TripadvisorTrivago
Mapa Vendrell
Enquesta / Encuesta /Survey / Enquête
QR Sant Salvador QR Coma-ruga QR El Francàs
ISO 9001 - 14001
Infocultura - Agenda cultural

Galeria de fotos

NotíciesAquest diumenge al TÀG, teatre per a tota la família amb 'Sol i fa plou' a càrrec del pallasso Sabanni

Aquest diumenge al TÀG, teatre per a tota la família amb 'Sol i fa plou' a càrrec del pallasso Sabanni

Aquest proper diumenge 13 de novembre es tanca la programació familiar del segon semestre de 2016 del Teatre Àngel Guimerà del Vendrell (TÀG), amb l’espectacle Sol i fa plou del pallasso Sabanni.

En Sabanni és un personatge estrany i divertit que, fins fa poc, treballava com a pallasso clàssic a l'últim circ itinerant de Catalunya. Degut a una gran tempesta, però, aquest circ es va veure obligat a plegar. Tot i així, el nostre amic, que sap fer poca cosa més que el pallasso, segueix actuant fent riure a petits i grans amb els seus números de màgia, coloms, mocadors i tot tipus de xarivaris.

Les entrades es poden adquirir a un preu de 5 euros, 4 euros amb els descomptes habituals, i es poden adquirir adreçant-se a la seu de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament del Vendrell (la Rambla, 24, tel. 977 66 56 84) en horari de 10 h a 14 h, mitjançant la plataforma Ticketea (www.ticketea.com / tel. 902 044 226) o a les taquilles del teatre una hora abans de l'inici de l'espectacle, sempre i quan l’aforament així ho permeti. L’obra és gratuïta per als menors de 3 anys.

Les localitats seran numerades i només es podrà escollir ubicació si es compren anticipadament. Les entrades que es comprin el mateix dia a taquilla seran també numerades però s’adjudicaran de forma correlativa sense possibilitat d’escollir ubicació.


La Jornada sobre el "top manta" esdevé un referent estatal a l’hora de debatre diferents vessants sobre aquest fenomen

La Jornada sobre el "top manta" esdevé un referent estatal a l’hora de debatre diferents vessants sobre aquest fenomen

El passat divendres 28 d’octubre, al matí, a l’hotel Le Meridien Ra del Vendrell, va tenir lloc la III Jornada sobre el top manta organitzada per l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i l’Ajuntament del Vendrell, en la qual es va tornar a analitzar el fenomen des de diferents vessants, amb la voluntat de fer-hi front i donar a conèixer diferents experiències. En aquest sentit, cal destacar que en les intervencions dels ponents es va fer esment del fet que aquesta Jornada sobre el top manta ja era un referent a escala estatal.

La jornada es va iniciar amb una presentació a càrrec de Rafel Gosálvez, regidor de Governació de l’Ajuntament del Vendrell; Rafael de Yzaguirre, de la Comissió d’Interior de l’ACM, i Jordi Altarriba, inspector en cap de la Policia Municipal del Vendrell. Tot seguit, es van fer dues exposicions. La primera, sota el títol “La visió integral del fenomen des de la Sindicatura de Greuges”, va ser presentada per Jaume Saura, adjunt general del Síndic, i moderada per Jordi Altarriba. I la segona, sota el títol “La visió del fenomen des de l’àmbit judicial i servei de vigilància duanera”, va anar a càrrec de Graziella Moreno, magistrada titular del Jutjat del Penal número 6 de Barcelona, i de Carlos Gavilanes, cap regional del servei de vigilància duanera, moderada per Robert Perlado, sotsinspector dels Mossos d’Esquadra i sotscap de l’ABP del Baix Penedès.

Després d’una pausa, ve ser el torn de dues taules rodones. La primera va tractar el top manta des de l’àmbit de la defensa de les marques, els consumidors i el comerç, amb la participació de M. Carme Sabater, presidenta de la coordinadora d’usuaris de salut, consum i alimentació; José Manuel Tourné, director general de la Federación de la Protección de la propiedad intelectual (FAP), i Florenci Nieto, president de PIMEC a la província de Tarragona, sota la moderació de José Luis Pérez de PROMUSICAE. A la segona, es van posar sobre la taula experiències i estratègies policials amb les intervencions d’Octavi Jesús Ruano, inspector dels Mossos d’Esquadra; Jordi Samsó, gerent de Seguretat de l’Ajuntament de Barcelona, i Áurea Ramos de la Policia Municipal de Fuenlabrada, moderades per Begoña Curto, subdirectora general de Coordinació de la Policia de Catalunya. Per acabar, es van fer unes conclusions, a càrrec de Josep Ramon Fuentes, doctor i professor titular de la Facultat de Ciències Jurídiques de la URV, i una cloenda, a càrrec de Jordi Jané, conseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya, i Martí Carnicer, alcalde del Vendrell.

Properament, al web muncipal www.elvendrell.cat es podran consultar les conclusions de la III Jornada sobre el top manta, que està elaborant el mateix Josep Ramon Fuentes.


La Sala Portal del Pardo acull una exposició del jove fotògraf Simon Thiefes

La Sala Portal del Pardo acull una exposició del jove fotògraf Simon Thiefes

El proper divendres 4 de novembre, a les 20 h, a la Sala Portal del Pardo, tindrà lloc la inauguració de l’exposició fotogràfica “Islàndia. Fotos d’un viatge de Simon Thiefes”.Simon Thiefes és un jove de 19 anys que des del 2014 treballa com a creador lliure i transformador de projectes en els àmbits de la fotografia, dels films i de les webs, a més de ser autor de projectes propis.

Des del 2015 està estudiant a l’Escola Superior de Disseny d’Aquisgrà. Des de principis del 2016 té la seva pròpia agència werkstaette a Aquisgrà.

A la inauguració s’oferirà un petit concert amb música de Bach a càrrec de Lara Liske.

L’exposició es podrà visitar fins al diumenge 27 de novembre en horari de dimarts a divendres de 17 h a 20 h, dissabtes d’11 h a 14 h i de 17 h a 20 h i diumenges d’11 h a 14 h.


Primer punt de llibre commemoratiu de Pau Casals

Primer punt de llibre commemoratiu de Pau Casals

Per iniciativa de la Biblioteca Pública Terra Baixa i, conjuntament amb Vil·la Museu Pau Casals de Sant Salvador i el museu de la Casa Nadiua de Pau Casals, amb l'esponsorització de la Impremta Ramon del Vendrell i amb el suport del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya, s’inicia una col·lecció de punts de llibre commemoratius de Pau Casals.

La voluntat és que cada any, durant la setmana “El Vendrell viu Pau Casals” es pugui presentar un nou punt de llibre i, així, anar confeccionant tota una col·lecció any rere any.

El punt de llibre inclourà una frase del mestre i reproduccions d'elements bibliogràfics, discogràfics, museístics, etc. dels fons de la biblioteca o dels museus que participen en el projecte.

El disseny d’aquest any presenta la frase: “Allò difícil és deixar en una obra una marca genuïnament personal, tot i servir-se del llenguatge corrent i comprensible” així com una reproducció de la portada del CD Hall of fame i del llibre de Josep Maria Corredor Converses amb Pau Casals.

El tiratge de l’edició d’aquest any 2016 és de 80.000 punts de llibres. El Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, mitjançant el Servei de Biblioteques, els repartirà entre les 400 biblioteques de tota Catalunya. També es podran aconseguir a Vil·la Museu Pau Casals de Sant Salvador, al museu de la Casa Nadiua de Pau Casals i a la Biblioteca Pública Terra Baixa.


Horaris dels cementiris amb motiu de Tots Sants

Horaris dels cementiris amb motiu de Tots Sants

L'horari dels cementiris amb motiu de Tots Sants serà de 9 a 18 h els dies següents:

-al cementiri del Vendrell, del 24 al 31 d'octubre i l'1 de novembre

-al cementiri de Sant Vicenç de Calders, el 31 d'octubre i l'1 de novembre

Més informació: Regidoria de Cementiris, al tel. 977 16 64 00


El proper divendres obre les portes el Supermercat d’Art a la Sala d’exposicions La Fusteria

El proper divendres obre les portes el Supermercat d’Art a la Sala d’exposicions La Fusteria

El proper divendres 28 d’octubre, a les 20 h, a la Sala d’exposicions La Fusteria, tindrà lloc la inauguració de la tercera edició del Supermercat d’Art, que es podrà visitar fins al diumenge 13 de novembre. El Supermercat d’Art es duu a terme de forma biennal i té com a objectiu apropar l’art al públic, així com promocionar i fomentar el col·leccionisme.

Després d’un procés de selecció a càrrec de la Comissió d’Art, els participants d’aquesta tercera edició del Supermercat d’Art són:

Sílvia Colomina Gómez, de Lleida
Litografia

Rosana Freixes, de Santa Oliva
Tèxtil. Seda natural pintada a mà

Rubén Guillén Clarisó, de Lleida
Pintura a l’oli

Esther Heras Cañellas, del Vendrell
Joieria

Laura Herraiz Bianchi, de Barcelona
Gravats

Iraida Llucià, de Santa Oliva
Dibuix

Adolfo Marcelo Bulo Morgan, de Sitges
Pintura a l’oli

Robert Martí Ripoll, de Lleida
Olis i aquarel·les

Camil·la Pérez Salvà, del Vendrell
Ceràmica

Conxita Pons Sabio, de Segur de Calafell
Joieria

M. José Torres González, de Sant Sadurní d’Anoia
Ceràmica

El Supermercat d’Art es podrà visitar de dimarts a dissabte de 17 h a 20 h i diumenge i festius de 10 h a 14 h.


La comèdia de gran èxit “Caiguts del cel”, aquest divendres, al TÀG del Vendrell

La comèdia de gran èxit “Caiguts del cel”, aquest divendres, al TÀG del Vendrell

Aquest divendres 28 d’octubre, a les 22 h, continua la programació del segon semestre de 2016 del Teatre Àngel Guimerà del Vendrell (TÀG), amb un dels plats forts de la temporada: es tracta de la comèdia Caiguts del cel de Sébastien Thyéri, sota la direcció de Sergi Belbel, i amb la interpretació d’Emma Vilarasau, Jordi Bosch, Àlex Casanovas i Anna Barrachina.

Aquesta obra tracta sobre la vida tranquil·la i feliç d'una parella petit burgesa de mitjana edat que es veu trastocada bruscament quan, un bon dia, sense motiu ni explicació aparents, comencen a aparèixer diners dins el menjador de casa seva. La situació s'embolica quan s'hi veuen implicats la dona de fer feines i un peculiar veí molt inquietant. I tot, per arribar a un final absolutament inesperat.

Una comèdia que fa plorar de riure i és, al mateix temps, una metàfora punyent del sistema capitalista i un retrat àcid i divertidíssim d'un dels vicis que mai sembla passar de moda: la cobdícia.

Les entrades es poden adquirir a un preu de 29 euros i 22 euros amb els descomptes habituals, adreçant-se a la seu de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament del Vendrell (la Rambla, 24, tel. 977 66 56 84) en horari de 10 h a 14 h, mitjançant la plataforma Ticketea (www.ticketea.com / tel. 902 044 226) o a les taquilles del teatre una hora abans de l'inici de l'espectacle, sempre i quan l’aforament així ho permeti.


L’Auditori acull diumenge un concert amb obres d’Enric Granados i Pau Casals amb el qual clourà el Mes Pau Casals

L’Auditori acull diumenge un concert amb obres d’Enric Granados i Pau Casals amb el qual clourà el Mes Pau Casals

Dins del Cicle de Tardor a l’Auditori Pau Casals, el proper 30 d’octubre, a les 12 del migdia, es commemorarà el 140è aniversari del naixement de Pau Casals i el centenari de la mort d’Enric Granados amb un concert de la soprano Ofèlia Sala i el pianista Jordi Camell. Un concert que, a més, clourà les activitats del Mes Pau Casals, organitzat per l’Associació Musical Pau Casals.

Pau Casals i Enric Granados es van conèixer a Barcelona al 1891. Granados, deu anys més gran que Casals, es va convertir musicalment en el seu millor amic i, en l’aspecte personal, fou com un germà gran. La seva amistat va durar fins la prematura mort de Granados, vint anys després.

El proper diumenge es podrà reviure aquesta relació entre Pau Casals i Enric Granados amb un concert on s’interpretaran obres d’ambdós músics i compositors, de la mà de la soprano Ofèlia Sala i el pianista de Llorenç del Penedès, Jordi Camell. Quatre cançons amb textos catalans, Canciones amatorias o La maja y el ruiseñor de Granados s’enllaçaran amb el Cicle de Cançons Catalanes per a veu i piano o el Prélude en Do Major per a piano sol del mestre vendrellenc Pau Casals, entre d’altres.

Ofèlia Sala, una soprano amb una gran trajectòria internacional, amb actuacions a les sales de referència mundial com el Metropolitan Opera House de Nova York, el Lyric Opera Chicago o el Teatro dell Scala de Milà, serà l’encarregada de la interpretació lírica del concert, mentre que el conegut pianista, coneixedor i gran interpretador de les obres de Pau Casals posarà les seves mans al servei de les peces dels dos mestres catalans.


El Vendrell aposta per crear una marca pròpia que en reforci la identitat i la posicioni al territori

El Vendrell aposta per crear una marca pròpia que en reforci la identitat i la posicioni al territori

L’Ajuntament del Vendrell ha iniciat un procés d’elaboració d’una marca de territori que ajudi a posicionar el municipi dins del panorama de les ciutats mitjanes de Catalunya i reforci també la seva identitat col·lectiva. L’objectiu de la marca de territori no es redueix, però, al disseny d’un logotip i un eslògan, sinó que ha de permetre dotar la ciutat d’un relat comú, representatiu i perdurable.

El projecte de conceptualització, disseny i execució de la marca, impulsat des de la Regidoria de Turisme, ha estat encarregat a la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya, que compta amb un grup de recerca expert en branding territorial i amb experiències prèvies en ciutats com Vic i Figueres.

El projecte es va presentar als diversos grups municipals de l’Ajuntament del Vendrell i, posteriorment, als mitjans de comunicació. I és que tal i com va apuntar la regidora de Turisme, Eva M. Serramià, “la marca de ciutat ha de ser un projecte de tot l’Ajuntament, en què impliquem també la ciutadania i, evidentment, de llarg recorregut”.
En aquest sentit, Xavier Ginesta, vicedegà de la Facultat d’Empresa i Comunicació i professor titular del Departament de Comunicació de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya, va ressaltar la bona receptivitat dels grups municipals a la presentació del projecte de marca de territori.

Segons Serramià, des de l’Ajuntament s’havia constatat que malgrat ser la tercera ciutat més important de la demarcació de Tarragona, un dels nuclis bàsics del Penedès i comptar amb molts actius positius “no havíem aconseguit posicionar-nos com a ciutat ni explicar tot allò que som i tenim”. Per això, la marca territorial del Vendrell no tan sols es limitarà a projectar i a comunicar una determinada imatge i reputació a l’exterior, sinó que també vol connectar amb la població del Vendrell, en un intent d’enaltir l’orgull de residència i el sentiment de pertinença al municipi.

L’investigador principal del projecte, Jordi de San Eugenio, professor titular del Departament de Comunicació de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya, va explicar que la primera fase serà fer una diagnosi i recollida de dades “que ens permetin captar l’ADN de la identitat del territori”. Un procés que inclourà des d’investigació documental, a treball de camp, amb contactes amb diferents agents socials implicats, la identificació de prescriptors i també un procés de participació ciutadana. D’aquest treball en sorgirà una proposta conceptual i d’estratègia, a partir de la qual es generarà una imatge de marca arrelada al territori i que n’afavoreixi la promoció econòmica.

La primera fase de conceptualització de la marca tindrà un cost d’uns 13.000 euros i un termini d’execució aproximat d’un any.

La regidora de Turisme, Eva M. Serramià, ha volgut deixar clar que la creació d'una nova marca de territori no ha d'excloure ni exercir competència a les marques que funcionen en aquest mateix a l’entorn i en algunes de les quals s’inclou també el Vendrell, com ara “Costa Daurada” o “Penedès Marítim”.


El Vendrell serà present a la Fira multisectorial d’Andorra

El Vendrell serà present a la Fira multisectorial d’Andorra

Per tercer any consecutiu, la Regidoria de Turisme del Vendrell serà present a la Fira multisectorial d’Andorra la Vella, que enguany se celebrarà els dies 21, 22 i 23 d’octubre.

Amb la finalitat de promocionar la capital del Baix Penedès i captar el turisme andorrà, la Regidoria de Turisme del Vendrell hi assistirà conjuntament amb la de Calafell. Durant la presència en aquesta fira, també s’aprofitarà per saludar les persones que ja coneixen la nostra destinació i fidelitzar el turista andorrà.

Gràcies a la col·laboració dels allotjaments, l’últim dia de la Fira es farà un sorteig de diferents estades entre totes les persones que hagin visitat l’estand.Turisme del Vendrell
(© 2002 - 2017)
Av. Brisamar, 1 - Tel. 977 68 00 10
informacio@elvendrellturistic.com
Veure mapa de localització
Coords: N 41º 10. 952' E 001º 31. 319'

Horaris: De dilluns a divendres de 10 h a 14.00 h | Dissabtes de 9.30 h a 13.30 h, diumenges i festius tancat

Quadrícula w+m: Disseny i programació web