TripadvisorTrivago
Mapa Vendrell
Enquesta / Encuesta /Survey / Enquête
QR Sant Salvador QR Coma-ruga QR El Francàs
ISO 9001 - 14001
Infocultura - Agenda cultural

Galeria de fotos

NotíciesJa es coneixen els guanyadors del Vendrell de la campanya “BARRIS ANTICS. Compra i guanya”

Ja es coneixen els guanyadors del Vendrell de la campanya “BARRIS ANTICS. Compra i guanya”

Ahir al matí, en directe al programa La Calaixera de Ràdio el Vendrell, s’ha fet el sorteig dels premis de la novena campanya de dinamització comercial que té com a eslògan “BARRIS ANTICS. Compra i guanya”.

La campanya pretén incentivar les compres als comerços dels nuclis antics i totes les persones que hi participin poden guanyar experiències en cadascun dels 30 municipis organitzadors. I, en agraïment a la seva implicació, un comerciant de cada municipi també té premi. Al Vendrell, aquestes experiències es complementen amb vals de descompte i productes cedits per les botigues adherides del nucli antic. Enguany, al Vendrell hi han participat 219 comerços, 9 més que en l’edició anterior.

Les 30 experiències en els 30 municipis organitzadors s’han dividit en 15 lots. Els guanyadors i els comerços on van comprar han estat:

1 Carmen Gracia - Arreglos Roba

2 Angelina Escolà - Arreglos Roba

3 Antonio Garcia Sánchez - Bar Tívoli

4 Marisa Roldán Rubio - Flors Astrid

5 Victoria Hormigos – Cotilleria Roser

6 Sandra Rubio – La Petita Bogeria

7 Tallers J. Grau (Segur de Calafell) – Auto Recanvis El Vendrell

8 Ma. Jesús Arroyo – Edo Òptics

9 Claudia Andaluz García – Ferreteria Prats

10 Josep Velasco Figueres – Cal Cutchet

11 Josep M Capdevila Sardana – Casa Altès

12 Isabel Ramírez - -18º (Mercat Municipal)

13 Sara Sau Vicente Salmago – Estanc Coral

14 Ivan Vega Marquez – Estanc Coral

15 Raquel Borrel - Coquette

El comerç guanyador d’una experiència ha estat Arreglos Roba, del c/ Àngel Guimerà, 13.

El lliurament de premis es farà el dimecres 10 de juliol, a les 13.30h, al local del c/ Sant Magí, 26.


Arriba el “Temporada d’estiu” ple de propostes musicals per al juliol i l’agost

Arriba el “Temporada d’estiu” ple de propostes musicals per al juliol i l’agost

La guia d’espectacles culturals del Vendrell, el “Temporada d’estiu”, ja és al carrer. Ahir dimecres es va donar a conèixer tota l’oferta musical que omplirà d’activitat els mesos de juliol i agost al Vendrell. Al Temporada d’estiu s’hi pot trobar, per exemple, la programació del 39è Festival Internacional de Música Pau Casals, del 31è Festival de Música Tradicional Música a la Vila i dels concerts que es programen a l’agost a l’Auditori Pau Casals.

La publicació també conté referències dels concerts del Festival Jove “Música als Jardins” organitzats per la Fundació Pau Casals, de les ballades del mes d’agost organitzades per la Regidoria de Cultura i Festes, de les activitats d’estiu del Museu Àngel Guimerà i de les mostres previstes a la Sala d’exposicions Portal del Pardo; a la Sala d’exposicions La Fusteria i al Museu Deu.
L’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, ha destacat el doble objectiu que es persegueix amb aquesta potent oferta cultural: “d’una banda, continuar mantenint la qualitat de les propostes i consolidar-les com un element de projecció internacional del Vendrell, i de l’altra, fer que serveixi com un element de cohesió social”.

39è Festival Internacional de Música Pau Casals (FIMPC)

El Festival, organitzat per l’Auditori Pau Casals i l’Ajuntament del Vendrell i que compta amb la col·laboració de la Fundació Pau Casals, programa enguany set concerts amb artistes de l’escena nacional i internacional i dues projeccions sobre el Mestre amb actuacions en directe. Johannes Sebastian Bach serà el protagonista de la 39a edició del FIMPC que tindrà lloc del 13 al 23 de juliol. A l’edició d’enguany, destaca la participació al Festival de dos artistes internacionals de rellevància. D’una banda, el solista i concertista italià Giuliano Carmignola protagonitzarà el concert del dia 16 de juliol a l’Auditori Pau Casals del Vendrell “Els concerts de violí”, acompanyat dels flautistes Julia Gallego i Magali Mosnier i de la formació catalana Orquestra Da Càmera. De nou, el 19 de juliol, el violinista Carmignola oferirà un concert sota el títol, “Els concerts de Brandenburg”, que comptarà amb Justin Taylor (clavecí), Lucas Macias-Navarro (oboè), Magali Mosnier (flauta) i l’Orquestra Da Càmera. En tots dos casos, el repertori només inclourà obres del compositor alemany. D’altra banda, el FIMPC també comptarà amb l’actuació estel·lar d’Olivier Latry, organista principal de Notre Dame de París. El 18 de juliol oferirà a l’església parroquial del municipi un concert dedicat a Bach amb peces de Couperin i de Grigny. El concert inaugural previst pel dissabte 13 de juliol a l’Auditori, i seguint la voluntat del Pau Casals de promoure el talent jove, anirà a càrrec del violoncel·lista Victor Julien-Laferrière, artista multipremiat i guanyador del Queen Elisabeth Competition 2017. Acompanyat del pianista David Kadouch, Julien-Laferrière interpretarà, a més de temes de J.S. Bach, dues sonates de Beethoven i Mendelssohn, compositors que van trobar en Bach una font d’inspiració essencial.
En la programació també destaca la presència del jove clavecinista Justin Taylor, que, més enllà d’acompanyar el gran Giuliano Carmignola el dia 19 de juliol, dirigirà i tocarà amb la soprano catalana Elena Copons i la formació The Consort, el concert de clausura del Festival, “Les més belles àries de Bach”, el 23 de juliol. Completen el programa de la 39a edició del Festival, el concert del pianista Francesco Piemontesi, que abordarà el Bach més romàntic el 17 de juliol a l’Auditori. El 20 de juliol, el reconegut violoncel·lista alemany Alban Gerhardt interpretarà “Les suites per a violoncel sol” de J.S. Bach.

I seguint amb la tradició dels dos darrers anys, el Festival Pau Casals tracta de fer reviure Casals a la seva vila natal i difondre el seu llegat musical i humanístic, gràcies a una selecció de pel·lícules fetes al llarg dels darrers trenta anys de la seva vida. Així doncs, la 39a edició també presenta activitats complementàries a les propostes musicals: “Pau Casals en imatges”. Dos sessions de projeccions a l’aire lliure a la plaça del Tívoli del Vendrell, que tindran lloc el 12 i el 22 de juliol a les 22 h. La projecció dels audiovisuals anirà precedida d’actuacions en directe, en el primer cas, de Victor-Julien Laferrière (violoncel) i Magali Mosnier (flauta), que participen dels concerts del Festival, i, en el segon cas, del Cor Zongora, format per cantants, alumnes o exalumnes de l’Escola de Municipal de Música Pau Casals del Vendrell, dirigits per Montserrat Meneses.

31è Música a la Vila

Com ja és habitual, els dimecres d’agost, a les 10 de la nit, la plaça del Tívoli del Vendrell tornarà a acollir el Festival de música tradicional “Música la Vila”, concerts tots ells gratuïts i que compten sempre amb una gran acceptació de públic.

El festival arrencarà el dimecres 7 d’agost amb un doble concert. A les 19h, es farà un concert familiar itinerant del grup “Xarop de canya” que, sota el títol “Camells”, oferirà un espectacle temàtic inspirat en diferents cultures de les zones geogràfiques on s’hi pot trobar una forta presència de camells. El mateix 7 d’agost, però a les 22h, el Música a la Vila continuarà amb la cantant i guitarrista Alidé Sans, habitual en l’escena musical occitana.

Ja el dimecres 14 d’agost serà el torn del grup de música tradicional “Korrontzi” (País Basc, 2004), que oferirà un concert on els sons ancestrals i tradicionals de la música folk del País Basc un aspecte contemporani.

El 30è Música a la Vila continuarà el 21 d’agost amb la cantautora Clàudia Cabero, que presentarà Melic, seu el primer àlbum. Cabero va ser la guanyadora del XI Concurs Sons de la Mediterrània del 2018. Aquest debut discogràfic és una fotografia sonora de cinc cançons escrites i arranjades per la cantant en català i en portuguès.

L’últim concert del Festival serà el del grup de polifonia Tornaveus, el 28 d’agost. Tornaveus és un grup de polifonia tradicional catalana format per investigadors de músiques de tradició oral, que han treballat arreu dels territoris de parla catalana. Des dʼun cant de taverna al Stabat Mater de Setmana Santa, passant per cançons de treball, de bressol, de tambor, nadales, cançons salpebrades i cantarelles infantils el públic s’endinsarà en un ambient sonor creat exclusivament a partir de les veus.Concerts d’agost a l’Auditori Pau Casals


Amb la voluntat d’arribar a un públic més ampli, el Temporada també recull un conjunt de concerts programats a l’Auditori Pau Casals, d’estil més eclèctic.
Aquests concerts tindran lloc els dissabtes a la tarda, a les 20.30h. El primer, el del 3 d’agost, estarà protagonitzat pel pianista Juan Carlos Rodríguez, considerat un dels músics més brillants de la seva generació. El segon concert tindrà lloc el dissabte 17 d’agost i anirà a càrrec de l’Aupa Travelling, un quartet de corda clàssic que parteix del folklore i la música d’arrel per convertir la tradició en temes urbans adaptats a la seva pròpia sonoritat. L’últim concert està programat pel 24 d’agost i el protagonitzarà Pavvla, considerada com una de les artistes emergents i amb més projecció de casa nostra. Després de posicionar-se com una de les noves i més importants propostes indie de l'actualitat amb el seu disc de debut «Creatures» (2016), ara presenta «Secretly hoping you catch me looking» (2018), un segon àlbum en el qual deixa de banda la nostàlgia i la ingenuïtat, per agafar la bandera de la provocació i una actitud molt més gamberra.

Continuar llegint » http://temporada.cat/


Es presenta la campanya “El Vendrell: festes lliures d’agressions sexuals”

Es presenta la campanya “El Vendrell: festes lliures d’agressions sexuals”

L’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, i el regidor de Polítiques de gènere, igualtat i drets LGTBIQ, Christian Soriano, han presentat la campanya “El Vendrell: festes liures d’agressions sexuals”, que està orientada a tots els gèneres amb l'objectiu de rebutjar qualsevol tipus de comportament sexual contra la voluntat de les persones. Alhora, també es vol informar sobre situacions de risc, posar exemples de relacions socials i orientar sobre què fer quan s'és la víctima o testimoni d'una agressió sexual.

La difusió de la campanya es realitza mitjançant fullets informatius, adhesius i polseres amb el lema imprès per repartir. A més, s’instal·laran a la zona dels concerts banderoles i un photocall amb el lema. Tota aquesta campanya serà extensiva en el temps i derivarà en l’elaboració d’un protocol de seguretat contra les violències sexuals en entorns d’oci.

El regidor Christian Soriano ha explicat que “la campanya es fixa l’objectiu de poder gaudir d’unes festes lliures de discriminació i de violència, en què no hi hagi cap tipus d’agressió LGTBIfòbica o masclista al nostre municipi”.

Per la seva banda, l’alcalde ha remarcat que “les administracions tenen el deure de combatre la violència de gènere i qualsevol tipus d’exclusió i discriminació de les formes lliures d’expressió existents a la nostra societat. Per això, l’Ajuntament del Vendrell, amb aquesta campanya, es vol posar al capdavant i al costat de totes les entitats i moviments socials per una tasca educativa i de conscienciació social per poder gaudir de les festes sense patir cap tipus de risc d’agressió o d’exclusió”.


El Vendrell es prepara per gaudir de les Festes del Pa Beneit

El Vendrell es prepara per gaudir de les Festes del Pa Beneit

Del 6 al 13 de juliol, el Vendrell viurà una de les festes més tradicionals i participatives del seu calendari: les festes del Pa Beneit. El seu origen és medieval (quan el pa era la base de l’alimentació de la població) i es remunta a la benedicció que antigament es feia de la farina vella abans de segar el blat nou. La celebració es duia a terme a la vuitada de Corpus, ja que era la temporada que coincidia amb la sega.

Actualment, la festa s’ha traslladat a la primera setmana de juliol i s'ha canviat una mica la manera de celebrar-la, adaptant-la als nous temps.

Fa molts anys que els encarregats d’organitzar-les són les comissions dels diversos barris del Vendrelll (Barri del Serrallo i Font de la Menya; Barri de França, Barri de la Carretera, Barri de la Plaça Nova i Barceloneta, Barri de la Plaça Vella i Barri de la Muntanyeta), que amb la col·laboració de la Regidoria de Festes de l’Ajuntament del Vendrell, preparen uns nodrits programes d’actes.

Sobre aquest darrer punt, els actuals responsables de l’organització de les festes de cada barri van aprofitat l’acte de presentació d’ahir per demanar la implicació de més persones per incrementar els recursos humans a les respectives Comissions i, alhora, fer-ne un regeneració.

A banda dels elements comuns i tradicionals, com els coets i la repicada de campanes, les matinades, el cercabarri de parelles o les falles, cadascuna de les comissions farceix el programa amb propostes particulars que intenten agradar a grans i petits.

Aquest l’any, la presentació de les Festes del Pa Beneit va tenir lloc al Campanar de l’Església parroquial, un lloc emblemàtic des del qual es fa la repicada de campanes i el llançament de coets que anuncien la festa de cada barri, i els representants de les comissions van estar acompanyats pel regidor de Festes, Christian Soriano, i pel regidor d’Infància i Joventut, Rubén Gracia.

Continuar llegint » https://www.elvendrell.net/images/stories/el-vendrell-per-temes/regidoria_festes/Pa_Beneit/Programa_Pa_Beneit_2019.pdf


“Fotografiem l’art”: taller de fotografia a la Biblioteca Pública Terra Baixa amb el fotògraf Ramon Giner

“Fotografiem l’art”: taller de fotografia a la Biblioteca Pública Terra Baixa amb el fotògraf Ramon Giner

El projecte “ArtTer. Art i artistes del territori – Estiu actiu a les biblioteques” és un projecte del Servei de Biblioteques de la Generalitat amb l’objectiu de dinamitzar la xarxa de biblioteques a l’estiu que inclou diverses activitats.La Biblioteca Pública Terra Baixa participa amb el projecte, “Fotografiem l’art”: un taller de fotografia impartit pel fotògraf Ramon Giner Filella i consistirà a provocar una manera diferent de mirar l'art i el patrimoni arquitectònic del nostre entorn, concretament fotografiant el Museu Pau Casals de Sant Salvador.


El taller s’organitza en tres sessions:

- 19 de juliol a les 19h, hi haurà la xerrada introductòria
- 23 de juliol a la tarda, en horari museu –Pau Casals, sessió fotogràfica a Vil.la Casals
- 30 de juliol a les 19h, cloenda amb la valoració i comentaris

Per tancar l’acció, al mes d’octubre (de l’1 al 29 d’octubre), coincidint amb el mes Pau Casals, hi haurà una exposició dels treballs dels alumnes a la Biblioteca Pública Terra Baixa.

El taller està adreçat a joves i adults i és gratuït però les places són limitades, és per això que cal inscriure’s presencialment a la mateixa biblioteca o per telèfon (988662118) a partir del dilluns 1 de juliol.

Aquest taller compta amb el suport del Museu – Fundació Pau Casals.


S’aproven les bases del concurs de projectes arquitectònics de l’edifici del Tabaris de Coma-ruga

S’aproven les bases del concurs de projectes arquitectònics de l’edifici del Tabaris de Coma-ruga

Mitjançant un Decret d’Alcaldia, avui s’han aprovat les bases i el plec de prescripcions tècniques que han de regir la licitació, mitjançant el procediment de concurs de projectes i tramitació ordinària, per a la contractació dels serveis de redacció del projectes executiu i la direcció d’obres per la rehabilitació de l’edifici del Tabaris, amb l’objecte de destinar-lo a usos turístics, culturals i veïnals.

Una vegada finalitzat l’estudi sobre la dotació d'usos culturals i turístics de l’edifici, el projecte FEDER prossegueix i, mitjançant l’aprovació d’aquestes bases, es pretén seleccionar els professionals tècnics que s’encarregaran de redactar els projectes de rehabilitació de l’edifici, amb concordança amb l’estudi d’usos realitzat i amb el procés participatiu desenvolupat l’any passat.

L’edifici de Tabaris es concep com un nou equipament municipal amb innovadors productes i serveis turístics per a Coma-ruga , així com un espai habilitat per a la celebració d’actes diversos, configurant-se d’aquesta manera en un espai polivalent al servei dels veïns i visitants. De l’estudi d’usos, se’n destaquen els següents espais:

Zona de celebració d’actes multitudinaris com fires, congressos, trobades o altres similars.

Un espai per a la difusió de la figura i l’obra de l’artista Santiago Padrós i l’art del mosaic.

Un espai per donar a conèixer la importància de la Reserva Marina Masia Blanca, com a enclavament estratègic per a la recuperació d’espècies marines i com a exemple sensibilitzador envers la tasca de conservació del medi ambient.

Una zona dedicada a la història de Coma-ruga.

Àrea destinada a un ús veïnal, especialment per a les associacions.

Més informació al Perfil del contractant. Perfil contractant Ajuntament del Vendrell


1r Concurs Instagram @xarxabarris de la Xarxa de Barris Antics amb projectes

1r Concurs Instagram @xarxabarris de la Xarxa de Barris Antics amb projectes

Aquest 2019 s’han introduït moltes novetats en la campanya organitzada en xarxa per 30 municipis d’arreu de Catalunya i coordinada per l’Ajuntament del Vendrell. Un d’ells ha estat la creació del compte d’Instagram @xarxabarris i també, associat a aquest fet, un concurs.

Gràcies a la col·laboració de LE MERIDIEN RA BEACH HOTEL de Sant Salvador, cada mes, de juny a octubre, es farà un sorteig entre tots els comentaris rebuts al compte d’Instagram.

L’1 de juliol es va fer en directe, des de la Sala de Plens de l’Ajuntament del Vendrell, i amb la presència del director de LE MERIDIEN RA BEACH HOTEL, Manuel Araujo, i del regidor de Participació Ciutadana, Christian Soriano, el sorteig corresponent al mes de juny. També va ser retransmès per Facebook i Instagram.

En aquest cas, l’afortunada ha estat Miriam Villoria de Lleida, que ha guanyat un massatge relax + accés a l’spa (2h) a l’Hotel Ra. A l’agost, setembre i octubre també es faran sortejos amb experiències diferents com a regal.


Termini obert per participar en el sorteig per pujar al balcó de l’Ajuntament per Festa Major

Termini obert per participar en el sorteig per pujar al balcó de l’Ajuntament per Festa Major

Un any més, per la Festa Major s’obre el balcó de l’Ajuntament del Vendrell a tothom per gaudir, mitjançant un sorteig, de la cercavila de cultura popular i els castells del 26 de juliol.

Des d’avui dilluns 1 de juliol i fins al dia 22 de juliol (a les 24h), les persones interessades poden omplir el formulari que està penjat al web municipal (https://www.elvendrell.net/processos-participatius/per-festa-major-puja-al-balco) o bé omplir una butlleta al Servei de portes de l’Ajuntament del Vendrell, a l’Oficina de Turisme de Coma-ruga o al Centre d’Iniciatives i Turisme.

En concret, es sortegen 2 places, amb un acompanyant cadascuna. Totes les butlletes recollides i els formularis rebuts entraran en el sorteig que es celebrarà, en un acte públic, el dimarts 24 de juliol, a les 12.30 h, a la Sala de Plens de l'Ajuntament del Vendrell. Es trauran 2 butlletes guanyadores i 2 de reserva.

El resultat del sorteig es comunicarà a les persones guanyadores, les quals s'hauran de presentar el dia 26 de juliol a les 11.30 h a la porta de l'Ajuntament, per poder accedir al balcó.

L’any passat van participar 52 persones al sorteig. El regidor de Participació Ciutadana, Christian Soriano, ha animat a tots els vendrellencs i vendrellenques que vulguin viure alguns dels actes més significatius de la Festa major vendrellenca des d’una perspectiva diferent i especial a participar en el sorteig.


Es presenta la 41a Cursa Popular Vila del Vendrell

Es presenta la 41a Cursa Popular Vila del Vendrell

El proper diumenge 21 de juliol, a les 20 h, a la Rambla del Vendrell, tindrà lloc la sortida de la 41a Cursa Popular Vila del Vendrell, un esdeveniment esportiu festiu, lúdic i familiar que, alhora, té un vessant solidari, organitzat per la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament del Vendrell i el Club d’atletisme Runners El Vendrell.Amb un recorregut pel centre de la vila, hi haurà una cursa de 6 km (oberta a tothom), una de 3 km (per a nascuts del 2001 al 2005), una de 800 metres (per a nascuts del 2006 al 2009) i una de 400 metres (per a nascuts del 2010 en endavant). El recorregut serà el següent: la Rambla, c/ Sant Magí, c/ Estela, Av. Riera de la Bisbal, c/ Sant Jordi, c/ Roquetes, Av. Tancat de la Plana, Av. Baix Penedès, c/ Sant Xavier, c/ Roquetes, Pont de França, c/ Quatre Fonts, c/ Nou, c/ Font de la Menya, c/ Mar, c/ Trulls, c/ Peix, c/ Prat de la Riba, c/ Dr. Robert i la Rambla.Les inscripcions són gratuïtes, però es podrà fer un donatiu mínim d’un euro per poder recaptar diners que es destinaran. Es poden fer fins al divendres 19 de juliol al web www.runnerselvendrell.cat i de forma presencial el mateix dia de la cursa.

Les places de la cursa de 6 km és limitada a 1.000 inscripcions.

Per a més informació: www.runnerselvendrell.cat

Continuar llegint » www.runnerselvendrell.cat


28 de juny, Dia internacional de l'alliberament LGBTI

28 de juny, Dia internacional de l'alliberament LGBTI

L'Ajuntament del Vendrell commemora el Dia de l'Orgull Lesbià, Gai, Transexual, Bisexual i Intersexual amb la bandera irisada LGBTI al balcó.

Al Centre cívic L'Estació s'han fet unes xapes irisades LGTBI que podran agafar les persones que s'hi apropin.Turisme del Vendrell
(© 2002 - 2019)
Av. Brisamar, 1 - Tel. 977 68 00 10
informacio@elvendrellturistic.com
Veure mapa de localització
Coords: N 41º 10. 952' E 001º 31. 319'

Horaris: De dilluns a dissabte de 10h a 20'30h | Diumenges i festius de 10h a 14h

Quadrícula w+m: Disseny i programació web