TripadvisorTrivago
Mapa Vendrell
Enquesta / Encuesta /Survey / Enquête
QR Sant Salvador QR Coma-ruga QR El Francàs
ISO 9001 - 14001
Infocultura - Agenda cultural

Galeria de fotos

NotíciesUn Turismar amb èxit d’afluència de públic i de participació a les activitats

Un Turismar amb èxit d’afluència de públic i de participació a les activitats

La fira Turismar 2019 va tenir lloc al nucli marítim de Coma-ruga entre els dies 21 i 24 de juny. L’edició d’enguany ha estat un èxit pel que fa a l’afluència de públic i la seva participació a les activitats que s’han ofert.A la inauguració de la fira, l’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, va destacar la nova orientació de les activitats del certamen, que han tingut com a protagonistes els valors historico-culturals i naturals del nucli de Coma-ruga i els seus voltants. A més, aquest acte va comptar amb la presència d’altres membres del nou consistori.

L’acte inaugural va enllaçar amb l’actuació del grup de teatre La Lira Vendrellenca, titulada “Coma-ruga, 1920”, que explicava la història dels inicis de Coma-ruga i en què es va integrar la tradicional ballada de sardanes dels Dansaires del Penedès. Gràcies a això, en paraules de Joan Morros, president del grup, les sardanes van gaudir de major participació que altres anys. Pel que fa a l’obra teatral, aquesta va tenir una molt bona valoració per part del públic assistent, tant divendres com dissabte.

Aquest primer dia, divendres 21 de juny, va haver molta més afluència de públic que altres anys, fet que l’organització atribueix a la qualitat del programa d’actes i també al fet que enguany la festivitat de Sant Joan ha sigut en dilluns, fet que ha permès allargar el cap de setmana als visitants habituals de Coma-ruga i de Turismar.

La nova orientació de la Fira ha estat fruit de la tasca conjunta de l’equip de tècniques de fires i del projecte FEDER, que ha tingut per objectiu oferir activitats novedoses orientades a difondre la història i els valors patrimonials, culturals i naturals de Coma-ruga i el seu entorn, sense perdre de vista l’entreteniment i la diversió habituals d’aquesta fira d’estiu.

L’aposta per aquestes activitats, entre les quals hi havia exposicions, sortides guiades, teatre, fotografia minutera i tallers familiars, ha donat els fruits que s’esperaven si es té en consideració la valoració positiva dels visitants i les xifres d’assistència, per la qual cosa se seguirà treballant en la línia de la integració de la cultura a les fires com un valor afegit.

Les enquestes de valoració dels visitants recollides durant els dies de la fira (més de 100) donen una visió molt positiva de la mateixa i dels canvis afegits en la present edició, tret d’alguns aspectes a millorar com, per exemple, l’accessibilitat de les persones amb mobilitat reduïda, l’ampliació de la fira o el desig de gaudir de més activitats familiars. L’estudi en profunditat d’aquestes enquestés, així com les fetes pels expositors i les empreses i associacions encarregades de fer les activitats paral·leles, serviran per continuar treballant en la millora del Turismar de cara als pròxims anys. A més, els visitants indiquen que han gastat de mitjana uns 50 euros a la fira i que han consumit també als bars, restaurants i comerços de Coma-ruga, fora de l’àmbit firal.

La participació de públic en totes les activitats culturals ha estat molt elevada, destacant sobretot la ruta comentada per la Colònia ferroviària de Sant Vicenç de Calders (que era una de les novetats del Turismar 2019) seguida pels tallers familiars, les xerrades “Descobreix Coma-ruga” a l’Hotel Termaeuropa i les rutes comentades a Les Madrigueres i Masia Blanca.

Les animacions del músic Àlex Carasol, la pallassa Tona Gonsales i la gran qualitat dels concerts de música oferts en el marc de la fira (Ericah Lein Group, Maria Jacobs Duet i Cul de Sac) també han tingut molt bona rebuda.

La nit de Sant Joan, els actes programats com el cercavila nocturn “Skualo” o el tradicional Castell de Focs van ser vistos per centenars de persones, però el toc distintiu de la nit el va posar la Banda Neón, que va fer del concert de la revetlla de Sant Joan un èxit sense precedents i va atraure gent d’altres localitats com Vilafranca, Terrassa o el Vallès, entre d’altres.

Finalment, la incorporació d’informació en anglès, tant a les exposicions permanents com al programa d’actes per atraure públic estranger, ha estat ben valorada i s’han recollit també diverses enquestes de valoració d’aquest perfil de visitant. En aquest sentit, els expositors reflecteixen a les enquestes de valoració la visita de clients estrangers als seus estands.

L’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, ha expressat la seva satisfacció “per la gran afluència de públic i també per la bona acceptació de les noves activitats divulgatives del patrimoni natural i històric dels nuclis marítims”.


Accés gratuït a la piscina del Club Tennis durant l’onada de calor

Accés gratuït a la piscina del Club Tennis durant l’onada de calor

Amb motiu de l’onada de calor, l’accés a la piscina del Complex Esportiu Club Tennis El Vendrell serà gratuït des d’avui, dijous 27 de juny, fins al dissabte 29 de juny, en l’horari de 12 h a 18 h, respectant el seu aforament.


El Museu Àngel Guimerà presenta una atractiva programació d’activitats per als dilluns d’estiu

El Museu Àngel Guimerà presenta una atractiva programació d’activitats per als dilluns d’estiu

Durant els mesos de juliol i agost el Museu Àngel Guimerà amplia la seva programació els dilluns al vespre amb un seguit d’activitats que estaran dividides en tres àmbits: musical, teatral i poètic musical. Amb el nom d’ “Els dilluns al MÀG” es podrà gaudir de 4 propostes diferents obertes a tots els públics. Aquests espectacles, tots relacionats amb la figura d'Àngel Guimerà, permetran conèixer el dramaturg des de perspectives ben diferents.

Alguns d’ells s’han dut a terme anteriorment, vinculats a les diferents edicions del Seminari Guimerà, i ara es volen oferir de forma estable com a proposta per als dilluns d’estiu. Un dia de la setmana que s’ha escollit especialment perquè no coincideixi amb el gruix d’oferta i activitats culturals del municipi, que es concentren sobretot entre els divendres i els caps de setmana. L’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, ha convidat tothom a acudir a les sessions d’”Els dilluns al MÀG”, perquè “seran una manera de descobrir aspectes interessants de Guimerà a través d’uns espectacles participatius i interactius”.

“Els Dilluns al MÀG” permetrà, per exemple, gaudir de l’etapa teatral de Guimerà a través de dos clàssics del seu repertori, la "Visita teatralitzada de Maria Rosa”, a càrrec de la companyia Amelie Produccions (Dilluns 22 de juliol i 19 d’agost), i l 'espectacle "Terra Baixa en essència", de l'actor Jordi Mateu (Dilluns 15 de juliol i 26 d’agost). D’una banda, el grup Amelie Produccions s’aproximarà a una de les peces teatrals més celebrades d’Àngel Guimerà, Maria Rosa. La companyia de teatre, a través de l’adaptació del text a càrrec de Pep Vinyes, guiarà la visita per les diferents sales del Museu Àngel Guimerà a través d’aquest drama social i amorós. D’altra banda, Terra Baixa en essència proposa una peça sorgida de cinc monòlegs, combinant el text dramàtic amb l’audiovisual que vol desgranar i aprofundir en el conflictiu triangle amorós que formen els personatges principals de l’obra d’Àngel Guimerà.

La vessant més política i poètica es mostrarà amb el "Recital de poemes d'Àngel Guimerà contra la injustícia" , amb Joan Gibert, Janet Riambau i Jordi Moliné (Dilluns 29 de juliol i 12 d’agost). Els actors han fet una tria de poemes que mostren la visió del dramaturg sobre la Primera Guerra Mundial i posaran de relleu la seva vinculació amb el catalanisme polític i cultural.

I, per últim, es descobriran les peces musicades del poeta amb la visita musical que oferirà David Puertas, que porta per títol "Una visita musical per a una vida teatral " (Dilluns 8 de juliol i 5 d’agost). En aquestes sessions, el músic i divulgador musical David Puertas descobrirà un dels dramaturgs més importants del segle IX a través de diferents peces musicals, que guiaran un itinerari per les diverses sales del museu on es parlarà també de la seva vida i obra. La Santa Espina de Guimerà, musicada per Enric Morera, és una de les moltes peces que es podran escoltar dins del recorregut.

En finalitzar cada espectacle es podrà degustar una copa de vi del Penedès. Cada activitat oferirà una sessió al juliol i una altra a l'agost. El preu dels espectacles serà de 5 euros per persona. Les entrades es podran adquirir anticipadament a la Regidoria de Cultura ( la Rambla, 24), al telèfon 977 66 56 84 o al cor reu electrònic elvendrell.elsmuseus@elvendrell.net; i 30 minuts abans de l’inici de l 'espectacle al mateix museu. Les places són limitades (màxim 30 persones).


El Cor Zongora de l’EMMPAC i el Cor Exaudio d’Igualada actuen a l’Auditori del Tívoli

El Cor Zongora de l’EMMPAC i el Cor Exaudio d’Igualada actuen a l’Auditori del Tívoli

Aquest cap de setmana el Cor de noies Zongora de l'EMMPAC (Montserrat Meneses, direcció) i el Cor de dones Exaudio d'Igualada (Esteve Costa, direcció) oferiran dos concerts: dissabte 29 de juny, a les 20.30h, a l'Auditori del Tívoli del Vendrell i diumenge 30 de juny, a les 18.30h, a la Sala d'actes de l'escola Pia d'Igualada.


Les dues corals interpretaran cançons en solitari i també conjuntament. Aquest concert és fruit de la participació de les dues corals el passat mes de març en una trobada de cors de noies, on durant tot un cap de setmana van estar treballant amb el reconegut director Lluís Vilamajor.

En el concert es podran escoltar obres de dones compositores, repertori popular i peces amb textos de Federico Garcia Lorca, com la coneguda Suite de Lorca de E.Rautavaara.


Aquest divendres, concert de gralles al Museu Deu

Aquest divendres, concert de gralles al Museu Deu

El proper divendres dia 28, a les vuit del vespre, els jardins del Museu Deu seran l’escenari dels sons de Les Gralles del Baix Penedès i dels Grallers d’Altafulla.


El 1976 es considera l’any de creació de Les Gralles del Baix Penedès, amb el Jaume Vidal i Vidal, Carboner, al capdavant, tot i que no va ser fins a principi dels anys vuitanta quan el Carboner va fer uns cursets de gralla al Casal, i inicià la també anomenada “Escola del Jaume Vidal i Vidal”, que s’ha mantingut fins a l’actualitat amb Les Gralles del Baix Penedès. En l’actualitat, acompanyen de forma regular alguns grups de L’Embarcada, de la qual forma part com a grup fundador. També actuen en altres festes populars com les festes dels barris, amb les matinades i les processons.

Un any abans es va formar el grup de Grallers d’Altafulla, nascut la primavera del 1975 arran de la necessitat de la colla dels Castellers d'Altafulla, sorgida dos anys abans, de tenir grallers propis. Els castellers van proposar a tres jovenets, que havien après a tocar la flauta a la coral infantil, que aprenguessin a tocar la gralla. Aquells jovenets són els germans Jordi i Joan Albert Blanch Guasch, i el seu cosí en Joan Blanch Cañellas, Els Blanch. Amb el temps s'hi han afegit l'Alba Muntades Olivé (2003), el Carles Bo Jané (2006) i el Josep Maria Ferré March (2010), que conformen la formació actual. De timbalers, n’hi han passat uns quants. Avui els acompanya l'Albert López Cortés, de la Riera de Gaià. Aquesta formació de sis grallers i timbaler acompanya habitualment als Castellers i als Bastoners d’Altafulla, participa en les festes locals i en les d’altres poblacions del Baix Gaià. Destaquen en el seu repertori un conjunt de moixigangues, ofertoris i marxes que toquen gairebé exclusivament en la processó del divendres sant.

Durant una hora, als jardins del Museu Deu, ambdues formacions interpretaran temes com: “Marxa dels Raiers”, “Ofertori de l’Astó”, “Marxa Regular”, “Polca dels Tararí”, “Pericon dels Macaris”, “El Recluta”, “El Graller”.

Intèrprets:
Jordi Blanch (gralla dolça)
Joan Blanch (gralla dolça)
Joan Albert Blanch (gralla dolça)
Carles Bo (gralla dolça)
Josep Maria Farré (gralla dolça, gralla baixa)
Albert López (timbal)

El concert és gratuït per a tothom.Per a més informació: 977666308 / musuedeu@elvendrell.net


Festes del Pa Beneit 2019

Festes del Pa Beneit 2019

Del 6 al 13 de Juliol en El Vendrell...


La Fusteria acull la Mostra de treballs de patchwork del taller Iris Labors

La Fusteria acull la Mostra de treballs de patchwork del taller Iris Labors

El divendres 21 de juny, a les 19 h, a la sala d’exposicions La Fusteria, tindrà lloc la inauguració de la Mostra de treballs de patchwork del taller Iris Labors, que es podrà visitar fins al 30 de juny.

La tècnica de patchwork o labor de retalls consisteix a cosir trossets de tela de colors, dibuixos i formes diferents, i aporta molts beneficis: desconnecta de la rutina, desenvolupa la creativitat, promou el bon humor, brinda grans satisfaccions, fa compartir històries, domenta la concentració i la paciència, serveix de teràpia més que ser un hobby i fomenta els grans moments i les grans amistats.

L’exposició es podrà visitar amb l’horari següent:

el 22 de juny, de 12 h a 14 h;

els dies 26, 27 i 28 de juny, de 18 h a 20 h;

el 29 de juny, de 12 h a 14 h;

i el 30 de juny, de 10 h a 14 h i de 17.30 h a 20 h.

El 28 de juny, a les 16.30 h, es farà un taller pràctic per a tots els públics.


Comença l’estiu al Museu Deu amb un concert de gòspel

Comença l’estiu al Museu Deu amb un concert de gòspel

El proper dissabte dia 22 de juny tindrà lloc al Museu Deu el primer acte de l’activitat estiuenca d’aquest equipament. Serà un concert de gòspel, un estil musical d’origen religiós que va sorgir a començament del segle XX als Estats Units entre la població afroamericana.

L'Alegria Cor Gòspel és un conjunt musical, format per quaranta veus, tres músics i tres tècnics de so, amb l'anhel de portar l'alegria del gòspel a tothom, destacant la varietat intergeneracional (l'integrant més jove té quatre anys en contraposició del més gran, que en suma setanta-cinc).

Els seus inicis van tenir lloc l'any 2014 de la mà de Judit Cortés (actualment la directora del Cor) en el bressol de l'Església Evangèlica Baptista de Figueres.

El Cor ha participat en projectes de caràcter benèfic col·laborant amb diferents ONG com "Open arms" o "Càritas", i organitzant concerts solidaris amb el propòsit de recaptar fons per a persones en estat d'emergència (com ara els ciutadans equatorians que van patir les devastadores causes del terratrèmol l'any 2016; ajuda del camp de refugiats de Malakasa (Grècia) i per recaptar material escolar i ajudes econòmiques per a Escoles de Guinea Equatorial, entre d'altres.

De la mateixa manera, la música d’aquesta coral ha participat en esdeveniments lúdics, com ara festes majors de diferents pobles de la comarca gironina com Camallera i Avinyonet de Puigventós. També han cantat en diferents teatres municipals: Molins de Rei, Roses, Figueres, Borrassà, Capmany, l'Ateneu de Cerdanyola, l'Espai Rossinyol de Manlleu i la Casa de cultura de Llançà.

El concert serà al jardí del Museu Deu, a les 20.30h, i l’entrada és gratuïta per a tothom.

Per a més informació: museudeu@elvendrell.net / 977666308


Un Turismar carregat de novetats dona la benvinguda a l’estiu

Un Turismar carregat de novetats dona la benvinguda a l’estiu

La 33a edició de la Fira Turismar ve carregada de novetats, sobretot pel que fa a les activitats que envolten la fira i que se sumen als estands habituals de turisme i oci, artesania, alimentació, foodtrucks i serveis.La inauguració tindrà lloc el divendres 21 de juny, a les 7 de la tarda, a la plaça Germans Trillas.La jornada d’obertura de Turismar 2019 se centrarà en la història de Coma-ruga amb l’objectiu de posar en valor la rellevància del que va ser un dels centres turístics més cèlebres de Catalunya entre inicis i mitjans del segle XX.

Després de la intervenció del nou alcalde i regidors, la companyia de teatre La Lira Vendrellenca ens oferirà la breu obra “Coma-ruga 1920” que ens traslladarà a l’època dels inicis de Coma-ruga, entre finals del segle XIX i inicis del segle XX. Les actrius i els actors vendrellencs encarnaran figures històriques com Carme Karr, Emília Girona o Lluís Via, i ens ajudaran a entendre la transformació d’aquesta àrea litoral d’estanys i aiguamolls en un centre turístic de referència per a la burgesia i les celebritats de l’època.

La recreació teatralitzada acabarà simulant la inauguració del balneari Comarruga Terrasse Hotel, que va tenir lloc el 7 d’agost de 1920, en la qual els Dansaires del Penedès integraran la seva ballada de sardanes.

A l’edició d’enguany s’ha posat l’èmfasi en el projecte FEDER pel que fa a la línia de la valorització de Coma-ruga. Així, podrem visitar dues exposicions permanents a la plaça Germans Trillas: l’exposició de fotografia antiga i l’exposició de postals escolars “Coma-ruga amb ulls de nen”.

A més, es podrà gaudir de les representacions teatrals “Coma-ruga 1920” i d’un fotògraf minuter divendres i dissabte a la tarda, del taller de mosaics de Santiago Padrós, i del cicle de xerrades “Descobreix Coma-ruga” a l’Hotel Termaeuropa.

També s’ha volgut posar l’accent en la difusió de la Reserva Marina de la Masia Blanca, mitjançant l’exposició sobre aquesta a l’estand de l’Ajuntament, les activitats sota el guiatge de les biòlogues marines de Plàncton (sortida en barca i submarinisme lleuger dissabte al matí i el taller familiar “descobreix les restes marines” dissabte a la tarda), a més de la visita guiada als voltants de la reserva a càrrec dels biòlegs del Grup Ecologista del Vendrell (GEVEN).

Respecte a les visites guiades, s’ha augmentat l’oferta repetint els itineraris als voltants de la Masia Blanca i l’espai natural de Les Madrigueres (GEVEN) i afegint-ne una a la Colònia ferroviària de Sant Vicenç de Calders. Aquesta nova ruta, a càrrec de l’Associació per la Preservació de la Colònia, ens descobrirà tots els secrets d’aquest nucli urbanístic peculiar construït entre 1905 i 1920.

Els vespres de dissabte i diumenge es podrà gaudir de diferents concerts d’excel·lent qualitat amb el pop-rock d’Ericah Lein Group, el carismàtic duet de guitarra i violí Maria Jacobs i la música folk de Cul de Sac, que ens farà ballar al ritme de músiques tradicionals de Catalunya, Occitània i la Bretanya.

A més, s’ha ampliat l’oferta d’activitats dirigides al públic familiar, com les zones de tallers familiars i de maquillatge artístic, que estaran obertes cada tarda i l’actuació de la pallassa La Tona Gonsales.

A la nit de Sant Joan tindrà lloc la cercavila nocturna “Skualo”, els tradicionals focs artificials i el concert del grup de versions La Banda Neón, al parc Tabaris.

Seguint amb la tradició d’anys anteriors, es comptarà amb diferents actuacions de dansa i esports de diversos centres vendrellencs, el Torneig de petanca Turismar, la 17a Trobada d’Intercanvi de plaques de cava, animacions de carrer (majorets, La Lira Vendrellenca) i la impressionant decoració de fauna marina gegant dels diferents espais de la fira.

L’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, ha destacat que “el Turismar se celebra en unes dates assenyalades que donen la benvinguda a l’estiu i a les persones que ens visiten” i ha convidat a tothom a “visitar i gaudir una fira plena d’activitats i, alhora, aprofitar l’ocasió per conèixer les nostres platges”.

Continuar llegint » https://www.elvendrell.net/images/stories/el-vendrell-per-temes/Promocio_Economica/Turismar/2019/Programa_Turismar_2019.pdf


L’EMMPAC organitza demà dimecres un concert solidari amb el projecte “Cantem Àfrica”

L’EMMPAC organitza demà dimecres un concert solidari amb el projecte “Cantem Àfrica”

Aquest dimecres 19 de juny, dins de la programació dels concerts de final de curs de l'Escola Municipal de Música Pau Casals n’hi haurà un de molt especial. Es tracta d’un concert solidari en el què participa tota l'escola i que compta amb la col·laboració especial de la ballarina i cantant senegalesa Touty i també dels percussionistes senegalesos Sidat i Chikh. Aquest concert és una col·laboració amb el projecte CANTEM ÀFRICA.

CANTEM ÀFRICA és un projecte solidari que impulsa l’Associació Afrocatalana d’Acció Solidària Amics de la Casamance i la Fundació Main, entitats implicades en projectes de cooperació a l’Àfrica i de sensibilització i foment de la interculturalitat. Col·laboren amb dos orfenats de Moçambic.

En el concert es podran escoltar diferents cançons del Senegal i d'altres llocs de l'Àfrica de la mà de les diferents agrupacions instrumentals i corals de l'escola i dels tres músics convidats.

L'associació tindrà un espai amb informació de la feina que fan i també on es podrà fer donatius.

El concert és aquest dimecres 19 de juny, a les 19.30h a la plaça del Tívoli. L'entrada és gratuïta.Turisme del Vendrell
(© 2002 - 2019)
Av. Brisamar, 1 - Tel. 977 68 00 10
informacio@elvendrellturistic.com
Veure mapa de localització
Coords: N 41º 10. 952' E 001º 31. 319'

Horaris: De dilluns a dissabte de 10h a 20'30h | Diumenges i festius de 10h a 14h

Quadrícula w+m: Disseny i programació web