TripadvisorTrivago
Mapa Vendrell
Enquesta / Encuesta /Survey / Enquête
QR Sant Salvador QR Coma-ruga QR El Francàs
ISO 9001 - 14001
Infocultura - Agenda cultural

Galeria de fotos

NotíciesConvocada una nova edició del Concurs Digital Infantil d’Aigües de Tomoví

Convocada una nova edició del Concurs Digital Infantil d’Aigües de Tomoví

Sota el lema “El viatge imaginari de l'aigua des de la naturalesa fins a casa teva”, poden participar-hi els estudiants de 3r i 4rt de primària de les escoles del Vendrell.

L’objectiu és que els més petits coneguin la feina que hi ha darrera d’un gest tan senzill com obrir l’aixeta.Un any més, els nens i nenes de 3r i 4rt de primària de les escoles del Vendrell ja poden participar en l’edició del Concurs Digital Infantil a través del microsite www.aiguaperagrifusaiguesdetomovi.cat, amb l'objectiu de posar en valor el treball diari que representa portar l'aigua des de la naturalesa fins a l'aixeta.

Aquest any es proposa als més petits que dibuixin, sota la seva pròpia perspectiva, com és el seu entorn, ple de color i de vida, gràcies a l'aigua potable que arriba a les seves cases, parcs, ciutats… Es pretén cridar l'atenció sobre la importància de disposar d'aigua en qualitat i quantitat i sobre el treball que suposa agafar l'aigua de la naturalesa i portar-la fins a les seves llars.

El gerent del servei municipal d’Aigües de Tomoví, Sergi Martí, apunta que “l'objectiu és que els més petits valorin que tenir aigua a casa no és senzill. Darrera del gest d'obrir l'aixeta hi ha una important tasca perquè arribi a les nostres cases en òptimes condicions per al seu consum. Volem que coneguin totes les fases que componen el cicle integral de l'aigua”.

Els nens ja poden dissenyar i presentar les seves propostes. Es valorarà especialment aquells dibuixos que millor mostrin com l'aigua arriba de la naturalesa a les llars i s'usa de forma responsable. Els participants opten a aconseguir 1 Tablet Samsung 7” per al guanyador i 7 càmeres de fotos aquàtiques per als finalistes.

Tal i com comenta la regidora de Serveis, Camil·la Barnadas, “el concurs infantil s'emmarca en el conjunt iniciatives que regularment desenvolupen l’Ajuntament del Vendrell i Aigües de Tomoví amb les escoles de la vila per donar-los a conèixer les fases del cicle de l'aigua i educar-los en un ús i consum més responsable d'aquest recurs”.


Arriba al TÀG una de les obres mestres menys conegudes de Guimerà

Arriba al TÀG una de les obres mestres menys conegudes de Guimerà

Aquest dissabte arriba al TÀG una de les obres mestres de Guimerà, 'Sol, solet', una creació que ha estat poc representada d'entre totes les que ha creat el dramaturg català. Malgrat l’aparent ingenuïtat que semblen suggerir els ressons infantils de l’expressió «sol solet», el títol d’aquest drama fa referència a la dolorosa soledat que ha emmotllat la personalitat de Jon, el qual es veurà immergit en un triangle de passions mal resoltes que farà aflorar les contradiccions irresolubles de l’ànima humana.

La directora Carlota Subirós torna a acostar-se al teatre d’Àngel Guimerà per capbussar-se aquesta vegada en una de les obres més tèrboles i desconegudes del dramaturg, on la poderosa vitalitat sexual de la seva protagonista dona lloc al naixement d’un dels personatges femenins més fascinants del teatre català.

El quadre artístic de l'obra és de primer nivell: Mercè Aránega, Laura Aubert, Javier Beltrán, Roger Casamajor i Ramon Pujol. 'Sol, solet' és una producció del Teatre Nacional de Catalunya i Teatres en Xarxa. L'espectacle està de gira per Catalunya i estarà present en 7 teatres.

Un cop finalitzi la representació de 'Sol, solet' al TÀG, els actors compartiran una xerrada de l'obra amb el públic assistent que ho desitgi.

Per reservar o comprar entrades, cal adreçar-se al web Ticketea (tel. 902 044 226, www.ticketea.com), a la regidoria de Cultura (la Rambla 24, 977 66 56 84), de dilluns a divendres de 10 a 14h, o bé a la taquilla, una hora abans de la representació, si l'aforament ho permet.

'SOL, SOLET'
Lloc: Teatre Àngel Guimerà
Dia: Dissabte 28/04/2018
Hora: 20.30 h
Preu: 25 €
Preu amb descompte: 20 €


13a Mostra d'art i arts aplicades al passeig Marítim de Coma-ruga

13a Mostra d'art i arts aplicades al passeig Marítim de Coma-ruga

El dissabte 28 d'abril se celebrarà la 13a Mostra d'art i arts aplicades al passeig Marítim de Coma-ruga.

Es tracta d'una mostra anual que aplega artesans i artistes amb la finalitat d'exposar i vendre els seus productes elaborats manualment (pintura, ceràmica, fusta, ferro, tèxtil, paper, etc.).


Apareixen tres fragments escultòrics renaixentistes a la Casa del Portal del Pardo

Apareixen tres fragments escultòrics renaixentistes a la Casa del Portal del Pardo

Just quan s’acaba de publicar el llibre sobre la Casa del Portal del Pardo, amb motiu de la commemoració dels seus 500 anys, la Fundació Apel·les Fenosa ha descobert tres fragments de la decoració escultòrica de la façana.Mentre s’estaven preparant els embalatges per l’escultures que es presentaran el mes vinent a la mostra “Univers Fenosa” al D’Or Museum de Sant Julià de Ramis (Girona), l’atzar ha provocat que el director de la Fundació hagi trobat una capsa que contenia tres escultures del segle XVI, que havien estat conservades i desades per Apel·les i Nicole Fenosa.A través del llibre sobre la Casa del Portal del Pardo, se sap que Lluís Nin, de gran capacitat adquisitiva i solvència econòmica, va ser-ne propietari l’any 1527 i que va ser l’artífex de la rehabilitació de l’edifici amb l’estil renaixentista que el caracteritza. En aquesta reconstrucció es va aixecar la torre sobre del portal. Per tant, Lluís Nin va ser el promotor del palau renaixentista amb l’estructura similar que veiem actualment i amb la seva característica decoració de relleus amb els grotescs de l’època.

Aquesta iconografia es va posar de moda a Europa després de la descoberta de la Domus Aurea de Neró, a Roma. Elements vegetals es combinen amb quimeres i animals mitològics, sempre amb composicions simètriques. A la façana, fora muralles, hi ha una inscripció amb el monograma IHS que representa Jesús. A la part superior de la casa hi ha una galeria a base d'arcs carpanells lobulats. Els tres fragments escultòrics corresponen a un animal alat amb cap d’au, que segurament estava en un dels frisos dels finestrals; a un drac, que formava part d’una voluta, i a un element decoratiu vegetal.

Aquesta descoberta, que s’exposarà en breu en una vitrina visible des del carrer, recorda la importància de la decoració de l’edifici, un clar exemple renaixentista de la comarca.


Diada de Sant Jordi a la Biblioteca Pública Terra Baixa del Vendrell

Diada de Sant Jordi a la Biblioteca Pública Terra Baixa del Vendrell

Un any més, la Biblioteca Pública Terra Baixa del Vendrell ha organitzat un programa especial per celebrar la Diada de Sant Jordi. Tot i que el dia central és el 23 d’abril, els actes previs relacionats amb aquesta commemoració s’iniciaran el dijous dia 19, a les 19h, amb una nova sessió del Cafè Filosòfic.

El tema, en aquesta ocasió, estarà molt relacionat amb el món de la lectura, ja que porta per títol “Aquell trosset d’aquell llibre que em va canviar la mirada”.

El dilluns dia 23, els horaris i serveis de la Biblioteca seran especials i diferents als habituals. Així, el programa d’activitats començarà al matí, ja que de 10 a 12h es durà a terme al vestíbul de la Biblioteca l’emissió “Especial Sant Jordi” del programa de la Ràdio i Televisió del Vendrell “La Calaixera”, conduit per Pere Sallent.

Pel que fa a la tarda, l’horari d’obertura serà de 16 a 20 h, i durant aquest temps els visitants podran veure al vestíbul l’exposició de novetats bibliogràfiques. Un dels actes centrals tindrà lloc a les 18 h, amb el 5è Pregó de la Lectura, que anirà a càrrec dels alumnes del Club de Lectura de l’Escola Pau Casals, coordinat pel professor Josep Borrut Casellas. Just a continuació es procedirà al lliurament de premis del Concurs Literari Sant Jordi 2017. I, tot seguit, hi haurà una actuació musical a càrrec de ZIM & THE ZUMS. Tota la sessió de la tarda està conduida pel periodista Víctor Merencio.

Els actes vinculat amb la Diada de Sant Jordi es tancaran dissabte dia 28, a les 11h, amb la celebració d’una hora del conte en anglès sota el títol “The legend of Saint George”. Anirà a càrrec de Top One Language School del Vendrell, i està adreçada a nens i nenes de 5 a 10 anys. Cal fer inscripció prèvia a la Biblioteca.


L’Ajuntament del Vendrell edita per Sant Jordi la història dels 500 anys de la Casa del Portal del Pardo

L’Ajuntament del Vendrell edita per Sant Jordi la història dels 500 anys de la Casa del Portal del Pardo

Dissabte 21 d’abril, a les 11:30 h, a la seu de la Fundació Apel·les Fenosa del Vendrell (c/ Major, 25), es presentarà el llibre Portal del Pardo, 500 anys, que ha estat editat per l’ Ajuntament del Vendrell, dins la col·lecció “L’Àngel Negre”, amb motiu de la Diada de Sant Jordi i per celebrar els cinc-cents anys de l’edifici.

L’acte serà presidit per l’alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, i la regidora de Cultura, Eva M. Serramià, i hi seran presents els autors del llibre: Nativitat Castejón Domènech, Neus Oliveras Samitier, Àngels Santacana Figuerola, Raimon Carrasco, Pau Arroyo Casals, Raquel Stolz Back, Vicenç Cabré Brugulat, Gerard Guinovart Rafecas i Enric Sentís Roig.La Casa del Portal del Pardo és l’edifici civil més antic conservat al Vendrell i, a la vegada, la seva història il·lustra l’esdevenir de la pròpia vila del Vendrell. El primer document on consta el palau renaixentista data de 1518 i va ser bastit per la família Nin a l’entrada d’una de les portes de la muralla del Vendrell. Aquesta rica família de comerciants va ser propietària de la casa fins al començament del segle xviii, quan va esdevenir caserna de cavalleria, i va passar per diversos propietaris fins que Gertrudis Trillas de Serrat la va heretar. El matrimoni d’aquesta pubilla vendrellenca amb el cònsol de França a Barcelona va fer renéixer la casa, que va ser rehabilitada amb els característics esgrafiats que lluïa a la façana. Entrat ja el segle xix, la Casa del Portal del Pardo va passar a mans de la família Guimerà, que la va conservar fins que, el 1957, la va comprar l’escultor Apel·les Fenosa i ara es la seu de la seva fundació.

Els autors del llibre han trobat tots els documents que perfilen els propietaris de la casa a les diverses èpoques i expliquen com eren les seves vides fins al punt que la publicació esdevé una il·lustració sociològica del Vendrell en aquests cinc segles d’història.

L’índex del llibre és el següent:

Escrit de l’alcalde, Martí Carnicer Vidal

Les nissagues del segle xvi al xx a la Casa-museu d’Apel·les Fenosa, per Nativitat Castejón Domènech

87 cartes: els Guimerà al Portal del Pardo, per Neus Oliveras Samitier i Àngels Santacana Figuerola


El matrimoni Folch-Guimerà: documents per a la seva biografia, per Nativitat Castejón Domènech


Portal Fenosa, per Raimon Carrasco


L’edifici del Portal del Pardo, per Pau Arroyo Casals


La construcción del siglo xvi y la Torre del Corraló de Cal Cintet en la casa del Portal, per Raquel Stolz Back


La Casa del Portal del Pardo, una història urbana, per Vicenç Cabré Brugulat, Nativitat Castejón Domènech, Gerard Guinovart Rafecas i Enric Sentís RoigFoto: Nicole Florensa (1957)


El Vendrell participa en la promoció turística “Catalunya, Hola Família”

El Vendrell participa en la promoció turística “Catalunya, Hola Família”

S’han programat tota una sèrie d’activitats per gaudir en família d’una estada al Vendrell i les seves platges (Coma-ruga, Sant Salvador i el Francàs) el cap de setmana del 21 i 22 d’abril.

Catalunya aposta pel turisme familiar amb la gran acció promocional “Catalunya, Hola Família”, sota la qual s’ofereixen dos caps de setmana amb més de 150 activitats lúdiques i culturals per gaudir en família.

Hi participen 24 destinacions turístiques i 223 empreses i equipaments turístics familiars d’arreu de Catalunya. Les destinacions de costa, entre les quals hi ha el Vendrell, celebren aquesta acció del 20 al 22 d’abril, i les de natura i muntanya, del 18 al 20 de maig.

En la primera edició de la campanya s’ha triat el tema ‘Llegendes en família” per fer èmfasi en la història i la mitologia catalanes. S’ha creat una aplicació mòbil que permetrà buscar els éssers màgics creats per a l’ocasió i que s’amagaran en boscos, platges, places i parcs de les diferents destinacions familiars catalanes.

El Vendrell i les seves platges (Coma-ruga, Sant Salvador i el Francàs) tenen assignada la llegenda del drac Caramot i s’han programat tota una sèrie d’activitats per gaudir en família d’una estada al nostre municipi el cap de setmana del 21 i 22 d’abril.

Les activitats programades i les promocions ofertes per establiments es poden consultar al següent enllaç: http://escasateva.catalunya.com/llegendesenfamilia/ca/Destinacio/15/el-vendrell.htmlMés informació: Oficina de Turisme, tel. 977 68 00 10.


El cargol de la Biblioteca ja té nom: Bufat

El cargol de la Biblioteca ja té nom: Bufat

El dilluns 16 d’abril, a la tarda, a la Sala polivalent del Portal del Pardo, es va desvetllar el nom del cargol que fa poc va aparèixer en una barana de la Biblioteca.

Després d’haver rebut 311 propostes de noms, la ceramista que va crear el cargol per al FangArt’17 i que va donar-lo al Vendrell, Núria Saló, va triar el nom de Bufat.

I aquest nom es va fer públic de la mà de Mònica Torra que va explicar el conte “El cargol Bufat i els seus amics”. Els nens i nenes assistents van gaudir de les històries d’una zebra, un cucut, una serp i de molts més animals plenes de valors com l’amistat, la tolerància, l’autoestima i el respecte.

En acabar, es van poder degustar uns bufats, uns dolços típics del Vendrell, que va donar la Dolceria Soler.


L’Auditori del Tívoli acull un concert de jazz gratuït dedicat al repertori del saxofonista Stan Getz

L’Auditori del Tívoli acull un concert de jazz gratuït dedicat al repertori del saxofonista Stan Getz

El proper divendres 20 d’abril, a les 20:30 h, a l'Auditori del Tívoli, tindrà lloc el concert de jazz “Recordant Stan Getz”, a càrrec de Josep M. Domènech Trio, juntament amb el saxofonista Sergi Castan.

En aquest concert, que és gratuït, es farà una revisió del repertori del que està considerat un dels saxofonistes tenors més importants de la història del jazz. Stan Getz va començar la seva carrera professional als anys quaranta i és conegut amb el sobrenom de The Sound, pel to càlid i líric apreciable en la majoria de les seves interpretacions.

Els intèrprets seran: Sergi Castan, saxo tenor; Josep M. Domènech, piano; Ramon Teixidó, baix, i Joan Rion, bateria.

RECORDANT STAN GETZ
Divendres 20 d’abril de 2018
Hora: 20.30h
Lloc: Auditori del Tívoli
Entrada gratuïta


El Cor Zóngora i la cantant Mone interpreten temes de music-hall al TÀG aquest diumenge

El Cor Zóngora i la cantant Mone interpreten temes de music-hall al TÀG aquest diumenge

El proper espectacle del Teatre Àngel Guimerà serà aquest diumenge a la tarda, amb una formació coral de casa nostra, el Cor Zóngora, que presenta el seu espectacle 'De Berlín al Paral·lel', acompanyada de la reconeguda cantant Mone.

Aquest va ser un concert estrenat a l’Auditori de Barcelona durant el Canta Gran 2017 i representa un passeig musical per algunes de les músiques més representatives del music-hall.Amb la veu de la Mone i els arranjaments de Dani López, el públic viatjarà des dels cabarets internacionals més seriosos fins a les cançons més properes i picants del Paral·lel.

L'espectacle comptarà amb la ballarina Laia Molins, el director d'escena, Ignasi Tomàs, i Montserrat Meneses, a la direcció musical.

Per reservar o comprar entrades, cal adreçar-se al web Ticketea (tel. 902 044 226, www.ticketea.com), a la regidoria de Cultura (la Rambla 24, 977 66 56 84), fins aquest divendres de 10 a 14h, o bé a la taquilla, una hora abans de la representació, si l'aforament ho permet.Turisme del Vendrell
(© 2002 - 2018)
Av. Brisamar, 1 - Tel. 977 68 00 10
informacio@elvendrellturistic.com
Veure mapa de localització
Coords: N 41º 10. 952' E 001º 31. 319'

Horaris: De dilluns a dissabte de 10h a 20'30h | Diumenges i festius de 10h a 14h

Quadrícula w+m: Disseny i programació web