TripadvisorTrivago
Mapa Vendrell
Enquesta / Encuesta /Survey / Enquête
QR Sant Salvador QR Coma-ruga QR El Francàs
ISO 9001 - 14001
Infocultura - Agenda cultural

Galeria de fotos

NotíciesArrenca el procés participatiu del FEDER de Coma-ruga

Arrenca el procés participatiu del FEDER de Coma-ruga

Aquest passat dissabte 13 d’octubre es va iniciar el procés participatiu del projecte FEDER per definir els usos de l’edifici Tabaris així com el disseny i les característiques de la nova urbanització del centre de Coma-ruga. En concret, el tret de sortida es va donar amb una jornada informativa que va comptar amb la participació d’unes 125 persones i diverses activitats. La primera va començar a les 11 del matí amb una visita guiada de caire històric per l'àmbit d'actuació del projecte FEDER, que va anar a càrrec de la tècnica del Museu Deu, Sílvia Vaquero, i que va permetre als assistents conèixer molts detalls dels orígens de Coma-ruga.

Posteriorment, al gimnàs de l'escola Els Secallets, el regidor de Promoció Econòmica, Kenneth Martínez, i el regidor de Participació Ciutadana, Ferran Trillas, van fer la presentació general del projecte i van atendre els dubtes dels assistents, mentre que els tècnics del Gabinet Ceres, encarregat del procés participatiu, en van oferir els detalls més concrets, explicant com serà el seu desenvolupament i tots aquells aspectes que cal tenir en compte per a participar-hi.

En aquesta sessió es va projectar un vídeo informatiu sobre el projecte FEDER, i sobre la història de Coma-ruga, que també es pot visionar a la pàgina web municipal: https://www.elvendrell.net/processos-participatius/feder-coma-ruga

Aquest acte també va incloure una acció participativa per recollir la reflexió dels assistents sobre els què consideren, a dia d’avui, els principals atractius de la zona centre de Coma-ruga i els principals problemes o mancances de la mateixa, així com les expectatives de futur.

Precisament, aquesta mateixa reflexió és una de les preguntes que es plantegen en l’enquesta de recollida de propostes que està activa en línia al web de l’Ajuntament del 14 al 29 d’octubre, i amb la qual es vol facilitar la participació dels veïns i veïnes, especialment, dels de segones residències.

El procés participatiu del FEDER continuarà el 29 d’octubre, quan estan programades dues sessions de debat. D’una banda, a les 18h, se’n farà una amb comerciants i restauradors i a les 20h, una oberta als veïns i veïnes, ambdues al Centre cívic de Coma-ruga. Aquestes sessions tindran com a objectiu reflexionar, debatre i consensuar les actuacions urbanístiques que cal dur a terme per aconseguir les expectatives entorn del futur de la zona centre de Coma-ruga i els usos futurs possibles que es podrien donar a l’edifici Tabaris.

Tot i que aquest és el calendari inicial del procés de participació, si aquest ho requereix es programaran més sessions de debat.

Un cop finalitzada la fase de participació, s’elaborarà un informe amb totes les aportacions recollides durant les sessions de debat i la consulta en línia. Es formarà una comissió tècnica amb personal municipal, que serà l’encarregada de valorar i validar la viabilitat de les aportacions recollides, tenint en compte sempre els criteris marcats pel Programa operatiu FEDER i descrites a les bases. Aquesta validació permetrà determinar quines aportacions són viables i, per tant, es poden tenir en compte a fi d’incorporar-los en el projecte final d’intervenció urbanística, arquitectònica i d’usos. La validació es durà a terme durant els mesos de novembre i desembre de 2018.


Per tancar el procés participatiu, s’organitzarà una sessió de retorn per tal de poder fer una rendició de comptes centrada en els resultats de la validació tècnica i, per tant, en les actuacions proposades per la ciutadania que finalment dibuixaran la intervenció que cal fer a la zona. La sessió de retorn es portarà a terme al mes de desembre de 2018.

Aquestes sessions participatives es fan de forma prèvia a la licitació dels treballs d’intervenció tècnica, redacció dels projectes i direcció d’obres. La previsió és que les obres puguin començar passat l’estiu del 2019.Continuar llegint » https://www.youtube.com/watch?v=bNNJHKS52mw


La 'Música de gralles' arriba divendres a l'Auditori del Tívoli

La 'Música de gralles' arriba divendres a l'Auditori del Tívoli

La programació del Temporada tardor continua aquest divendres, en clau de música tradicional. L’Auditori del Tívoli acollirà el 12 d’octubre el concert 'Música de gralles' en homenatge a Jaume Vidal i Vidal, en el centenari del seu naixement. L'audició estarà protagonitzada pels grups vendrellencs Les Gralles del Baix Penedès, Tocats de canya, Els Mosquits i Els Aixarts. Com a grup convidat hi haurà l’Orquestra de Ministrils de l’Escola Municipal de Música-Centre de les Arts de l’Hospitalet de Llobregat. S'ha optat per aquest grup ja que uneix joventut i maduresa, estudiants i professorat, tradició i innovació al voltant de les peces de Jaume Vidal i, per tant, amb un repertori «vidalenc».

El concert 'Música de gralles' arriba ja a la seva tretzena edició, i enguany està dedicat a una persona estretament vinculada a aquesta música festiva. Al 2013 ja es va fer un homenatge a Jaume Vidal, conegut com a 'Maestro' entre els músics vendrellencs que toquen la gralla. Llavors, l'homenatge va ser amb motiu de la cessió de les partitures, cartes i fotografies que la seva esposa Emília Alcalà i Vendrell i els seus fills Montserrat i Jaume Vidal i Alcalà havien fet a l’Arxiu Comarcal del Baix Penedès.

Des del mes de gener, la «Comissió del Centenari de Jaume Vidal» ha estat planificant i coordinant diversos actes al voltant d’aquest aniversari que s’han dut a terme per iniciativa d’entitats del Vendrell. Entre ells, el concert del grup de gralles Quatre Quarts organitzat per l’Associació d’Amics de l’Orgue del Vendrell, la presentació del llibre 'Commemoració 100 anys del naixement Jaume Vidal i Vidal', amb arranjaments de peces seves per a quatre de gralles, fets per Carlota Baldrís, Roger Conesa, Lluís Giménez, Ivan Joanals i David Valera, i editat per l’Associació d’Amics de l’Orgue de Vendrell.

També s'ha fet, al juny, un concert de Les Gralles del Baix Penedès amb motiu del centenari del naixement de Jaume Vidal i Vidal, fundador del grup i mestre dels grallers i gralleres de la segona època. El passat agost, el concert de gralles amb Canya d’Or & Brass i Xavi Lozano, organitzat per Música a la Vila, també feia especial referència a la figura de Jaume Vidal.

La Comissió del Centenari de Jaume Vidal contempla abans de finalitzar el seu centenari la publicació del llibre 'Esbós biogràfic i musical de Jaume Vidal i Vidal', que recull la seva biografia i cronologia, diverses entrevistes a familiars, companys coetanis, deixebles i altres persones que el van conèixer, el recull documentat de les seves composicions i arranjaments, i l’edició d’algunes d’aquestes composicions i arranjaments.

El concert d'aquest divendres inclourà la interpretació de diversos temes a càrrec de cada formació, i conjuntament dues peces, 'El rotllet' i 'La gelosa', dos balls de bastons de Jaume Vidal i Vidal, arranjats pel Ço del Botafoc.

Les entrades es poden adquirir a la regidoria de Cultura (La Rambla, 24), al telèfon 977 66 56 84 (de 10 a 14h), i a través del portal www.ticketea.com.


“Píndoles de salut” a la Biblioteca Pública Terra Baixa del Vendrell

“Píndoles de salut” a la Biblioteca Pública Terra Baixa del Vendrell

Durant el mes d’octubre, la Biblioteca Pública Terra Baixa del Vendrell programarà diverses activitats emmarcades dins del projecte “Píndoles de salut”. Es tracta d’una iniciativa impulsada des de la Central de Biblioteques de Tarragona, destinada a les biblioteques de la seva demarcació. El seu objectiu principal el de posar de rellevància la importància de la cura i la prevenció de les malalties per tal de mantenir una bona qualitat de vida. Per a fer-ho, s’ha posat a disposició de les biblioteques un lot de llibres relacionats amb aquesta temàtica, així com la possibilitat de programar xerrades divulgatives, activitats d’animació a la lectura per als més petits i un club de lectura.

El projecte aporta l’actualització del fons de les biblioteques en l’apartat de medicina i salut per tal d’atendre de manera adequada les demandes d’informació en aquest àmbit. En aquest sentit, del 9 al 30 d’octubre hi haurà una mostra de material bibliogràfic, sonor i audiovisual al vestíbul.

Així mateix, el dijous dia 18, a les 19.00h., la Biblioteca acollirà la conferència “Medicina regenerativa”, a càrrec del Doctor Enric Contreras, metge especialista en hematologia i hemoteràpia i director assistencial del Banc de Sang i Teixits de Catalunya.

Així mateix, la sessió mensual del Club de Lectura de la Biblioteca, que se celebrarà el dimecres 24 a les 19.30h., estarà dedicada al llibre “Incert camí”, i comptarà amb la participació del seu autor, Eduard Prats, metge especialista en l’aparell digestiu i màster en Bioètica (UAB-IBB).


El Vendrell continuarà reivindicant aquesta tardor la figura del músic Benvingut Socias

El Vendrell continuarà reivindicant aquesta tardor la figura del músic Benvingut Socias

Els Amics de l’Orgue del Vendrell i l’Arxiu Comarcal del Baix Penedès, en col·laboració amb l’Ajuntament del Vendrell, tornen a unir esforços per reivindicar aquesta tardor la figura del músic vendrellenc Benvingut Socias (El Vendrell, 1877-1952). A través de diversos actes, i coincidint amb la commemoració del naixement d’aquest destacat concertista i compositor, es vol donar a conèixer i posar en valor la seva trajectòria local i internacional. I és que malgrat haver fet una carrera musical molt destacada a Catalunya i també a l’estranger, en ciutats com París, Londres o fins i tot als Estats Units, Socias és encara un “gran desconegut”, especialment entre la gent més jove. L’obra de Benvingut Socias, molt diversa, abraça des de composicions religioses fins a sardanes, música de cambra i composicions musicals per acompanyar textos poètics d’autors catalans.

L’acte principal d’homenatge es farà el divendres 19 d’octubre, a les 20.30h, a l’Auditori del Tívoli. D’una banda, aquest inclourà la conferència “Infància i joventut de Benvingut Socias”, a càrrec de Nativitat Castejón, directora de l’Arxiu Comarcal del Baix Penedès. Cal dir que el fons documental de Benvingut Socias Mercadé va ser cedit a la Generalitat de Catalunya el 2017 i es troba dipositat a l’Arxiu Comarcal del Baix Penedès. Aquest compta amb la seva obra musical, així com la seva correspondència, un diari personal o un llibre copiador de cartes, entre d'altres.

Dins del mateix acte, a continuació, es farà l’estrena de l’audiovisual “Del Tancat de la Plana al món, homenatge a Benvingut Socias”, obra de Carlota Baldrís, guanyadora del primer premi del I Concurs Benvingut Socias de composició per a gralla i orgue. Aquest serà un resum de la vida de Benvingut Socias amb música i imatges. Per acabar l’acte s’oferirà un concert de “Peces de joventut” de Socias, interpretades al piano per Àlex Jordi i Jordi Pascual i amb la veu de la soprano Griselda Ramon.

De forma paral·lela, segueix obert encara el termini per presentar composicions al II Concurs de composició Benvingut Socias, que es podran fer arribar fins el 3 de desembre. Des de l’Associació d’Amics de l’Orgue s’ha valorat positivament el ressò que està tenint aquesta convocatòria, per a la qual ja han rebut diverses composicions.

D’altra banda, i fins a finals d’any, l’Associació ha programat dos concerts més. L’un serà el dia 16 de novembre, a les 20.30h, a l’Església Parroquial del Vendrell i presentarà una conjunció eclèctica: la de l’orgue majestuós amb la cornamusa festiva. El concert anirà a càrrec de Francesc Sans, cornamusa, i Josep Mateu, orgue.

L’últim concert de l’any serà el dimecres 5 de desembre, a les 20.30h, a l’Auditori del Tívoli i anirà a càrrec del Ço del Botafoc, acompanyat de la narradora Paulalba i els seus poemes de Nadal. Aquest concert vindrà precedit, la mateixa tarda, per la inauguració de la tradicional exposició de exposició de pessebres a la Sala la Fusteria.

Per a més informació: www.orguevendrell.com


La Fira de Santa Teresa incorpora el Firafoc i recupera el concert de rock

La Fira de Santa Teresa incorpora el Firafoc i recupera el concert de rock

Tot a punt perquè el Vendrell visqui, de l’11 al 14 d’octubre, una nova edició de la Fira de Santa Teresa. Ahir a la tarda, el regidor de Promoció Econòmica, Kenneth Martínez, acompanyat de Salva Rodríguez, president del CIT i de Marc Rodero, representant del Firafoc, van presentar els detalls i principals novetats d’aquest certamen multisectorial, que es celebra al Vendrell des del 1843.

En aquesta edició es consoliden sectors que s’havien posat en marxa en edicions anteriors: la Fira d’abans, el carrer de l’art, l’automoció, la multisectorial, el Firatast i la Handmade. Com a actes paral·lels, el programa d’actes incorporarà de nou la diada castellera, la cercavila dels grups de cultura popular, actuacions musicals, tallers infantils i familiars, atraccions, escenificacions teatrals, el concurs nacional de colles sardanistes i l’automoció, a la zona del Pèlag.

La Fira comptarà amb 73 estands a la Rambla, 10 concessionàries a la zona del Pèlag i 18 talleristes a l’espai Handmade, a la plaça Nova. En aquest espai, durant els dies de fira hi haurà 2 bloggers expertes en bricolatge: @mamicrafter i @Steffidoin, que realitzaran tallers-demostracions patrocinats per les ferreteries Optimus. La carpa Handmade té enguany un augment significatiu de les disciplines i una programació de 40 tallers. També incorporarà un espai de creativitat on els nens i nenes podran pintar murals diferents cada dia gràcies al patrocini d’MTM i Carlin.

Pel què fa a les novetats del programa d’actes, en destaca la primera edició de la primera Mostra de Bestiari de Foc del Vendrell, Firafoc, que se centrarà el divendres 12 d’octubre, a partir de les 5 de la tarda, a l’Avinguda Jaume Carner, davant del Centre cívic L’Estació. Consistirà en una plantada de bèsties, seguida de batucades i enceses de lluïment, ja cap al capvespre. Marc Rodero va explicar que amb aquest acte els grups de foc veuen complert l’objectiu de ser més visibles a la Fira de Santa Teresa, al nivell que ho estan els grups de cultura popular.

També a l’Avinguda Jaume Carner tindrà lloc una altra de les novetats de la Fira d’enguany, que arriba amb la recuperació del concert de nit. Enguany, el grup La Desbandada presentarà el seu nou disc “Acabamos de empezar”, el dissabte 13 d’octubre, a partir de les 12 de la matinada. Amb motiu d’aquest concert i del Firafoc, l’Avinguda Jaume Carner estarà tallada al trànsit la tarda dels dies 12 i 13 d’octubre.

Altres novetats d’enguany són l’exhibició de gossos de cerca, el diumenge 14, a partir de les 6 de la tarda, al capdavall de la Rambla, o la presència de la DO Penedès al Firatast, presentant vins i clàssics del Penedès dels què se’n podrà fer degustacions amb copa de vidre.

En l’àmbit més estrictament empresarial, el dijous 11 d’octubre, a partir de les 10 del matí, al Museu Deu es durà a terme la Jornada “La franquícia com a oportunitat de negoci”. Organitzada per L’EINA Espai Empresarial, amb la col·laboració de General de Franquicias, l’Associació de Comerciants del Vendrell (CIT) el Pla de Barris i el Banc de Sabadell, l’objectiu que es persegueix és doble: donar informació sobre les franquícies i crear un espai de trobada entre emprenedors, empresaris, marques franquiciadores interessades a instal·lar-se al Vendrell i propietaris de locals disponibles i immobiliàries, per estimular la creació de nous negocis.

Al final de la jornada es farà una presentació de l’enquesta “Perfils i necessitats del comerç del Vendrell”, realitzada durant el passat mes de juny als comerciants de la zona centre i dels barris del Tancat i de França.

D’altra banda, i escalfant motors per a la Fira, el CIT organitza la primera desfilada del comerç vendrellenc. Serà el dissabte 6 d'octubre a la plaça Nova, a partir de les 21h. Una quinzena de comerços del municipi hi mostraran els nous productes de la temporada de tardor i hivern. A més, durant els dies de Fira també organitza una gimcana per als més joves i el sorteig de diversos vals de compra.

Els programes d’actes de la Fira estaran al carrer a partir de divendres 5 d’octubre a l’Ajuntament del Vendrell, a l’oficina de Turisme i a l’oficina del Centre d’Iniciatives i Turisme, principalment. Igualment, el programa digital es pot consultar a través d’aquest enllaç https://goo.gl/4Jsi3y

Continuar llegint » https://www.elvendrell.net/images/stories/PROGRAMA_DEF_FIRA_2018-compressed.pdf


A punt la XIII Setmana de la Gent Gran del Vendrell, que incorpora com a novetat la I Mostra de cuina

A punt la XIII Setmana de la Gent Gran del Vendrell, que incorpora com a novetat la I Mostra de cuina

La Setmana de la Gent Gran del Vendrell es celebrarà enguany del 22 al 28 d’octubre. Aquesta tradicional trobada compleix ja tretze anys i ve carregada amb un programa d’activitats adreçat a les persones de més edat, però obert a tothom, amb la clara voluntat que sigui el màxim de participativa possible.


Cal recordar que, per a alguns dels actes, cal realitzar inscripció prèvia. El termini s’inicia el proper dilluns 8 d’octubre.

Les activitats començaran el dilluns 22 d’octubre amb una caminada popular a la zona recreativa del Tomoví, amb esmorzar inclòs. La sortida serà des de la Rambla, a les 9 h. En aquest espai tots els participants gaudiran d’un dinar de germanor, amb una fideuà realitzada “in situ” i, tot seguit, la jornada s’amenitzarà amb música en directe i ball. El preu del dinar és de 10€. Les inscripcions es poden realitzar a totes les associacions de gent gran i a l’àrea de Serveis Socials.

Una altra de les propostes serà unes “Xerrades de Protecció Civil” a càrrec del servei tècnic de l’Ajuntament. Aquestes xerrades es realitzaran el 23 d’octubre a l’Associació de Gent Gran “El Tancat”, el 24 d’octubre a l’Associació de Jubilats del Barris Marítims (Coma-ruga) i el 26 d’octubre a l’Associació de Gent Gran del Vendrell (Tívoli). L’horari és d’11 a 12 i les inscripcions són gratuïtes.

El dimarts 23 d’octubre es realitzarà un Taller de Teràpia del riure, a les 17.30 hores, al Centre Cívic l’Estació. La activitat també és gratuïta.

Un any més, el programa compta també amb una vessant teatral. Enguany aquesta arribarà el dimecres 24 d’octubre, a les 18 h, al Teatre Àngel Guimerà, amb la actuació del “Grupo Variedades Tívoli” i la col·laboració especial de “Mario de la Vega i Lorena Blanco”. Les entrades tenen un preu de 2€ i es poden adquirir a totes les Associacions de Gent Gran i a l’àrea de Serveis Socials.


Aquest any també s’organitza un concurs fotogràfic adreçat a totes les persones majors de 65 anys empadronades al Vendrell. Les inscripcions es poden realitzar a l’àrea de Serveis Socials del 9 al 19 d’octubre. Les bases del concurs es poden consultar a l’àrea de Serveis Social o la pàgina web de l’Ajuntament del Vendrell, dins de l’apartat de Gent Gran. Totes les fotografies seran exposades al Centre Cívic l’Estació a partir del 25 d’octubre i aquest mateix dia, a partir de les 11 del matí, es premiaren les tres millors fotografies amb vals per a material fotogràfic.

Com a novetat dins de la Setmana de la Gent Gran, aquest any s’inicia la I Mostra de Cuina de la Nostra Gent Gran, en la què també poden participar totes les persones de més de 65 anys empadronades al Vendrell. Per concursar s’ha d’elaborar un plat amb algun ingredient culinari de la tardor. Les inscripcions s’han de realitzar al SAC del Vendrell o SAC de Coma-ruga del 9 fins al 19 d’octubre. Les bases del concurs es poden consultar a l’àrea de Serveis Socials o bé a la pàgina web de l’Ajuntament del Vendrell, a l’apartat de Gent Gran. El plats, ja cuinats, s’han de dur el dia 27 d’octubre a l’Esplai del Tívoli i el jurat decidirà els tres millor plats. El primer premi consisteix en un val d’un dinar per a dues persones, el segon premi, en un pastís i el tercer premi, en una coca enramada.

La vessant solidària de la Setmana de la Gent Gran es vehicularà aquest any amb els “Bingos Solidaris” que es faran a les diferents Associacions de Gent Gran del Vendrell. El 25 d’octubre es realitzarà a l’Associació del Barris Marítim (Coma-ruga), el 27 d’octubre a l’Associació de Gent gran “El Tancat” i el 28 d’octubre a l’Associació de Gent gran del Vendrell (Tívoli). Per participar, es demana que les persones que hi vulguin assistir portin un quilo o un litre d’aliments que aniran destinats al Centre de Distribució d’Aliments de Càritas del Vendrell. Principalment, els aliments que es necessiten són oli i sucre.

Enguany, els balls de tarda s’inicien el dia 26 d’octubre a l’Associació de Gent Gran “El Tancat” i es continua el dia 27 d’octubre a l’Associació de Jubilats dels Barris Marítim (Coma-ruga) i a l’Associació de Gent Gran del Vendrell (Tívoli).


Per últim, la Setmana clourà amb el dinar de celebració de les Noces d’Or el diumenge 25 d’octubre, a les 14 h, al restaurant Xaloquell de Sant Salvador. Aquest va adreçat a les parelles inscrites i que compleixin els 50 anys de casats durant el 2015. Les inscripcions per al dinar es poden fer fins al 9 d’octubre, al SAC de la plaça Vella i al SAC de Coma-ruga.

La Setmana de la Gent Gran del Vendrell està organitzada per l'Àrea de Gent Gran de l'Ajuntament del Vendrell en col·laboració amb les quatre associacions de gent gran del municipi (l'Associació de Gent Gran del Vendrell, l'Associació de Gent Gran del Tancat, l'Associació de Jubilats i Pensionistes dels barris marítims i l'Associació de Jubilats i Pensionistes del Vendrell).


La Biblioteca Pública Terra Baixa incorpora més de 190 documents de la Fira de Santa Teresa del Vendrell a la seva col·lecció digital

La Biblioteca Pública Terra Baixa incorpora més de 190 documents de la Fira de Santa Teresa del Vendrell a la seva col·lecció digital

La Biblioteca Pública Terra Baixa ha digitalitzat tot un seguit de documents relacionats amb la Fira de Santa Teresa que s’incorporaran i es podran consultar a través de la Biblioteca Digital Vendrellenca, el seu repositori digital, a partir del 9 d’octubre.

Del 9 al 30 d’octubre hi haurà, també al vestíbul de la Biblioteca, una exposició amb una mostra d’aquests documents. Inclourà una secció especial dedicada a l’Àngel de Tobies, aprofitant que enguany farà 60 anys de la seva primera baixada del campanar per a la seva restauració.

El total de documents digitalitzats relacionats amb la Fira és de 190, que es podran consultar en línia a través de la Biblioteca Digital Vendrellenca. El més antic és un cartell de la Fira de 1920 que recull els diferents actes d’aquell any. Com a curiositat, cal destacar que un dels actes que apareixen en aquell document és el de la inauguració de la Biblioteca Popular del Vendrell.

Amb la incorporació d’aquesta nova col·lecció, ja en seran cinc les que es troben disponibles per a la consulta a través de la Biblioteca Digital Vendrellenca. Es tracta de documentació original procedent de la pròpia col·lecció conservada a la mateixa Biblioteca, així com també de documents cedits per institucions i particulars a fi de completar alguna seqüència documental. Les col·leccions actualment consultables són les que fan referència a Pau Casals, Àngel Guimerà i Benvingut Socias; al Cercle Filatèlic del Vendrell i a l’esmentada Fira de Santa Teresa. En total, ja són més de 550 els documents accessibles per a qualsevol persona a través d’internet.


Una comèdia musical inicia els espectacles familiars d'aquesta tardor

Una comèdia musical inicia els espectacles familiars d'aquesta tardor

El Temporada de tardor encetarà la seva programació familiar el proper diumenge 7 d’octubre amb la comèdia musical “Alícia al país de les meravelles”.

El dia que l’Alícia fa deu anys, li regalen el primer mòbil. El conill blanc, però, l’hi roba i ella haurà de recórrer el País de les Meravelles fins arribar al palau dels mòbils per recuperar-lo. Amb aquest viatge, l’Alícia s’adona que no pot viure com fins ara, que enganxada al mòbil es perd moltes coses, com el valor de la imaginació i de la lectura.

Després d’emocionar-nos amb Litus, la dramaturga Marta Buchaca s’ajunta amb Viu el Teatre per presentar una Alícia rabiosament contemporània i actualitzada. Una versió del mite de Lewis Carroll amb la qual és impossible que grans i petits no s’identifiquin i reflexionin. Una comèdia musical que farà riure, emocionar i gaudir a tota la família.

Director: Jordi Andújar
Composició musical: Keco Pujol
Intèrprets: Jordi Llordella, Júlia Bonjoch, Marc Pujol i Queralt Albinyana
Producció: Viu el Teatre

Per reservar o comprar entrades, cal adreçar-se al web Ticketea (tel. 902 044 226, www.ticketea.com), a la regidoria de Cultura (la Rambla 24, 977 66 56 84), de dilluns a divendres de 10 a 14h, o bé a la taquilla, una hora abans de la representació, si l'aforament ho permet.

'ALÍCIA AL PAÍS DE LES MERAVELLES'
Dia: diumenge 7 d'octubre
Lloc: Teatre Àngel Guimerà
Hora: 12 h
Preu: 8 €
Edat recomanada: a partir de 4 anys
Preu amb descompte: 6 € (Gratuït per als menors de 3 anys)


Judit Neddermann presenta el seu tercer disc a l'Auditori Pau Casals

Judit Neddermann presenta el seu tercer disc a l'Auditori Pau Casals

La programació del Temporada de tardor arrenca el proper dissabte 6 d'octubre, a l'Auditori Pau Casals, amb un concert d'alt nivell: Judit Neddermann, cantant i autora de cançons, hi presentarà el seu tercer treball discogràfic, “Nua". Aquest és un disc que explora el pas a l'etapa adulta mirant i integrant la infància, no defugint-la; que porta de l'emoció més íntima a la reflexió més àmplia sobre el món on vivim, que condemna la impunitat policial, que es pregunta on són les víctimes sempre innocents, que canta al seu poble, que busca la llum.

La cantant de Vilassar de Mar ha concebut l’àlbum amb la intenció de mostrar-se nua, sincera i compromesa amb el moment que viu, i ho mostra amb les reflexions que contenen molts dels seus temes. Un disc ple de matisos i emocions, que serà un gran inici per la programació cultural del Temporada tardor.

Judit Neddermann ha guanyat aquesta darrera setmana el Premi Cerverí a la millor lletra de cançó en català. "No volem més cops" s'ha proclamat guanyadora amb les votacions dels oients de Catalunya Ràdio i iCat, entre les vuit candidates que optaven al guardó.

Les entrades pel concert a l'Auditori Pau Casals es poden adquirir a la regidoria de Cultura (La Rambla, 24), al telèfon 977 66 56 84 (de 10 a 14h), a través del portal www.ticketea.com, i al mateix Auditori Pau Casals.

Intèrprets:
Judit Neddermann, veu i guitarra
Adrià Plana, guitarra
Arnau Figueres, bateria i percussió
Adri González, teclats
Isaac Coll, baix

JUDIT NEDDERMANN
Dia: Dissabte, 6 d'octubre
Lloc: Auditori Pau Casals
Hora: 20.30 h
Entrada: 13 €
Entrada amb descompte: 10 €


Inauguració al Museu Deu el 5 d’octubre de l’exposició “Musa-Música”, que també tindrà presència al Museu Pau Casals i al Museu Apel·les Fenosa

Inauguració al Museu Deu el 5 d’octubre de l’exposició “Musa-Música”, que també tindrà presència al Museu Pau Casals i al Museu Apel·les Fenosa

El proper dia 5 d'octubre a les vuit del vespre tindrà lloc al Museu Deu l’acte inaugural de l'exposició “Musa – Música”, un conjunt d’imatges de la model Clàudia Cascante fetes pel fotògraf Linus Urpí en diferents espais de tres museus vendrellencs: Museu Deu, Museu Pau Casals i Museu Apel·les Fenosa.

La sala de les catifes del Museu Deu, les escales del jardí de Vil·la Casals, les finestres del Museu Fenosa, entre d’altres espais museístics... han estat l’escenari on ha posat aquesta model per ser copsada per la mirada del fotògraf.

L’acte inaugural al Museu Deu comptarà amb la presència de Clàudia Cascante, que farà una performance juntament amb el compositor, músic, actor i mestre Enric Rovira. També es presentarà el catàleg editat per l'Associació Références a partir de l'exposició de fotografies. Aquesta mostra es podrà visitar simultàniament del 6 al 14 d’octubre als tres museus del Vendrell on es van fer les fotografies: Museu Deu, Museu Pau Casals i Museu Apel·les Fenosa.

L’exposició va néixer a partir d’una idea original de l'escultor Philippe Lavaill, en què la model i el fotògraf treballen a partir de l'escultura i de la música. Va ser presentada per primera vegada a la Mediateca Pompeu, l’agost del 2017, en el marc de la Trobada literària i musical de les dues Catalunyes que cada any té lloc dins del Festival Pau Casals a Prada de Conflent, a la Catalunya del Nord.

Les persones que visitin totes tres mostres entraran en un sorteig de dues fotografies i dos catàlegs (es donarà un comprovant de les visites).

Projecte Musa- Música

En aquesta exposició, Clàudia Cascante de Quadras, artista i model, musa de l’escultor Philippe Lavaill, ha volgut invertir els rols. La model a partir de la qual l’artista (pintor o escultor) crea o modela una obra, esdevé actriu i es posa en escena. Des de la mirada del fotògraf, Linus Urpí, proposa un viatge pel cos femení i imagina posats que captaran la llum i que posaran en relleu l’elecció de l’espai, l’estatueta, l’escultura, la joia o l’instrument musical.

A l’inversa de Brassai, el qual transforma el cos de la dona en violoncel, l’exposició proposa un joc (de vegades eròtic) entre l’instrument de música, l’escultura que representa el músic o un indret simbòlic i el cos femení, el qual es lliura amb tota la seva bellesa a l’objectiu del fotògraf. Cap artifici suplementari pertorba aquesta relació entre la musa i el fotògraf. El blanc i negre accentuen les corbes del cos lliurat al seu objectiu. “El posat anul·la el que la nuesa pot tenir d’escandalós o d’eròtic”, i dona a l’espectador el plaer d’una descoberta plàstica i musical.Turisme del Vendrell
(© 2002 - 2019)
Av. Brisamar, 1 - Tel. 977 68 00 10
informacio@elvendrellturistic.com
Veure mapa de localització
Coords: N 41º 10. 952' E 001º 31. 319'

Horaris: De dilluns a dissabte de 10h a 20'30h | Diumenges i festius de 10h a 14h

Quadrícula w+m: Disseny i programació web