TripadvisorTrivago
Mapa Vendrell
Enquesta / Encuesta /Survey / Enquête
QR Sant Salvador QR Coma-ruga QR El Francàs
ISO 9001 - 14001
Infocultura - Agenda cultural

Galeria de fotos

NotíciesMúsica tradicional del País Basc al 'Música a la Vila'

Música tradicional del País Basc al 'Música a la Vila'

El Temporada continuarà la seva programació el proper dimecres 14 d’agost dins del “Música a la Vila”. Hi acturà el grup de música tradicional Korrontzi (País Basc, 2004), que va ser format per Agus Barandiaran. El seu propòsit era donar als sons ancestrals i tradicionals de la música folk del País Basc un aspecte contemporani, però sempre dins de l'àmbit d'una música basada en la trikitixa i altres instruments ètnics com la txalaparta o l’alboka, tot això també acompanyat de tècnica moderna.


Un grup de música basca que no deixa indiferent a ningú, amb la seva força i energia és capaç de transmetre des dels sons d'èpoques antigues a les noves tendències en folk.


Intèrprets:
Agus Barandiaran, trikitixes i veu
Ander Hurtado de Saratxo, txalaparta, percussions i bateria
Kike Mora, contrabaix elèctric, baix elèctric i cors
Alberto Rodríguez, guitarra, mandolina, mandolina octavada i corsKORRONTZI
Dia: Dimecres 14 d’agost
Lloc: Plaça del Tívoli (itinerant)
Hora: 22 h
Entrada gratuïta
S’adjudiquen els treballs tècnics de la reurbanització del centre de Coma-ruga en el marc del projecte FEDER

S’adjudiquen els treballs tècnics de la reurbanització del centre de Coma-ruga en el marc del projecte FEDER

Avui dilluns 12 d’agost la Junta de Govern Local ha aprovat l’adjudicació dels treballs d’intervenció tècnica de la intervenció urbanística del centre de Coma-ruga, vinculats al projecte FEDER.Mitjançant la celebració d’aquests contractes es prestarà la totalitat dels serveis d’intervenció tècnica, corresponents a les obres d’urbanització del centre de Coma-ruga, inclosa la rehabilitació de l’Estany, en l’àmbit previst en el projecte aprovat pels fons FEDER “Recuperació i dinamització de l'espai públic i elements patrimonials del centre urbà de Coma-ruga com a elements estratègics de foment de l'activitat turística i econòmica”.

Els serveis que s’han contractat són:Fase de redacció de documents tècnics:

• Estudi geotècnic, adjudicat a l’empresa TENGI CONSULTORIA TÈCNICA, S.L per un import total per la durada del contracte de 1.161,31 euros, IVA exclòs.

• Redacció de projecte bàsic i executiu, adjudicat a l’empresa SBS SIMÓN I BLANCO, S.L.P per un import total per la durada del contracte de 13.835,06 euros, IVA exclòs.

• Estudi de seguretat i salut en el treball, adjudicat a l’empresa TENGI CONSULTORIA TÈCNICA, S.L. per un import total per la durada del contracte de 1.509,63 euros, IVA exclòs.Fase d’execució de les obres:

• Direcció de les obres, adjudicat a l’empresa SBS SIMÓN I BLANCO, S.L.P, per un import total per la durada del contracte de 8.474,23 euros, IVA exclòs.
• Direcció d’execució material de les obres i Control de Qualitat, adjudicat a l’empresa TENGI CONSULTORIA TÈCNICA, S.L per un import total per la durada del contracte de 7.763,83 euros, IVA exclòs.

• Coordinació de seguretat i salut a l’empresa, adjudicat a l’empresa TENGI CONSULTORIA TÈCNICA, S.L., amb NIF B-64323355, per un import total per la durada del contracte de 1.509,63 euros, IVA exclòs.

L’actuació d’urbanització comprèn una superfície d’aproximadament 9.900 m2 situats al bell mig del nucli urbà de Coma-ruga i envoltat pels carrers de Josep Pla, Arc de Berà, Avinguda del Balneari i l'Avinguda de la Generalitat. La urbanització comprèn diverses zones: Edifici Tabaris, Estany i Plaça dels Germans Trillas.

El 50 % del pressupost de licitació (iva exclòs) d’aquest contracte és cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió europea, en el marc del Programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020. Objectiu d’inversió en creixement i ocupació."Nota: Aquesta acció està inclosa en el projecte "Recuperació i dinamització de l'espai públic i elements patrimonials del centre urbà de Coma-ruga com a elements estratègics de foment de l'activitat turística i econòmica”, cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió europea, en el marc del Programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020. Objectiu d’inversió en creixement i ocupació.


Obertes les inscripcions per a la 7a Filirun, que tindrà lloc el 24 d’agost

Obertes les inscripcions per a la 7a Filirun, que tindrà lloc el 24 d’agost

Aquest matí, a la pista d’atletisme municipal, la regidora d’Esports, Mar Negro, i el president del Club Esportiu Filirun, Iñaki Alonso, han presentat la 7a edició de la Filirun, la carrera de muntanya seminocturna del Vendrell que enguany tindrà lloc el dissabte 24 d’agost.

En concret, enguany la Filirun tindrà tres modalitats per tal que hi pugui participar tota la família: una de 15km i 600 metres de desnivell positiu; una caminata de 12 quilòmetres i 400 metres de desnivell positiu i, com a novetat, la Filirun Kids, una carrera de 5 quilòmetres i150 metres de desnivell.

A banda de les vessant esportiva, aquesta cursa es té sempre en compte el vessant lúdic, i per exemple, al llarg del recorregut s’hi amaguen dos pernils, obsequi per als primers corredors que els trobin. La 7a Filirun es completa amb altres activitats com ara un sopar i un fi de festa amb un DJ.

En aquest sentit, la regidora d’Esports, ha animat a tothom a participar-hi “perquè és una manera de fer esport molt original i diferent” i ha agraït la tasca dels organitzadors de la Filirun, un esdeveniment esportiu que, a més, ha afegit “al dur-se a terme en la franja de tarda-nit, comporta més dificultats a l’hora de preparar-lo”.

Al web www.filirun.com s’hi pot trobar tota la informació sobre el preu de les inscripcions i tot el que està relacionat amb aquest esdeveniment esportiu.


Els concerts d’agost a l’Auditori Pau Casals arrenquen amb el pianista Juan Carlos Rodríguez

Els concerts d’agost a l’Auditori Pau Casals arrenquen amb el pianista Juan Carlos Rodríguez

El Temporada continua la seva programació estiuenca amb un total de 8 concerts: 5 inclosos dins el cicle de 'Música a la Vila' i 3 a l'Auditori Pau Casals, que s’inicien aquest dissabte.

El dissabte 3 d’agost, a les 20:30 h, a l’Auditori Pau Casals, tindrà lloc el concert a càrrec del pianista Juan Carlos Rodríguez, considerat un dels músics més brillants de la seva generació. És un pianista que es caracteritza per la seva fidelitat al text i al compositor; posseïdor d'una refinada tècnica pianística al servei de la música. Amb una fabulosa capacitat de visió per interpretar els estils més diversos, les seves interpretacions mostren un gran rigor interpretatiu, alhora que revelen una naturalitat i frescor que fan de cada concert o recital una experiència totalment nova.

Repertori:
Sonata per a piano en mi bemoll major, Hob. XVI: 49, de J. Haydn
Sonata per a piano en do major, Hob. XVI: 50, de J. Haydn
Variacions i Fuga sobre un tema de Händel en si bemoll major, op. 24, de J. Brahms

Les entrades del concert a l'Auditori Pau Casals es poden adquirir a la Regidoria de Cultura (La Rambla, 24), al telèfon 977 66 56 84 (de 10 a 14h), a través del portal www.ticketea.com, i a les taquilles del mateix Auditori.

JUAN CARLOS RODRÍGUEZ
Dia: Dissabte 3 d'agost
Lloc: Auditori Pau Casals
Hora: 20.30 h
Entrada: 10 €
Entrada amb descompte: 7 €


Activitats al Museu Deu durant el mes d’agost

Activitats al Museu Deu durant el mes d’agost

Durant el mes d’agost, el Museu Deu del Vendrell té programades diverses activitats destinades a petits i grans.El dimarts 13 d’agost, a les 19 h, l’artista Sergi Quiñonero realitzarà una visita guiada a la seva exposició temporal “Naturalis”. La mostra, situada a la sala d’exposicions temporals del Museu Deu, recull vint anys de treballs inspirats en la natura i elaborats amb materials recollits en el seu entorn: fulles d’arbres, pètals de flors, líquens, excrements de cucs... i també plàstics i altres elements trobats als vorals de les carreteres.El dissabte 17 d’agost, a les 18 h, tindrà lloc el taller “Fem art amb la natura” per a nens i nenes de 4 a 8 anys, els quals crearan la seva obra artística amb elements naturals del jardí del Museu Deu. El taller és gratuït, durarà aproximadament una hora, està vinculat a l'exposició "Naturalis" de Sergi Quiñonero i mostrarà valors com ara el respecte per la natura, la contaminació i el reciclatge, entre d’altres.

Els dimecres del mes d’agost, excepte el dia 15, els turistes que ens visiten poden gaudir d’una ruta per Coma-ruga. Durant una hora i mitja s’explica, de manera amena i lúdica, els orígens d’aquest nucli marítim: de zones pantanoses a grans avingudes, de joncs i fang a casetes de bany, d’aigües embassades a banys de pila i onatge...La ruta “!Señores turistes! es fa en castellà, val 5 euros per als adults i és gratuït per als nens. Cal fer reserva a l’Oficina de Turisme (977680010) o al Museu Deu (977666308).

Enguany, els dijous d’agost hi haurà una novetat. El Museu Deu, amb la col·laboració d’Autocars del Penedès, Jané Winestore (Expo-Licor) i l’Obrador, realitza la ja habitual ruta pel Vendrell “Sal del mar y entra en El Vendrell”. Els turistes són recollits a les platges i els traslladem amb bus fins al nucli del Vendrell on descobrim racons peculiars i expliquem anècdotes curioses. La novetat d’enguany és la degustació, als jardins del Museu Deu, d’un tast de pastís de garrofes gràcies a la col·laboració de l’Obrador, acompanyat pel ja habitual Resolis per gentilesa de Jané Winestore (Expo-Licor). La ruta es fa en castellà, val 6 euros per als adults i és gratuït per als nens. Cal fer reserva a l’Oficina de Turisme (977680010) o al Museu Deu (977666308).Amb tots aquests actes, el Museu Deu posiciona el patrimoni vendrellenc com una experiència on paisatge, cultura i gastronomia són la carta de presentació d’un Vendrell que emociona i que està destinat a tot tipus de públic.


Festa nocturna amb família a la piscina del Club Tennis

Festa nocturna amb família a la piscina del Club Tennis

Els divendres 9, 15, 23 i 30 d’agost, de les 22 h a la 1 h, el Complex Esportiu Club Tennis El Vendrell obrirà les portes per gaudir d’una festa amb família a la piscina.Es tracta d’una iniciativa que sorgeix de l’Ajuntament del Vendrell per dinamitzar encara més l’oci nocturn de la vila. El regidor de Festes, Christian Soriano, ha manifestat que “és una oportunitat per als vendrellencs i vendrellenques de venir a la piscina a fer un bany nocturn amb família”. El regidor d’Esports, Rubén Gràcia, ha afegit que “hi haurà un servei de barra, sense begudes alcohòliques, i activitats per als infants”.L’entrada, que es pot comprar de forma anticipada al Centre cívic L’Estació i al mateix complex de la piscina descoberta, té un preu de 2,5 euros. L’aforament és limitat.

Continuar llegint » https://www.elvendrell.net/images/stories/noticies/07-31_Cartell_festa_piscina_19.jpg


El 22è Torneig Eduard Manchón presenta la novetat d’un partit de futbol femení

El 22è Torneig Eduard Manchón presenta la novetat d’un partit de futbol femení

La platja de Coma-ruga acollirà aquest proper dissabte 3 d’agost, a la tarda, la 22a edició del Torneig de futbol platja Eduard Manchón i el 9è Memorial dedicat al cèlebre extrem del Barça, organitzat per la Penya Barcelonista de Coma-ruga, amb el suport de la Regidoria d'Esports de l'Ajuntament del Vendrell.A l’acte de presentació de l’esdeveniment, a la Sala de Plens de l'Ajuntament del Vendrell, hi van assistir l’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez; el regidor d'Esports, Rubén Gràcia; el president de la Penya Barcelonista de Coma-ruga, Josep Maldonado; una representant del FC Barcelona Femení, Esther Imaz, i una representant del Banc de Sang i Teixits, Núria Vilanova.En el vessant esportiu, el Torneig començarà a les 15:30 h amb un partit entre dos equips formats per jugadores veteranes del FC Barcelona. Sobre aquest partit, en paraules de Josep Maldonado, “la presència del futbol femení era una de les assignatures pendents del Torneig i enguany es podrà gaudir del seu joc”. Esther Imaz, per la seva banda, va expressar que “ens fa molta il·lusió participar-hi”.

A les 16:30 h tindrà lloc el partit entre equips de veterans del Barça +55. I a les 18:30 h es jugarà el partit entre l’equip de la Penya Barcelonista de Coma-ruga i l’Star Team. En aquest “equip de les estrelles” es podran veure cares conegudes com l’Eusebio, el Calderé, el Nogués i l’Archibald. I en el xut d’honor, amb 15 o 20 pilotes al mig del camp, hi haurà persones famoses com Luis del Olmo, el cantant vendrellenc Pemi Fortuny i la Pilar Calvo, entre d’altres.

Enguany, també està prevista una breu exhibició de malaberisme amb la pilota a càrrec de Josep Farrera Freestyle. I com sempre, al Torneig no hi faltarà tampoc la presència de les Cheerleaders del Barça, d’una xaranga, del Drac Arcaic i dels castellers Nens del Vendrell. Al llarg del Torneig també hi haurà un moment d’homenatge a Sándor Kocsis. I es comptarà amb la presència de Lucrecia que cantarà dues cançons des del mig del camp.

Com ja és habitual, el Torneig Eduard Manchón també s’acompanya aquest 2019 d’un vessant solidari: ho farà col·laborant un any més amb el Banc de Sang i Teixits i animant a tots els assistents al torneig a donar sang, atès que durant l’estiu les donacions baixen pel canvi d’hàbits de la població, quan cada dia a Catalunya es necessiten unes 1.000 donacions. Núria Vilanova ha explicat que “aquest mateix dia també hi haurà una unitat mòbil del Banc de Sang al nucli marítim de Sant Salvador”.

La carpa solidària tindrà dues presències més: per una banda, l’ONG Esport Solidari Internacional, fundada i presidida per Josep Maldonado, i que treballa en projectes solidaris per a infants en situació de marginació; i, per una altra banda, el Tibet, amb la presència de dos lames que difondran el missatge de “Diàleg, pau i llibertat” com a pilar fonamental per resoldre el seu conflicte amb la Xina.

Tant l’alcalde com el regidor d’Esports han mostrat la satisfacció de l’Ajuntament del Vendrell de poder col·laborar un any més en l’organització d’aquest Torneig que, segons paraules de Kenneth Martínez, “és un dels esdeveniments esportius, culturals i lúdics més importants que se celebren a la Costa Daurada, el qual ens ajuda a promocionar el Vendrell i els nuclis marítims de Coma-ruga, Sant Salvador i el Francàs com a destinacions turístiques”.

Continuar llegint » https://www.elvendrell.net/images/stories/noticies/07-30_MANCHON_2019_Poster.pdf


A punt el 19è Torneig de futbol “in memoriam” Salva Ribas

A punt el 19è Torneig de futbol “in memoriam” Salva Ribas

El cap de setmana del 3 i 4 d’agost, el camp Josep Bové del CE Vendrell acollirà el 19è Torneig “in memoriam” Salva Ribas.El passat dilluns 29 de juliol es va presentar en una roda de premsa a la Sala de Plens de l’Ajuntament del Vendrell, que va comptar amb la presència de l’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez; el regidor d’Esports, Rubén Gràcia; el pare de Salva Ribas i membre de la junta de l’AE "in memoriam" Salva Ribas; els membres de l’entitat Antonio Nicolás i Jero Merino, i el president de la Penya Blaugrana de Coma-ruga, Josep Maldonado.En concret, el dissabte 3 d’agost, es jugaran els partits de categoria Juvenil següents: a les 17 h, CF Damm-CF Vilafranca, i a les 19 h, el RCD Espanyol-CFB Marc Bartra. El diumenge 4 d’agost, a les 17h, es farà el partit per al 3r i 4t lloc de la classificació i, a les 19 h, es jugarà la final.

El diumenge, quan finalitzi el primer partit, tindrà lloc el minut de silenci en memòria de Salva Ribas; una breu actuació d’un/a alumne/a de l’EMMPAC que interpretarà “El cant dels ocells” i una actuació dels castellers Els Bous de la Bisbal. També es farà un servei d’honor i a la roda de premsa de presentació es va anunciar que enguany el faria Josep Maldonado.

Any rere any, aquest Torneig en record del jove futbolista de la Bisbal del Penedès, mort en accident fa 19 anys, i que havia jugat en equips com el Vendrell, l’Espanyol i la Damm, s’ha anat consolidant ja com un referent a la comarca i a tota Catalunya.

L’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, va agrair la col·laboració de les empreses, entitats i persones que col·laboren per fer possible aquest torneig en memòria de Salva Ribas; va destacar la participació d’equips de categoria Juvenil de clubs importants a l’inici de la pretemporada, i va desitjar que sigui tot un èxit.

L’entrada al Torneig és gratuïta.

Continuar llegint » https://www.elvendrell.net/images/stories/noticies/07-29_Torneig_Salva_Ribas_cartell.jpg


Ja es coneixen els guanyadors del sorteig “Per la festa major, puja al balcó”

Ja es coneixen els guanyadors del sorteig “Per la festa major, puja al balcó”

Avui, al migdia, a la Sala de Plens, s'ha realitzat el sorteig públic per escollir els guanyadors de les dues places, amb un acompanyant cadascuna, per accedir al balcó de l’Ajuntament del Vendrell el divendres 26 de juliol, des de l’arribada de la Cercavila de cultura popular fins al final de l’actuació castellera.

L'alcalde, Kenneth Martínez, acompanyat d’una mà innocent que ha extret les butlletes, ha donat a conèixer les persones afortunades. Aquestes han estat Noelia Salinas Mercadé i Bilal El Gazi Ahnin.

En el sorteig també s’han extret dues butlletes de reserva per utilitzar-se en cas de produir-se alguna baixa en els titulars del premi.

De l’1 al 22 de juliol s’han recollit les inscripcions per participar en el sorteig. En total, aquest any s’hi han inscrit 91 persones, creixent la participació de l’any passat, que va registrar 52 inscripcions. De les 91 persones inscrites, 46 ho han fet a través del formulari d’Internet, 38 a través de les butlletes dipositades a l'Ajuntament, 4 amb butlletes dipositades a l'Oficina de Turisme de Coma-ruga i 3 amb butlletes dipositades al CIT.


Itinerari de natura exòtica a les Madrigueres

Itinerari de natura exòtica a les Madrigueres

Una vintena de persones van participar aquest passat diumenge 21 de juliol a l'itinerari de natura exòtica sobre les espècies exòtiques invasores en els ecosistemes aquàtics realitzat a les Madrigueres.

L’activitat, impulsada per l'Ajuntament del Vendrell i realitzada per les Associacions Edulis i Biosfera, amb el suport de la Generalitat de Catalunya, pretenia informar i conscienciar al públic assistent sobre la importància dels ecosistemes aquàtics i les espècies de flora i fauna autòctones que hi trobem i l'impacte que crea tant en aquests ecosistemes com en la societat la introducció d'espècies exòtiques invasores, com poden ser el cranc blau americà, la tortuga de florida, el mosquit tigre o la canya comú.

L'itinerari va consistir en una introducció sobre la temàtica de l'itinerari, i una visita in situ on s'havien posat trampes de captura per detectar espècies invasores exòtiques.

Gràcies a aquest itinerari, per exemple, es va detectar la presència de cranc blau americà a la desembocadura de la Riera de la Bisbal.

Finalment es va dur a terme un petit taller de preparació de paranys per capturar alguna d'aquestes espècies invasores.

L’acte va comptar amb l’assistència de la regidora del govern, Núria RoviraTurisme del Vendrell
(© 2002 - 2019)
Av. Brisamar, 1 - Tel. 977 68 00 10
informacio@elvendrellturistic.com
Veure mapa de localització
Coords: N 41º 10. 952' E 001º 31. 319'

Horaris: De dilluns a dissabte de 10h a 20'30h | Diumenges i festius de 10h a 14h

Quadrícula w+m: Disseny i programació web