TripadvisorTrivago
Mapa Vendrell
Enquesta / Encuesta /Survey / Enquête
QR Sant Salvador QR Coma-ruga QR El Francàs
ISO 9001 - 14001
Infocultura - Agenda cultural

Galeria de fotos

NotíciesPianistes del Conservatori de Música de Cervera, dissabte a l’Auditori Pau Casals

Pianistes del Conservatori de Música de Cervera, dissabte a l’Auditori Pau Casals

La programació del Temporada continua aquest cap de setmana amb un nou concert, en aquest cas, a l'Auditori Pau Casals, on el piano serà l'únic protagonista.
El Conservatori de Música de Cervera ofereix el proper dissabte 12 de maig (20.30h) un concert amb una selecció d’alumnes de piano de grau professional del centre. Laura Farré, Mihaela Floruc, Olga Floruc, Lautaro Montt, Sònia Piqué, Gal·la Sisquella i Lídia Soldevila oferiran obres de Beethoven, Chopin, Albéniz i Liszt, entre altres.
El Conservatori Municipal de Música de Cervera va ser creat l’any 1980 com a Escola Municipal de Música i reconegut oficialment l’any 1984 com a Conservatori Elemental. Va obtenir diverses ampliacions de nivell acadèmic, i a partir de la LOGSE, s’hi imparteixen els cursos d'iniciació, nivell elemental i nivell professional.

La seva finalitat, des del primer dia, ha estat oferir l’ensenyament de la música per a tots els qui es volen apropar a aquest llenguatge artístic i gaudir del cant i de la pràctica d’algun instrument, així com arribar a la formació de cors i de diferents agrupacions instrumentals. El claustre de professors ha posat les bases per a una formació àmplia i rigorosa que permeti conèixer i gaudir de la música a més d’accedir, si s’escau, a nivells superiors.

Cervera ha esdevingut un centre dinamitzador de cultura musical tant en la pròpia demarcació, com a nivell de país, per mitjà del Curs Internacional de Música, que se celebra a l'estiu i que s’organitza conjuntament amb la Càtedra de Música Emili Pujol.

El departament de piano ha estat sempre força actiu dins del Conservatori, buscant motivacions pel seu alumnat: intercanvis, audicions, projectes en comú amb altres centres -com recentment la First Global Granados Marathon duta a terme a nivell mundial- i activitats que apropin també el piano a la societat -com les sessions didàctiques El Maria Canals porta cua a Cervera, per on passen més d'un miler de joves i grans cada any.

Per comprar les entrades, cal dirigir-se a la Regidoria de Cultura (La Rambla), o al telèfon 977665684 (de 10 a 14h), o bé a través del web www.ticketea.com.


La ciència que es fa els centres educatius del Baix Penedès torna a sortir al carrer

La ciència que es fa els centres educatius del Baix Penedès torna a sortir al carrer

El proper dissabte 12 de maig, a la tarda, a la plaça Nova, tindrà lloc la segona edició de la fira “Portem la ciència al carrer”.Aquesta activitat va sorgir a partir de la iniciativa de l’Escola Pau Casals del Vendrell, que té experiència en l’organització de fires de ciència al seu centre, i des dels Serveis Educatius del Baix Penedès es va creure oportú organitzar una fira de ciència i tecnologia al carrer amb la participació activa de l’alumnat i professorat dels centres educatius de la comarca, que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament del Vendrell.

Enguany, el Comitè organitzador està format pels Serveis Educatius del Baix Penedès, l’Escola Pau Casals, l’institut de l’Arboç, l’institut Coster de la Torre, l’escola La Parellada i el col·legi Sagrat Cor. I respecte a la primera edició de l’any passat, hi ha hagut un increment de participació del 33% amb 15 centres educatius participants, 32 projectes i 50 docents.

L’objectiu d’aquesta fira és donar a conèixer la ciència que es fa als centres educatius i a la societat en general, i també estimular els estudis científics i tecnològics per cobrir la demanda laboral que hi ha en aquests àmbits. Per això, a part de la presentació dels projectes que es fan des d’escola bressol fins al batxillerat, també hi haurà divulgadors científics i tallers familiars.

Al bloc http://blocs.xtec.cat/portemlacienciaalcarrer/programa es pot consultar el programa d’activitats i els centres educatius que hi participen amb els seus projectes.

Continuar llegint » http://blocs.xtec.cat/portemlacienciaalcarrer/programa/


Tot a punt per a la celebració del BPFest, la gran festa de la música del Baix Penedès

Tot a punt per a la celebració del BPFest, la gran festa de la música del Baix Penedès

Tot ja és a punt per a la celebració del BPFest (Baix Penedès Festival), organitzat per l’Associació de Músics del Baix Penedès (AMBP) amb el suport de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament del Vendrell, que tindrà lloc el proper dissabte 12 de maig.

El BPFest vol esdevenir la gran festa de la música del Baix Penedès perquè els músics de la comarca surtin al carrer a presentar els seus treballs al públic i als programadors.

Continuar llegint » http://www.elvendrell.net/images/stories/noticies/05-03_Graella-BPFest-2018.jpg


Els museòlegs catalans seleccionen la Fundació Apel·les Fenosa

Els museòlegs catalans seleccionen la Fundació Apel·les Fenosa

L’Associació de Museòlegs de Catalunya, que aplega els directors i conservadors de les principals institucions museogràfiques catalanes, atorga anualment els seus premis a les categories de millor exposició de l’any anterior.

En aquesta categoria, ha estat nominada com a finalista la Fundació Apel·les Fenosa del Vendrell pel seu projecte expositiu dels LOGICOFOBISTES, mostra que va ser inaugurada l’any 2016 a la seu de la Fundació i que va itinerar, al llarg de l’any 2017, al Museu de Mataró, al Museu de Sabadell, al Museu de Mollet del Vallès, al Museu de Sitges i al Museu de Granollers. A cada pas, la mostra es va complementar amb l’atenció focalitzada en el logicofobista nascut en aquestes ciutats. Per aquest motiu l’Associació de Museòlegs reconeix la tasca d’investigació d’aquest projecte, així com la relació provocada entre tots aquests museus. Cal dir que, a part de la Fundació Apel·les Fenosa, només ha resultat finalista un altre projecte de la demarcació de Tarragona, impulsat pel Museu Arqueològic de Tarragona.

Fins al 13 de maig, els socis de l’Associació de Museòlegs de Catalunya poden votar a una candidatura de cada modalitat.

Web de l’Associació de Museòlegs de Catalunya: http://www.museologia.cat/


Música en directe a la versió de cinema mut de ‘Maria Rosa’

Música en directe a la versió de cinema mut de ‘Maria Rosa’

Aquest divendres al vespre l’Auditori del Tívoli serà l’escenari d’una posada en escena del cinema mut amb música en directe. Una fusió que portaran a terme el col·lectiu d’instrumentistes de l’Institut del Teatre, que interpretaran la Banda Sonora Original en directe de la pel·lícula ‘Maria Rosa’, de Cecil B. De Mille.

Una obra que es passeja per les passions humanes més descarnades a partir d’una història d’amor, una gran mentida i un final totalment inesperat. Una excel·lent ocasió per gaudir d’una interpretació esplèndida per part dels músics en el context del cinema mut de principis del segle XX.Guimerà va aconseguir el que molts dramaturgs contemporanis han somniat: poder arribar a fer un muntatge a Hollywood. ‘Maria Rosa’ es va estrenar en versió anglesa sota els focus de Broadway i durant la primera quinzena del segle XX les obres de Guimerà van gaudir d’una presència continuada als escenaris teatrals d’Amèrica del Nord, passant per més de vuitanta teatres diferents. La representació de ‘Maria Rosa’ als Estats Units va tenir tan bona acollida que l’any 1915 Cecil B. DeMille, va adaptar l’obra al cinema mut i va ser estrenada el 1916 comptant amb l’actriu Geraldine Farrar. Al final, aquest clàssic de Guimerà es va convertir en una pel·lícula d’una alta qualitat artística i tècnica que va ser molt ben rebuda pels crítics.‘MARIA ROSA’

Dia: Divendres 4 de maig

Lloc: Auditori del Tívoli, 20.30 h

Preu: 6 € Amb descompte: 4 €


L'Ajuntament del Vendrell rep el suport de la Diputació per l’obtenció de banderes blaves a les platges del municipi

L'Ajuntament del Vendrell rep el suport de la Diputació per l’obtenció de banderes blaves a les platges del municipi

L'Ajuntament del Vendrell ha rebut el suport de la Diputació de Tarragona, a través d’una subvenció per un import de 2.500 euros, per l’obtenció de les banderes blaves 2017 a les platges de Coma-ruga, Sant Salvador i el Francàs.


Aquesta subvenció forma part d’un paquet d’ajudes econòmiques de l’ens supramunicipal adreçat a diferents ajuntaments i patronats de turisme per a programes concrets i activitats de promoció turística destinades a municipis turístics que tenen platges.


AVÍS - Reparació d'asfalt a l'avinguda de la Generalitat de Catalunya (Coma-ruga)

AVÍS - Reparació d'asfalt a l'avinguda de la Generalitat de Catalunya (Coma-ruga)

Avui a la tarda, entre les 15 h i les 17 h, es realitzaran treballs de reasfaltat a l'avinguda de la Generalitat de Catalunya, entre els c/ Llebeig i c/ Estació.L'afectació al trànsit estarà degudament senyalitzada i es donarà pas alternatiu.


La vila del Vendrell ha estat escollida Capital de la Cultura Catalana de l'any 2020

La vila del Vendrell ha estat escollida Capital de la Cultura Catalana de l'any 2020

La vila del Vendrell ha estat elegida Capital de la Cultura Catalana de l’any 2020 segons ha informat avui el president de l’organització Capital de la Cultura Catalana, Xavier Tudela. El Vendrell 2020 serà la dissetena Capital de la Cultura Catalana de la història.La Capital de la Cultura Catalana (www.ccc.cat) s'adreça a tot el domini lingüístic i cultural català. Té com a objectius els de contribuir a ampliar la difusió, l'ús i el prestigi social de la llengua i la cultura catalanes, incrementar la cohesió cultural dels territoris de llengua i cultura catalanes i, finalment, promocionar i projectar el municipi designat com a Capital de la Cultura Catalana, tant a l'interior com a l'exterior. El Parlament de Catalunya va donar suport a la Capital de la Cultura Catalana, per unanimitat de tots els grups parlamentaris, en data de 25 de març de 2004.

La regidora de Cultura i Festes, Eva M. Serramià, ha declarat que "estem molt satisfets perquè aquest nomenament de Capital de la Cultura Catalana de l'any 2020 és un reconeixement a la feina feta i als actius culturals del Vendrell. Suposarà una projecció del municipi i ens posicionarà com a lloc d'interès en el mapa cultural i, també, turístic. Ara s'han de preparar tots els actes per estar a punt en el moment del relleu i es treballarà amb les entitats i els diferents sectors del Vendrell per a una programació àmplia i inclusiva".

El 16 de maig tindrà lloc l'acte de signatura de l’acord de nominació.

Continuar llegint » http://www.ccc.cat/noticies.php?Id_noticies=507


La Sala Portal del Pardo es reivindica com a agent cultural i s’obre a col·laboracions amb altres institucions

La Sala Portal del Pardo es reivindica com a agent cultural i s’obre a col·laboracions amb altres institucions

La programació d’aquest 2018 de la sala d’exposicions Portal del Pardo està rebent una molt bona acollida i es segueix treballant perquè aquest equipament esdevingui, juntament amb el patrimoni museístic del Vendrell, un veritable agent cultural de la ciutat. Un altre dels objectius és aconseguir projectar la sala a nivell nacional.

En aquest sentit, en els darrers mesos, s’ha fet un intens treball per establir contacte amb diferents institucions, fruït del qual, per exemple, el dia 13 de juliol de 2018 s’inaugurarà l’exposició “Catalans. Retrats”, del reconegut fotògraf Antoni Bernad. L’exposició consta d’un conjunt d’obres preses entre els anys 70 i 80 del segle passat i que s’inscriuen en el programa Itiner’ART de la Fundació Vila Casas.

En aquests moments ja s’està treballant en la programació del 2019, la qual, a més d’incorporar les sol·licituds que s’estan rebent, inclourà una proposta fruit de la relació amb el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, del programa d’itineràncies d’art contemporani.

Un exemple de la intensa activitat que té la Sala del Portal del Pardo el dóna també el fet que la prestigiosa revista BonArt Cultural, publica a la seva revista digital i el números trimestrals un recull de les propostes culturals que es desenvolupen a la sala vendrellenca.

La sala d’exposicions Portal del Pardo ofereix una programació diversa i de qualitat en la seva oferta cultural d’arts visuals i plàstiques, a més de rebre el suport dels cellers Jané Ventura i Miquel Pons, que en cada inauguració de l’espai, aporten un tast dels seus productes de qualitat al públic assistent. Així mateix, aquest espai és sovint punt de trobada entre artistes a partir de xerrades, conferències i instal·lacions.

A les bases que es poden consultar en el següent enllaç Sala Portal del Pardo es determinen les condicions i els criteris de selecció de les exposicions per aquest emblemàtic espai cultural del Vendrell. Les sol·licituds per exposar-hi es poden presentar fins a l’1 de juny i les propostes seleccionades formaran part de la programació de la sala durant l’any 2019.


Convocada una nova edició del Concurs Digital Infantil d’Aigües de Tomoví

Convocada una nova edició del Concurs Digital Infantil d’Aigües de Tomoví

Sota el lema “El viatge imaginari de l'aigua des de la naturalesa fins a casa teva”, poden participar-hi els estudiants de 3r i 4rt de primària de les escoles del Vendrell.

L’objectiu és que els més petits coneguin la feina que hi ha darrera d’un gest tan senzill com obrir l’aixeta.Un any més, els nens i nenes de 3r i 4rt de primària de les escoles del Vendrell ja poden participar en l’edició del Concurs Digital Infantil a través del microsite www.aiguaperagrifusaiguesdetomovi.cat, amb l'objectiu de posar en valor el treball diari que representa portar l'aigua des de la naturalesa fins a l'aixeta.

Aquest any es proposa als més petits que dibuixin, sota la seva pròpia perspectiva, com és el seu entorn, ple de color i de vida, gràcies a l'aigua potable que arriba a les seves cases, parcs, ciutats… Es pretén cridar l'atenció sobre la importància de disposar d'aigua en qualitat i quantitat i sobre el treball que suposa agafar l'aigua de la naturalesa i portar-la fins a les seves llars.

El gerent del servei municipal d’Aigües de Tomoví, Sergi Martí, apunta que “l'objectiu és que els més petits valorin que tenir aigua a casa no és senzill. Darrera del gest d'obrir l'aixeta hi ha una important tasca perquè arribi a les nostres cases en òptimes condicions per al seu consum. Volem que coneguin totes les fases que componen el cicle integral de l'aigua”.

Els nens ja poden dissenyar i presentar les seves propostes. Es valorarà especialment aquells dibuixos que millor mostrin com l'aigua arriba de la naturalesa a les llars i s'usa de forma responsable. Els participants opten a aconseguir 1 Tablet Samsung 7” per al guanyador i 7 càmeres de fotos aquàtiques per als finalistes.

Tal i com comenta la regidora de Serveis, Camil·la Barnadas, “el concurs infantil s'emmarca en el conjunt iniciatives que regularment desenvolupen l’Ajuntament del Vendrell i Aigües de Tomoví amb les escoles de la vila per donar-los a conèixer les fases del cicle de l'aigua i educar-los en un ús i consum més responsable d'aquest recurs”.Turisme del Vendrell
(© 2002 - 2018)
Av. Brisamar, 1 - Tel. 977 68 00 10
informacio@elvendrellturistic.com
Veure mapa de localització
Coords: N 41º 10. 952' E 001º 31. 319'

Horaris: De dilluns a dissabte de 10h a 20'30h | Diumenges i festius de 10h a 14h

Quadrícula w+m: Disseny i programació web