TripadvisorTrivago
Mapa Vendrell
Enquesta / Encuesta /Survey / Enquête
QR Sant Salvador QR Coma-ruga QR El Francàs
ISO 9001 - 14001
Infocultura - Agenda cultural

Galeria de fotos

NotíciesXerrada de la periodista Rosa Maria Calaf amb motiu del Dia de la Dona

Xerrada de la periodista Rosa Maria Calaf amb motiu del Dia de la Dona

Amb motiu de la commemoració del 8 de març, Dia Internacional de les Dones, l’EINA organitza una trobada-entrevista amb la periodista i corresponsal de televisió Rosa M. Calaf, un referent del periodisme femení, que al llarg d'una extensa carrera professional ha conegut i informat sobre els principals conflictes succeïts al món al llarg dels últims quaranta anys. En concret, l’acte tindrà lloc al Centre cívic L'Estació el divendres 2 de març, a les 19 hores. Sílvia Martínez, periodista de RTV el Vendrell, serà la conductora de l'entrevista a Rosa Maria Calaf.

En finalitzar l'acte, les persones assistents gaudiran d’una copa de cava en companyia de la convidada.ROSA M. CALAF

Periodista. Corresponsal de TVE, amb 26 anys de carrera a l'exterior. Va obrir la corresponsalia de Moscou, per a la Unió Soviètica i la de Hong Kong, per a Àsia Pacífic. Ha estat corresponsal a Nova York, per a Estats Units i Canadà; a Buenos Aires, per a Amèrica del Sud; a Roma, per a Itàlia i el Vaticà; a Viena, per als països de l'Est, i a Xina durant l'any olímpic. Ha informat per TVE des de 93 països sobre política i economia, conflictes i catàstrofes, cultura i societat.

Ha visitat en total 170 països en viatges personals d'aventura i coneixement. Ha recorregut amb cotxe 50.000 km i 21 països africans durant 13 mesos.

Nascuda a Barcelona, és llicenciada en Dret i Periodisme, Institucions Europees (Universitat lliure de Brussel·les) i Ciències Polítiques (Cursos Extensió Universitat de Califòrnia - Los Angeles).

Va formar part de la plantilla de TVE des de 1970 fins a 2009. Va ser membre de l'equip fundador de la Televisió de Catalunya, TV3, com a directora de programació i producció. En l'actualitat és presidenta del Centre Internacional de Premsa de Barcelona que agrupa els corresponsals estrangers acreditats.

Entre els guardons rebuts cal destacar-ne: Ondas 2001, a la millor labor professional; Periodista de l'Any 2001, del Col·legi de Periodistes de Catalunya; Women Together, de les Nacions Unides; Cirilo Rodríguez, a la millor labor a l'estranger 2007; A tota una vida, de l'Acadèmia de Televisió i Víctor de la Serna 2008, de l'Associació de la Premsa de Madrid. Doctor Honoris causa 2008 per la Universitat Rovira i Virgili (Tarragona) i Miguel Hernández (Elx).L’acte està organitzat per l’EINA amb la col·laboració d'ADECCO i DIVAN MOBLES.


El Ministre de Foment es compromet a accelar els tràmits per desviar els camions de la N-340 però no concreta dates

El Ministre de Foment es compromet a accelar els tràmits per desviar els camions de la N-340 però no concreta dates

El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, es va reunir aquest dimarts amb els representants del Pacte de Berà a la Sala d'Autoritats de l'Aeroport del Prat per tractar sobre la problemàtica de la N-340 i, especialment, sobre l'aplicació del pacte que ha de desviar el trànsit pesat de l'N-340 a l'AP-7 a la zona del Penedès i l'Ebre. A la trobada hi van assistir els alcaldes d'Altafulla, Torredembarra, Creixell, Roda de Berà, el Vendrell, Bellvei, l'Arboç, Castellet i la Gornal, Santa Margarida i els Monjos, així com la presidenta del Consell Comarcal del Baix Penedès.

En concret, a la reunió, el Ministre de Foment es va comprometre a agilitzar al màxim els tràmits per desviar els camions de l'N-340 cap a l'AP-7, tot i que sense concrear una data exacte. De la Serna va assegurar que la tramitació administrativa per fer efectiva aquesta mesura és molt complexa i no depèn, únicament, del Govern espanyol. De la Serna sí va comprometre's amb els membres del Pacte de Berà a treballar amb la màxima celeritat, i alhora, a mantenir-los informats dels avenços en els tràmits a través de la Subdelegació del Govern a Tarragona.

L'alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, va lamentar la manca de concreció de dates per part del Ministeri de Foment, i va explicar que des del Pacte de Berà es va traslladar al ministre la necessitat que l'acord del desviament de camions a l'AP-7 pugui ser efectiu abans de l'estiu, quan la N-340 viu una situació més crítica.


Obert fins l’1 de juny el període de presentació de sol·licituds per exposar a la Sala Portal del Pardo

Obert fins l’1 de juny el període de presentació de sol·licituds per exposar a la Sala Portal del Pardo

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament del Vendrell, un any més, posa a disposició de les persones creadores o exhibidores la Sala Portal del Pardo, per tal d’exposar-hi la seva obra i així, promoure, estimular i divulgar les arts visuals i plàstiques.

A les bases que es poden consultar en el següent enllaç Sala Portal del Pardo es determinen les condicions i els criteris de selecció de les exposicions per aquest emblemàtic espai cultural del Vendrell. Les sol·licituds per exposar-hi es poden presentar fins a l’1 de juny i les propostes seleccionades formaran part de la programació de la sala durant l’any 2019.

La sala municipal ofereix una programació diversa i de qualitat en la seva oferta cultural d’arts visuals i plàstiques, a més de rebre el suport dels cellers Jané Ventura i Miquel Pons, que en cada inauguració de l’espai, aporten un tast dels seus productes de qualitat al públic assistent.

Pel què fa al balanç de públic, la Sala del Portal del Pardo va rebre l’any 2017 un total de 3.757


Es presenta el Mapa de 14 rutes pel Vendrell

Es presenta el Mapa de 14 rutes pel Vendrell

El proper divendres 23 de febrer, a les 20 h, a la Sala Pau Casals de La Lira Vendrellenca, tindrà lloc la presentació del Mapa de 14 rutes pel Vendrell, elaborat per la Regidoria d’Esports conjuntament amb el Grup Muntanyenc de la Lira Vendrellenca i la Comissió del Patrimoni Cultural del Vendrell, i amb la supervisió de la Regidoria d’Urbanisme.

El mapa es complementa amb una petita fitxa de cada ruta amb informació sobre la distància del recorregut, el desnivell, com es pot fer i si és circular o no. També hi ha una breu explicació amb indicacions sobre l’itinerari que s’ha de seguir i amb referències sobre elements històrics i patrimonials que s’hi poden trobar. S'ha editat en versió català/castellà i en anglès/francès.

Un proper pas serà la senyalització d’aquestes rutes i la seva implementació en una plataforma digital per tal de poder-les fer amb el suport del mòbil.

En l’acte de presentació es comptarà amb la presència de Jordi Grau, membre de l’àrea tècnica de l’Observatori del Paisatge de Catalunya, que farà una ponència.


Dos actes conclouen l’acció “Dibuixo per a tu, dibuixa per a mi”

Dos actes conclouen l’acció “Dibuixo per a tu, dibuixa per a mi”

El proper dimarts 20 de febrer, a les 12 h, a l’Oficina Jove del Baix Penedès, tindrà lloc la inauguració de l’exposició “Objectiu assolit”, una mostra fotogràfica sobre l’acció “Dibuixo per a tu, dibuixa per a mi", organitzada per l’Ajuntament del Vendrell i Jove Baix Penedès.

A l’aparador Jove es podran veure les fotografies d'un procés que va començar el 28 d'octubre amb The Big Draw, la festa del dibuix que va tenir lloc a la plaça Nova, durant la qual els vendrellencs van fer un dibuix en la meitat d'unes postals. Gràcies a l'organització Open Cultural Center, aquestes postals van viatjar fins a Polikastro Cultural Center, un centre de refugiats de la guerra de Síria situat al nord de Grècia, on es van acabar de fer dibuixos a l’altra meitat.

D’altra banda, el dijous 8 de març, a les 18 h, a la Biblioteca Pública Terra Baixa, l'organització Open Cultural Center farà una taller a través del conte Amic meu!, que explica el viatge dels refugiats a partir d’explicacions i dibuixos fets per infants. Es tracta d’un projecte d’Open Cultural Center que té per objectiu conscienciar i sensibilitzar la població sobre la realitat de milers de refugiats desplaçats a causa de la guerra durant mesos i anys, empobrint-se cada dia i estancats en un present sense solucions.

Amb aquests dos actes es conclou l'acció "Dibuixo per a tu, dibuixa per a mi", mentre ja s’està treballant en la preparació de l’acció del proper The Big Draw, que es farà a l'octubre de 2018.


Es presenta la quarta edició de la Cursa Karting Vendrell

Es presenta la quarta edició de la Cursa Karting Vendrell

El proper diumenge 25 de febrer, al matí, tindrà lloc la quarta edició de la Cursa 10 Km Karting Vendrell, organitzada per l’Ajuntament del Vendrell, el Karting Vendrell i Fun Sports.

Es tracta d’una cursa oberta a totes les persones sense límit d'edat. La cursa de 10 km d’adults començarà a les 9 h i les curses infantils s’iniciaran a les 10:15 h. La sortida i l'arribada de les curses seran a l'interior del Karting Vendrell.

Les inscripcions a les curses s'han de fer a través del web https://runningkartingvendrell.webnode.cat/programes/.

Les inscripcions es tancaran el 23 de febrer de 2018, a les 13 h o quan s'arribi a un total de 150 inscrits a la cursa 10km.

Continuar llegint » https://runningkartingvendrell.webnode.cat/


Cinemúsica per a nadons i infants, aquest diumenge, al Tívoli

Cinemúsica per a nadons i infants, aquest diumenge, al Tívoli

Els més petits podran gaudir de la música i el cinema mut, aquest diumenge, a l'Auditori del Tívoli (17h i 18h). La companyia Viu el Teatre presenta un espectacle per a nadons i primera infància, en què combina el teatre, el cinema, la música i el llenguatge visual. Tota una experiència sensorial, recomanada per a edats compreses entre els 0 i els 4 anys, que introduirà al públic al cinema mut, amb l'acompanyament de la música en directe.

L'espectacle vol apropar l'experiència de les arts escèniques als més petits a partir d'un espectacle vivencial on la música i les imatges tenen un paper protagonista per captar l'atenció de l'infant.

La companyia Viu el Teatre és una productora d’espectacles especialitzada en la creació de muntatges teatrals i esdeveniments culturals adreçats als infants, amb l’objectiu de fomentar la posada en escena de textos d’autors contemporanis i noves propostes d’exhibició teatral per fomentar l’hàbit d’anar al teatre en família creant programes de nous públics. Viu el Teatre neix l’any 2003, fundada per Lluís Juanet i Gisela Juanet, i compta amb un equip de professionals de l’àmbit cultural i educatiu per desenvolupar cada un dels projectes amb tots els sentits, partint sempre de la creativitat i la personalització de cada treball. Des dels seus inicis, Viu el Teatre ha estrenat més de 15 muntatges teatrals.

Per reservar o comprar entrades, cal adreçar-se al web Ticketea (tel. 902 044 226, www.ticketea.com), a la regidoria de Cultura (la Rambla 24, 977 66 56 84), de dilluns a divendres de 10 a 14h, o bé a la taquilla, una hora abans de la representació, si l'aforament ho permet.

CINEMÚSICA
Dia: 18 febrer
Lloc: Auditori del Tívoli
Hora: 17h i 18h (2 sessions, durada aproximada 30')
Preu: 6 €
Preu amb descompte: 4€ (gratuït per als menors de 3 anys)


La fusió de teatre, música i imatge 'El carnaval més animal' arriba al TÀG aquest dissabte

La fusió de teatre, música i imatge 'El carnaval més animal' arriba al TÀG aquest dissabte

El proper espectacle del Teatre Àngel Guimerà (dissabte 17 de febrer, a les 20.30h) presenta un format completament diferent al que el públic pot estar acostumat en aquest equipament. L'Orquestra Camerata XXI aposta per una producció on el teatre, la música i la imatge conformen un espectacle de creació, amb accions de trobada amb el públic al llarg de l'obra. Alhora, està concebut com un espectacle de caràcter familiar, apte per a diverses edats.

Una producció on els principals ingredients són la col·laboració i la cooperació entre els diferents creadors de les diverses disciplines artístiques, posant en comú objectius mutus i les motivacions personals.

'El Carnaval més animal' reuneix els animals en una clariana del bosc per decidir qui escullen de rei. Durant el transcurs de la reunió es produeixen diverses deliberacions, que s'agrupen segons els interessos corporativistes -ocells, bèsties carnívores, herbívors, marins-. Cada grup exposa els seus pros i contres, i aquest és el punt de partida del concert. Una hora i 15 minuts on el públic coneixerà diverses històries, que alhora permetran construir una metàfora de les relacions de la humanitat, en què massa sovint s'imposa el més fort, i no pas aquell qui genera més consens gràcies a les seves qualitats.

El plantejament habitual de l'Orquestra Camerata XXI és el format concert, però en aquest espectacle s'aposta per un treball d'escena en què tothom pot ser músic o intèrpret, i la formació en conjunt ofereix un espectacle festiu, amb dosis altes d'humor.

L'Orquestra Simfònica Camerata XXI, formació resident al Teatre Bartrina de Reus, va ser fundada l'any 2003. Des d'aleshores han col·laborat amb orquestres, directors i solistes de reconegut prestigi internacional, guanyant-se ràpidament el reconeixement i l'estima del públic.

El juny del 2009 l'orquestra va realitzar una gira pel Japó, actuant entre d'altres a l'Òpera de Tòquio i a Osaka. Al 2010 participa al Festival Internacional de Música de Toledo, i al 2013 presenta el CD enregistrat a l'Auditori de Vila-seca, amb la participació de la pianista Fuzjko Hemming, amb qui novament feien una gira pel Japó.

Actualment, l'orquestra realitza una temporada estable de concerts a l'Auditori Pau Casals del Vendrell i al Teatre Fortuny de Reus.

Per reservar o comprar entrades, cal adreçar-se al web Ticketea (tel. 902 044 226, www.ticketea.com), a la regidoria de Cultura (la Rambla 24, 977 66 56 84), de dilluns a divendres de 10 a 14h, o bé a la taquilla, una hora abans de la representació, si l'aforament ho permet.

CAMERATA XXI, 'El Carnaval més animal'

Lloc: Teatre Àngel Guimerà

Dia: 17/02/18

Hora: 20.30 h

Preu: 15 €

Preu amb descompte: 12 €


El traçat del camí de les Madrigueres passarà per l’interior de l’espai, entre les llacunes i la mota de protecció

El traçat del camí de les Madrigueres passarà per l’interior de l’espai, entre les llacunes i la mota de protecció

L’Ajuntament del Vendrell ha anunciat avui que està a l’espera que, en pocs dies, el Ministeri de Costes els comuniqui formalment que dóna per finalitzades les obres d’adequació ambiental de les Madrigueres. Un cop recepcionades, el govern preveu posar fil a l’agulla per a construir, en els propers mesos, el camí que donarà continuïtat a la passera que travessa la desembocadura de la Riera de la Bisbal i que ha estat executada pel Ministeri.


Així s’ha explicat avui en una roda de premsa a la qual hi ha assistit l’alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, el regidor de Territori i Medi Ambient, Josep Mercadé i Mercè Jané, representant del Grup ecologista GEVEN.El regidor de Medi Ambient ha explicat que l’actuació més immediata és executar el camí que permeti recuperar la continuïtat del front marítim. Mercadé ha recordat que l’Ajuntament va presentar a l’Oficina Territorial d’Acció i Avaluació Ambiental de Tarragona dues alternatives d’itinerari perquè fossin avaluades. La primera proposta plantejava que el camí continués, de manera rectilínia, pel darrera de la duna. L’altra proposava que el camí, un cop superada la passarel·la, oscil·lés lateralment cap a l’esquerra, venint des del Vendrell, per acostar-se a la mota de protecció (el mur de terres que ha desplegat el Ministeri). D’aquesta manera, l’itinerari transcorreria per l’interior de les Madrigueres, en paral·lel a la mota i deixant les llacunes a mà dreta. Finalment, des de Medi Ambient s’ha conclòs que aquesta segona alternativa és la única viable, ja que l’altra implicaria un excés de fragmentació de l’hàbitat.

El camí, que tindrà un cost d’uns 40.000 euros, es farà amb materials i tècniques toves i comptarà també amb un cordó que acompanyarà i guiarà aquest itinerari de la marxa a peu.

Tot i això, el regidor ha afegit que el camí serà provisional, ja que en un futur, quan es desenvolupi el Pla Parcial de les Madrigueres, els vianants hauran de passar per la zona on ara hi ha la carretera actual, que desapareixerà per passar a discórrer en paral·lel a la via del tren.

El regidor de Medi Ambient ha afegit que la voluntat de l’Ajuntament del Vendrell ha estat sempre la de fer compatible l’accés de persones a les Madrigueres, potenciant-les com un actiu social i turístic, amb la preservació dels seus importants valors ambientals, ecològics i faunístics.

En aquest sentit, una segona actuació que durà a terme l’Ajuntament és una modificació de la barana (costat mar) de la passarel·la, per preservar els punts més fràgils en relació a la presència del corriol camanegre i les seves zones de nidificació. Precisament, aquests es troben actualment a la desembocadura de la llera, al costat tocant a Calafell. Així doncs, s’ha previst instal·lar a la barana existent una estructura de llistons de fusta horitzontals, semblants a una gelosia, que anirà creixent en alçada a partir de la meitat del pont en direcció a Calafell per protegir la nidificació del corriol. Aquesta estructura s’ha previst que sigui fàcilment desmuntable per si aquesta nidificació canviés de lloc amb el temps i calgués traslladar-la. Tindrà un cost aproximat de 30.000 €.

La tercera actuació que impulsarà l’Ajuntament serà el manteniment del cordó de protecció entre la platja i el sistema dunar.

El regidor de Medi Ambient ha anunciat que ha estat atorgada a l’Ajuntament una subvenció de la Generalitat per valor de 75.000 euros per destinar-los a incorporar, en una segona fase, altres elements complementaris al camí, amb la voluntat de fer-lo de major interès pel visitant. Per exemple, s’incorporarà una incursió a mà dreta per visitar el búnquer existent o diverses construccions de fusta per fer albiraments d’ocells, entre altres.

Mercadé també ha avançat que s’ha sol·licitat a la Direcció General de Medi Ambient que faci una millora al tram final de la llera de la Riera de la Bisbal, tant pel que fa al condicionament paisatgístic com de funcionalitat del gual.

D’altra banda, des del GEVEN s’ha valorat positivament l’opció de l’itinerari del camí escollit i s’ha informat que han rebut també una subvenció de 25.000 €, amb la qual es podrà seguir avançant en el projecte de recuperació i renaturalització de les Madrigueres. En concret, des del GEVEN es vol incidir en seguir recuperant el patrimoni ambiental i històric de la zona i també en tirar endavant un projecte de conservació i divulgació del corriol, espècie bioindicadora de l’espai.

Les accions previstes en el projecte són gestionar i millorar els hàbitats d’interès per al corriol camanegre, és a dir les llacunes, creant-ne, ampliant-les i millorant-les; plantar espècies típiques d’aquests hàbitats com tamarius i joncs; treure flora al·lòctona i invasora i protegir els nius dels corriols amb gabions de protecció i senyalitzant els punts crítics en les zones de pas. També es vol fer una restauració del búnquer i habilitar-lo com a zona d’aguait pel corriol i impulsar un programa d’educació ambiental. Aquest començarà al març i incorporarà accions adreçades a tota la població: des de tallers educatius a les escoles a una campanya de sensibilització amb xerrades, sortides de camp, edició tríptics i guies. El GEVEN també farà un seguiment científic de les llacunes, conjuntament amb el Departament de Biologia Evolutiva, Ecologia i Ciències Ambientals de la Facultat de Biologia de la UAB.


Griselda Soler guanya per segon cop el Concurs de Mestres Xatonaires

Griselda Soler guanya per segon cop el Concurs de Mestres Xatonaires

El passat diumenge 4 de febrer, el Vendrell va celebrar la Xatonada Popular amb el 32è Concurs de Mestres Xatonaires, la 31a Exhibició de Xatonaires Infantils, la 25a Fira de productes alimentaris naturals i artesanals i el 2n Xató Experience.Amb la previsió de pluja i fred, es va instal·lar una carpa de grans dimensions que va permetre poder fer la gran festa de la gastronomia el Vendrell amb tota normalitat.La guanyadora del Concurs de Mestres Xatonaires va ser la vendrellenca Griselda Soler, que ja va guanyar aquest concurs l’any 2013. El segon classificat va ser Sergi Rovira; la tercera, Maria Sarasa Bernabé; la quarta, Palmira Plans; el cinquè, Josep Lluís Fernández, i el sisè, Carlos Fuentes.

A l’Exhibició de Xatonaires Infantils hi van participar més de 200 nens i nenes que havien fet els cursets “Aprèn a fer xató”, entre els quals es va sortejar una PlayStation 4 i un val de regal per bescanviar per un joc, gentilesa de Telelux.

Durant la jornada es van repartir degustacions de xató, es va fer la tradicional trobada de plaques de cava i la ruleta solidària va anar a càrrec de l’escola Garbí.

A l’espai Xató Experience va tenir lloc un show cooking a càrrec d’Oriol Castro, 2 estrelles Michelin i ambaixador de la Ruta del Xató. Com a actes previs, el dissabte 3 de febrer, a la tarda, els infants van poder gaudir de l’espectacle del Mag Nebur i d’un taller d’experimentació per elaborar una coca rústica de xató.Turisme del Vendrell
(© 2002 - 2018)
Av. Brisamar, 1 - Tel. 977 68 00 10
informacio@elvendrellturistic.com
Veure mapa de localització
Coords: N 41º 10. 952' E 001º 31. 319'

Horaris: De dilluns a dissabte de 10h a 20'30h | Diumenges i festius de 10h a 14h

Quadrícula w+m: Disseny i programació web