TripadvisorTrivago
Mapa Vendrell
Enquesta / Encuesta /Survey / Enquête
QR Sant Salvador QR Coma-ruga QR El Francàs
ISO 9001 - 14001
Infocultura - Agenda cultural

Galeria de fotos

NotíciesUns dos-cents veïns de les platges voten els pressupostos participatius

Uns dos-cents veïns de les platges voten els pressupostos participatius

Aquest migdia, a la Sala de Plens de l’Ajuntament del Vendrell, l’alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, i el regidor de Participació Ciutadana, Ferran Trillas, han fet una valoració de les votacions del pressupost participatiu a les platges, que s’han dut a terme entre el passat divendres i dissabte al Centre cívic de Coma-ruga.

Els veïns de les platges estaven convocats per decidir les propostes d’inversió i manteniment que desitgen per als seus barris: 3 de fins a 6.000 € relatives a actuacions de manteniment i 3 de fins a 15.000 € relatives a inversions, una actuació de cada import a cadascuna de les tres platges.

Tant l’alcalde com el regidor han volgut deixar clar que aquest procés participatiu ha estat una prova pilot, que servirà per trobar punts a millorar en propers processos d’aquest tipus. En concret, durant els dos dies de votacions s’han registrat 198 vots vàlids i 6 vots nuls, d’un cens de 4.870 persones. Una xifra, que segons l’alcalde del Vendrell, “es satisfactòria, tenint en compte que el procés s’ha fet en un temps relativament curt i que era la primera vegada que es tirava endavant una iniciativa d’aquest tipus”.

Les propostes seleccionades amb més vots, i que havien estat formulades per les associacions de veïns de les platges i validades pels tècnics municipals, seran les que l’Ajuntament del Vendrell s’ha compromès a dur a terme.

Pel que fa a inversió, les propostes guanyadores han estat:

-Sant Salvador: instal·lar un circuit d’aparells biosaludables i elements esportius (ubicació a determinar), amb 23 vots.

-Coma-ruga: instal·lar un circuit d’aparells biosaludables i elements esportius (ubicació a determinar), amb 38 vots.

-El Francàs: col·locar papereres, panells informatius i senyalitzar el barri, amb 26 vots.I respecte a les propostes de manteniment, les guanyadores han estat:

-Sant Salvador: manteniment dels parcs infantils de l’Ermita i/o del c/Marinada, amb 19 vots.

-Coma-ruga: manteniment del pas subterrani per a vianants del carrer de l’Estació de Coma-ruga: il·luminar, sanejar parets i pintar-les, amb 79 vots.

-El Francàs: manteniment del pas per sota la via entre el c/Joan Puig i Ferreter i el Passeig Marítim Masia Blanca perquè no s’entolli l’aigua, amb 27 vots.El regidor de Participació Ciutadana, Ferran Trillas, ha lamentat un problema sorgit durant els dies de votacions en relació a la delimitació de l’àmbit amb dret a vot. Trillas ha explicat que el procés es va plantejar de manera que tant les actuacions a desenvolupar com els veïns i veïnes que podien votar corresponien a l’àmbit comprès entre la N-340 i les platges. De fet, també s’explicitava així en un mapa de l’apartat informatiu del procés participatiu del web municipal. Tot i això, el regidor ha demanat disculpes per si aquest punt no es va comunicar adequadament a tots els veïns dels barris marítims, en referència a unes 25 persones dels Masos que van acudir a votar i no estaven al cens.

El regidor ha afegit que es convocarà una reunió de valoració amb les associacions de veïns i que se’n trauran les conclusions sobre els aspectes positius i negatius del procés. Ferran Trillas ha agraït públicament l’esforç de tècnics municipals i de les associacions de veïns per la gran col·laboració per dur a terme una iniciativa pionera com aquesta.


L’Auditori acull un concert familiar per cloure el Cicle de Tardor

L’Auditori acull un concert familiar per cloure el Cicle de Tardor

El darrer concert a l’Auditori Pau Casals del Cicle de Tardor d’enguany serà el concert familiar Mirant al Mar, a càrrec del Quintet Camerata XXI i David Puertas com a narrador, i tindrà lloc el diumenge 4 de desembre, a les 12 del migdia.

“El mar embadaleix, com la música, però també activa les emocions, com la música. Han mirat el mar els viatgers, els poetes, els músics... i també tots i cadascun de nosaltres.”

Amb aquest preàmbul, el Quintet Camerata XXI, petita formació de corda de l’Orquestra Camerata XXI de les comarques tarragonines, i David Puertas, divulgador músical, ens presentaran un programa amb música feta de cara al mar, on les notes i les paraules acompanyaran l’afany d’explicar què és allò que ens fascina del mar, de la seva grandesa, de la seva calma, de la seva fúria...

Durant l’actuació, un pòquer de mariners musicals, navegant amb veles al vent, faran que els grans noms de la música catalana es donin la mà buscant els misteris de les onades: Toldrà, Albéniz , Casals i Montsalvatge.

Es tracta d’un concert participatiu, en què els espectadors, des dels més petits fins als més grans, descobriran peces musicals d’aquests grans compositors catalans.


La Sala Portal del Pardo acull una exposició que recull la trajectòria de l’artista penedesenc Joan Nadal

La Sala Portal del Pardo acull una exposició que recull la trajectòria de l’artista penedesenc Joan Nadal

El proper divendres 2 de desembre, a les 20 h, a la Sala Portal del Pardo, tindrà lloc la inauguració de l’exposició “Univers Nadal”, de l’artista Joan Nadal. Una mostra d’aquest creador polifacètic que, segons explica ell mateix en el díptic de la mostra, porta 50 anys perseguint la llum, captant els colors, els moments efímers que ens regala la natura, estudiant les formes, observant i gaudint de la bellesa, i expressant-los a través de diferents llenguatges plàstics.

La mostra del Portal del Pardo oferirà un recull molt variat, un xic antològic, del seu món, la seva trajectòria artística, aglutinant peces de diferents èpoques, amb diferents procediments i tècniques artístiques. L’objectiu és mostrar aquest “Univers Nadal” perquè el públic del Vendrell el descobreixi i valori.

En Joan Nadal es va formar artísticament a l’Escola d’Art Sant Bonaventura de Vilanova i la Geltrú. Al 1982, va llicenciar-se en Belles Arts per la Universitat de Barcelona. És un artista polifacètic que s’expressa a través de diferents tècniques com el dibuix, la pintura, la fotografia, les instal·lacions , els muntatges escultòrics o la poesia visual, entre d'altres.

Una de les seves passions pictòriques és el paisatge. Captar la llum, l’energia, les vibracions cromàtiques, les formes i els colors de la natura, l’han portat a explorar i pintar sèries dedicades als cels, a les roques, als boscos, al mar, a la neu, a l’aigua, etc., sempre exaltant la vida, l’ecologia, la joia de viure mediterràniament.

L’exposició es podrà visitar fins al diumenge 8 de gener de 2017 en horari de dimarts a divendres de 17 h a 20 h, dissabtes d’11 h a 14 h i de 17 h a 20 h i diumenges d’11 h a 14 h.


Els ciutadans del Vendrell decidiran, per votació popular, '7 tresors' del patrimoni cultural del municipi

Els ciutadans del Vendrell decidiran, per votació popular, '7 tresors' del patrimoni cultural del municipi

L’Ajuntament del Vendrell i l’organització Capital de la Cultura Catalana han presentat aquest dimecres 23 de novembre a la Casa Nadiua de Pau Casals la campanya d’elecció i promoció “7 tresors del patrimoni cultural del Vendrell”. Una iniciativa que va en paral·lel a la voluntat del Vendrell de presentar candidatura per esdevenir Capital de la Cultura Catalana l’any 2020, una designació organitzada per la mateixa institució.L’objectiu d'aquesta campanya és promoure i divulgar el patrimoni cultural del Vendrell d’una manera didàctica, pedagògica, lúdica i motivar la visita als llocs seleccionats i elegits. A més, pretén establir noves rutes turístiques que permetin als visitants conèixer la riquesa patrimonial del Vendrell, alhora que es promou la participació ciutadana.

La campanya s’articularà en tres fases: una primera, en la qual els ciutadans poden presentar propostes de candidatura, des del 23 de novembre i fins al 10 de desembre. Ho podran fer enviant la seva proposta per correu electrònic a info@ccc.cat o bé dipositant una butlleta en unes urnes que estaran ubicades durant aquests dies a l’Ajuntament del Vendrell, el Centre cívic L'Estació i l'Oficina de Turisme.

Les propostes d'elements patrimonials que es poden presentar poden ser tant de patrimoni cultural material com immaterial, natural, gastronòmic i esportiu. No està contemplada la candidatura de persones a títol individual.

En la segona fase de la campanya, del 12 de desembre al 28 de desembre, es sotmetran a votació ciutadana les candidatures presentades i acceptades. Aquest procés de votació es podrà fer també per via telemàtica, omplint un formulari de votació disponible al web www.ccc.cat, o bé, presencialment, a l’Ajuntament del Vendrell, el Centre cívic L'Estació i l'Oficina de Turisme.

En la tercera fase, a partir de la segona quinzena de gener del 2017, es durà a terme un acte per a lliurar un reconeixement a cadascun dels representants dels 7 tresors escollits. I també s’iniciaran diferents accions de promoció dels elements elegits com a “7 tresors del patrimoni cultural del Vendrell”, tant en l’àmbit nacional com internacional. Principalment, s’elaboraran newsletters en diferents versions lingüístiques, que s’enviaran a 600.000 persones de 73 països diferents, que són les que han participat activament en alguna de les 27 campanyes anteriors que l’organització Capital de la Cultura Catalana han realitzat arreu del món. També s’elaboraran peces periodístiques dels 7 tresors del patrimoni cultural del Vendrell per a publicar en els mitjans de comunicació.

En paraules de la regidora de Cultura, Eva M. Serramià, “tota aquesta campanya s’inscriu en la línia que ja duu a terme l’Ajuntament del Vendrell de seguir fent de la cultura, l’actiu més important del Vendrell, un element de projecció del municipi, de desenvolupament econòmic, i sobretot, d’integració i cohesió social”.

De la seva banda, el president de l’organització Capital de la Cultura Catalana, Xavier Tudela, ha destacat la importància que siguin “els mateixos ciutadans del Vendrell els que decideixin què és el més icònic del seu patrimoni cultural i aquells que els serviran per presentar-se al món”.Es fa el sorteig entre totes les butlletes recollides a la Fira d'Andorra

Es fa el sorteig entre totes les butlletes recollides a la Fira d'Andorra

Avui, al migdia, a l'Ajuntament del Vendrell, s'ha fet el sorteig entre totes les butlletes recollides a l'estand de Turisme a la Fira d'Andorra.

La regidora de Turisme, Eva M. Serramià, ha extret les tres butlletes guanyadores dels premis següents:

Raul Vidal Muñoz
1 nit per a dues persones en règim d'allotjament i esmorzar a l'Hotel Nuba Coma-ruga de 4 estrelles + targeta Paisatge dels Genis + pal selfie.

Sergi Barrera Llobet
1 cap de setmana per a dues persones en mitja pensió al Gran Hotel Europe + targeta Paisatge dels Genis + pal selfie.

Daniela Alexandra Vieira Ribeiro
1 nit a l’Hotel Brisamar Suites en règim d'allotjament + targeta Paisatge dels Genis + pal selfie.

L'Oficina de Turisme del Vendrell es posarà en contacte amb els guanyadors perquè puguin gaudir d'aquestes estades al nostre municipi.


L’Auditori acull diumenge un homenatge a Santa Cecília amb un concert de tres corals del municipi

L’Auditori acull diumenge un homenatge a Santa Cecília amb un concert de tres corals del municipi

Aquest diumenge 20 de novembre, a les 12 del migdia, l’Auditori Pau Casals acollirà la commemoració de la festivitat de Santa Cecília, patrona de la música, amb la participació dels cantaires dels grups corals El Petit Estel, el Cor Joves Veus i el Cor Orfeó Parroquial del Vendrell.

Aquest concert és ja tradicional tant per les corals del Vendrell, que celebren la seva festa, com per la programació de Tardor de l’Auditori Pau Casals. És una diada musical que reuneix a diferents generacions de cantaires per la formació de cada grup coral, els quals s’ajunten en el cant comú al final del concert.

Els diferents grups d'El Petit Estel estan dirigits per Anna Casas i la Laia Rafecas (Flautins), Mar Garcia i Lluís Serres (Timbalets), Teresa M. Solé i Jordi Solé (Gralles) i Xavier Solé (Tenores).

Entre les peces que interpretaran destaquen M’agrada la tardor, popular; La Tardor que jo conec, de Damaris Gelabert/Eulàlia Canal; La Rata d’Escala d’Ismael Rodríguez / Miquel Desclot; i Caresse sur l’Océan i Vois sur ton chemin de C. Barratier/B. Coulais, de la banda sonora de la pel·lícula Les Choristes (Els nens del cor).

El Cor Joves Veus, dirigit per Xavier Solé, interpretarà Cind mi’o leganat, popular romanesa i Signore delle cime de G. Di Marzi.

De la seva banda, el Cor Orfeó Parroquial del Vendrell, dirigit per Jordi Solé, cantarà quatre peces entre les quals hi haurà Somewhere over the rainbow, de Harold Arlen; o Halleluja del músic i compositor recentment traspassat Leonard Cohen.

El concert es tancarà amb el cant conjunt de totes les corals.


Homenatge al mític grup Sangtraït aquest dissabte, al TÀG del Vendrell, amb la “Simfonia de les Pedres i el Vent”

Homenatge al mític grup Sangtraït aquest dissabte, al TÀG del Vendrell, amb la “Simfonia de les Pedres i el Vent”

Aquest dissabte 19 de novembre, a les 22 h, arriba un dels plats forts de la temporada musical del Teatre Àngel Guimerà del Vendrell (TÀG), amb la “Simfonia de les Pedres i el Vent”, un homenatge a Sangtraït, encapçalat pel cantant i baixista Quim Mandado, amb Martín Rodríguez a la bateria i Joan Cardoner a la guitarra, acompanyats per l’Orquestra de Cambra de l’Empordà (OCE), sota la direcció de Carles Coll.


Precisament de la unió del mateix Quim Mandado amb l’Orquestra de Cambra de l’Empordà i el grup de heavy metal “Los Guardians del Pont” sorgeix aquest espectacle únic i ple d’emocions, on es fa un repàs als himnes més coneguts de Sangtraït (El vol de l’home ocell, Els senyors de les pedres, La reina del gel, Somnis entre boires, etc,.), deixant espai per la força de les guitarres elèctriques i la delicadesa de les cordes dels violins.

Les entrades es poden aconseguir a un preu de 17 euros i 13 euros amb els descomptes habituals, adreçant-se a la seu de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament del Vendrell (la Rambla, 24, tel. 977 66 56 84) en horari de 10 h a 14 h, mitjançant la plataforma Ticketea (www.ticketea.com / tel. 902 044 226) o a les taquilles del teatre una hora abans de l'inici de l'espectacle, sempre i quan l’aforament així ho permeti.


El Vendrell fomenta la cultura inclusiva

El Vendrell fomenta la cultura inclusiva

Des del passat mes de setembre, el Vendrell està adherit a Apropa Cultura, una porta a la inclusió que treballa per fer possible l’accessibilitat als principals equipaments culturals; que fomenta l’accés de les persones que més ho necessiten a la cultura i a l’oci inclusiu, i que defensa una comunitat inclusiva capaç de crear condicions adequades a les necessitats de totes les persones.

Els equipaments culturals que s’hi ha adherit en una primera fase són el Teatre Municipal Àngel Guimerà, l’Auditori Pau Casals, l’Auditori de l’Escola Municipal de Música Pau Casals i el Museu Deu. I s’està treballant per fer extensiva aquesta adhesió a altres museus municipals i als que pertanyen a fundacions privades.

Del 24 al 30 d’octubre es va celebrar la Setmana Apropa Cultura i el Vendrell hi va participar amb dues activitats culturals. Per una banda, amb l’obra de teatre Caiguts del cel, que es va representar el 28 d’octubre, al Tàg. I, per una altra banda, el concert dedicat a la relació entre Casals i Granados del 30 d’octubre, a l’Auditori Pau Casals. Aprofitant, l’ocasió els artistes i els intèrprets van dedicar unes frases per definir la importància del teatre i la música a l’hora de formar les persones i per a una cultura de la pau i germanor.

Fora d’aquesta setmana, des que el Vendrell es va adherir a Apropa Cultura i fins al final d’any, quaranta persones derivades pel Centre de dia, l’Associació Trèvol i la Fundació Santa Teresa ja han gaudit o tenen reservat l’accés a obres de teatre i a concerts. Les entitats socials poden fer la reserva d’entrades fins a deu dies abans dels espectacles programats, a través del web www.apropacultura.cat (enllaç als espectacles del Vendrell: https://goo.gl/n3QJOr).

La voluntat de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament del Vendrell és continuar treballant per apropar la cultura i l’oci a tothom, sense cap tipus de barreres. En aquest sentit, properament, es presentarà la programació del 2017 de les activitats incloses a Apropa Cultura dels diferents equipaments culturals del municipi adherits.


El Brossa Quartet de Corda i el poeta Josep Pedrals compartiran l’escenari de l’Auditori en un espectacle de música i poesia

El Brossa Quartet de Corda i el poeta Josep Pedrals compartiran l’escenari de l’Auditori en un espectacle de música i poesia

El Cicle de Tardor a l’Auditori Pau Casals continua aquest proper diumenge 13 de novembre a les 12 del migdia amb una proposta del Brossa Quartet de Corda, formació resident a l’Auditori, en la que incorpora la participació del poeta Josep Pedrals.

El Brossa Quartet de corda, a la manera d'un partit de futbol, convidarà al “terreny de joc” al reconegut multipoeta Josep Pedrals per tal de contrastar, i a la vegada fer més entenedora, diverses músiques del segle XX i XXI escrites per a quartet de corda. Músiques trencadores, líriques, belles, humorístiques i estranyes que sonaran amb rimes assonants, consonants i dissonants. Una interacció que, sens dubte, farà parlar. Al poeta, si més no.

En aquesta proposta musical, podrem sentir, entre d’altres Tres peces per a quartet de corda d’Stravinski, Oración del Torero de Turina o el Quartet de corda núm.3 de M. Nýman.

El Brossa Quartet de Corda ha mantingut una activitat constant des del 2004 fins l’actualitat, participant intensament en la vida cultural i musical del país, oferint creacions i participant en multitud de festivals i cicles de concerts. Buscant sempre diàleg entre les diverses disciplines artístiques i estils musicals, la trajectòria del quartet s’ha basat en la revisió de la música clàssica amb una nova mirada, el compromís amb la música contemporània i amb la creació pròpia de músiques de gran transversalitat. Des del 2014 és formació estable resident a l’Auditori Pau Casals del Vendrell.

D’altra banda, Josep Pedrals es dedica a dur la poesia als escenaris, treballant sobretot la sonoritat i la corporeïtat del vers. Ha treballat en la divulgació de la poesia i dóna conferències i cursos sobre temes de poètica, prosòdia i oralitat en escoles, instituts i universitats d’arreu del món.


L’exposició “Europa fa 1 milió d'anys” arriba al Museu Deu emmarcada en la 21a Setmana de la Ciència

L’exposició “Europa fa 1 milió d'anys” arriba al Museu Deu emmarcada en la 21a Setmana de la Ciència

Dins dels actes de la 21a Setmana de la Ciència, la regidoria de Cultura de l’Ajuntament del Vendrell, amb la col·laboració del Museu Deu, ha programat l’exposició “Europa fa 1 milió d’anys”, que té com a objectiu traslladar el visitant als orígens de la vida al planeta terra. L’exposició s’inaugurarà el dia 11 de novembre, a les 18 h, al Museu Deu i romandrà oberta fins al 27 de novembre.

La mostra ha estat elaborada i gestionada per l’IPHES (Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social), un institut de recerca sobre Prehistòria i Evolució Humana del sistema CERCA de la Generalitat, vinculat a la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona, i amb conveni amb la Diputació de Tarragona.

L’exposició mostra la fauna i la flora del nostre territori durant el Plistocè Mitjà. A través de plafons i reproduccions, s’ensenya com es van configurar progressivament els actuals continents i com les variacions climàtiques van determinar l’aparició d’una vegetació i fauna específiques.

D’aquesta manera, el visitant podrà conèixer com era el continent europeu fa un milió d’anys, un territori en el qual convivien animals, ara mítics, com el tigre dents de sabre, amb l’Homo antecessor, en un ecosistema semblant a l’actual sabana africana. A banda de recreacions de paisatges de l’època i grans escenografies, el visitant també podrà observar les reproduccions a escala d’un Homotherium latidens, un gran felí, i de dos Homo antecessor, entre d’altres.

Així mateix, els organitzadors de l’exposició ofereixen també, sense cap cost, la possibilitat de fer visites guiades a l’exposició per a grups d’escolars.

Si hi ha escoles o instituts interessats en fer alguna d’aquestes visites, ho poden sol·licitar a la següent adreça electrònica: arqueologia@elvendrell.net, o al telèfon 977 66 56 84 (en horari de matins) per concretar dia i hora.Turisme del Vendrell
(© 2002 - 2017)
Av. Brisamar, 1 - Tel. 977 68 00 10
informacio@elvendrellturistic.com
Veure mapa de localització
Coords: N 41º 10. 952' E 001º 31. 319'

Horaris: De dilluns a divendres de 10 h a 14.00 h | Dissabtes de 9.30 h a 13.30 h, diumenges i festius tancat

Quadrícula w+m: Disseny i programació web