TripadvisorTrivago
Mapa Vendrell
Enquesta / Encuesta /Survey / Enquête
QR Sant Salvador QR Coma-ruga QR El Francàs
ISO 9001 - 14001
Infocultura - Agenda cultural

Galeria de fotos

NotíciesLa Sala Portal del Pardo acull l’exposició “El Ball de Diables del Vendrell”

La Sala Portal del Pardo acull l’exposició “El Ball de Diables del Vendrell”

La Sala Portal del Pardo acollirà, des del proper dijous 13 de juny i fins el 13 de juliol, una exposició sobre “El Ball de Diables del Vendrell”.

La mostra serà el quart acte que organitza l’entitat amb motiu del 40è aniversari. A l’exposició s’hi podrà trobar una breu pinzellada sobre la història del ball junt amb els seus elements característics i històrics.

Les fotografies que s’hi exposen provenen de l’Arxiu del Ball de Diables del Vendrell, l’Arxiu Comarcal del Baix Penedès, DGC fotografia i Adrià Galofré. Els textos són de Pau Marcé i Anton Juncosa.

La inauguració tindrà lloc el dia 13 de juny de 2019, a les 20 h.

L’exposició de la Sala Portal del Pardo es podrà visitar en el següent horari: de dilluns a divendres de 18 h a 20.30 h i dissabte d’11 h a 13 h i de 18 h a 20.30 h. La sala romandrà tancada els diumenges i festius.


L’Església parroquial del Vendrell és un dels punts de la ruta Jujol

L’Església parroquial del Vendrell és un dels punts de la ruta Jujol

La Diputació de Tarragona i la Universitat Rovira i Virgili, amb el suport d’ajuntaments com el del Vendrell, han impulsat el projecte Territori Jujol, que proposa la senyalització del llegat de l’arquitecte tarragoní a la demarcació, que es complementarà amb unes fitxes explicatives que es podran consultar en línia a www.territorijujol.com.

Josep Maria Jujol (Tarragona, 16 de setembre del 1879 – Barcelona, 1 de maig del 1949) va ser un arquitecte rellevant tot i que la seva obra és poc coneguda. Les seves obres més conegudes es troben al voltant de Barcelona, sobretot a Sant Joan Despí, però també es poden veure altres obres seves menys conegudes al Camp de Tarragona, entre les quals hi ha una intervenció a l’Església parroquial del Vendrell que, des de la setmana passada, ja té la rajola corresponent que la senyalitza com un punt de la ruta Jujol.


La ceràmica creativa de petit format serà la protagonista del FangArt 2019

La ceràmica creativa de petit format serà la protagonista del FangArt 2019

Per tercer any consecutiu, del 14 al 16 de juny, la plaça de Sant Salvador tornarà a acollir el Festival FangArt. Durant aquest tres dies, un dels exponents més importants del patrimoni cultural del Vendrell, el món de la ceràmica, s’erigirà en protagonista tot just davant del mar.

La regidora de Cultura en funcions, Eva M. Serramià, ha explicat que “amb el FangArt s’aposta per la ceràmica com a element distintiu de l’univers cultural del Vendrell i fer-lo en el marc incomparable de les platges li dona un plus”.

FangArt es presenta en format de festival amb l’objectiu que es converteixi en una cita interessant i enriquidora tant per als ceramistes com per al públic en general. I és que, a banda de la venda i exposició de peces d’artistes internacionals al passeig Joan Reventós, el FangArt ofereix una atractiva programació de tallers i activitats com ara conferències, demostracions, exposicions, etc. Les activitats es desdoblen amb propostes pensades per al públic familiar i amb d’altres orientades als professionals de la ceràmica.

Enguany, el FangArt estarà dedicat a la ceràmica creativa de petit format, fet que permetrà que la tipologia de peces que s’hi exposin pugui ser d’allò més extensa i variada: des de peces decoratives a objectes utilitaris, passant per petites joies...

Fent un tomb per les parades, visitant les exposicions o participant en les diverses activitats, es podrà gaudir del mestratge de cada ceramista i del seu món particular de creacions.

La convidada especial d’aquesta edició és la ceramista japonesa Yukiko Murata, que presentarà l’exposició "BONAPETITa, la petita felicitat a mà", que es podrà visitar al Museu Pau Casals, i realitzarà el taller "La flor imaginària".

Altres activitats i demostracions que es faran a la plaça de Sant Salvador són: “Demostració de torn”, “Torno el torn”, “Pinto com els prehistòrics”, “Jugo amb el fang”, “Impressió 3D”, “Arquitectures”, “Confecció d’un brollador amb forma de peix”, “Els atuells de cuina”, “La pissarra màgica”, “Taller de torn i permacultura”, “Peces de petit format a partir de motlles”, “Posa-hi la teva escata”, “Fruits del mar” i “Animals ceràmics”. El material d’aquestes activitats està patrocinat per Ceràmica Collet, SA.

L’horari del FangArt serà el següent: el divendres de 17 h a 22 h i dissabte i diumenge d’11 h a 14 h i de 17 h a 22 h, tot i que el diumenge es tancaran les portes a les 21 h.

Continuar llegint » https://elvendrell.net/art/ceramica/festival-de-ceramica


L’aula de dansa de l’EMMPAC actua al TÀG aquest dissabte

L’aula de dansa de l’EMMPAC actua al TÀG aquest dissabte

El pròxim dissabte 8 de juny l’aula de dansa de l’EMMPAC participarà en el festival de fi de curs de l’Escola Centrescènic de Torredembarra. L’espectacle tindrà lloc al Teatre Àngel Guimerà del Vendrell, a les 18,30 h.

Ja fa anys que l’Escola de Música col·labora amb aquesta escola reconeguda per la Generalitat de Catalunya i, en aquesta ocasió, els alumnes del Vendrell mostraran cinc coreografies de la professora Rebeca Jala en les especialitats de preballet, dansa clàssica i dansa jazz.

Els assistents podran gaudir també d’altres coreografies de dansa clàssica, dansa contemporània i flamenc de la Creu Álvarez, la Thérèse Lorenzo, l’Ade Monera i la Rebeca Jala, respectivament. Tot plegat, un espectacle de qualitat amb què passar una agradable tarda d’estiu gaudint d’aquesta art escènica.


L'Ajuntament del Vendrell rep el suport del Patronat de Turisme de la Diputació per l’obtenció de banderes blaves 2018 a les platges del municipi

L'Ajuntament del Vendrell rep el suport del Patronat de Turisme de la Diputació per l’obtenció de banderes blaves 2018 a les platges del municipi

L'Ajuntament del Vendrell ha rebut el suport del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, a través d’una subvenció per un import de 2.500 euros, per l’obtenció de les banderes blaves 2018 a les platges de Comar-ruga, Sant Salvador i el Francàs.Aquesta subvenció forma part d’un paquet d’ajudes econòmiques de l’ens supramunicipal adreçat a diferents ajuntaments i patronats de turisme per a programes concrets i activitats de promoció turística destinades a municipis turístics que tenen platges.


Es presenta la segona edició de la Cursa Trail El Vendrell

Es presenta la segona edició de la Cursa Trail El Vendrell

El diumenge 16 de juny tindrà lloc la segona Cursa Trail El Vendrell, organitzada pel Club d’atletisme Runners El Vendrell, amb el suport de la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament del Vendrell, i, com a novetat, enguany passarà a formar part de la Lliga Trails Tarragona Nord.Es mantenen les dues modalitats i, per tant, els participants podran córrer o caminar els 13 quilòmetres del circuit. Es farà el mateix recorregut de l’any passat amb algunes petites modificacions, mantenint l’objectiu de donar a conèixer antics camins del municipi.El període d’inscripció finalitza el 12 de juny, o fins arribar a les 400 persones inscrites a la cursa i 150 a la caminada. Fins al moment, ja hi ha 190 inscrits sumant les dues modalitats.

Al web http://trailelvendrell.runnerselvendrell.cat hi ha tota la informació i es poden fer les inscripcions.


La Biblioteca del Vendrell enceta un juny ple d’activitats

La Biblioteca del Vendrell enceta un juny ple d’activitats

La Biblioteca Pública Terra Baixa del Vendrell ha fet públic un variat programa d’activitats per al mes de juny que inclou tertúlies, activitats infantils, audicions musicals i altres interessants propostes destinades tant al públic adult com als més petits.

Per als infants

En el cas dels infants, el dilluns dia 3, a les 18.00 hores, se celebrarà una sessió de l’Hora del Conte en Anglès, destinada als infants entre els 3 i els 6 anys. Sota el títol “The Gruffalo”, anirà a càrrec d’estudiants d’Educació Infantil de la URV, i cal fer inscripció prèvia per assistir-hi.

El dimarts dia 18, a les 18.00 hores hi haurà una altra Hora del Conte, però en aquest cas destinada a nens i nenes entre 6 mesos i 2 anys. Es tracta d’“El cuquet de llana”, anirà a càrrec de Glòria Arrufat, i per assistir-hi cal inscriure’s prèviament a partir del dilluns 3 de juny. Tant aquesta sessió com l’anterior compten amb el suport de la Fundació Privada Mútua Catalana.

Per als adults

Pel que fa a les activitats destinades al públic adult la primera tindrà lloc el dijous dia 6 a les 19.00 hores, i correspon a la darrera sessió del cicle “Llibres que curen. Enraonar amb els clàssics”, que s’ha vingut desenvolupant des del mes de març. A càrrec de Joan Bosquet, la sessió estarà dedicada al filòsof Epicur.

Uns dies després, dimarts dia 11 a les 19.30h., la Biblioteca acollirà una activitat musical, consistent en una audició de conjunt instrumental a càrrec dels alumnes de l’Escola Músics del Vendrell.

I dijous dia 20, a les 19.30h., el Club de Lectura de la Biblioteca tancarà el segon semestre del curs amb la visita del periodista i escriptor Antoni Bassas, qui comentarà amb els membres del club la seva obra “Bon dia, són les vuit!”.

El programa d’activitats es completa amb l’exposició “¿Y ahora qué leo? Videorecomendaciones de Booktubers del Vendrell”, a càrrec dels alumnes de GES de l’Escola d’adults del Vendrell. La mostra es podrà veure al vestíbul de la Biblioteca del 4 al 20 de juny.


El Vendrell participa un any més en la promoció turística “Catalunya, Hola Família”

El Vendrell participa un any més en la promoció turística “Catalunya, Hola Família”

S’han programat tota una sèrie d’activitats per gaudir en família d’una estada al Vendrell i les seves platges (Coma-ruga, Sant Salvador i el Francàs) el cap de setmana del 7 al 9 de juny.Catalunya aposta pel turisme familiar amb la gran acció promocional “Catalunya, Hola Família”, sota la qual s’ofereix un cap de setmana, del 7 al 9 de juny, amb prop de 200 activitats lúdiques i culturals per gaudir en família. En la primera edició, gairebé de 12.000 nens i nenes amb les seves famílies van participar en l'edició 2018 d’aquesta acció impulsada per l'Agència Catalana de Turisme.Els allotjaments ofereixen dues nits al preu d’una (divendres i dissabte) per incentivar les reserves de les famílies durant aquest cap de setmana. Pel que fa a les activitats programades, seran gratuïtes o bé amb descomptes del 50%.

A la demarcació tarragonina hi participen set destinacions turístiques, entre les quals hi ha el Vendrell i les seves platges (Coma-ruga, Sant Salvador i el Francàs) i 33 empreses i equipaments turístics familiars, i s’han programat prop de 70 activitats. Al web catalunya.com es pot consultar tota la informació sobre el “Catalunya, Hola Família!”


App per “caçar” éssers màgics

Amb el tema escollit “Viu una experiència de llegenda”, el “Catalunya Hola Família!” vol fer èmfasi en la història i la mitologia del territori. En aquest sentit, l’App “Llegendes en família” permetrà a les famílies buscar i “caçar” els éssers màgics creats per a l’ocasió que s’amagaran en boscos, platges, places i parcs de les diferents destinacions familiars catalanes certificades.

Seguint el criteri i l’assessorament de l’expert en mitologia catalana Joan de Déu Prats, cada una de les destinacions té assignat un ésser màgic amb un lligam al territori. Al Vendrell, les famílies poden “caçar” el drac El Caramot.

A través de l’App també es pot consultar la informació sobre les 200 activitats programades. L’any passat, l’App va tenir més de 1.500 descàrregues i més de 4.000 obertures. El rati durant el moment de màxim ús va ser de 3/4 obertures per minut i va obtenir una valoració de 4,6 (sobre 5).

Continuar llegint » http://escasateva.catalunya.com/hola-familia/


La sala d’exposicions La Fusteria acull l'exposició “El Cabrot petit”

La sala d’exposicions La Fusteria acull l'exposició “El Cabrot petit”

El proper 27 de maig, a les 19h, la sala d’exposicions La Fusteria (Carrer Major, 16) del Vendrell acollirà la inauguració de la mostra “El Cabrot petit”.

El Drac de foc El Cabrot ha creat la seva colla infantil. El Cabrot petit va ser batejat el passat 18 de maig a la plaça Vella, i durant aquests dies estarà exposat perquè tothom qui ho desitgi el pugui conèixer, tocar-lo i fer-s’hi fotografies.


A més, a la mostra es podrà adquirir marxandatge del Cabrot i del Cabrot petit.
L’exposició estarà oberta fins al proper 8 de juny, en el següent horari: de dilluns a dissabte de 17.15 h a 20.15 h. (L’1 de juny la sala romandrà tancada).


La 15a edició del Festival EVA posa en valor el territori penedesenc

La 15a edició del Festival EVA posa en valor el territori penedesenc

El Festival En Veu Alta arriba a la seva 15a edició al Penedès escampant narrativa i oralitat arreu del territori. Divuit municipis de l'Alt i el Baix Penedès, entre ells el Vendrell, acolliran fins a 55 espectacles de proximitat entre el 31 de maig i el 9 de juny.

Continuar llegint » https://www.elvendrell.net/images/stories/noticies/Programa_Festival_Eva_2019_Pened%C3%A8s.pdfTurisme del Vendrell
(© 2002 - 2019)
Av. Brisamar, 1 - Tel. 977 68 00 10
informacio@elvendrellturistic.com
Veure mapa de localització
Coords: N 41º 10. 952' E 001º 31. 319'

Horaris: De dilluns a dissabte de 10h a 20'30h | Diumenges i festius de 10h a 14h

Quadrícula w+m: Disseny i programació web