TripadvisorTrivago
Mapa Vendrell
Enquesta / Encuesta /Survey / Enquête
QR Sant Salvador QR Coma-ruga QR El Francàs
ISO 9001 - 14001
Infocultura - Agenda cultural

Galeria de fotos

NotíciesEl Vendrell celebra la gran festa dels museus

El Vendrell celebra la gran festa dels museus

El proper dissabte 18 de maig se celebra el Dia Internacional dels Museus. Enguany, la Nit dels Museus també coincideix en la mateixa data, i els museus del Vendrell s’han unit a la festa amb jornades de portes obertes i diverses activitats per a tots els públics durant tot el cap de setmana, que es poden consultar en el cartell.El paper del museus en la societat

Aquesta 42a edició està dedicada al tema Els museus com a eixos culturals: el futur de la tradició, amb què es vol reconèixer el rol que desenvolupen els museus com actors actius de les seves comunitats.

El paper dels museus en la societat està canviant. Si tradicionalment eren considerats institucions estàtiques, en l'actualitat els museus s'estan reinventant contínuament per ser més interactius, centren les seves accions en l'audiència, orienten les seves polítiques a la comunitat, són flexibles, adaptables i mòbils. Amb el temps, han esdevingut eixos culturals que funcionen com plataformes on la creativitat es combina amb el coneixement i on els visitants poden participar, coproduir, compartir i interactuar.

Els museus han canviat les seves pràctiques per apropar-se a les comunitats a les quals s'adrecen, ofereixen noves lectures a les col·leccions que conserven, busquen formes innovadores per abordar problemes i conflictes socials contemporanis, esdevenen espais per al diàleg i l'encontre intercultural i, al mateix temps, conserven les seves funcions considerades tradicionals (conservació, exposició, comunicació, recerca).

Continuar llegint » https://www.elvendrell.net/images/stories/noticies/05-13_Cartell_DIM19.pdf


La programació del Temporada finalitza amb la Camerata XXI

La programació del Temporada finalitza amb la Camerata XXI

El punt i final a la programació del Temporada d'aquest semestre tindrà lloc aquest dissabte 18 de maig, a les 20:30 h, a l'Auditori Pau Casals, amb l'Orquestra Camerata XXI que presentarà el concert Tendències.La música, des dels seus inicis, ha expressat sentiments i ha estimulat emocions, pensaments i idees, però són les noves tendències i les creixents indústries artístiques i culturals les que han aconseguit donar un gir de 180 graus als antics estereotips i dur a molts compositors a tenir una mirada més amplia i transversal d’allò anomenat “Música”. Alguna cosa ha canviat en la mirada del compositor durant el segle XX i sobretot en aquest segle XXI.Compositors com Wojciech Kilar, Karl Jenkins o William Walton s’han endinsat en les noves tendències i s’han interessat en les manifestacions més rellevants i actuals de la creació musical: el cinema i la publicitat. Atrets per un discurs musical diferent, més contemporani i d’acord amb el context sociocultural, intel·lectual i econòmic que els envolta, han utilitzat recursos i metodologies experimentals per desenvolupar una nova estètica en la creació contemporània, molt més propera a l’espectador i al servei de la imatge.

Aquest dissabte el públic de l'Auditori Pau Casals podrà gaudir de l'estrena absoluta de Preludi, cançó i dansa per a piano i orquestra del Barceloní Miquel Ortega.

L’Orquestra Camerata XXI va ser fundada l’any 2003. Des d’aleshores ha estat l’orquestra de l’Auditori Pau Casals del Vendrell i del Festival Internacional de Música Pau Casals. Actualment l’orquestra combina la seva residència al Teatre Bartrina de Reus i la realització d’una temporada estable de concerts al Teatre Fortuny de la mateixa ciutat. L’orquestra rep el suport de l’Ajuntament de Reus i de la Fundació Privada Camerata XXI.

El juny de 2009 i el març de 2013 l’orquestra va realitzar dues gires pel Japó, actuant, entre d’altres sales, a l’Òpera de Tòquio i a la Symphony Hall d’Osaka.


Intèrprets:

Miguel Romea, director

Miquel Ortega, piano

Orquestra Camerata XXI


Repertori:

Two pieces from Henri V film, W.Walton

Preludi, cançó i dansa per a piano i orquestra, M. Ortega

Palladio for string orchestra, K. Jenkins

Orawa, W. Kilar

Per comprar entrades, cal adreçar-se a la Regidoria de Cultura (La Rambla, 24), de 10 a 14 h. Es poden comprar també al web www.ticketea.com i al mateix dia de l’espectacle, a partir de les 18h, a l'Auditori Pau Casals.TENDÈNCIES - CAMERATA XXI

Dia: Dissabte 18 de maig

Lloc: Auditori Pau Casals

Hora: 20:30 h

Preu: 15 euros

Preu amb descompte: 12 euros


La Sala Portal del Pardo acull l’exposició de les obres dels alumnes de les Aules Artístiques

La Sala Portal del Pardo acull l’exposició de les obres dels alumnes de les Aules Artístiques

El proper divendres 17 de maig, a les 20h, a la Sala Portal del Pardo, tindrà lloc la inauguració de l’exposició de les obres dels alumnes de les Aules Artístiques.

En primer lloc es farà la inauguració dels treballs de l'Aula de Ceràmica i es farà el lliurament de diplomes als seus alumnes. La proposta d’enguany per als adults de l'Aula de Ceràmica ha estat realitzar una sèrie de peces reinterpretades des dels Orígens, és a dir, des de la Prehistòria fins a l'Edat del ferro. En aquesta mostra trobarem precioses adaptacions de peces tant utilitàries com decoratives i també algunes "llicències d'artista".

Pel què fa als més petits de l’Aula, durant aquest curs han creat personatges i han recreat espais amb tots els detalls "absolutament imprescindibles" inspirats en el llibre de La casa dels Ratolins.

El mateix divendres, després de presentar els treballs de l’Aula de Ceràmica, s’inauguraran els treballs dels alumnes de l'Aula Fenosiana d'Escultura; també es donaran els diplomes als seus alumnes i, tot seguit, s’oferirà una performance a càrrec de Ferran Aixalà i Roviart sota el títol "Acting delirium Magia estúpida".

Els treballs d'enguany dels alumnes del grup de l'Aula Fenosiana d'Escultura giren entorn de la poesia; concretament, a l'entorn del poeta català Joan Brossa, amb motiu de l'efemèride del centenari del seu naixement. Un exercici on tots els participants han recollit el missatge surrealista i a la vegada irònic, però també conceptual que el poeta ha deixat en herència. A través de diversos i diferents materials com "objets trouvés" i altres de més clàssics com és el modelat, ens ofereixen una visió molt rica en emocions i sentiments deixant l'empremta d'uns camins on l'escultura contemporània va de la mà de l’eterna poesia lliure dels -ismes.

L’exposició dels treballs de les Aules Artístiques romandrà oberta fins al 2 de juny de 2019. L’horari per visitar-la és de dimarts a dissabte de 17 h a 20 h i dissabte, diumenge i festius d’11 h a 14 h.


La pedalada nocturna de la Festa de la Bicicleta es farà el dissabte 1 de juny

La pedalada nocturna de la Festa de la Bicicleta es farà el dissabte 1 de juny

La 12a pedalada nocturna, emmarcada en la 77a Festa de la Bicicleta, tindrà lloc finalment el dissabte 1 de juny i no el divendres 31 de maig, com s’havia anunciat inicialment. La data s’havia escollit per no coincidir amb la final de la Champions League en el cas que l’hagués jugat el Barça. Finalment, i atès que això no ha succeït i que els programes de la festa no estaven impresos, s’ha optat per reprogramar la pedalada per al dissabte a la nit.

Aquesta sortirà a les 21h des de la Rambla, i farà el recorregut: El Vendrell – Coma-ruga – El Vendrell. Les inscripcions tenen un preu de 5 € (inclou assegurança, botifarrada i obsequi) i es poden fer fins al 31 de maig, de 10 h a 14 h, a la Regidoria de Festes (la Rambla, 24) i a Big Bikers (c/ Pau Casals, 50-54).

Els menors d’edat hauran de portar autorització. Tots els participants entraran en un sorteig d’1 Cofre VIP familiar cortesia de Viatges Penedès.

Organitza: Regidoria de Festes i Club Open Natura.


Una activitat pedagògica del projecte FEDER dona a conèixer als nens la història i l’evolució de Coma-ruga

Una activitat pedagògica del projecte FEDER dona a conèixer als nens la història i l’evolució de Coma-ruga

El projecte FEDER impulsat per l’Ajuntament del Vendrell i destinat a recuperar i dinamitzar l’espai públic i elements patrimonials del centre urbà de Coma-ruga ha realitzat recentment dues accions de difusió del projecte, una destinada als nens i una altra al públic en general.

Gairebé 300 alumnes de segon a sisè de primària de les escoles Els Secallets i Pla de Mar han participat de l’activitat pedagògica “La platja de Coma-ruga”, conduïda pel Museu Deu i la tècnica de turisme del FEDER. A través d’un relat imaginari en què el Ramon, un nen que va venir a estiuejar fa cent anys a una de les casetes del carrer Vilafranca, envia al seu amic Joan records de la seva estada a Coma-ruga, postals i pots plens de records (sorra, aigua de mar, aigua termal, herbes de la platja...), els nens comprenen quina ha estat l’evolució del seu barri, i alhora aprenen a identificar els espais que li donen identitat.

Aquesta iniciativa ha tingut una molt bona acollida; l’alumnat i el professorat ha col·laborat activament amb preguntes durant tota l’activitat, demostrant gran interès pel seu passat històric. El resultat d’aquesta experiència es materialitza en el fet que els nens, a l’igual que el Ramon, escriuen una postal, fent un dibuix sobre Coma-ruga que transmeti allò més els agrada del barri, així com desitjos de millora en un escrit al seu revers.

La segona acció de difusió del projecte FEDER és la recopilació de fotografies antigues d’espais emblemàtics de Coma-ruga. L’objectiu és reunir documentació gràfica des de principis de segle XX fins a la dècada dels setanta, per tal de donar a conèixer de forma visual les transformacions urbano-turístiques d’aquest barri marítim, així com fomentar el sentiment de pertinença a un barri de gran valor per al municipi. Totes les postals i una selecció de les fotografies aportades per particulars estaran exposades a la Fira Turismar 2019, que se celebrarà del 21 al 24 de juny, a Coma-ruga.


La Rambla del Vendrell s’omple de ciència

La Rambla del Vendrell s’omple de ciència

El proper dissabte 11 de maig, a la tarda, a la Rambla, tindrà lloc la tercera edició de la fira “Portem la ciència al carrer”.

Aquesta activitat va sorgir a partir de la iniciativa de l’Escola Pau Casals del Vendrell, que té experiència en l’organització de fires de ciència al seu centre, i des dels Serveis Educatius del Baix Penedès es va creure oportú organitzar una fira de ciència i tecnologia al carrer amb la participació activa de l’alumnat i professorat dels centres educatius de la comarca, que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament del Vendrell.

Enguany, el Comitè organitzador està format pels Serveis Educatius del Baix Penedès, l’Escola Pau Casals, l’institut de l’Arboç, l’institut Coster de la Torre, l’escola La Parellada i el col·legi Sagrat Cor. Hi participaran una desena 10 centres educatius que presentaran més de quinze projectes.

L’objectiu d’aquesta fira és donar a conèixer la ciència que es fa als centres educatius i a la societat en general, i també estimular els estudis científics i tecnològics per cobrir la demanda laboral que hi ha en aquests àmbits. Per això, a part de la presentació dels projectes que es fan des d’escola bressol fins al batxillerat, també hi haurà divulgadors científics i tallers familiars.

Al bloc http://blocs.xtec.cat/portemlacienciaalcarrer/programa es pot consultar el programa d’activitats i els centres educatius que hi participen amb els seus projectes.


El Vendrell dedica el IV Seminari Guimerà a la seva producció poètica

El Vendrell dedica el IV Seminari Guimerà a la seva producció poètica

El Vendrell tornarà un any més a reivindicar i difondre la figura -vida i obra-, d’Àngel Guimerà a través del Seminari Guimerà, que enguany arriba ja a la seva quarta edició. La cita serà el dissabte 1 de juny, a la Sala Polivalent de l’Auditori del Tívoli, i enguany girarà al voltant de “Guimerà i la poesia del seu temps”.

El seminari esdevé una trobada anual de referència tant per als estudiosos de Guimerà i el teatre vuitcentista, com també per als directors, intèrprets, escenògrafs, músics... entre altres, que hagin representat, o puguin representar algun dia, l’obra de Guimerà en l’àmbit professional o amateur. Però el Seminari es planteja també com una trobada oberta a tots els públics, persones que vulguin conèixer una mica més la figura de Guimerà o bé amb inquietud cultural.

En concret, el programa del IV Seminari s’iniciarà amb la presentació del llibre que recull les ponències del III Seminari Guimerà, Guimerà: ideologia i pensament, a càrrec d’Enric Gallén. En aquest sentit, la regidora de Cultura, Eva M. Serramià, ha valorat positivament el pòsit que deixa cada edició del Seminari, “un treball d’aprofundiment i estudi que, en forma de llibre, queda a la disposició d’estudiosos, universitaris i professionals per a futures recerques i investigacions”.

En aquesta ocasió, el llibre que es presentarà el dia 1 de juny recollirà les aportacions de Giovanni Cattini, professor de la UB sobre Guimerà i els inicis del catalanisme polític; de Joan Esculies, professor de la UOC i la seva visió sobre el Teatre patriòtic de Guimerà i de Francesc Xavier Vall, professor de la UAB, sobre la relació d’Àngel Guimerà i la I Guerra Mundial.

Tot seguit, al Seminari d’enguany hi ha programades les ponències següents:

10:30 h Neus Oliveras Samitier: “Els orígens poètics de Guimerà”
11:00 h Magí Sunyer Molné: “La poesia d’Àngel Guimerà: context i originalitat”
11:30 h Francesc codina i Valls: “La poesia de Guimerà: entre el plany i l’anhel”

Un cop finalitzades les ponències, a les 12.45h, l’activitat es traslladarà a la Sala Agustí Cohí Grau de l’Auditori del Tívoli, on es podrà gaudir d’un espectacle musical, en el qual Ignasi Roda, Mone Teruel i Pep Pladellorens cantaran alguns poemes d’ Àngel Guimerà.

Ja a la tarda, la programació del Seminari continuarà a les 18h, al Museu Àngel Guimerà, on es farà una visita i es repetirà l’espectacle musical.

Tant l’entrada a les ponències del Seminari com a la lectura dramatitzada són gratuïtes i no cal inscripció prèvia. Sí que cal fer reserva prèvia per a l’espectacle musical, als telèfons 977 66 10 06 i 977 66 56 84 o al correu electrònic museuguimera@elvendrell.net, ja que les places són limitades.

L’organització del Seminari va a càrrec del Museu Àngel Guimerà, la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament del Vendrell i la col·laboració de la Societat Verdaguer.


Una Festa de la Bicicleta familiar, saludable, divertida i solidària

Una Festa de la Bicicleta familiar, saludable, divertida i solidària

Aquesta setmana s'ha presentat la 77a Festa de la Bicicleta del Vendrell que, enguany, amb motiu de les eleccions municipals, passarà al cap de setmana següent, el diumenge 2 de juny de 2019.Aquest canvi ha generat un augment en els actes previs i les sinergies entre la Regidoria i diverses entitats del municipi. És per aquest motiu que s’ha optat per coordinar-se tant la Regidoria de Festes, com el Club Open Natura i l’Agrupació de Cultura Popular del Vendrell. L’Embarcada, per unir esforços i generar un programa familiar, saludable, divertit i ple d’activitats.Com a novetat, el diumenge 2 de juny, a part d’anar en bicicleta, també s’hi podrà participar amb patinet, escúter o monopatí, sempre que no siguin elèctrics. D’aquesta manera, la Festa de la Bicicleta s’adapta a altres modalitats de mobilitat sostenible que darrerament estan augmentant en el nombre d’usuaris.


Pel que fa al vessant solidari de la Festa de la Bicicleta del Vendrell, aquest cop, la recaptació de la iniciativa “Pedalem junts per una mateixa causa” anirà destinada a l'Associació Afibromed, entitat que treballa per donar visibilitat a la fibromiàlgia i ajudar les persones afectades per aquesta malaltia.

Podeu consultar el programa d'activitats al voltant de la 77a Festa de la Bicicleta al següent enllaç: https://www.elvendrell.net/festa-de-la-bicicleta-cid-411

Continuar llegint » https://www.elvendrell.net/festa-de-la-bicicleta-cid-411


Les platges de Coma-ruga, Sant Salvador i el Francàs obtenen la Bandera Blava 2019

Les platges de Coma-ruga, Sant Salvador i el Francàs obtenen la Bandera Blava 2019

L’ADEAC-FEE (Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor) ha atorgat, un any més, la bandera blava a les tres platges del Vendrell: Coma-ruga, Sant Salvador i el Francàs.

Aquest guardó, reconegut a nivell internacional, valora i premia la gestió ambiental i la seguretat, les instal·lacions i la prestació òptima dels serveis i la informació i l’educació ambiental, així mateix exigeix a les platges una qualitat de l’aigua excel·lent.

Per a l’obtenció de les banderes blaves, són claus les tasques de manteniment de les platges que es fan durant tot l’any per mantenir-les, ja que són senyal de la qualitat de les platges i del respecte al medi ambient, factors determinants per a la seva obtenció que queden reforçats amb les ISO 9001:2015 i 14001.2015”.

Continuar llegint » https://www.elvendrell.net/images/stories/noticies/05-08_llista_platges_banderes_blaves.jpg


Corals vendrellenques a la Cantània de l'Auditori de Barcelona

Corals vendrellenques a la Cantània de l'Auditori de Barcelona

El proper 14 de maig, el Cor de Veus Blanques de l'Escola Municipal de Música Pau Casals (EMMPAC) i el grup de grans del Petit Estel participaran a la Cantània de l'Auditori de Barcelona.

Els dos cors van enregistrar el passat juliol el CD de l'obra "A de Brossa", amb música d'Eduard Iniesta i dramatúrgia de Marta Gil. Cada any, el cor que enregistra participa en un dels concerts que es fan a Barcelona. La direcció musical anirà a càrrec de Montserrat Meneses.

El dimecres 15 i el dijous 16, de maig, aquesta mateixa obra es representarà al Teatre Municial Àngel Guimerà (TÀG) del Vendrell amb la participació d'escoles de primària del Vendrell i la comarca.Turisme del Vendrell
(© 2002 - 2019)
Av. Brisamar, 1 - Tel. 977 68 00 10
informacio@elvendrellturistic.com
Veure mapa de localització
Coords: N 41º 10. 952' E 001º 31. 319'

Horaris: De dilluns a dissabte de 10h a 20'30h | Diumenges i festius de 10h a 14h

Quadrícula w+m: Disseny i programació web