TripadvisorTrivago
Mapa Vendrell
Enquesta / Encuesta /Survey / Enquête
QR Sant Salvador QR Coma-ruga QR El Francàs
ISO 9001 - 14001
Infocultura - Agenda cultural

Galeria de fotos

NotíciesEl Vendrell es comença a promocionar com a Capital de la Cultura Catalana 2020

El Vendrell es comença a promocionar com a Capital de la Cultura Catalana 2020

Amb l’objectiu de començar a donar visibilitat al repte que té el Vendrell de ser la Capital de la Cultura Catalana 2020, s’han instal·lat quatre cartelleres amb la imatge d’aquest gran esdeveniment en diferents punts del municipi.

L’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, ha explicat que “aquest gran esdeveniment ens ha de promocionar i situar, de forma definitiva, en el mapa cultural tant a escala nacional com internacional.” L’alcalde també ha destacat que “la capitalitat de la cultura catalana té un doble vessant: un de projecció exterior i, a nivell intern, un de cohesió a través d’uns valors, uns símbols i uns elements culturals que uneixin tota la població

Per la seva banda, la regidora de Cultura, Sílvia Vaquero ha fet un repàs de les tasques que s’han anat fent fins ara: “S’han visitat altres municipis que han estat Capital de la Cultura Catalana, s’han vist quines han estat les línies d’actuació i s’ha parlat amb les entitats del Vendrel per recollir les seves propostes.” Sobre la programació, la regidora ha dit que “tenim clar que s’han de fer tres actes principals, entre els quals hi ha la inauguració i l’acte de cloenda, i partir de l’octubre, aprofitant la Fira de Santa Teresa, es donaran més detalls i, sobretot, s’explicarà què significa ser Capital de la Cultura Catalana perquè tothom se senti partícep d’aquesta gran esdeveniment”.

La campanya de promoció s’ha iniciat ara a l’estiu per aprofitar la gran afluència de visitants que té el municipi com a destinació turística.


El Museu Deu inaugura aquest divendres l’exposició temporal “Naturalis” de Sergi Quiñonero

El Museu Deu inaugura aquest divendres l’exposició temporal “Naturalis” de Sergi Quiñonero

Aquest divendres dia 12 de juliol, el Museu Deu inaugura l’exposició temporal de l’artista visual Sergi Quiñonero, que sota el títol “Naturalis” mostra tot un conjunt de treballs plàstics desenvolupats amb elements i materials provinents de la natura o que la representen.La majoria de peces que es mostren a la sala soterrani del Museu Deu són de factura recent, obres que exemplifiquen que el divorci entre l’ésser humà i la natura porta a una pèrdua de contacte de la persona amb la seva pròpia naturalesa.Sergi Quiñonero (Barcelona, 1968) és llicenciat en Psicologia i Eucador Social, estudis que ha complementat amb els de dibuix i pintura, instal·lació, expressió artística i poesia visual. L’any 1993 va fundar Acam (Associació Cultural d’Acció Minúscula). Ha estat editor de les revistes Lletra minúscula, 7 formes i Euphorbia Pulcherrima. Coordina i exerceix com a curador de les convocatòries de Land art.

Ha realitzat nombroses exposicions individuals de la seva obra gràfica i objectual en espais diversos, així com també ha participat en mostres col·lectives nacionals i internacionals com ara la Mostra Sinedie XIV. FabLab Umea University (Suècia), Constelaciones. Poesía experimental en España (1963-2016) al Centro de Creación Contemporánea de Andalucía (Córdoba), i a la Biennal d’Art 2017 al Museu d’Art Modern de Tarragona, entre d’altres.

La mostra s’inaugurarà a les 20 h amb una acció poètica a càrrec de l’artista i es podrà visitar fins al 29 de setembre.


El jove talent Victor-Julien Laferrière obre el 39è Festival Internacional de Música Pau Casals al Vendrell

El jove talent Victor-Julien Laferrière obre el 39è Festival Internacional de Música Pau Casals al Vendrell

La 39a edició del Festival Internacional de Música Pau Casals comença aquest divendres 12 de juliol al Vendrell amb una programació que s’allargarà fins al 23 de juliol i que enguany enaltirà la figura de Johannes Sebastian Bach com a font d’inspiració i model admirat del Mestre.

Així doncs, l'Auditori Pau Casals i l’Ajuntament del Vendrell, amb la col·laboració de la Fundació Pau Casals i el suport de l’Obra Social “la Caixa”, organitzen set concerts amb artistes tant de l’escena nacional com internacional per rendir homenatge i reivindicar els valors del gran violoncel·lista català.

Com ja és tradició, la primera activitat que servirà per escalfar l’ambient de cara al concert inaugural serà una projecció a l’aire lliure d’audiovisuals inèdits del Mestre. “Pau Casals en imatges” tindrà lloc el 12 de juliol a les 22 h a la plaça del Tívoli del Vendrell, i el 22 de juliol se n’oferirà un segon tast. Aquestes projeccions aniran acompanyades de les actuacions en directe de Victor-Julien Laferrière (violoncel) i Magali Mosnier (flauta), que participen dels concerts del Festival, en el primer cas i, en el segon cas, del Cor Zongora, format per cantants, alumnes o exalumnes de l’Escola Municipal de Música Pau Casals del Vendrell, dirigits per Montserrat Meneses.

El concert inaugural d’enguany (13 de juliol), sota el títol “Beethoven i Mendelssohn darrere de les empremtes de Bach”, anirà a càrrec de Victor Julien-Laferrière, guanyador del Queen Elisabeth Comeptition Cello 2017. El jove violoncel·lista obrirà el festival amb la Cinquena Suite de Bach, en la seva tonalitat grandiosa i dramàtica de do menor. Juntament amb David Kadouch (piano), eminent músic de cambra, interpretaran dues sonates de Beethoven i Mendelssohn, dos compositors que van trobar en Bach una font d’inspiració essencial.

El seguirà el gran solista i concertista italià Giuliano Carmignola (16 de juliol), considerat un dels millors violinistes barrocs del món, que actuarà al Festival acompanyat de l’Orquestra Da Càmera i de les excepcionals flautistes Julia Gallego i Magali Mosnier. Conjuntament, interpretaran obres de Bach: concert per a violí en La menor, la Suite nº2 per orquestra, el Concert de Brandenburg nº4 i el Concert per a violí en Mi Major.

De l’escena nacional actual, el Festival comptarà amb el pianista català Josep Colom (17 de juliol), que oferirà el concert “Bach i el romanticisme”. Colom interpretarà un programa sorprenent que connecta Bach amb Beethoven i Chopin.
El Festival també comptarà amb l’actuació estel·lar d’Olivier Latry, (18 de juliol) organista principal de Notre Dame de Paris. Latry oferirà, a l’església parroquial del Vendrell, un concert dedicat a Bach amb peces del compositor alemany i també de Couperin i de Gringny, com a referents de la música francesa que admira profundament.

Giuliano Carmignola i l’Orquestra Da Càmera, fan doblet i repeteixen sobre l’escenari del Festival oferint “Els Concerts de Brandenburg” (19 de juliol), juntament amb un equip de solistes excepcionals: el jove músic francoamericà revelació del clavecí i del piano Justin Taylor, l’oboista Lucas Macias-Navarro i la famosa flautista Magali Mosnier.

Repeteix al Festival el prestigiós violoncel·lista Alban Gerhardt (20 de juliol), qui, fa unes setmanes també va participar a la Diada Pau Casals – Barcelona. Enguany, Gerhardt oferirà les Suites per a violoncel sol nº 2, 3, 4 de J. S. Bach.

Tancarà aquesta 39a edició del Festival la soprano catalana Elena Copons (23 de juliol) que oferirà “Les més belles àries de Bach”. Juntament amb ella, hi haurà Justin Taylor amb un conjunt de joves músics francesos entusiastes i talentosos, i el gran especialista en oboè barroc Antoine Torunczyk.
Casals i Bach

L’eix temàtic de l’edició del 39è Festival Internacional de Música Pau Casals neix amb la voluntat de posar l’accent i fer conèixer la profunda admiració que el Mestre sentia pel compositor alemany. Bach va ser font d’inspiració innegable en l’obra de Casals, que de fet afirmava que “Bach és el moment més elevat i més pur de música de tots els temps”. En el marc del Festival es podran escoltar fins a una trentena de peces del compositor barroc.


El Vendrell es mulla per l’esclerosi múltiple

El Vendrell es mulla per l’esclerosi múltiple

El diumenge 14 de juliol, la piscina de l’avinguda del Camp d’Esports i la piscina descoberta del Club de Tennis tindrà lloc la jornada solidària Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple.

El Mulla’t és l’esdeveniment que més ha donat a conèixer l’esclerosi múltiple. El seu objectiu és que durant un dia tothom pugui mostrar la solidaritat cap a les 9.000 persones que tenen aquesta malaltia a Catalunya mullant-se en les piscines que participen a la campanya.

Cada any, el Mulla’t centra els seus esforços en donar visibilitat a una problemàtica en particular relacionada amb l’esclerosi múltiple. Aquest any, el Mulla’t té l’objectiu de donar visibilitat als símptomes invisibles de l’esclerosi múltiple que afecten a la qualitat de vida, com la fatiga, el dolor, la tristesa o els problemes sexuals.

Les persones amb esclerosi múltiple veuen com sovint les persones no coneixen la seva malaltia i reaccionen amb incredulitat atès els símptomes invisibles. Des de la Fundació Esclerosi Múltiple, es creu que donar a conèixer la malaltia és fonamental per aconseguir la comprensió social i la solidaritat envers l’esclerosi múltiple.

A Catalunya, més de 600 piscines participen al Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple, les quals tenen en comú el salt conjunt a l’aigua en el qual està previst que hi participin més de 100.000 persones. Al Vendrell tindrà lloc a les 12 h.


Els pirates tornen a envair la platja de Sant Salvador

Els pirates tornen a envair la platja de Sant Salvador

La Festa pirata, Bótes i Vi tornarà a envair Sant Salvador del 12 al 14 de juliol, en horari de tarda i nit, amb parades d’artesania, recreacions, ecoatraccions, tast de vins, música i activitats familiars com ara teatre, contes i animacions diverses.

L’espai conegut popularment com “la plaça de les palmeres” del nucli marítim de Sant Salvador tornarà a ser l’epicentre de la Festa pirata que rememora els atacs de pirates moriscos que havia patit aquesta platja a l’època medieval, un dels motius pels quals es va traslladar la població cap a l’interior. Cal recordar que Sant Salvador, al voltant de la seva ermita romànica, va ser l’origen del Vendrell que coneixem avui.

D’altra banda, enguany hi tornarà a tenir una especial presència l’espai dedicat als vins i caves de la zona, amb el qual, sota el títol de Bótes i vi, es vol recordar l’antic port de Sant Salvador que, des del segle XVIII fins al primer quart del segle XX, va tenir una important activitat d’exportació de vi iaiguardent, i d’importació de fusta i cèrcols per als boters de la zona, entre d’altres productes.

Amb aquest esdeveniment lúdic i festiu s’ofereix un atractiu més a les platges del Vendrell en ple estiu, tot recordant les arrels històriques de la nostra població.

L’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, destaca que “la Festa pirata, Bótes i Vi de Sant Salvador està completament consolidada i s’ha convertit en un clàssic de l’estiu dels nostres nuclis marítims, que amplia l’oferta d’oci per a les persones que ens visiten i per als veïns i veïnes del municipi”.
Tot a punt per una Festa Major inclusiva i participativa

Tot a punt per una Festa Major inclusiva i participativa

Aquest matí, a la Plaça Ramon i Vidales, s’han presentat les principals novetats de la Festa Major del Vendrell, que arribarà d’aquí a tres setmanes carregada d’actes. L’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, el regidor de Festes, Christian Soriano i els Administradors de Santa Anna han estat els encarregats de donar a conèixer els elements més destacats i novedosos del programa d’enguany.

Tant l’alcalde com el regidor han agraït, en primer lloc, la feina desinteressada dels Administradors i han coincidit a ressaltar que Santa Anna ha de ser una festa “oberta, participativa i tolerant, que es visqui amb els cinc sentits. Vendrellencament”. En concret, l’alcalde ha assenyalat tres aspectes clau en la Festa Major: d’una banda, que incorpori diverses activitats inclusives per a grans i joves amb discapacitats físiques i psíquiques; que sigui lliure d’agressions sexuals i LGTBIfòbiques ni de qualsevol tipus i que sigui una festa plural i diversa”.

Pel què fa a les novetats que han volgut destacar els Administradors, s’hi troben les cercaviles infantils dels dies 25 i 27 de juliol. Enguany s’incorpora al programa la nova Cercavila de foc infantil que se suma a la del seguici popular, i es potencia la Cercavila infantil del 27 de juliol fent una rèplica a la del 26 de juliol. D’altra banda, el tradicional castell de focs del Botafoc es transforma en un piromusical.

Els Administradors de Santa Anna també han fet èmfasi en el marxandatge creat per viure més intensament la festa major d’enguany, com ara un llibre per pintar; el conte “La Festa major amb els 5 sentits”; el cava de la festa Major a càrrec de Jané Ventura o l’element que simbolitzarà enguany l'apadrinament de la festa. En aquest cas serà un punt de llibre, una minicarretilla i una bengala que duran una etiqueta on es podrà escriure el nom i després dipositar-la en una urna. Tots aquests noms formaran part del pergamí del Gegant Salvador de Santa Anna 2019. Tot aquest material de marxandatge es podrà adquirir a la Botiga de la Festa Major a partir del divendres 12 de juliol a la Sala La Fusteria del carrer Major. També aquest mateix dia es presentarà una aplicació per a mòbil i la pàgina web específica de la Festa Major, que inclourà informació de les 44 festes majors anteriors, i informació de tots els grups de la cercavila de cultura popular i de la cercavila de foc, entre altres.

Un altre de les novetats previstes per la Festa Major d’enguany serà la creació de diversos racons de música repartits per diferents zones del municipi. Així, per exemple, hi haurà el racó de la fusió exòtica, el racó de la salsa, el racó del swing, el racó de versions o el racó rumbero.
També en clau musical, els Administradors s’han referit a les nits de festa major: el dia 25 de Juliol actuaran els grups Di-versiones, Banda Neón i el Dj Ferry Lip; el dia 26 de juliol, Dr. Prats, Banda Biruji i el Dj Daniel Manyé i el dia 27, La Traca, Green Valley i Dj Lo Puto Cat. Per últim, el dia 28, Dia del Gos, serà el torn del concert “remember” amb l’actuació dels Porland’s, Baeturia, La Vanda i del Dj John’s Lemon’s.

I per descentralitzar la Festa Major i estendre-la a altres zones del nucli, enguany s’han repartit dues nits d’orquestres a la Rambla del centre i una nit d’orquestra i una altra d’havaneres a la Rambla Josep Cañas. Com ja és tradicional, Santa Anna 2019 també farà especial èmfasi en els espectacles familiars amb diversos espectacles. Un dels més destacats serà “Bassal rock” de la companyia “Ambauka”, el divendres 26 de juliol.


Ja es coneixen els guanyadors del Vendrell de la campanya “BARRIS ANTICS. Compra i guanya”

Ja es coneixen els guanyadors del Vendrell de la campanya “BARRIS ANTICS. Compra i guanya”

Ahir al matí, en directe al programa La Calaixera de Ràdio el Vendrell, s’ha fet el sorteig dels premis de la novena campanya de dinamització comercial que té com a eslògan “BARRIS ANTICS. Compra i guanya”.

La campanya pretén incentivar les compres als comerços dels nuclis antics i totes les persones que hi participin poden guanyar experiències en cadascun dels 30 municipis organitzadors. I, en agraïment a la seva implicació, un comerciant de cada municipi també té premi. Al Vendrell, aquestes experiències es complementen amb vals de descompte i productes cedits per les botigues adherides del nucli antic. Enguany, al Vendrell hi han participat 219 comerços, 9 més que en l’edició anterior.

Les 30 experiències en els 30 municipis organitzadors s’han dividit en 15 lots. Els guanyadors i els comerços on van comprar han estat:

1 Carmen Gracia - Arreglos Roba

2 Angelina Escolà - Arreglos Roba

3 Antonio Garcia Sánchez - Bar Tívoli

4 Marisa Roldán Rubio - Flors Astrid

5 Victoria Hormigos – Cotilleria Roser

6 Sandra Rubio – La Petita Bogeria

7 Tallers J. Grau (Segur de Calafell) – Auto Recanvis El Vendrell

8 Ma. Jesús Arroyo – Edo Òptics

9 Claudia Andaluz García – Ferreteria Prats

10 Josep Velasco Figueres – Cal Cutchet

11 Josep M Capdevila Sardana – Casa Altès

12 Isabel Ramírez - -18º (Mercat Municipal)

13 Sara Sau Vicente Salmago – Estanc Coral

14 Ivan Vega Marquez – Estanc Coral

15 Raquel Borrel - Coquette

El comerç guanyador d’una experiència ha estat Arreglos Roba, del c/ Àngel Guimerà, 13.

El lliurament de premis es farà el dimecres 10 de juliol, a les 13.30h, al local del c/ Sant Magí, 26.


Arriba el “Temporada d’estiu” ple de propostes musicals per al juliol i l’agost

Arriba el “Temporada d’estiu” ple de propostes musicals per al juliol i l’agost

La guia d’espectacles culturals del Vendrell, el “Temporada d’estiu”, ja és al carrer. Ahir dimecres es va donar a conèixer tota l’oferta musical que omplirà d’activitat els mesos de juliol i agost al Vendrell. Al Temporada d’estiu s’hi pot trobar, per exemple, la programació del 39è Festival Internacional de Música Pau Casals, del 31è Festival de Música Tradicional Música a la Vila i dels concerts que es programen a l’agost a l’Auditori Pau Casals.

La publicació també conté referències dels concerts del Festival Jove “Música als Jardins” organitzats per la Fundació Pau Casals, de les ballades del mes d’agost organitzades per la Regidoria de Cultura i Festes, de les activitats d’estiu del Museu Àngel Guimerà i de les mostres previstes a la Sala d’exposicions Portal del Pardo; a la Sala d’exposicions La Fusteria i al Museu Deu.
L’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, ha destacat el doble objectiu que es persegueix amb aquesta potent oferta cultural: “d’una banda, continuar mantenint la qualitat de les propostes i consolidar-les com un element de projecció internacional del Vendrell, i de l’altra, fer que serveixi com un element de cohesió social”.

39è Festival Internacional de Música Pau Casals (FIMPC)

El Festival, organitzat per l’Auditori Pau Casals i l’Ajuntament del Vendrell i que compta amb la col·laboració de la Fundació Pau Casals, programa enguany set concerts amb artistes de l’escena nacional i internacional i dues projeccions sobre el Mestre amb actuacions en directe. Johannes Sebastian Bach serà el protagonista de la 39a edició del FIMPC que tindrà lloc del 13 al 23 de juliol. A l’edició d’enguany, destaca la participació al Festival de dos artistes internacionals de rellevància. D’una banda, el solista i concertista italià Giuliano Carmignola protagonitzarà el concert del dia 16 de juliol a l’Auditori Pau Casals del Vendrell “Els concerts de violí”, acompanyat dels flautistes Julia Gallego i Magali Mosnier i de la formació catalana Orquestra Da Càmera. De nou, el 19 de juliol, el violinista Carmignola oferirà un concert sota el títol, “Els concerts de Brandenburg”, que comptarà amb Justin Taylor (clavecí), Lucas Macias-Navarro (oboè), Magali Mosnier (flauta) i l’Orquestra Da Càmera. En tots dos casos, el repertori només inclourà obres del compositor alemany. D’altra banda, el FIMPC també comptarà amb l’actuació estel·lar d’Olivier Latry, organista principal de Notre Dame de París. El 18 de juliol oferirà a l’església parroquial del municipi un concert dedicat a Bach amb peces de Couperin i de Grigny. El concert inaugural previst pel dissabte 13 de juliol a l’Auditori, i seguint la voluntat del Pau Casals de promoure el talent jove, anirà a càrrec del violoncel·lista Victor Julien-Laferrière, artista multipremiat i guanyador del Queen Elisabeth Competition 2017. Acompanyat del pianista David Kadouch, Julien-Laferrière interpretarà, a més de temes de J.S. Bach, dues sonates de Beethoven i Mendelssohn, compositors que van trobar en Bach una font d’inspiració essencial.
En la programació també destaca la presència del jove clavecinista Justin Taylor, que, més enllà d’acompanyar el gran Giuliano Carmignola el dia 19 de juliol, dirigirà i tocarà amb la soprano catalana Elena Copons i la formació The Consort, el concert de clausura del Festival, “Les més belles àries de Bach”, el 23 de juliol. Completen el programa de la 39a edició del Festival, el concert del pianista Francesco Piemontesi, que abordarà el Bach més romàntic el 17 de juliol a l’Auditori. El 20 de juliol, el reconegut violoncel·lista alemany Alban Gerhardt interpretarà “Les suites per a violoncel sol” de J.S. Bach.

I seguint amb la tradició dels dos darrers anys, el Festival Pau Casals tracta de fer reviure Casals a la seva vila natal i difondre el seu llegat musical i humanístic, gràcies a una selecció de pel·lícules fetes al llarg dels darrers trenta anys de la seva vida. Així doncs, la 39a edició també presenta activitats complementàries a les propostes musicals: “Pau Casals en imatges”. Dos sessions de projeccions a l’aire lliure a la plaça del Tívoli del Vendrell, que tindran lloc el 12 i el 22 de juliol a les 22 h. La projecció dels audiovisuals anirà precedida d’actuacions en directe, en el primer cas, de Victor-Julien Laferrière (violoncel) i Magali Mosnier (flauta), que participen dels concerts del Festival, i, en el segon cas, del Cor Zongora, format per cantants, alumnes o exalumnes de l’Escola de Municipal de Música Pau Casals del Vendrell, dirigits per Montserrat Meneses.

31è Música a la Vila

Com ja és habitual, els dimecres d’agost, a les 10 de la nit, la plaça del Tívoli del Vendrell tornarà a acollir el Festival de música tradicional “Música la Vila”, concerts tots ells gratuïts i que compten sempre amb una gran acceptació de públic.

El festival arrencarà el dimecres 7 d’agost amb un doble concert. A les 19h, es farà un concert familiar itinerant del grup “Xarop de canya” que, sota el títol “Camells”, oferirà un espectacle temàtic inspirat en diferents cultures de les zones geogràfiques on s’hi pot trobar una forta presència de camells. El mateix 7 d’agost, però a les 22h, el Música a la Vila continuarà amb la cantant i guitarrista Alidé Sans, habitual en l’escena musical occitana.

Ja el dimecres 14 d’agost serà el torn del grup de música tradicional “Korrontzi” (País Basc, 2004), que oferirà un concert on els sons ancestrals i tradicionals de la música folk del País Basc un aspecte contemporani.

El 30è Música a la Vila continuarà el 21 d’agost amb la cantautora Clàudia Cabero, que presentarà Melic, seu el primer àlbum. Cabero va ser la guanyadora del XI Concurs Sons de la Mediterrània del 2018. Aquest debut discogràfic és una fotografia sonora de cinc cançons escrites i arranjades per la cantant en català i en portuguès.

L’últim concert del Festival serà el del grup de polifonia Tornaveus, el 28 d’agost. Tornaveus és un grup de polifonia tradicional catalana format per investigadors de músiques de tradició oral, que han treballat arreu dels territoris de parla catalana. Des dʼun cant de taverna al Stabat Mater de Setmana Santa, passant per cançons de treball, de bressol, de tambor, nadales, cançons salpebrades i cantarelles infantils el públic s’endinsarà en un ambient sonor creat exclusivament a partir de les veus.Concerts d’agost a l’Auditori Pau Casals


Amb la voluntat d’arribar a un públic més ampli, el Temporada també recull un conjunt de concerts programats a l’Auditori Pau Casals, d’estil més eclèctic.
Aquests concerts tindran lloc els dissabtes a la tarda, a les 20.30h. El primer, el del 3 d’agost, estarà protagonitzat pel pianista Juan Carlos Rodríguez, considerat un dels músics més brillants de la seva generació. El segon concert tindrà lloc el dissabte 17 d’agost i anirà a càrrec de l’Aupa Travelling, un quartet de corda clàssic que parteix del folklore i la música d’arrel per convertir la tradició en temes urbans adaptats a la seva pròpia sonoritat. L’últim concert està programat pel 24 d’agost i el protagonitzarà Pavvla, considerada com una de les artistes emergents i amb més projecció de casa nostra. Després de posicionar-se com una de les noves i més importants propostes indie de l'actualitat amb el seu disc de debut «Creatures» (2016), ara presenta «Secretly hoping you catch me looking» (2018), un segon àlbum en el qual deixa de banda la nostàlgia i la ingenuïtat, per agafar la bandera de la provocació i una actitud molt més gamberra.

Continuar llegint » http://temporada.cat/


Es presenta la campanya “El Vendrell: festes lliures d’agressions sexuals”

Es presenta la campanya “El Vendrell: festes lliures d’agressions sexuals”

L’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, i el regidor de Polítiques de gènere, igualtat i drets LGTBIQ, Christian Soriano, han presentat la campanya “El Vendrell: festes liures d’agressions sexuals”, que està orientada a tots els gèneres amb l'objectiu de rebutjar qualsevol tipus de comportament sexual contra la voluntat de les persones. Alhora, també es vol informar sobre situacions de risc, posar exemples de relacions socials i orientar sobre què fer quan s'és la víctima o testimoni d'una agressió sexual.

La difusió de la campanya es realitza mitjançant fullets informatius, adhesius i polseres amb el lema imprès per repartir. A més, s’instal·laran a la zona dels concerts banderoles i un photocall amb el lema. Tota aquesta campanya serà extensiva en el temps i derivarà en l’elaboració d’un protocol de seguretat contra les violències sexuals en entorns d’oci.

El regidor Christian Soriano ha explicat que “la campanya es fixa l’objectiu de poder gaudir d’unes festes lliures de discriminació i de violència, en què no hi hagi cap tipus d’agressió LGTBIfòbica o masclista al nostre municipi”.

Per la seva banda, l’alcalde ha remarcat que “les administracions tenen el deure de combatre la violència de gènere i qualsevol tipus d’exclusió i discriminació de les formes lliures d’expressió existents a la nostra societat. Per això, l’Ajuntament del Vendrell, amb aquesta campanya, es vol posar al capdavant i al costat de totes les entitats i moviments socials per una tasca educativa i de conscienciació social per poder gaudir de les festes sense patir cap tipus de risc d’agressió o d’exclusió”.


El Vendrell es prepara per gaudir de les Festes del Pa Beneit

El Vendrell es prepara per gaudir de les Festes del Pa Beneit

Del 6 al 13 de juliol, el Vendrell viurà una de les festes més tradicionals i participatives del seu calendari: les festes del Pa Beneit. El seu origen és medieval (quan el pa era la base de l’alimentació de la població) i es remunta a la benedicció que antigament es feia de la farina vella abans de segar el blat nou. La celebració es duia a terme a la vuitada de Corpus, ja que era la temporada que coincidia amb la sega.

Actualment, la festa s’ha traslladat a la primera setmana de juliol i s'ha canviat una mica la manera de celebrar-la, adaptant-la als nous temps.

Fa molts anys que els encarregats d’organitzar-les són les comissions dels diversos barris del Vendrelll (Barri del Serrallo i Font de la Menya; Barri de França, Barri de la Carretera, Barri de la Plaça Nova i Barceloneta, Barri de la Plaça Vella i Barri de la Muntanyeta), que amb la col·laboració de la Regidoria de Festes de l’Ajuntament del Vendrell, preparen uns nodrits programes d’actes.

Sobre aquest darrer punt, els actuals responsables de l’organització de les festes de cada barri van aprofitat l’acte de presentació d’ahir per demanar la implicació de més persones per incrementar els recursos humans a les respectives Comissions i, alhora, fer-ne un regeneració.

A banda dels elements comuns i tradicionals, com els coets i la repicada de campanes, les matinades, el cercabarri de parelles o les falles, cadascuna de les comissions farceix el programa amb propostes particulars que intenten agradar a grans i petits.

Aquest l’any, la presentació de les Festes del Pa Beneit va tenir lloc al Campanar de l’Església parroquial, un lloc emblemàtic des del qual es fa la repicada de campanes i el llançament de coets que anuncien la festa de cada barri, i els representants de les comissions van estar acompanyats pel regidor de Festes, Christian Soriano, i pel regidor d’Infància i Joventut, Rubén Gracia.

Continuar llegint » https://www.elvendrell.net/images/stories/el-vendrell-per-temes/regidoria_festes/Pa_Beneit/Programa_Pa_Beneit_2019.pdfTurisme del Vendrell
(© 2002 - 2019)
Av. Brisamar, 1 - Tel. 977 68 00 10
informacio@elvendrellturistic.com
Veure mapa de localització
Coords: N 41º 10. 952' E 001º 31. 319'

Horaris: De dilluns a dissabte de 10h a 20'30h | Diumenges i festius de 10h a 14h

Quadrícula w+m: Disseny i programació web