Alfons Herrera (Via pública), Bárbara Peris (Platges i Cohesió territorial), Silvia Vaquero (Turisme), així com tècnics d’Urbanisme, Mobilitat, Turisme, Via Pública i Medi Ambient.

A la sessió també hi van participar representants de la Diputació de Tarragona (Eva Mata, diputada delegada de Medi Ambient, Salut Pública i Territori), del Consell Comarcal del Baix Penedès (Marta Mercader, Gerent), així com de la Generalitat de Catalunya (Laureà Giné, Cap de l'Oficina Territorial d'Acció i avaluació ambiental de Tarragona; Ricard Gutiérrez. Servei de Flora i Fauna; Jordi Castellà i Núria Navarro, Secció de Seguiment d'actuacions en els Espais Naturals i Antoni Borau i Marc Robert, del Cos d'Agents Rurals del Baix Penedès). També hi van participar Ricardo Collado i Elena Roca del grup ecologista GEVEN.


Aquest cap de setmana la Casa nadiua de Pau Casals obre les portes

Aquest cap de setmana la Casa nadiua de Pau Casals obre les portes

Dimarts 22 d’octubre farà 46 anys que va morir el reconegut músic vendrellenc Pau Casals. Per commemorar aquesta efemèride, dins dels actes que organitza l’Associació musical Pau Casals en el Mes Pau Casals, la Casa nadiua del Mestre oferirà una jornada de portes obertes aquest cap de setmana i dimarts vinent.Tothom qui vulgui conèixer de més a prop els orígens del gran violoncel·lista podrà accedir de manera gratuïta a la casa que es troba al carrer de Santa Anna, número 4, el dissabte 19 d’11 h a 14 h i de 17 h a 20 h, el diumenge 20 d’11 h a 14 h i dimarts 22 d’octubre de 10 h a 14 h i de 17 h a 19 h.

L’edifici acull la casa on va néixer Pau Casals, que encara conserva l’ambient propi d’un habitatge de final del segle XIX d’una família molt humil. A dins, s’hi podrà veure l’origen d’aquest personatge tan emblemàtic i el seu vincle amb la vila que el va veure néixer.


Un Shakesperare molt premiat, diumenge al TÀG

Un Shakesperare molt premiat, diumenge al TÀG

El grup Atalaya-TNT (Premi Nacional de Teatre, 2008), s’ha convertit en un referent inequívoc del teatre d’investigació de l’Estat espanyol. Al llarg dels seus 36 anys de trajectòria han recorregut mig miler de ciutats de trenta-nou països dels sis continents, amb un estil propi basat en l’energia dels seus actors i actrius i la lectura contemporània dels grans textos universals. En aquesta ocasió, la companyia sevillana presenta El Rey Lear, el seu segon muntatge shakespearià, i el que molts consideren el més aconseguit de la seva producció, amb una dura crítica contra els poderosos, una gran maduresa i sensibilitat social i humanista, i amb una extremada modernitat.


Amb aquesta producció, han obtingut sis premis Lorca de Teatro Andaluz, i vuit nominacions als XXII Premis Max, entre els quals destaquen les de millor espectacle; millor direcció; millor actor, per a Raúl Vera, i millor actriu, per a Carmen Gallardo. L'allau de bones crítiques rebudes garanteixen una posada en escena i un espectacle en conjunt molt recomanable per a gaudir-lo al Teatre Àngel Guimerà.

Autor: William Shakespeare
Direcció: Ricardo Iniesta
Intèrprets: Carmen Gallardo, Joaquín Galán, María Sanz, Raúl Vera, Elena Aliaga, Silvia Garzón, Lidia Mauduit, José Ángel Moreno i Javi Domínguez.
Companyia: Atalaya Teatro

EL REY LEAR
Dia: Diumenge 20 d’octubre
Lloc: Teatre Àngel Guimerà
Hora: 18 h
Durada aproximada: 1 hora i 45 minuts
Preu: 17 euros
Preu amb descompte: 13 euros


Aquesta Fira torna la “Visita teatralitzada de Maria Rosa” al Museu Àngel Guimerà

Aquesta Fira torna la “Visita teatralitzada de Maria Rosa” al Museu Àngel Guimerà

Aquest estiu el Museu Àngel Guimerà va iniciar un cicle d’espectacles de format intimista sota el nom d’”ELS DILLUNS AL MÀG”, que acollia quatre propostes, totes al voltant de la figura del dramaturg vendrellenc, Àngel Guimerà. La bona rebuda que van tenir les activitats per part del públic assistent, ha fet que torni un dels èxits del cicle, la “Visita teatralitzada de Maria Rosa”.

El dissabte 12 d’octubre, a les 12 h, coincidint amb la celebració de la Fira de Santa Teresa, es podrà gaudir al Museu Àngel Guimerà d’una nova sessió a càrrec de la companyia Amelie Produccions, que s’aproxima a una de les peces teatrals més celebrades d’Àngel Guimerà, Maria Rosa, un text inspirat en una història real que succeí a mitjan del segle XIX durant la construcció d’una carretera. La companyia de teatre, a través de l’adaptació del text a càrrec de Pep Vinyes, guiarà la visita per les diferents sales del museu a través d’aquest drama social i amorós.

El preu de l’espectacle és de 5 euros per persona. Les entrades es poden adquirir anticipadament a la Regidoria de Cultura (la Rambla, 24), al telèfon 977 66 56 84 o al correu electrònic elvendrell.elsmuseus@elvendrell.net; i 30 minuts abans de l'inici de l'espectacle al mateix museu (si encara queden entrades). Les places són limitades.

Continuar llegint » https://www.chronosfinetime.com/


Cap de setmana intens al Museu Deu

Cap de setmana intens al Museu Deu

Aquest cap de setmana el Vendrell celebra la Fira de Santa Teresa, que coincideix enguany amb les Jornades Europees de Patrimoni (JEP). Serà un cap de setmana intens, amb actes vinculats amb la Fira i amb el nostre patrimoni.


L’Agència Catalana del Patrimoni Cultural impulsa les Jornades Europees de Patrimoni (JEP), una iniciativa del Consell d’Europa i la Comissió Europea que se celebra ininterrompudament a Catalunya des del 1991 i que és considerada com l’activitat participativa més important d’Europa en relació al patrimoni cultural.
El Vendrell s’uneix als centenars de municipis i entitats de tot Catalunya que se sumen a aquesta festa major del nostre patrimoni cultural. Per a la ocasió, al Museu Deu tindrà lloc tot un seguit d’activitats gratuïtes obertes a tothom per tal de donar a conèixer la riquesa i atractiu del nostre patrimoni cultural.

Els actes comencen el dijous 10 d’octubre amb un cicle de xerrades entorn la Fira de Santa Teresa organitzades per l’Eina de l’Ajuntament del Vendrell. A les sis de la tarda, en Joan M. Colet i Pere Ferrando (estudiosos de la història local) parlaran sobre Els orígens de la Fira de Santa Teresa. A les 18.40h. l’Aïda Sánchez (Universitat Rovira i Virgili) tractarà un tema que cada cop desperta més interés: El paper de les dones a la Fira de Santa Teresa i per acabar, a les 19.20h. en Pau Batlle (Regió Agroalimentària del Penedès) ens respondrà a la pregunta Què és la Regió Agroalimentària del Penedès?


El divendres 11 d’octubre, a les 17.30h. en Josep Maria Palet (Institut Català D’Arqueologia Clàssica) ens il·lustrarà amb Els camins històrics del Vendrell i la seva relació amb la Fira de Santa Teresa. A les 18.10h en Daniel López (Arqueòleg-Arqueovitis) centrarà la seva xerrada entorn el Passat i present: la granja de Mas d'en Gual i la Fira de Santa Teresa. Tot seguit, a les 20h. tindrà lloc l’acte inaugural de l’exposició temporal de l’artista Carolina Palau. Amb el títol de “Letargia” l’escultora, pintora, ceramista… mostra els seus últims treballs a la sala soterrani del Museu Deu.


El dissabte dia 12 el Museu Deu obrirà les seves portes gratuïtament d’11 a 14h.

El diumenge dia 13 les famílies poden venir a gaudir de l’activitat “EL COL·LECCIONISTA D’IMATGES”. Activitat familiar lliure i gratuïta on els nens i nenes descobriran l’enigme amagat al Museu Deu. D’11 a 14h també es podrà visitar el Museu Deu de manera gratuïta.Per a més informació: Museu Deu. Plaça Nova, 6. 977666308 / museudeu@elvendrell.net


Les platges del Vendrell superen un any més les auditories dels certificats de qualitat i ambiental ISO 9001 i ISO 14001

Les platges del Vendrell superen un any més les auditories dels certificats de qualitat i ambiental ISO 9001 i ISO 14001

Els passats 12 i 14 d’agost les platges de Coma-ruga, Sant Salvador i el Francàs van rebre la visita dels auditors de l'empresa certificadora per fer les auditories corresponents a la renovació dels certificats de la ISO 14001:2015 de gestió mediambiental i la renovació del certificat de la ISO 9001:2015 de gestió de la qualitat.


L'Ajuntament del Vendrell celebra la revalidació d’aquestes certificacions internacionals sobre la qualitat del seu entorn marítim, la qual avala la gestió que es realitza de platges del municipi. En aquesta línia, la regidora de Platges i Cohesió territorial, Bàrbara Peris, ha destacat que “les nostres platges són un dels actius més importants del nostre municipi. I per això estem compromesos amb la seva conservació i millora”. També ha afegit que “donada la seva condició d'espai públic de salut i d’oci, necessitem el suport de tots els veïns i visitants, que han de col·laborar cívicament per mantenir aquest bon estat de conservació."

Cal recordar que l'Ajuntament del Vendrell va implantar la ISO ambiental l’estiu de l’any 2012.

La norma ISO és un sistema de gestió d'àmbit internacional que reconeix la forma de gestionar els serveis i les activitats que es desenvolupen a la zona de bany i a la sorra de les platges, amb l'objectiu de contribuir al desenvolupament sostenible local. Aquesta certificació implica la planificació i implantació d'una política ambiental i de qualitat que inclou un compromís de millora contínua i de prevenció, i també el compromís de complir la legislació i la reglamentació ambiental vigents.

Així doncs, la renovació dels certificats és el resultat de la bona gestió integrada que tenen les platges del municipi i de l'esforç i la participació de totes les regidories implicades en la gestió de les platges, així com per part de les empreses concessionàries que ofereixen serveis a la zona de bany.Turisme del Vendrell
(© 2002 - 2020)
Av. Brisamar, 1 - Tel. 977 68 00 10
informacio@elvendrellturistic.com
Veure mapa de localització
Coords: N 41º 10. 952' E 001º 31. 319'

Horaris: De dilluns a dissabte de 10h a 14h

Quadrícula w+m: Disseny i programació web