TripadvisorTrivago
Mapa Vendrell
Enquesta / Encuesta /Survey / Enquête
QR Sant Salvador QR Coma-ruga QR El Francàs
ISO 9001 - 14001
Infocultura - Agenda cultural

Galeria de fotos

NotíciesDissabte, 'L'habitació del costat' al TÀG

Dissabte, 'L'habitació del costat' al TÀG

Després de l'èxit en l'inici de la programació, aquest proper dissabte arriba al Teatre Àngel Guimerà una de les grans obres d'aquest trimestre, que acumula excel·lents crítiques després d'haver estat al Teatre Villaroel de Barcelona.

'L'habitació del costat' ens situa a la segona meitat del segle XIX, als afores de Nova York, durant l’anomenada “època victoriana”.

El doctor Givings, un metge fascinat pel progrés científic i tecnològic, experimenta amb l’ús d’un insòlit aparell elèctric que hauria de servir per curar tota mena de disfuncions i neurosis de naturalesa sexual: un vibrador (en la seva versió més primitiva).

Mentrestant, la seva jove i vital esposa, la senyora Givings, està patint serioses dificultats per alletar i alimentar convenientment el nadó d’ambdós, cosa que la té molt preocupada. I, alhora, experimenta una creixent curiositat respecte a les extravagants teràpies que el seu marit, amb el màxim secret, practica a l’habitació del costat...'L'HABITACIÓ DEL COSTAT'
Dia: Dissabte 5 d’octubre
Lloc: Teatre Àngel Guimerà
Hora: 20.30 h
Durada aproximada: 1 hora i 50 minuts
Preu: 25 euros
Preu amb descompte: 20 euros

Autora: Sarah Ruhl
Direcció: Julio Manrique
Intèrprets: Ivan Benet, Carlota Olcina, Pol López, Mireia Aixalà, Queco Novell, Màrcia Cisteró i Adeline Flaun
Producció: La Brutal i La Villarroel


Tot a punt al Vendrell per la novena edició del festival Cultura Urbana

Tot a punt al Vendrell per la novena edició del festival Cultura Urbana

El festival Cultura Urbana el Vendrell celebra aquest proper dissabte 28 de setembre la seva 9a edició.

Un any més s’organitza aquesta trobada internacional, que tindrà unes 24 persones participants procedents d’altres països, sobre uns 50 inscrits. S’espera que aquest nombre s’incrementi i que enguany sigui l’edició amb més participació.

Com en cada edició, el festival inclourà el tradicional concurs de grafits, que començarà a partir de les 9:30h a l’inici de la via verda del Vendrell.

La resta d’actes de la jornada tindran lloc a la tarda, a la plaça Nova. A partir de les 15:30 h s’hi faran les competicions de Break Dance: l’Open 1VS1 (classificació per la competició internacional dels Estats Units), la BGIRLS 1VS1 (modalitat femenina) i la KIDS 1VS1 (infantil). I a partir de les 20 h, es farà la clàssica “batalla de galls” MC Battle.

La jornada estarà dinamitzada pels populars Jandro i Keor i el Dj Vientiane.

El Cultura Urbana del Vendrell, una de les activitats destacades de la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament del Vendrell, és un esdeveniment plenament consolidat que ja forma part del calendari europeu d’aquest moviment.

Continuar llegint » https://www.elvendrell.net/images/stories/noticies/09-23_Cartell_CULTURA_URBANA_2019.jpg


Inauguració i lliurament de premis de la X Biennal Internacional de Ceràmica

Inauguració i lliurament de premis de la X Biennal Internacional de Ceràmica

El proper divendres 4 d’octubre, a les 20 h, a la Sala Portal del Pardo (el Vendrell), tindrà lloc la inauguració de l’exposició dels ceramistes seleccionats pel Jurat de la X Biennal Internacional de Ceràmica.

Són els següents:

Avital Avital, de Ramat Gan (Israel)
Lelia Cardosi, de Terracina (Itàlia)
Ruth Cepedano, de Barcelona
Roger Coll, de Vic
Simcha Even-Chen, de Rehovot (Israel)
Ángela García, de Barcelona
Alberto González Bustos, de Bellvei (Tarragona)
Rachel Grimshaw, de Wigan (Regne Unit)
Noemi Iglesias, de La Felguera (Astúries)
Lee Jinhwi, de Kiel (Alemanya)
Liu Jung Hui, de New Taipei (Taiwan)
Sara León Fernández, de Badalona
Carlos Martínez, d’Elda (Alicant)
Cristina Mato, d‘Oviedo
Li Mingshu, d’Oslo (Noruega)
Miguel Molet, d’Albelda (Osca)
Irina Razumovskaya, de Londres (Regne Unit)
Olga Simonova, Wiesbaden (Alemanya)
Yang Yu-Jui, de Tainana (Taiwan)

Durant l’acte de la inauguració de l’exposició, el Jurat donarà a conèixer els tres guanyadors de la X Biennal Internacional de Ceràmica. Els tres premiats d’aquesta edició de la Biennal s’emportaran els següents premis: el primer premi, 4.000 €; el segon premi, 2.500 €, i el tercer premi, 1.000 €. A més, tots tres guanyadors compartiran una exposició conjunta (el setembre del 2020), amb l’edició d’un catàleg que inclourà fotografies de les obres que s’exposaran, realitzades per un fotògraf professional, i un text de cada artista.

L’exposició de la X Biennal Internacional de Ceràmica romandrà oberta fins al 4 de novembre de 2019.


S’ofereixen una cinquantena d’activitats educatives per apropar la cultura i el patrimoni local a les escoles

S’ofereixen una cinquantena d’activitats educatives per apropar la cultura i el patrimoni local a les escoles

Com cada any, des de la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament del Vendrell s’ha confeccionat un programa general de les activitats educatives dels equipaments culturals de la vila per al curs 2019-2020. Així, des del Museu Deu, el Museu Apel·les Fenosa, el Museu Arqueològic, la Casa nadiua de Pau Casals, el Museu Pau Casals, el Museu Àngel Guimerà i la Biblioteca pública Terra Baixa s’ofereixen propostes educatives pensades per complementar el currículum escolar, i que alhora, donen a conèixer els nens i nenes el patrimoni i la riquesa cultural del municipi.

La regidora de Cultura i Educació, Silvia Vaquero, ha destacat el fet que “totes les activitats estan molt ben dissenyades per arribar als més petits, per contribuir a forjar-los un pensament crític i alhora, per transmetre’ls valors com la tolerància o la coneixença dels altres”.

Dins del dossier conjunt que ja s’ha fet arribar a les escoles es poden consultar totes les propostes ofertades per equipaments, per nivell educatiu, per àrees o per calendari, segons els diferents interessos dels centres educatius, a més d'una explicació detallada de cada activitat.

A més a més, com a novetat d'aquest any, coincidint amb el fet que el Vendrell serà Capital de la Cultura Catalana durant el 2020, s 'ofereix l'oportunitat als centres d' incloure aquest projecte dins del seu currículum escolar a través dels 4 eixos en els quals es dividirà la Capital: la Gastronomia, les Lletres, les Arts i el Patrimoni.

Al web de l 'Ajuntament, a l'apartat de Museus, es podran consultar els dos dossiers amb totes les activitats, les que s'ofereixen per a escoles del Vendrell i les que s’ofereixen per a la resta del territori.

La regidora de Cultura ha volgut aclarir que l’oferta no és un programa tancat, i que, si algun docent vol tractar algun altre tema o necessita assessorament sobre qüestions relacionades amb la cultura i el patrimoni local, la regidoria s’hi mostra totalment oberta i disposada.


Aquest dissabte, música i teatre per celebrar els 10 anys del TÀG

Aquest dissabte, música i teatre per celebrar els 10 anys del TÀG

La programació del Temporada comença aquest dissabte i amb una cita molt especial: els 10 anys del Teatre Àngel Guimerà. Serà un espectacle amb doble sessió: a partir de les 19h, el hall del teatre es convertirà en un espai musical, amb la formació baixpenedesenca The Beatles Jazz Project. El públic assistent podrà escoltar la seva música i degustar una consumició.


The Beatles Jazz Project escull temes de la coneguda banda de Liverpool i se'ls fa seus fent-los passar pel sedàs del jazz, de la música moderna i de les músiques improvisades.
De fet, The Beatles Jazz Project entén la paraula jazz com a concepte d'agafar un tema i variar-lo jugant amb la improvisació i la variació rítmica, melòdica i harmònica combinant-ho amb l'adaptació de temes de "The Beatles" en els diferents estils del jazz i la música moderna.


The Beatles Jazz Project
Intèrprets:
Gemma Rafecas, veu
Albert Recasens, piano
David Ibarz, baix elèctric
Joan Anton Romagosa, bateria


Seguidament, a partir de les 20.30h, els Inestables faran realitat la interpretació de 'Terra Baixa' a l'escenari del TÀG. I és que fa 10 anys, quan es va inaugurar el teatre, el públic en va presenciar un intent 'fallit' per part de la companyia, però aquest proper dissabte, no serà així... Una versió adaptada pels mateixos Inestables, que porta per títol 'Terra Baixa, explicada per la Nuri'.


Autor: Àngel Guimerà
Adaptació: Roger Llovet
Direcció i readaptació: Pep Vinyes
Intèrprets: Ester Miret, Gemma Ruiz, Enric Batlle, Mònica Tutusaus, Hermini Caballero, Carles Guasch, Joan Ferré, Pere Joan Rovira, Nil Vinyes, Àngels Navarro, Jaume Alsina i Jordi Pla
Companyia: Grup de Teatre Inestable del Vendrell (GTIV)


L'entrada per a l'espectacle dels #10anysTAG és conjunta i, per tant, inclou tant el concert com l'obra de teatre. El preu és, com la xifra de l'aniversari, 10 euros.
Cal recordar que una novetat important de la programació de tardor és el nou sistema de venda d'entrades. Les persones interessades disposaran de 2 opcions: a través del web www.temporada.cat es podran adquirir les entrades sense comissions, i amb el descompte que disposi cada persona (Biblioteca, TresC, Associació Musical Pau Casals, etc.), o bé, com és habitual, presencialment a l'edifici de Cultura( La Rambla, 24).


Les entrades es posen a la venda aquest dimecres 25 de setembre, a les 9h.


Es retarda l'inici de la venda d'entrades

Es retarda l'inici de la venda d'entrades

Per problemes tècnics, la venda d'entrades per la nova programació de tardor del Temporada s'iniciarà el proper dimecres 25, a partir de les 9 del matí.Les persones interessades disposaran de 2 opcions:
-NOVETAT: a través del web www.temporada.cat Es podran adquirir les entrades sense comissions
-A l'edifici de Cultura( La Rambla, 24)

Mentrestant, es pot consultar ja tota la programació (19 espectacles), al mateix web, on està detallada tota la informació de cada espectacle. Com és habitual, els equipaments on tindrà lloc la programació són l'Auditori Pau Casals, l'Auditori del Tívoli i el Teatre Àngel Guimerà, que enguany compleix 10 anys. Aquest aniversari serveix de tret de sortida a la programació, amb una celebració especial.


El Temporada presenta una programació de tardor marcada amb el desè del Teatre Municipal Àngel Guimerà

El Temporada presenta una programació de tardor marcada amb el desè del Teatre Municipal Àngel Guimerà

La guia d’espectacles culturals “Temporada” ja ha sortit al carrer amb la programació per a l’últim trimestre de l’any. Aquesta segueix la línia que les anteriors edicions: un ventall d’espectacles de qualitat, eclèctic, i que permetin diversificar i ampliar, encara més, el públic que hi assisteix. Així, novament es succeiran al Vendrell els concerts de música clàssica, música jazz, tradicional, teatre familiar, teatre de gran format, exposicions...Com ja és habitual, les propostes del Temporada es repartiran fonamentalment entre l'Auditori del Tívoli, l'Auditori Pau Casals i el Teatre Àngel Guimerà, tot i que també s’hi sumen altres espais on entitats col·laboradores també duen a terme les seves activitats, com l’Orgue de l’Església, l’Associació Musical Pau Casals, el Museu Deu i les sales d’exposicions, entre altres.L’apartat musical de la programació començarà amb Commicerto, el diumenge 6 d’octubre, a l’Auditori Pau Casals, un espectacle per a tots els públics en què Joel Díaz (pianista) i Adrià Mas (actor i cantant) ens aproparan al món de la música clàssica en clau d’humor. El divendres 11 d’octubre, l’Auditori del Tívoli acollirà el tradicional concert de Música de Gralles, que enguany estarà dedicat a Josep Mañé i Torrents. Dins del programa del Mes Pau Casals, organitzat per l’Associació Musical Pau Casals, el dissabte 26 d’octubre, a l’Auditori Pau Casals, tindrà lloc el concert Diàleg entre Casals i Bach a càrrec del pianista Ricard Rovirosa. El jazz també tindrà el seu espai el 2 de novembre, a l’Auditori Pau Casals, amb Tak! & Original Jazz Orquestra. El dissabte 9 de novembre, l’Auditori Pau Casals acollirà el concert e Joan Reig, bateria d’Els Pets, que estarà acompanyat pels vendrellencs Pemi Rovirosa (guitarra) i Jimmy Piñol (bateria). Pel al públic familiar, el diumenge 17 de novembre, a l’Auditori Pau Casals, s’ha programat el concert Gollipar, l’extraterrestre amb l’actor Toni Viñals i el Quartet de corda Camerata XXI. Camerata XXI, en el seu format d’orquestra, també estarà present, al mateix espai, el diumenge 1 de desembre amb el concert I Love Piano. L’Auditori del Tívoli serà l’espai on la música de cobla serà la protagonista amb la Cobla Sant Jordi – Ciutat de Barcelona que estarà acompanyada pel violoncel·lista Daniel Claret. I el diumenge 24 de novembre, a l’Auditori Pau Casals, se celebrarà el tradicional Concert de Santa Cecília.

El teatre serà l’altra gran aposta cultural de la tardor, amb obres per a tots els públics. La programació en aquest àmbit començarà amb la celebració dels 10 anys del TÀG (Teatre Àngel Guimerà), que se celebrarà el dissabte 28 de setembre, a les 20:30 h, amb una adaptació de Terra Baixa explicada per la Nuri interpretada pel Grup de Teatre Inestable del Vendrell. Abans de començar l’obra, a partir de les 19 h, el hall del TÀG acollirà un concert a càrrec de The Beatles Jazz Project obert a tothom. Un cop feta la celebració del seu desè aniversari, el dissabte 5 d’octubre, a l’escenari del TÀG es representarà l’obra L’ahbitació del costat (The vibrator play), una producció de La Brutal i La Villarroel amb molt d’èxit de públic. El diumenge 20 d’octubre serà el torn d’una obra de William Shakespeare, El Rey Lear. Per a un públic familiar, el diumenge 27 d’octubre, The Penguins / Reggae per Xics presentaran el seu quart disc. El divendres 8 de novembre, serà el torn de l’obra El Futur, una producció del TNC i Teatres en Xarxa adreçada a un públic juvenil. Una altra proposta familiar és el musical Hi ha res més avorrit que ser una princesa rosa?, que tindrà loc el diumenge 10 de novembre. Un altra obra de gran èxit de públic que es podrà veure al TÀG, el dissabte 16 de novembre, és La Tendresa, produïda per Dagoll Dagom i T de Teatre. El divendres 22 de novembre, el públic compartirà escenari amb l’actriu Lara Salvador en l’obra Els dies mentits, que parla de tabús sobre sexologia. Amb el suport de teatres de la demarcació de Tarragona, la Sala Trono ha produït Vaselina, que es podrà veure al Vendrell el dissabte 30 de novembre. I el 14 de desembre, la companyia comarcal Grup de Teatre del Centre interpretarà l’obra El temps i el Conway.

La programació del Temporada també inclou les exposicions que es podran veure al Vendrell fins al desembre, entre elles la dels seleccionats de la X Biennal Internacional de Ceràmica; el programa de l'Orgue del Vendrell, que continua posant en valor aquest instrument i que continua donant visibilitat al músic Benvingut Socias, i el del Mes Pau Casals.

Les entrades pels espectacles es podran comprar a través del web www.temporada.cat i a la Regidoria de Cultura (La Rambla, 24) a partir del divendres 20 de setembre. També es podran adquirir a taquilla (una hora abans de la representació, sempre i quan l’aforament ho permeti).

Tota la informació i programació es pot consultar a www.temporada.cat

Continuar llegint » www.temporada.cat


El Vendrell s’afegeix a la Setmana Europea de la Mobilitat amb el lema “Camina amb nosaltres!”

El Vendrell s’afegeix a la Setmana Europea de la Mobilitat amb el lema “Camina amb nosaltres!”

Del 16 al 22 de setembre, se celebra la Setmana Europea de la Mobilitat, que promou hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, així com visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació.Amb el lema ‘Camina amb nosaltres!’, la Setmana del 2019 ens anima a moure’ns de manera sostenible, saludable i segura: caminar o anar en bicicleta són activitats beneficioses no només per a la nostra salut i per al medi ambient, sinó també per la nostra butxaca!El Vendrell s’afegeix a aquesta campanya amb la programació de les activitats següents:

Divendres 20 de setembre, una caminada cultural pel Vendrell, organitzada pel Museu Deu. Cal fer la inscripció al Museu Deu (tel. 977 66 63 08 / a/e: museudeu@elvendrell.net).

Dissabte 21 de setembre, una bicicletada des de la Colònia Ferroviària de Sant Vicenç de Calders fins a l’Espai natural de les Madrigueres, organitzada pel grup ecologista GEVEN i l’Associació per la Preservació de la Colònia Ferroviària de Sant Vicenç de Calders. Cal fer la inscripció correu electrònic gevenbpenedes@gmail.com.

Diumenge 22 de setembre, una caminada solidària del Vendrell a Sant Vicenç de Calders poble, organitzada per l’Associació de familiars de malalts d’Alzheimer. Cal fer la inscripció al CIT (Ctra. Dr. Robert, 33).

Diumenge 22 de setembre, d’11 h a 14 h, una jornada de portes obertes al Museu Deu.

La regidora de Mobilitat, Núria Rovira, anima a tothom a participar-hi i a adoptar nous hàbits en els desplaçaments que fem per una mobilitat més sostenible.

Continuar llegint » https://www.elvendrell.net/images/stories/noticies/09-10_setmana_mobilitat_2019_cartell.pdf


Una societat educadora ha de contribuir a tenir una ciutadania més responsable en matèria de residus

Una societat educadora ha de contribuir a tenir una ciutadania més responsable en matèria de residus

Avui al matí, l’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, i la regidora de Recollida de residus, Núria Rovira, acompanyats per l’inspector cap de la Policia Municipal, Jordi Altarriba, han fet balanç de l’Operació Matalàs, han exposat les dades de recollida d’andròmines i de poda, fent una comparativa entre el 2018 i el 2019, i han presentat la campanya informativa “El teu carrer no és un abocador”.Pel que fa a l’Operació Matalàs, que va tenir lloc del 26 d’agost a l’1 de setembre, en horari nocturn i a les primeres hores del matí, amb una patrulla de paisà i amb vehicle camuflat, es va fer vigilància en 67 punts, amb un total de 146 hores de servei i es van fer 2 denúncies. El que s’ha destacat de l’operació és el seu vessant informatiu i dissuasiu i, també, l’allau de trucades i de missatges mitançant les xarxes socials per donar informació sobre abocaments incívics de residus, alguns dels quals encara s’estan investigant per poder identificar-ne l’autoria i fer la denúncia corresponent. D’altra banda, en alguns dels punts més conflictius es continua fent la vigilància i s’ha evidenciat una reducció d’aquests actes d’incivisme, la qual cosa permet fer una valoració positiva de la campanya que, tal com ha posat de relleu l’alcalde, “ha servit per conscienciar la ciutadania per tenir un municipi més endreçat”.

En aquest sentit, la regidora de Recollida de residus ha explicat que ha augmentat el nombre de serveis de recollida gratuïts que ofereix l’Ajuntament del Vendrell. En el cas de les andròmines, el 2018 es van registrar 344 trucades i en el que portem del 2019 ja se n’han rebut 433. Respecte a la recollida de poda, a l’estiu de l’any passat es van recollir una mitjana de 20 saques per dia, i al d’enguany la mitjana ha augmentat a 50 per dia. Tot i aquestes dades positives, Núria Rovira ha manifestat que “encara ens queda molt de camí per recórrer i el millor residu és aquell que no es genera, ja que moltes de les coses que ja no volem, si estan en bon estat, se’ls pot donar una segona vida”. Reforçant aquest missatge, Rovira ha dit que el Vendrell ha d’esdevenir una societat educadora, “en què tothom contribueixi a educar, des de les escoles, però també des de les entitats, els comerços i altres àmbits, per tenir un municipi més responsable amb les generacions presents i futures”.

Amb tot això, el govern municipal no baixa la guàrdia i continuarà insistint en facilitar informació a la ciutadania del fet que els abocaments incívics suposen una mala imatge, un impacte al medi i un cost econòmic extraordinari per a tothom. Per tant, a les illes de contenidors es posaran uns adhesius amb el missatge “El teu carrer no és un abocador” amb informació sobre els serveis de recollida d’andròmines i poda.

La informació de com poder desfer-se de forma correcta de diferents tipus residus es pot trobar al web municipal:

https://www.elvendrell.net/images/stories/el-vendrell-per-temes/serveis_municipals/Residus/RECOLLIDA_DE_RESIDUS_2018.jpg

També es pot trucar al telèfon 977 166 400.

Adhesiu "El teu carrer no és un abocador"

Continuar llegint » https://www.elvendrell.net/images/stories/el-vendrell-per-temes/serveis_municipals/Residus/RECOLLIDA_DE_RESIDUS_2018.jpg


L'Ajuntament del Vendrell estrena perfil a Instagram

L'Ajuntament del Vendrell estrena perfil a Instagram

L'Ajuntament del Vendrell estrena perfil a Instagram: un nou canal per informar sobre els serveis i l’actualitat municipals, millorar la participació ciutadana i promocionar el municipi.Turisme del Vendrell
(© 2002 - 2019)
Av. Brisamar, 1 - Tel. 977 68 00 10
informacio@elvendrellturistic.com
Veure mapa de localització
Coords: N 41º 10. 952' E 001º 31. 319'

Horaris: De dilluns a dissabte de 10h a 14h

Quadrícula w+m: Disseny i programació web