TripadvisorTrivago
Mapa Vendrell
Enquesta / Encuesta /Survey / Enquête
QR Sant Salvador QR Coma-ruga QR El Francàs
ISO 9001 - 14001
Infocultura - Agenda cultural

Galeria de fotos

NotíciesExitosa trobada al Vendrell dels guanyadors de la campanya Barris Antics

Exitosa trobada al Vendrell dels guanyadors de la campanya Barris Antics

El passat dissabte 20 de juliol va tenir lloc la trobada de guanyadors al Vendrell de la campanya conjunta de dinamització comercial de la Xarxa Barris Antics, a la qual hi van participar 57 persones dels 30 municipis organitzadors de la novena edició.

El matí va començar amb una visita guiada pel nucli històric i temps lliure per fer un tomb pels carrers comercials del centre de la vila i va continuar, al migdia, amb una recepció a la Sala de Plens de l’Ajuntament del Vendrell, en la qual van ser rebuts pel regidor de Participació Ciutadana, Christian Soriano i el regidor del govern, Rubèn Gràcia. Després, el grup es va traslladar a Sant Salvador, on després de dinar, va poder assistir a dues visites teatralitzades al Museu Pau Casals.

La trobada al Vendrell va coincidir amb la trobada a Calaf, i la de Tortosa -que la fa coincidint amb la Festa del Renaixement-. Aquestes tres trobades són les primeres de les 30 que s’organitzaran d’ara i fins al proper mes de gener del 2020 en els 30 municipis organitzadors.

La valoració dels participants en aquestes trobades és molt positiva tant pel fet de descobrir territoris propers, i sovint desconeguts, com per la jornada de convivència amb gent de les quatre demarcacions del país que afavoreix el compartir i atraure interès, cadascú pel seu municipi.

La campanya “Barris Antics. Compra i guanya” té com a objectiu incentivar les compres als comerços dels nuclis antics i fer promoció turística dels municipis organitzadors.


Els concerts de Festa Major comptaran amb un punt lila informatiu

Els concerts de Festa Major comptaran amb un punt lila informatiu

Els concerts de Festa Major dels dies 25, 26 i 27 de juliol que tindran lloc a la zona del Botafoc tindran enguany un punt lila informatiu. El regidor de Polítiques de gènere, igualtat i drets LGTBIQ, Christian Soriano, els Administradors de Santa Anna, i les tres entitats que es faran càrrec de les barres dels concerts d’aquests tres dies van presentar ahir al vespre aquesta nova iniciativa.

En una carpa degudament identificada, al costat del punt de venda de tiquets, aquest punt lila d’informació servirà per tenir un espai on poder atendre, en primera instància, les possibles víctimes de qualsevol tipus d’agressió sexual, LGTBIfòbica o de discriminació de qualsevol tipus i fer d’enllaç a qualsevol servei policial o sanitari que requereixin.

El regidor de Polítiques de gènere, igualtat i drets LGTBIQ, ha matisat el fet que el punt lila informatiu dels concerts de Festa Major “ no serà un punt lila a l’ús, perquè no disposa encara de personal tècnic qualificat o d’un protocol específic, però sí un punt de referència i sensibilització i d’informació i ajuda a les persones que ho necessitin”. “És un primer pas que se suma a la campanya que vam presentar fa uns dies “El Vendrell: festes lliures d’agressions sexuals”, amb l’objectiu de poder gaudir d’unes festes lliures de discriminació i de violència, en què no hi hagi cap tipus d’agressió LGTBIfòbica o masclista al nostre municipi”.

En concret, el punt lila d’informació anirà a càrrec dels Runners El Vendrell, els Diables del Vendrell i els Nens del Vendrell, les tres entitats que portaran enguany les barres dels concerts del Botafoc. En el cas dels Nens, aquests afegeixen que sumen aquesta col•laboració a la nova Comissió d’Equitat que estan impulsant des de la colla.

D’altra banda, a l’igual que ja es va fer l’any passat, durant la Festa Major, la Policia Municipal també tindrà una carpa a la zona dels concerts del Botafoc per promoure la prevenció d’alcoholèmia.


S’instal·la un nou parc de salut al Francàs

S’instal·la un nou parc de salut al Francàs

Aquest matí, l’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, el regidor del govern, Rubèn Gràcia, i representants de l’Entitat Urbanístia de Conservació Pilar Macià del Francàs han visitat el nou parc de salut que s’ha ubicat al carrer Enric Granados, 24, al costat de la pista esportiva.

En concret, la Regidoria d’Esports ha dut a terme la instal·lació d’aquest espai format per un conjunts d’aparells que conformen un circuit dissenyat per realitzar exercici físic moderat a l’aire lliure i que ha tingut un cost de 3.000 euros.

L’alcalde ha valorat positivament la posada en marxa d’aquest nou Parc de salut, que se suma als set que ja es van anar instal·lant en altres espais públics dels nuclis marítims durant la passada legislatura, molts dels quals responien a demandes ciutadanes recollides en els processos participatius que es van dur a terme a les platges. També n’hi ha dos al nucli del Vendrell, al costat dels dos esplais d’avis, el del Tívoli i el del Tancat. En paraules de l’alcalde, “amb aquesta instal·lació donem més serveis i més oportunitats a les gent gran, però també a la població en general, per poder fer exercici i fer salut a l’aire lliure”.


Es presenta el programa de les Festes d’Estiu a les platges

Es presenta el programa de les Festes d’Estiu a les platges

Aquest migdia, el regidor de Festes, i els representants de les associacions de veïns dels nuclis marítims, han presentat el programa de festes d’estiu a les platges. Conjuntament amb l’Ajuntament, les associacions de veïns han preparat una oferta completa d’activitats que, d’una banda, contribueixen a omplir de cultura i lleure molts moments de l’estiu i de l’altra, ajuden a cohesionar el territori. A la presentació hi ha assistit representants de l’Entitat urbanística de Conservació Pilar Macià del Francàs; de l’Associació de Veïns de Sant Salvador, de l’Associació de Veïns Sant Ramon de Coma-ruga i de l’Associació Familiar Ferroviària i l’Associació Preservació Colònia Ferroviària de Sant Vicenç de Calders.

El regidor de Festes ha destacat el fet que “les Festes d’Estiu ajuden a descentralitzar l’activitat festiva del municipi fomentant la cohesió territorial i el sentiment que tots els nuclis conformen el Vendrell”. Alhora, ha dit, “ens permeten gaudir de les tradicions i la cultura vendrellenca i mostrar-la a tots els turistes i estiuejants que aquests mesos estan entre nosaltres”.

Tal com recull el programa, hi ha previstos actes per a tots els públics amb orquestres, concerts, sardanes, havaneres, cinema a la fresca, sopars, competicions esportives, potenciant enguany la programació d’espectacles infantils. Com ja és habitual, les tradicions i cultura popular també hi seran presents a través de cercaviles o mostres.

Programa d’actes de les Festes d’estiu: https://bit.ly/2JPlKLR

Continuar llegint » https://www.elvendrell.net/images/stories/el-vendrell-per-temes/regidoria_festes/Festes_Estiu/07-12_PROGRAMA_FESTES_estiu_CAT-CAST.pdf


Servei especial de bus nocturn per Festa Major

Servei especial de bus nocturn per Festa Major

La Festa Major del Vendrell comptarà també enguany amb un servei extraordinari d’autobús de nit i matinada. Seran dues línies que uniran nuclis i barris marítims i diversos pobles de la comarca i urbanitzacions amb el centre del Vendrell. L’objectiu que es persegueix amb aquesta iniciativa, en la què han col·laborat Autocars Penedès i DIGIMP, és facilitar la participació a tots els actes de Santa Anna amb la major seguretat possible.

Aquest matí, el regidor de Festes, Christian Soriano, els Administradors de Santa Anna, i el gerent d’Autocars Penedès, Josep Sivill, han presentat les dues línies i alhora, han donat a conèixer la imatge gràfica de dos autobusos que han estat logotipats amb la imatge de la Festa Major i amb el cartell dels concerts. Una acció que servirà per promocionar la festa vendrellenca en totes les poblacions on presten el servei.

El concret, el servei de busos nocturn funcionarà els dies 25, 26 i 27 de juliol. D’una banda, una línia farà el recorregut Roda de Berà, El Francàs, Coma-ruga, Sant Salvador i el Vendrell i viceversa, i l’altra farà el recorregut de Banyeres, l’Arboç, Bellvei, Calafell, El Vendrell (L’Edén Park, l’Oasi i la Muntanyeta) i viceversa. El preu del bus nocturn serà d’un euro per viatge i el punt d’arribada i sortida al centre del Vendrell serà l’estació d’autobusos de l’Avinguda Jaume Carner.

Els horaris del bus nocturn de Festa Major es poden consultar a la pàgina web i al mateix programa de Festa Major: https://www.elvendrellfestamajor.cat .


La Sala Portal del Pardo acull a partir de divendres la mostra “Retrats de guerra” d’Agustí Centelles

La Sala Portal del Pardo acull a partir de divendres la mostra “Retrats de guerra” d’Agustí Centelles

El proper divendres 19 de juliol, a les 20h, a la Sala Portal del Pardo tindrà lloc la inauguració de l’exposició “Retrats de guerra”, d’Agustí Centelles.

“Retrats de Guerra” exhibeix una col·lecció de còpies d’autor que la Fundació Vila Casas va adquirir als descendents del primer fotoperiodista català, Agustí Centelles (el Grau de València, 1909-Barcelona, 1985), l’any 2010, i que són custodiades per l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona. L’exposició, que abasta els primers anys de la Guerra Civil, s’estructura en cinc capítols diferenciats temàticament segons la condició dels personatges retratats: el president Companys, polítics, militars, dirigents revolucionaris i ciutadans.

El comissari de la mostra, Daniel Giralt-Miracle, destaca l’olfacte periodístic de l’autor, que era capaç de detectar l’instant i, si calia, col·locar-se a primera línia, a més de la seva gran cultura visual. Forma part d’aquesta cultura visual la seva afició al cinema; les seves fotografies mostren uns enquadraments i punts de vista determinats, així com un tractament expressionista de la llum i la voluntat de seguir una narrativa visual mitjançant sèries temàtiques de fotografies.

L’exposició romandrà oberta fins al 24 d’agost de 2019. Es pot visitar en de dilluns a divendres de 18 h a 20.30 h i dissabtes d’11 h a 13 h i de 18 h a 20.30 h. La sala romandrà tancada els diumenges i festius.


El Festiuet, que tindrà lloc a Coma-ruga el 9 i 10 d’agost, inclourà la segona edició d”Artistes x la inclusió”

El Festiuet, que tindrà lloc a Coma-ruga el 9 i 10 d’agost, inclourà la segona edició d”Artistes x la inclusió”

Artistes x la inclusió és un projecte social que neix dins del marc del Festiuet amb la intenció de donar espai a altres disciplines artístiques a part de la música i unir en una acció solidària el món de l’art a favor de la inclusió social.

En concret, 18 artistes del panorama català han il·lustrat de manera solidària una rèplica d’una taula de surf (40×120 cm) amb la lletra d’una cançó dels 18 grups que tocaran aquest any al Festiuet, i que tindrà lloc a la platja de Coma-ruga el 9 i 10 d’agost. Entre aquests artistes s’hi troben Marta Bellvehí, Nirvana Jiménez, Alba Domingo, Laie Toldrà, Joaquim Sicart o Mireia Murillo, entre altres.Aquest matí, els organitzadors del Festiuet, el regidor de Festes, Christian Soriano i el director de la Fundació Santa Teresa, beneficiària enguany de la iniciativa, han presentat aquesta acció solidària. Tots ells han destacat la importància que esdeveniments que atrauen públic jove com és el cas del Festiuet s’impliquin en qüestions com la inclusió social i han animat tothom a col·laborar-hi.

Les taules de surf pintades pels artistes estaran exposades al recinte del festival i els assistents podran fer les seves donacions in situ. Les creacions artístiques també es poden consultar ja online a la web del Festiuet: www.festiuet.cat. Es pot col·laborar amb el projecte fent una microdonació mínima d’1€ i d’aquesta manera s’entra directament al sorteig de la taula per la qual s’ha fet la donació. Es pot participar a més d’una taula i tantes vegades com es vulgui, augmentant les possibilitats d’obtenir-la. El sorteig es farà dissabte 10 d’agost a la zona de concerts.

Tots els diners recaptats aniran destinats íntegrament a la Fundació Santa Teresa del Vendrell que treballa per la inclusió social de persones diversament hàbils tant a nivell de formació laboral com en el lleure.


El Vendrell es mulla per l'esclerosi múltiple

El Vendrell es mulla per l'esclerosi múltiple

Ahir diumenge, l'alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, acompanyat pels regidors Rubén Gràcia i Christian Soriano, es va mullar per l'Esclerosi Múltiple juntament amb els usuaris de la piscina del Complex Esportiu Club Tennis.


El Mulla’t és l’esdeveniment que més ha donat a conèixer l’esclerosi múltiple. El seu objectiu és que durant un dia tothom pugui mostrar la solidaritat cap a les 9.000 persones que tenen aquesta malaltia a Catalunya mullant-se en les piscines que participen a la campanya.

Cada any, el Mulla’t centra els seus esforços en donar visibilitat a una problemàtica en particular relacionada amb l’esclerosi múltiple. Aquest any, el Mulla’t té l’objectiu de donar visibilitat als símptomes invisibles de l’esclerosi múltiple que afecten a la qualitat de vida, com la fatiga, el dolor, la tristesa o els problemes sexuals.

Les persones amb esclerosi múltiple veuen com sovint les persones no coneixen la seva malaltia i reaccionen amb incredulitat atès els símptomes invisibles. Des de la Fundació Esclerosi Múltiple, es creu que donar a conèixer la malaltia és fonamental per aconseguir la comprensió social i la solidaritat envers l’esclerosi múltiple.

A Catalunya, més de 600 piscines participen al Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple, les quals tenen en comú el salt conjunt a l’aigua, que va tenir lloc a les 12 del migdia.


La botiga de Santa Anna obre les seves portes

La botiga de Santa Anna obre les seves portes

Avui, a les 7 de la tarda, la botiga de Santa Anna obrirà les seves portes a La Fusteria (c/ Major, 16).

Enguany, els Administradors de Santa Anna han preparat un photocall amb la imatge del cartell de la Festa Major del Vendrell 2019 i un sorteig vinculat a la Festa Major creat molt VENDRELLENCAMENT. Tota la informació per participar en aquest sorteig es pot trobar a les xarxes socials @adsantanna i a la mateixa botiga.

A part de poder adquirir tot el marxandatge relacionat amb la Festa Major 2019 (el llibret per pintar, el conte de la Festa Major, l’Apadrina, el vi blanc Agna i el programa de col·lecció en format d’agenda 2019/2020), la botiga també acull una exposició de cartells des de 1975.

I des d’avui ja es pot consultar tota la programació al web www.elvendrellfestamajor.cat i a través de l’aplicació per a mòbil FMElVendrell19. Al web també hi ha un recull d’informació sobre les festes majors des del 1977.

El regidor de Festes, Christian Soriano, ha agraït el treball i l’esforç dels Administradors i convida tothom a visitar la botiga de Santa Anna, a consultar el web i a descarregar-se l’aplicació al mòbil per gaudir al màxim de la Festa Major.

La botiga de Santa Anna estarà oberta fins al 28 de juliol, de dilluns a dissabte, de 18 h a 20:30 h.


Els aparadors del Vendrell s’omplen de frases de Pau Casals

Els aparadors del Vendrell s’omplen de frases de Pau Casals

L'Associació Musical Pau Casals del Vendrell i la Fundació Pau Casals han establert un acord de col·laboració amb l'entitat CIT (Comerç del Vendrell) per tal de dur a terme un projecte que té com a finalitat incrementar la presència del pensament del Mestre a la seva vila nadiua, especialment la seva defensa dels valors democràtics, la cultura del respecte per la dignitat de les persones i la cerca de la pau.Una quarantena d’establiments del Vendrell s'han adherit a aquest projecte i aquesta setmana rebran la visita d'un tècnic que els posarà una frase signada per Pau Casals amb lletres de color blanc sobre un vinil que se situarà a cada aparador. Avui al matí s’ha iniciat aquesta tasca en una de les finestres de l’Ajuntament del Vendrell.L'objectiu és que el dia de la inauguració del Festival Internacional Pau Casals 2019, que serà aquest dissabte 13 de juliol, tots els comerços puguin mostrar les frases com a reivindicació del pensament del Mestre. Aquestes frases es podran conservar durant l'any 2020, any en què el Vendrell serà Capital de la Cultura Catalana.

Amb aquest projecte, l’Associació Musical Pau Casals té la voluntat d’aconseguir que “entre tots, es reivindiqui i es projecti la figura de Pau Casals com a referent internacional dels drets humans i de la pau”.

L’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, ha felicitat l’Associació Musical Pau Casals i ha agraït la col·laboració del CIT (Comerç del Vendrell) per dur a terme la inicativa d’omplir la vila de frases de Pau Casals, “que va ser un gran músic, però també un gran humanista que no va oblidar mai el Vendrell”.Turisme del Vendrell
(© 2002 - 2019)
Av. Brisamar, 1 - Tel. 977 68 00 10
informacio@elvendrellturistic.com
Veure mapa de localització
Coords: N 41º 10. 952' E 001º 31. 319'

Horaris: De dilluns a dissabte de 10h a 20'30h | Diumenges i festius de 10h a 14h

Quadrícula w+m: Disseny i programació web