TripadvisorTrivago
Mapa Vendrell
Enquesta / Encuesta /Survey / Enquête
QR Sant Salvador QR Coma-ruga QR El Francàs
ISO 9001 - 14001
Infocultura - Agenda cultural

Galeria de fotos

NotíciesEl Vendrell esdevé municipi cardioprotegit

El Vendrell esdevé municipi cardioprotegit

S’instal·len desfibril·ladors en instal·lacions municipals i espais públics del Vendrell

Avui al matí, el regidor de Salut, Ferran Trillas, ha fet una atenció als mitjans de comunicació per explicar la instal·lació de desfibril·ladors en edificis municipals i espais públics del Vendrell que, d’aquesta manera, esdevé un municipi cardioprotegit.

Les dues piscines cobertes municipals ja comptaven amb un desfibril·lador i ara s’ha ampliat la seva instal·lació fins arribar a un total de 15, tres dels quals són portàtils: un per al vehicle de Protecció Civil i dos per a vehicles de la Policia Municipal.

La resta estan ubicats, de forma externa, a la plaça Vella, al Teatre Àngel Guimerà, al Consultori mèdic de Coma-ruga i a l’Auditori Pau Casals. I de forma interna, al Pavelló Municipal d’Esports, al Club de Tennis, als esplais de la gent gran del Tívoli i del Tancat, a la Residència d’avis La Muntanyeta i al Pavelló Santa Maria del Mar de Coma-ruga.

Ferran Trillas ha explicat que “la col·locació s’ha fet seguint les recomanacions de l’empresa instal·ladora dels desfibril·ladors, tenint en compte que fossin espais cèntrics amb molt de pas de gent, centres esportius i llocs on hi ha persones amb més risc de patir una aturada cardiorespiratòria”.

Pel que fa a la utilització d’aquests aparells, en el plec de condicions de la licitació es van concretar 160 hores de formació, de les quals ja se n’han fet 70 al personal de la Policia Municipal, de Protecció Civil i de consergeria d’equipaments municipals. Properament, es continuaran fent la resta d’hores de formació. D’altra banda, per la seva facilitat d’ús, ja que l’aparell indica en tot moment quins passos s’han de seguir, està previst fer una xerrada oberta a la ciutadania per poder tenir unes petites nocions del seu funcionament.

Finalment, el regidor de Salut ha avançat que en propers pressupostos es podria ampliar la xarxa de desfibril·ladors en tot el municipi.


L’Auditori Pau Casals acull dissabte la recreació de l’estrena de l’obra “El Concierto de Aranjuez”

L’Auditori Pau Casals acull dissabte la recreació de l’estrena de l’obra “El Concierto de Aranjuez”

Aquest dissabte 28 de gener, a les 20:30h, l’Orquestra Camera Musicae recrea l’estrena de l’obra de Joaquín Rodrigo, “El Concierto de Aranjuez” a l’Auditori Pau Casals.

L’estrena mundial del cèlebre Concierto de Aranjuez del compositor malagueny Joaquín Rodrigo va tenir lloc al Palau de la Música Catalana ara fa 76 anys. César de Mendoza Lassalle va ser l’encarregat de dirigir l’Orquesta Filarmónica de Barcelona i el guitarrista Regino Sainz de la Maza qui va actuar com a solista. Per obrir la vetllada, però, la Filarmónica va programar la Simfonia número 9 en Mi menor de Dvorák, ‘del Nou Món’.

Aquest dissabte l’Auditori Pau Casals acollirà la recreació d’aquest concert, i per fer-ho, es comptarà amb l’Orquestra Camera Musicae (OCM), amb Jordi Mora a la direcció i amb un solista espectacular: el guitarrista Rafael Aguirre.

Rafael Aguirre ha obtingut 13 primers premis internacionals, tot un rècord a l’estat espanyol, entre els quals el Pro Musicis (Nova York) i el concurs Tárrega (Benicàssim). El guitarrista malagueny és avui un nom de referència, en sintonia amb la tradició que exemplifiquen Andrés Segovia i Narciso Yepes. Ha fet recitals en sales de la importància del Carnegie Hall, el Konzerthaus de Viena, la sala Tchaikovsky de Moscou, les Filharmòniques de Sant Petersburg i de Kiev, St. John’s Smith Square a Londres, entre d’altres.

El principal director convidat de l’Orquestra Camera Musicae, Jordi Mora, dirigirà aquest concert. El director barceloní es va formar a la seva ciutat natal i posteriorment a Munich (Alemanya), on estudia direcció orquestral. Ha estat director titular a l’Orquestra Nacional de Grècia i de l’Orquestra Simfònica del Vallès. Com a director convidat ha dirigit orquestres d’arreu del món, com la Simón Bolívar de Veneçuela, la Filharmònica de Munich, l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya o l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu. Actualment és el director de l’Orquestra Simfònica Segle XXI i de la Bruckner Akademie Orchester.

L’Orquestra Camera Musicae és l’orquestra resident de l’Auditori de l’Escola de Música Pau Casals del Vendrell des del 2009. Darrerament, l’OCM desplega les seves temporades de concerts de producció pròpia al Palau de la Música de Barcelona i al Teatre de Tarragona. L’OCM ha col·laborat amb directors com Salvador Brontons, John Rutter o Josep Vila i Casañas; i solistes com Asier Polo, Judith Jáuregui, Daniel Ligorio o Àngel Òdena. Ha realitzat gires per ciutats europees com Alemanya, Txèquia i Suïssa i ha enregistrat els discs Tempesta esvaïda, De Catalunya al món, Un conte de Nadal i Mediterráneo. El director titular i artístic n’és Tomàs Grau.


S’actua amb el màxim d’efectius per resoldre al més aviat possible les incidències provocades pel temporal marítim

S’actua amb el màxim d’efectius per resoldre al més aviat possible les incidències provocades pel temporal marítim

El regidor de Platges, Josep Marrasé, ha explicat que avui s’han posat a treballar tots els efectius possibles per resoldre al més aviat possible les incidències que ha provocat el temporal marítim, que ha afectat tota la costa catalana el passat cap de setmana.

Josep Marrasé ha destacat que “ha estat un episodi excepcional que feia uns tretze anys que no es produïa i no s’ha pogut actuar fins que no ha amainat el temporal”.

Durant tot el cap de setmana, el regidor de les Platges, acompanyat per altres regidors del govern, el tècnic de Protecció Civil i la Policia Municipal han estat fent un seguiment del temporal que, bàsicament, ha afectat amb una acumulació d’aigua en els carrers més propers als passejos marítims i també d’algues en diferents punts de les platges.

Les operacions que s’estan fent són l’obertura de canals a la sorra per desaiguar l’acumulació d’aigua i la retirada de les algues.


Una icona del swing enceta el cicle Jazz a l’Auditori

Una icona del swing enceta el cicle Jazz a l’Auditori

El padrí del swing Ray Gelato encetarà el cicle Jazz a l’Auditori aquest dissabte 21 de gener, a les 20:30 h, a l’escenari de l’Auditori Pau Casals.

Ray Gelato, cantant, saxofonista i compositor britànic, el seu Ray Gelato’s Enforcers acompanyat de Gunther Kurmayr, al piano, Ivan Kovacevic, al contrabaix, i Martí Elías, a la bateria.

Ray Gelato, icona del swing, jazz i rhythm and blues des de 1988, amb les seves actuacions a sales i clubs a tot el món, crea fans d’aquesta música en cada concert. Les seves interpretacions d’arranjaments originals sobre composicions de la gran era del swing, com Tu vuó fa l’Americano de R. Carosone, o Just a Gigoló de L. Casuchi, han marcat un abans i un després en la concepció actual d’aquest estil clàssic. Ray Gelato ha estat comparat amb els grans com Cab Calloway i Louis Prima. De fet, se l'ha anomenat “el padrí del swing”.

El so ampli del seu saxo tenor, unit al seu estil com a cantant, i la seva condició de showman, fan d’aquest músic un dels principals referents de la música swing en el nostres dies.

Ha actuat per a S.M. la Reina d’Anglaterra en un parell d’ocasions, a l’Albert Hall i a les noces de Sir Paul McCartney.

Al juliol de 2013 va actuar al Lincoln Center de Nova York, al capdavant d'una gran orquestra de 18 músics i va captivar un públic de 3.000 persones. Aquell mateix any va signar amb Universal Records i va llançar el seu meravellós àlbum.

La seva música també ha aparegut en pel·lícules de Hollywood com El Secret dels Abbott i en programes de televisió com la sèrie Hung d’HBO.

Per tant, el proper dissabte, a l’escenari de l’Auditori Pau Casals, hi ha una cita ineludible per als amants del jazz i, sobretot, per als fans del swing, ja que podran viure d’a prop aquest artista de rellevància mundial.

Continuar llegint » http://www.temporada.cat/


El c/Dr.Robert ja compta amb un nou punt d’esbarjo infantil i una nova zona enjardinada, un primer pas per potenciar aquesta artèria comercial

El c/Dr.Robert ja compta amb un nou punt d’esbarjo infantil i una nova zona enjardinada, un primer pas per potenciar aquesta artèria comercial

Ahir dilluns van quedar enllestits els treballs que s’han dut a terme en l’última setmana per millorar l’entorn urbà del carrer Doctor Robert. En concret, a la confluència amb el c/ Nord s’ha instal·lat un petit parc infantil i al costat s’han ubicat diversos parterres, convertint aquest tram de carrer en una zona enjardinada.


L’actuació s’emmarca en la voluntat del govern de potenciar aquest tram del carrer, on des del passat mes de juny s’hi ha fet una prova pilot d’ampliació de l’illa de vianants.

Segons ha explicat el regidor de Promoció Econòmica, Kenneth Martínez, “l’objectiu final és fer de tot el Doctor Robert una artèria comercial principal, contribuir a impulsar l’activitat econòmica -un dels pilar fonamentals de la nostra economia- i en conseqüència, millorar la lluita contra l’atur”.

Amb les millores realitzades en els últims dies, es pretén que aquest tram del c/Doctor Robert es converteixi en un espai “més amable, més humà i més utilitzat pels peatons, i que això repercuteixi en l’activitat comercial”, segons Martínez.

El regidor assegura que aquest és un primer pas cap a una reconversió integral de tot el carrer. En aquest sentit, ha explicat que durant aquest any 2017 es treballarà en la redacció i licitació del projecte de transformació urbana del carrer Doctor Robert. Fins a la confluència amb el carrer Sant Magí serà peatonal, amb plataforma única, i en el tram de Sant Magí fins a la carretera de Valls també s’hi preveuen millores com ara en el sentits de circulació o l’ampliació de voreres, entre altres.


José Vaccaro Ruiz presenta al Museu Deu “Conjura Gaudí” aquest dimecres

José Vaccaro Ruiz presenta al Museu Deu “Conjura Gaudí” aquest dimecres

Aquest dimecres, a dos quarts de vuit del vespre, José Vaccaro presenta a l’emblemàtica sala de les Catifes del Museu Deu la seva última novel·la “Conjura Gaudí”, que explica com un atemptat terrorista contra el temple de la Sagrada Família causa tres mil morts.

L’autor ha estat Premi “Isla de las Letras” per la novel·la “Ángeles Negros”, sempre sota el gènere de la novel·la negra; ha escrit també altres lectures interessants com ara “La Vía Láctea”, “La Granja”, “Catalonia Paradís”, “Tablas”, “El Invitado de Nunca Jamás” i “No dar papaya”, que han estat presentades a importants esdeveniments d’aquest gènere com: Getafe negro, bcnegra, Aragón negro, La Semana de Gijón o Cubelles Noir.

Vaccaro és també col·laborador habitual de diverses pàgines literàries amb relats i ressenyes, en particular a Narrativas, dirigida per Carlos Manzano i també a Culturamas.

José Vaccaro és advocat, arquitecte i escriptor; ha estat també professor de la càtedra d’Estructures a l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona. Per tots aquests motius ha pogut donar a la seva novel·la, Conjura Gaudí, el màxim rigor i precisió, a més d’haver participat en vàries plataformes veïnals oposades a la construcció del túnel de l’AVE, que circula sota terra a escassos metres del temple gaudinià. Vaccaro utiliza l’existència d’aquest túnel com ariet per a l’atac.

Però aquesta novel·la és també un homenatge a la figura d’Antoni Gaudí i Cornet, arquitecte de la Sagrada Família. Un home avançat al seu temps pel fet d’utilitzar estructures laminars, que tan sols 50 anys després de la seva mort s’utilitzaren en la construcció de l’Òpera de Sydney. Sumament religiós, creia en la Creació divina, de la qual es declara un humil imitador: “El gran llibre, sempre obert que hem de llegir és el de la Natura”.

Les dues paraules que donen títol a la novel·la, “Conjura” i “Gaudí”, enfronten el món negatiu a la personalitat de Gaudí, sempre positiu, transparent i creatiu. I d’altra banda, les il·lustracions del llibre, deixant a part aquelles que es refereixen a la logística de l’atemptat al temple, reflecteixen la bellesa d’alguna de les seves obres, com són la cripta de la Colònia Güell, La Casa Batlló o la Casa Milà... amb la finalitat de submergir el lector en un oasi de pau enmig de la negror de la trama.


Acte de reconeixement als set elements elegits com a “Tresor del patrimoni cultural del Vendrell”

Acte de reconeixement als set elements elegits com a “Tresor del patrimoni cultural del Vendrell”

Aquest dissabte al migdia, a l’Auditori de l'Escola Municipal de Música Pau Casals del Vendrell (EMMPAC), es va celebrar l’acte de reconeixement als set elements escollits com a “Tresor del patrimoni cultural del Vendrell”, dins de la campanya duta a terme per l’organització Capital Cultura Catalana i la Regidoria de Cultura i Festes de l'Ajuntament del Vendrell.


Durant l’acte es va lliurar el diploma acreditatiu als representants dels elements culturals escollits en les votacions populars, que han estat: la colla castellera dels Nens del Vendrell; el Ball de Diables del Vendrell; l’Església parroquial, el campanar i l’Àngel de Tobies; la Cercavila de foc; el Jaciment ibèric de Mas d’en Gual; l’Àliga del Vendrell i el llegat de Pau Casals.

L'acte va comptar amb la col·laboració de "Les 3 claus musicals" de l'EMMPAC, un trio format per: Roser Urgell, saxo; Irene Urgell, violí, i Anna Mañe, violoncel.

Al finalitzar, es va oferir una copa de cava als assistents, per gentilesa del Celler Jané Ventura i algunes de les entitats van fer una petita demostració amb la qual es va contribuir a l’ambient festiu de l’acte.

Cal recordar que en la votació dels 7 tresors hi van participar 1.471 persones, les quals van emetre 6.607 vots. Cada participant va poder votar fins a set candidatures diferents. Finalment, trenta candidatures de les 300 propostes presentades, van ser les aspirants a convertir-se en un d'aquests "7 tresors del patrimoni cultural del Vendrell".


El FangArt. Festival de Ceràmica del Vendrell es celebrarà el 17 i 18 de juny a Sant Salvador

El FangArt. Festival de Ceràmica del Vendrell es celebrarà el 17 i 18 de juny a Sant Salvador

Aquest matí, la regidora de Cultura, Eva M. Serramià, ha presentat a Vil·la Casals aquest nou certamen, que pretén ser un aparador de la creació artística en l’especialitat de ceràmica i un punt de trobada per a ceramistes. L’objectiu de FangArt, segons la regidora, “és reunir ceramistes d’arreu del món, en un espai obert i apropar-los als ciutadans a través de l’exposició, la venda i de diverses activitats per a adults i infants entorn la ceràmica”.

Així mateix, també es pretén que aquest espai sigui un punt de trobada entre ceramistes a partir de xerrades, taules rodones, instal·lacions i espectacles.

FangArt està plantejat com un festival anual, que es celebrarà cada mes de juny, i es portarà a terme al barri marítim de Sant Salvador, un espai que s’ha escollit per comptar amb la presència d’equipaments importants com l’Auditori Pau Casals o la Vil·la Casals; perquè rep nombrosos visitants durant els caps de setmana i, alhora, per la voluntat de l’Ajuntament de descentralitzar l’oferta cultural, apropant-la a altres zones del municipi. En concret, la primera edició de FangArt serà el 17 i 18 de juny de 2017, d’11 h a 20 h, i les activitats incloses es celebraran en diversos emplaçaments de Sant Salvador.

D’una banda, al llarg del passeig Marítim Joan Reventós, a l’altura de la plaça de Sant Salvador, hi haurà una vintena de parades de ceramistes i un espectacle de raku, a càrrec del grup Ignició. L’espectacle, que estarà ubicat sobre la sorra, començarà a primera hora del matí amb una gran construcció de fang i acabarà a la posta de sol amb una encesa espectacular.

D’altra banda, el Museu Pau Casals acollirà una exposició de raku de la ceramista francesa Brigitte Long i un Workshop entorn el raku, a càrrec d’aquesta artista. Als seus jardins s’hi farà també un concert amb instruments de terrissa, a càrrec de la Banda de música La Galera. Uns instruments que estan realitzats a mà pel Mestre terrisser Joan Cortiella.

A més, a l’Auditori Pau Casals es farà també una altra exposició de raku i, a la plaça de Sant Salvador (Les Palmeres), s’oferiran activitats entorn la ceràmica per a petits i grans.

La regidora de Cultura ha detallat que tot i que a les parades hi haurà diversitat de ceràmica, cada any s’escollirà un tema i totes les activitats programades per al Festival de Ceràmica giraran al voltant de la temàtica escollida. Enguany, el tema serà el raku, una tècnica decorativa utilitzada en ceràmica que té els seus orígens en les civilitzacions japonesa i xina i és molt espectacular. En relació al tema, cada any s’escollirà un ceramista representatiu, que, a més, serà d’un altre país. Per aquesta primera edició, la persona convidada és la francesa Brigitte Long, una reconeguda ceramista que treballa la tècnica del raku. Long va estudiar Belles Arts a Quimper i Grenoble, va treballar en diversos tallers, entre ells el de Paulette Descamps, un passatge que va ser decisiu en la seva carrera. El 1988 va obrir el seu primer taller.

Al llarg del Passeig Marítim Joan Reventós es distribuiran unes 20 parades. La selecció anirà a càrrec de la Comissió d’Art, que escollirà els ceramistes per la seva qualitat i originalitat i amb la voluntat que hi hagi diversitat. Els ceramistes hauran de tenir el Carnet d’Artesà, estar donats d’alta de la Seguretat Social i pagaran 100 € per posar la parada, però podran optar a diverses subvencions i premis. En concret:

- Com a taller jove:
En cas de ser un taller jove, de fins a 2 anys, el ceramista podrà demanar una subvenció de 100 €.De totes les sol·licituds, la Comissió d’Art en seleccionarà dues.

- Realitzant una activitat:
Els ceramistes que vulguin podran fer una activitat, que haurà de durar un mínim de dues hores. Aquesta activitat estarà subvencionada amb 100 € i la Comissió d’Art en seleccionarà un màxim de 9 activitats.

- Concurs de parades:
Per buscar l’originalitat i l’esforç del muntatge s’organitzarà un concurs de parades, que estarà dotat amb 200 €.

Actualment les bases del festival FangArt estan en període d’exposició públic, després que el Ple del mes de desembre en fes l’aprovació inicial. es sol·licituds per prendre-hi part es podran presentar una vegada s’hagin aprovat definitivament i fins al 5 d’abril de 2017.


Aquest dissabte, acte de reconeixement als set elements elegits com a “Tresor del patrimoni cultural del Vendrell”

Aquest dissabte, acte de reconeixement als set elements elegits com a “Tresor del patrimoni cultural del Vendrell”

Aquest proper dissabte 14 de gener, a les 12h, a l’Auditori de l’Escola Municipal de Música Pau Casals tindrà lloc l’acte de reconeixement als set elements escollits com a “Tresor del patrimoni cultural del Vendrell” dins de la campanya duta a terme per l’organització Capital de la Cultura Catalana i la Regidoria de Cultura i Festes de l’Ajuntament del Vendrell.

Durant l’acte, obert a tota la població, es lliuraran els diplomes acreditatius a les persones o entitats representants dels elements culturals escollits en les votacions populars: La colla castellera dels Nens del Vendrell; el Ball de Diables del Vendrell; l’Església parroquial, el campanar i l’Àngel de Tobies; la Cercavila de foc; el Jaciment ibèric de Mas d’en Gual; l’Àliga del Vendrell i el llegat de Pau Casals. Està previst que l’acte tingui un to festiu, amb petites exhibicions d’algunes de les entitats distingides, i que clogui amb una copa de cava gentilesa del Celler Jané Ventura.

Cal recordar que en la votació dels 7 tresors hi van participar 1.471 persones, les quals van emetre 6.607 vots. Cada participant va poder votar fins a set candidatures diferents. Finalment, trenta candidatures de les 300 propostes presentades, van ser les aspirants a convertir-se en un d'aquests "7 tresors del patrimoni cultural del Vendrell".


Nou sistema de tancament de pas de vehicles per la riera en cas de riuades

Nou sistema de tancament de pas de vehicles per la riera en cas de riuades

Aquesta setmana s’ha presentat el nou sistema de tancament de pas de vehicles de la Riera de la Bisbal, en la seva desembocadura a la platja de Sant Salvador, en episodis de riuades.

Fins ara, el tancament es feia amb tanques que, en ocasions i de forma incívica, eren retirades per alguns conductors per poder passar i no es tornaven a col·locar, la qual cosa suposava un risc per aquests conductors i per a altres que passaven posteriorment.

Per evitar aquesta perillositat a causa d’una actitud incívica, des de Protecció Civil s’ha cregut oportú la col·locació d’un sistema de tancament fix mitjançant una cadena. La instal·lació ha anat a càrrec de Via Pública i el tancament en situacions de riuades el continuarà fent la Policia Municipal.

De moment, aquesta tancament amb cadena s’ha instal·lat a la desembocadura de la Riera de la Bisbal, tant en sentit cap a Calafell com en sentit cap a Sant Salvador (a l’altura del càmping).

Properament, aquest mateix sistema s’instal·larà al nucli del Vendrell en punts que també s’hi acumula aigua quan hi ha pluges fortes: un sota el pont on conflueixen la Riera de la Bisbal i el Torrent del Lluc, i un altre al pas sota de la via del tren que comunica la plaça del Mercat amb els barris del Puig i el Pèlag.

El regidor de Governació, Rafel Gosálvez, ha explicat que aquest nou sistema de tancament té l’objectiu de millorar la seguretat i d’evitar situacions de risc quan hi ha pluges fortes i es produeixen riuades.Turisme del Vendrell
(© 2002 - 2017)
Av. Brisamar, 1 - Tel. 977 68 00 10
informacio@elvendrellturistic.com
Veure mapa de localització
Coords: N 41º 10. 952' E 001º 31. 319'

Horaris: De dilluns a divendres de 10 h a 14.00 h | Dissabtes de 9.30 h a 13.30 h, diumenges i festius tancat

Quadrícula w+m: Disseny i programació web