TripadvisorTrivago
Mapa Vendrell
Enquesta / Encuesta /Survey / Enquête
QR Sant Salvador QR Coma-ruga QR El Francàs
ISO 9001 - 14001
Infocultura - Agenda cultural

Galeria de fotos

NotíciesEls Administradors donen a conèixer els detalls de la Festa Major del Vendrell

Els Administradors donen a conèixer els detalls de la Festa Major del Vendrell

La segona edició del Festivalet, enguany al pati de la Cooperativa, servia diumenge per donar a conèixer detalls i novetats de Santa Anna 2018, la Festa Major del Vendrell, que se celebrarà del 25 al 28 de juliol. L'equip d'administradors va presentar el programa de col·lecció que ha comptat amb la col·laboració de diversos artistes de la vila. El programa el formen vuit i·lustracions en format postal duplicades, és a dir setze en total. Vuit contenen al dors la programació, i les altres vuit (idèntiques) són postals com a tal. El programa de col·lecció pretén que la gent pengi o guardi a casa les vuit postals amb el programa i envïi o regali les altres vuit que al darrere tenen espai per escriure, posar el segell i l'adreça. L'objectiu, fer córrer Santa Anna, fer arribar l'esperit i les sensacions de la festa a amics, família o veïns a qui convidem a la festa, a dinar a casa per Santa Anna, a veure l'encesa del campanar des del terrat, a anar junts a ballar o de concert o connectar amb els qui viuen fora i encendran la Festa Major a distància.

Amb el programa, com no, es desvelava la programació que era encara una incògnita. Entre els grans secrets, el nom del pregoner. Dani Utge serà l'encarregat d'inaugurar la Festa Major i pronunciar el pregó la nit del 25 de juliol. Nascut a l'Argentina, Utge viu al Vendrell des de fa 20 anys. Presenta el mític programa radiofònic 'Pampas rock', a Ràdio el Vendrell i treballa com a tècnic de joventut a l'Ajuntament del Vendrell.

Al pregó el seguirà l'acte inaugural, organitzat per l'Associació de campaners del Vendrell, per commemorar el 20è i 60è aniversari de les baixades de l'Àngel de Tobies. Un espectacle audiovisual a la façana de l'església.

Els administradors han presentat també els actes pensats per a públic familiar amb infants. El plat fort, el concert d'El Pot Petit presentant el nou espectacle 'A l'aventura!', el dia 26 a la tarda a la plaça del Tívoli. La tarda del 25 de juliol els carrers del centre del Vendrell s'ompliran de música amb l'espectacle itinerant de la Sidral Brass Band. Una altra de les propostes destacades és el taller de Circ a les Golfes amb la companyia Els Herrerita, un tarda de malabars, equilibris, trapezi i joc a la plaça Nova. Paral·lelament, i pensant especialment en els infants de 0 a 3 anys, un espai d'experimentació amb la Companyia El Pájaro carpintero. Activitat familiar també el dia 28 amb la cercavila FESTA-la teva on la canalla podrà gaudir amb els seus vestits i elements inspirats en la Festa Major. Abans, espai lúdic 'Juga per la inclusió' a la plaça del Tivoli i, a la tarda doble proposta: tornen els inflables d'aigua a la carretera Sant Vicenç i, al carrer Doctor Robert, tindrà lloc una tarda d'activitats esportives de la mà del club d'atletisme Runners El Vendrell.

Dues grans novetats en la programació nocturna que sumen propostes d'arts escèniques als balls i concerts que es donaven a conèixer ja fa dos mesos. La nit del divendres 27 de juliol neix la Nit d'espectacles al carrer amb circ i dansa; 'Crash' amb la companyia de dansa penedesenca La Taimada, 'Quan no tocàvem de peus a terra', del Circ Pistolet (Premi Zirkòlika al millor espectacle de circ de carrer 2017) i a proposta de dansa de la Cia LF, la companyia juvenil professional de La Factoria del Vendrell.

El darrer dia de Festa Major els administradors recuperen la proposta teatral amb Impro Barcelona i Comando Impro, un espectacle d'improvisació, humor i una connexió constant amb el públic. Les entrades per l'obra són de 5€ i es podran comprar a partir del 13 de juliol a la Botiga de la Festa Major ubicada a la sala La Fusteria, al carrer Major del Vendrell. Allà s'hi podrà trobar de fet, tot el marxandatge, els retallables de la Mulassa, el timbaler, la grallera i la gitana; les pulseres per apadrinar la festa, el programa de col·lecció, el vi Agna i els bufats, un dolç típic vendrellenc que els administradors aposten per retornar a taula coincidint amb la Festa Major.

L'equip d'administradors ha creat també enguany la figura de voluntariat de Santa Anna fent una crida a persones que vulguin col·laborar i donar un cop de mà els dies de Festa Major i durant els actes previs. Les persones que vulguin ser voluntàries han d'escriure un mail a ad.santaanna@gmail.com amb el seu nom, telèfon de contacte i dies i hores disponibles ja que se'ls assignarà feina de manera puntual i no constantment durant tota la festa.

L'objectiu, com el de tota la programació, el marxandatge i els actes previs organitzats pels administradors, com el Festivalet a la Cooperativa del passat diumenge, és implicar el màxim de gent possible a la Festa Major, que allò que s'hi sent s'encomani i es visqui intensament. Amb el lema, ENCÉN-LA, #encénla, els adminstradors conviden a tothom a ser-ne partíceps, formar-ne part i sentir-la amb intensitat.


Els pirates tornaran a envair la platja de Sant Salvador del 13 al 15 de juliol

La Festa pirata, Bótes i Vi tornarà a envair Sant Salvador del 13 al 15 de juliol amb parades d’artesania, recreacions, ecoatraccions, tast de vins, música i activitats familiars com ara teatre, contes i animacions diverses.
L’espai conegut popularment com “la plaça de les palmeres” del barri marítim de Sant Salvador tornarà a ser l’epicentre de la Festa pirata que rememora els atacs de pirates moriscos que havia patit aquesta platja a l’època medieval, un dels motius pels quals es va traslladar la població cap a l’interior. Cal recordar que Sant Salvador, al voltant de la seva ermita romànica, va ser l’origen del Vendrell que coneixem avui.

D’altra banda, enguany hi tornarà a tenir una especial presència l’espai dedicat als vins i caves de la zona, amb el qual, sota el títol de Bótes i vi, es vol recordar l’antic port de Sant Salvador que, des del segle XVIII fins al primer quart del segle XX, va tenir una important activitat d’exportació de vi i aiguardent, i d’importació de fusta i cèrcols per als boters de la zona, entre d’altres productes.

Amb aquest esdeveniment lúdic i festiu s’ofereix un atractiu més a les platges del Vendrell en ple estiu, tot recordant les arrels històriques de la nostra població.

L’horari dels tres dies de festa pirata serà de les 6 de la tarda a les 11 de la nit.Més informació: http://www.elvendrell.net/festa-pirata

Continuar llegint » http://elvendrell.net/festa-pirata


Obert el termini per participar en el sorteig per pujar al balcó de l’Ajuntament pels actes de Festa Major del 26 de juliol

Obert el termini per participar en el sorteig per pujar al balcó de l’Ajuntament pels actes de Festa Major del 26 de juliol

Un any més, per la Festa Major s’obre el balcó de l’Ajuntament del Vendrell a tothom per gaudir, mitjançant un sorteig, de la cercavila de cultura popular i els castells del 26 de juliol.

En concret, es sortegen 2 places, amb un acompanyant cadascuna. Des d’avui dilluns 2 de juliol i fins al dia 22 de juliol, les persones interessades poden enviar un correu electrònic a pciutadana@elvendrell.net indicant-hi nom i cognoms, telèfon, correu electrònic, data de naixement i, a l'assumpte, "Festa Major 2018" o bé poden omplir una butlleta al Servei de portes de l’Ajuntament del Vendrell, a l’Oficina de Turisme de Coma-ruga o al Centre d'Iniciatives i Turisme (CIT).

Totes les butlletes recollides i els correus electrònics rebuts entraran en el sorteig que es celebrarà en un acte públic el dilluns 23 de juliol, a les 12.30 h, a la Sala de Plens de l'Ajuntament del Vendrell. Es trauran 2 butlletes guanyadores i 2 de reserva. Les butlletes guanyadores són per a dues persones.


Més informació: Regidoria de Participació Ciutadana, tel. 977 10 94 94 o pciutadana@elvendrell.net


El II Concurs de composició per a gralla i orgue Benvingut Socias s’obre a la participació internacional

El II Concurs de composició per a gralla i orgue Benvingut Socias s’obre a la participació internacional

Els Amics de l’Orgue del Vendrell han presentat les bases del II Concurs Benvingut Socias de composició per a gralla (o gralles) i orgue, sumant-se així a la celebració del 141è aniversari del naixement del destacat concertista i compositor vendrellenc.

A banda de fer difusió de la figura de Benvingut Socias, el Concurs també vol servir de pretext per comptar amb nou repertori per a gralla i orgue, una combinació per a la qual hi ha poques peces escrites fins al moment.

En relació a la primera edició del concurs, la d’enguany presenta com a novetat principal la seva obertura a la participació de compositors de fora del país. Per aquest motiu, les bases del certamen estaran disponibles en català, castellà, anglès i francès. En aquests moments, s’estan acabant de fer les traduccions, ja que és una tasca complicada, atès el poc coneixement que hi ha d’un instrument com la gralla a l’estranger.

El concurs tindrà tres premis: un primer, dotat amb 1.200 € i un segon, de 700€. Enguany també s’oficialitza un premi popular, al què correspondrà un diploma acreditatiu. El Concurs està patrocinat per l’Ajuntament del Vendrell i Aigües de Tomoví.

Al certamen podran participar-hi tots els autors que ho desitgin, sense altra limitació que l’acompliment de les bases, que contenen totes les especificacions tècniques per a cada instrument. Cada autor podrà presentar les obres que consideri oportú, i aquestes hauran de ser originals i inèdites.

La data límit per a la recepció d’obres serà el 3 de desembre de 2018 i s’han de fer arribar a l’Associació d’amics de l’Orgue del Vendrell (c/Major, 2). El jurat estarà format per experts de prestigi dins el món de la gralla, l’orgue i la composició: Daniel Carbonell (professor de gralla i dolçaina), Manel Ribera (compositor) i Juan de la Rubia (organista).

L’acte de lliurament de premis es durà a terme durant el mes de febrer de 2019, en el marc d’un concert en què es tocarà una selecció d’obres, entre les quals hi haurà les guanyadores.

A més, properament es publicaran les obres guanyadores del primer concurs i del segon en una publicació.
La guanyadora del I Concurs Benvingut Socias va ser la compositora vendrellenca Carlota Baldrís.

Més informació: https://orguevendrell.com/


Les platges del Vendrell revaliden l’adaptació a les ISO mediambiental i de qualitat del seu entorn marítim

Les platges del Vendrell revaliden l’adaptació a les ISO mediambiental i de qualitat del seu entorn marítim

Els passats 12 i 13 de juny les platges de Coma-ruga, Sant Salvador i el Francàs van rebre la visita dels auditors de la certificadora TüvRheinland i d’Eurogesmed per a la renovació i adaptació a la nova norma de la ISO 14001: 2015 (mediambiental) i de la ISO 9001:2015 (qualitat).
L’àmbit de la certificació validada correspon a: Gestió dels serveis i de les activitats que es desenvolupen a la zona de bany i a la sorra de les platges de Coma-ruga, Sant Salvador i el Francàs.

Cal recordar que l’any 2012 l'Ajuntament del Vendrell va començar a implantar el sistema de gestió ambiental a les platges de Coma-ruga, Sant Salvador i el Francàs conforme als requisits de la norma UNE-EN ISO 14001:2004 i la de qualitat UNE-EN ISO 9001:2008.

La renovació de la norma ISO 2015 actualitza el sistema de gestió integrat que té, entre altres objectius, el de contribuir al desenvolupament sostenible local, tal com es manifesta en la Política Ambiental i de Qualitat de les Platges de Coma-ruga, Sant Salvador i el Francàs, aprovada el passat mes de febrer pel Ple de la Corporació Local.


Aquesta certificació implica la planificació i implantació d'una política ambiental i de qualitat que inclou un compromís de millora contínua i de prevenció, i també el compromís de complir la legislació i la reglamentació ambiental vigents.
Així doncs, la renovació dels certificats és el resultat de la bona gestió integrada que tenen les platges del municipi i de l'esforç i la participació de tots els tècnics implicats en la gestió de les platges, tant de l'entitat local com de concessions i contractes.

Per a més informació sobre el sistema de gestió de les platges: http://www.elvendrell.net/platges/sistema-gestio-integrat-platges


El “Temporada d’estiu” arriba farcit de propostes musicals per al juliol i l’agost al Vendrell

El “Temporada d’estiu” arriba farcit de propostes musicals per al juliol i l’agost al Vendrell

La guia d’espectacles culturals del Vendrell, el “Temporada d’estiu”, ja és al carrer. Aquest dijous s’ha donat a conèixer tota l’oferta musical que omplirà d’activitat els mesos de juliol i agost al Vendrell. Al Temporada d’estiu s’hi pot trobar, per exemple, la programació del Cicle de Música a la Vila, que enguany celebra el seu 30è aniversari. Per aquest motiu, aquest festival de música tradicional presenta un cartell ambiciós, que el consolida com un festival de referència dins d’aquesta categoria de tot Catalunya. Com ja és habitual, els dimecres d’agost, a les 10 de la nit, la plaça del Tívoli del Vendrell tornarà a acollir aquests concerts gratuïts i que compten sempre amb una gran acceptació de públic.
El festival arrencarà el dimecres 1 d’agost amb la Balkan Paradise Orchestra, una formació jove de música balcànica integrada per deu noies, que el passat 2017 van guanyar el Concurs Sons de la Mediterrània. Al Vendrell oferiran una doble actuació: a les 19.30 hores un concert itinerant pels carrers del centre i a les 22h un concert de format tradicional a l'escenari de la plaça del Tívoli.


El dimecres 8 d’agost serà el torn d’un nom consagrat de la música tradicional, el basc Kepa Junkera, que ja va ser al festival vendrellenc l'any 2014. En aquesta ocasió, Junkera presentarà amb la seva banda el seu nou treball 'FOK’.
El dia 15 d'agost serà el torn de la música tradicional mallorquina, amb Joana Gomila Folk Souvenir, que portaran fins al Vendrell les tonades i melodies populars de Mallorca.


El dimecres 22 d’agost el Música a la Vila presentarà un doble concert: a les 19.30 hores es farà un concert familiar a càrrec del multiinstrumentista Xavi Lozano i a les deu del vespre hi haurà un concert de Canya d'Or & Brass, un quartet de gralles acompanyat de metalls, als quals s'unirà el mateix Xavi Lozano i els alumnes de gralles de l'EMMPAC.
El 30è Música a la Vila clourà el dimecres 29 d’agost amb la veterana formació El Pont d'Arcalís, un dels referents de la música folk i d'arrel del país.


D’altra banda, a la guia “Temporada d’estiu” s’hi pot trobar també la programació del 38è Festival Internacional de Música Pau Casals, que té lloc 13 al 24 de juliol.


Així mateix, s’hi presenten el conjunt de concerts programats a l’Auditori Pau Casals durant el mes d’agost, i que amb un estil més eclèctic, pretenen arribar a un públic més ampli. Aquests concerts tindran lloc els dissabtes a la tarda, a les 20.30h. El primer estarà protagonitzat per la formació femenina de jazz Wom Quartet (4 d'agost); el segon anirà a càrrec del grup de gòspel africà Aba Taano (11 d’agost); el tercer l’oferirà l’Artem Trio, finalistes del Concurs Paper de Música de Capellades del 2018 (18 d’agost); el quart, el diumenge 19 d'agost, serà un concert familiar amb el December Quintet; el cinquè i últim concert d’agost serà el del cantant i pianista Manu Guix (25 d'agost), que presentarà a l’Auditori Pau Casals el seu disc “Després de tot”.


A la guia “Temporada d’estiu” també s’hi poden trobar les exposicions obertes des del juliol al setembre, la programació dels Amics de l’Orgue, del Festival Jove “Música als Jardins” o de les “Ballades d’estiu” del mes d’agost.

Més info: http://temporada.cat/

Continuar llegint » http://temporada.cat/


Els Administradors de Santa Anna donaran a conèixer tots els secrets de la Festa Major diumenge, al Festivalet a la Cooperativa

Els Administradors de Santa Anna donaran a conèixer tots els secrets de la Festa Major diumenge, al Festivalet a la Cooperativa

Compte enrere cap a la Festa Major del Vendrell. A un mes per Santa Anna, els administradors han donat a conèixer les activitats de la 2a edició del Festivalet que tindrà lloc enguany al pati de la Cooperativa. Serà diumenge, 1 de juliol, en un vespre i nit de tallers per a infants, un concert i la presentació de tots els detalls de la Festa Major 2018.

Si l’any passat va ser al Tívoli, a tocar de la Festa Major, els administradors d’enguany han decidit apostar de nou pel Festivalet com a festa prèvia però unes setmanes abans. Serà el diumenge 1 de juliol. Una segona edició, aquesta al pati de la Cooperativa, amb l’objectiu de donar a conèixer la programació completa de la Festa Major.

L’acte començarà a les set de la tarda amb una xocolatada seguida de tallers de Festa Major per pintar, ballar i escoltar. Infants i ganàpies podran veure de prop l’Aligueta i el Lleonet, escoltar el conte del Lleó a càrrec del seu autor, Pep Querol, posar-se un nan o aprendre passos del Ball de Bastons, el Ball de les Gitanes, el Ball de Faixes o el Ball de Panderos.
A partir de dos quarts de nou, els sis administradors donaran a conèixer un nou retallable de Festa Major que completarà la col·lecció d’enguany que ja formen la Mulassa Feixuga, el timbaler i la grallera. Es presentarà també el programa de col·lecció de Santa Anna 2018 i, amb ell, la programació completa de la Festa Major amb incògnites destacades com el nom del pregoner o pregonera, els espectacles familiars i algunes novetats.

El Festivalet a la Cooperativa vol aplegar gent de totes les edats i, a partir de les nou, oferirà un concert amb el trio ‘Pascual i els Desnatats’, format per membres de la ‘Terrasseta de Preixens’. El concert tindrà un format semblant al d’un karaoke on el públic podrà demanar cançons i pujar a l’escenari a cantar-les.

La festa comptarà amb servei de barra, opcions per sopar in situ i una parada amb el marxandatge de la Festa Major. La cita, diumenge 1 de juliol de les 7 de la tarda a les 11 de la nit al pati de la Cooperativa.


El Vendrell es prepara per viure un any més les tradicionals Festes del Pa Beneit

El Vendrell es prepara per viure un any més les tradicionals Festes del Pa Beneit

Del 7 al 14 de juliol El Vendrell viurà una de les festes més tradicionals i participatives del seu calendari: les festes del Pa Beneit. El seu origen és medieval (quan el pa era la base de l’alimentació de la població) i es remunta a la benedicció que antigament es feia de la farina vella abans de segar el blat nou. La celebració es duia a terme a la vuitada de Corpus, ja que era la temporada que coincidia amb la sega.

Actualment, la festa s’ha traslladat a la primera setmana de juliol i s'ha canviat una mica la manera de celebrar-la, adaptant-la als nous temps. Fa molts anys que els encarregats d’organitzar-les són les comissions dels diversos barris del Vendrelll (Barri del Serrallo i Font de la Menya; Barri de França, Barri de la Carretera, Barri de la Plaça Nova i Barceloneta, Barri de la Plaça Vella i Barri de la Muntanyeta), que amb la col·laboració de la Regidoria de Festes de l’Ajuntament del Vendrell, preparen uns nodrits programes d’actes.

A banda dels elements comuns i tradicionals, com els coets i la repicada de campanes, les matinades, el cercabarri de parelles o les falles, cadascuna de les comissions farceix el programa amb propostes particulars que intenten agradar a grans i petits.

Continuar llegint » http://www.elvendrell.net/images/stories/Programa_pa_beneit_2018_ok.pdf


L’Hotel Le Méridien Ra acull una exposició de les obres guanyadores de la Biennal Internacional de Ceràmica

L’Hotel Le Méridien Ra acull una exposició de les obres guanyadores de la Biennal Internacional de Ceràmica

L’hotel Le Méridien Ra acollirà a partir del proper dijous 28 de juny una exposició dels guanyadors de la Biennal Internacional de Ceràmica del Vendrell. En concret, a la mostra es podran veure les 27 obres guanyadores (1r, 2n i 3r premi) des del 2001 al 2017, que pertanyen al Fons d'Art de l'Ajuntament del Vendrell.

Amb aquesta acció, la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament del Vendrell té l’objectiu de fer més difusió d’aquest important concurs, més enllà de les dates i l’espai on es desenvolupa habitualment, a la Sala del Portal del Pardo. En aquesta mateixa línia, fa dos anys, l’exposició d’obres guanyadores de la Biennal de Ceràmica també es va presentar al Centre Cultural La Farinera de Barcelona, amb motiu del 47è Congrés de l'Acadèmia Internacional de la Ceràmica (AIC).

Aquest estiu, des del proper 28 de juny a les 19.30h -quan se’n farà la inauguració- i fins al 8 d’octubre, el vestíbul de l’Hotel Ra serà un aparador privilegiat per aquestes obres de ceràmica de primer nivell, aprofitant la presència dels clients d’aquest hotel, molts d’ells de procedència internacional.

Els ceramistes guanyadors de la Biennal 2001-2017 són: Rosa Cortiella, Alison Tinker, Montserrat Altès, Maria Pallejà, Mónica Fernández, Judith Fernández, François Ruegg, Heitor Figueiredo, Concha Rengé, Rebecca Maeder, Rachèle Rivière, Petra Benndorf, Rafael Pérez, Eulàlia Oliver, Orly Nezer, Monique Warin, Simcha Even-Chen, Tood Shanafelt, Pálma Babos, Andrew Casto, Miguel Molet, Xi Liu, Thèrese Lebrun, Juan Ortí, Isabel Alfaro, Roser Oter i Silvia Granata.


Arrenquen els Jocs Mediterranis Tarragona 2018

Arrenquen els Jocs Mediterranis Tarragona 2018

Avui s'inauguren els XVIII Jocs Mediterranis Tarragona 2018 i el Vendrell serà la seu de l’handbol femení.

Durant una setmana, del 23 al 29 de juny, al Pavelló del Club d'Esports Vendrell se celebraran una vintena de partits entre deu seleccions: al Grup A, Espanya, Eslovènia, Grècia, Itàlia i Portugal, i al Grup B, Montenegro, Sèrbia, Turquia, Macedònia i Egipte.

Els horaris dels partits i els resultats es podran seguir al web www.tarragona2018.cat, portal des del qual també espot accedir a la plataforma Ticketmaster de venda d'entrades: https://www.ticketmaster.es/artist/jocs-mediterranis-handbol-entrades/996065?language=ca-es.

Continuar llegint » https://www.tarragona2018.cat/Turisme del Vendrell
(© 2002 - 2019)
Av. Brisamar, 1 - Tel. 977 68 00 10
informacio@elvendrellturistic.com
Veure mapa de localització
Coords: N 41º 10. 952' E 001º 31. 319'

Horaris: De dilluns a dissabte de 10h a 20'30h | Diumenges i festius de 10h a 14h

Quadrícula w+m: Disseny i programació web