TripadvisorTrivago
Mapa Vendrell
Enquesta / Encuesta /Survey / Enquête
QR Sant Salvador QR Coma-ruga QR El Francàs
=
ISO 9001 - 14001
Infocultura - Agenda cultural

Galeria de fotos

NotíciesEl Vendrell aposta per la recollida de residus voluminosos a la demanda per millorar el servei i l’espai urbà

El Vendrell aposta per la recollida de residus voluminosos a la demanda per millorar el servei i l’espai urbà

L’Ajuntament del Vendrell ha decidit fer un canvi en el servei de recollida de residus voluminosos per tal de fer-lo més eficient i alhora més còmode per a la ciutadania. Si fins ara les persones que volguessin desfer-se d’un voluminós havien de trucar i deixar el material el dia de la setmana que tocava segons el calendari de recollida, a partir del proper dilluns 29 de març el servei s’oferirà a la demanda.

L’Ajuntament del Vendrell segueix amb el full de ruta per al canvi en la gestió dels residus municipals amb aquesta modificació, que persegueix també l’objectiu d’aconseguir evitar al màxim possible els abocaments incontrolats de residus voluminosos, principalment mobles vells i andròmines diverses, de manera que tot plegat reverteixi en un entorn urbà més net i endreçat.
La regidora de Recollida de residus, Núria Rovira, ha explicat que, especialment, després del desconfinament de l’any passat, es va començar a observar que el sistema de recollida actual no podia fer front als nous hàbits i necessitats de la ciutadania. “La gent compra més per Internet, fa moltes reformes i canvis als domicilis i segones residències, etc… i això genera la necessitat de desfer-se de mobles i trastos vells molt sovint”. Després d’estudiar el model del servei i de compartir experiències amb altres municipis, s’ha arribat a la conclusió que aquest serà més eficient i amb el mateix cost, si es fa a la demanda.


Com funcionarà el servei?

La recollida és un servei gratuït que funcionarà de dilluns a dissabte. Es podrà demanar en tan sols tres passos:

1. Trucant al 977 16 64 53 per avisar i concretar el dia de la recollida dels residus voluminosos. (properament, a través d’una APP)
2. Deixar-los al carrer davant de casa.
3. Es recollirà en el termini màxim de 48 hores.

Això sí, des de la regidoria es recorda que aquest no és un servei de buidatge de pisos i només es podrà treure un objecte gros (armari, rentadora, etc) i 3 o 4 si són petits (cadires, tauletes, llums, etc). En cas de necessitar treure més residus, caldrà fer més peticions del servei en altres dies.

A les portes de Setmana Santa, i amb el previsible augment de població especialment als nuclis marítims, des de l’Ajuntament del Vendrell s’engegarà el proper dilluns una campanya informativa amb el lema "Truca, tu ets el canvi" per explicar els canvis en el servei i conscienciar la població de la importància d’utilitzar-lo per fer, entre tots, un municipi amb un espai públic de més qualitat.

Així, durant els propers dies s’instal·laran punts informatius a les platges. En concret, seran el divendres 2 d’abril a la Placeta de la Carretera de Via de Comunicació Social al Francàs, el dissabte 3 d’abril a la Plaça Germans Trillas de Coma-ruga i el diumenge 4 d’abril a la Plaça de les Palmeres de Sant Salvador. L’horari dels punts informatius serà d’11h a 13 hores.

També s’ha fet l’edició d’un imant i tríptics informatius, dels quals se’n farà una bustiada als habitatges dels nuclis marítims en les properes setmanes. El servei també s’anunciarà a través de cartells informatius repartits en diferents espais i establiments del municipi.


Activitats del Museu Deu per Setmana Santa

Activitats del Museu Deu per Setmana Santa

Per Setmana Santa, el Museu Deu organitza un taller per pintar ous de Pasqua, una ruta per Coma-ruga i un joc ple de misteri per trobar la peça desapareguda.

El dimecres 31 de març, a les 17:30 h, es farà el taller “Pintem ous de Pasqua”. Primer es buscaran pel jardí del Museu Deu i després es pintaran. Activitat gratuïta. Aforament limitat a 6 persones. Cal fer reserva prèvia.

El dijous 1 d’abril, a les 18 h, es farà la ruta “Coma-ruga, un viatge en el temps”. Es passejarà pels carrers i places de Coma-ruga per conèixer històries i llegendes d’aquest nucli marítim. Preu: 5€. Lloc sortida: Oficina de Turisme. Cal fer reserva prèvia. Aforament limitat.

I del 27 de març al 4 d’abril es proposa una visita familiar plena de misteri. Es tracta de trobar una peça del Museu Deu que ha “desaparegut”. L’activitat es fa amb el mòbil mitjançant un codi QR i en horari de visita del museu.

Per a més informació: https://museus.elvendrell.net/museu-deu/ i al telèfon 977666308


Les rutes culturals tornen aquesta Setmana Santa

Les rutes culturals tornen aquesta Setmana Santa

Els museus del Vendrell es complauen de retornar a la seva activitat dins i fora dels equipaments per al públic general. Amb les noves mesures anunciades pel Procicat, aquesta Setmana Santa els espais culturals reprenen les rutes patrimonials per conèixer la vila i algun dels seus veïns més il·lustres.

La primera és la ruta de la pedra seca que ofereix el Grup de Pedra Seca de Sant Vicenç de Calders el diumenge 28 de març, a les 10:30 h. La sortida es farà des de la plaça Major i en el recorregut es podran conèixer les diferents tipologies constructives de pedra seca del municipi.

El dimarts 30 de març, a les 11 h, la ruta “Descobreix la Via Augusta” permetrà conèixer un fragment d’aquesta important via de comunicació romana. El punt de sortida serà la placeta del Camí Reial.

La ruta “Coma-ruga: un viatge en el temps” s’oferirà dijous 1 d’abril, a les 18 h. Durant el recorregut, acompanyats d’un educador cultural del Museu Deu, els visitants descobriran els orígens del nucli marítim de Coma-ruga. El punt de sortida serà l’Oficina de Turisme (av. Brisamar, 1).

Finalment, el dissabte 3 d’abril, a les 11 h, des de la Casa nadiua de Pau Casals s’iniciarà la ruta que porta el nom del violoncel·lista. Aquesta és una oportunitat de conèixer i descobrir alguns dels racons i els vincles que el mestre Pau Casals va mantenir amb la seva vila natal.

Totes les rutes tenen un preu de 5 € per persona i per als menors de 12 anys són gratuïtes. Les entrades es poden adquirir des del web dels museus del Vendrell https://museus.elvendrell.net, al telèfon 977 18 21 35 i per correu electrònic rutesculturals@elvendrell.net. O presencialment a la Sala Portal del Pardo, espai de difusió cultural, d’11 h a 14 h i de 17 h a 20 h, de dimarts a dissabte.


Novetats a les activitats de gimnàstica a la platja

Novetats a les activitats de gimnàstica a la platja

A partir del 27 de març les activitats dirigides de gimnàstica a la platja tindran un canvi d’orientació per tal de garantir les directrius del PROCICAT pel que fa al nombre de persones per formar un grup esportiu (5 usuaris més el monitor).

És per aquesta raó, i per tal de garantir la seguretat amb motiu de la Covid-19, que les classes de ZUMBA seran substituïdes per TONIFICACIÓ, a les mateixes hores i dies previstos fins a nova comunicació.

Les classes de PILATES segueixen el calendari i horari previstos.

Les places són limitades a 5 persones i s’ha de fer reserva prèvia al telèfon al 977 68 00 10 o al WhatsApp 670 019 171.

Per a més informació: www.elvendrellturistic.com


Nova edició dels Tallers familiars de l'EMMPAC

Nova edició dels Tallers familiars de l'EMMPAC

Aquesta primavera tornen els tallers familiars a l’EMMPAC: “Música en Família”, per a nadons i infants fins als 3 anys. Enguany, amb format online.

Trobareu tota la informació al web www.escolademusicapaucasals.cat

Places limitades!

Continuar llegint » www.escolademusicapaucasals.cat


Turisme del Vendrell programa activitats saludables per Setmana Santa

Turisme del Vendrell programa activitats saludables per Setmana Santa

Turisme del Vendrell organitza una sèrie d’activitats saludables per realitzar a les platges per Setmana Santa:

-divendres 2 d’abril, a les 9 h i a les 10 h, Marxa Nòrdica

-dissabte 3 d’abril, a les 10 h i a les 11:30 h, Zumba / Pilates

-dissabte 3 d’abril, de 17 h a 19:30 h, Descoberta de l’entorn i visita guiada a Les Madrigueres

-diumenge 4 d’abril, a les 12 h, Xerrada sobre la Reserva Marina Masia Blanca i recollida de residus a la platja

Totes les activitats són gratuïtes, excepte la gimnàstica que té el cost d’1 euro.

Les persones participants a les activitats seran obsequiades amb un lot de marxandatge, excepte a la gimnàstica.

Les sortides s’iniciaran des de l’Oficina de Turisme (av. Brisamar, 1, Coma-ruga).

Les places són limitades a 5 persones i s’ha de fer reserva prèvia al telèfon al 977 68 00 10 o al WhatsApp 670 019 171.

Per a més informació: www.elvendrellturistic.com

Continuar llegint » www.elvendrellturistic.com


Guillem Albà & La Marabunta garanteixen humor, ritme i diversió al TÀG aquest dissabte

Guillem Albà & La Marabunta garanteixen humor, ritme i diversió al TÀG aquest dissabte

La programació del Temporada febrer-març continua sumant nous èxits. El darrer va ser el del passat dissabte amb Chicuelo i Mezquida, amb un Auditori Pau Casals amb totes les entrades venudes. I el bon ritme seguirà aquest proper dissabte, amb Guillem Albà & La Marabunta, al TÀG, espectacle per al qual ja no queda pràcticament cap entrada disponible.
GUILLEM ALBÀ torna als escenaris amb ‘JALEIU’, un muntatge que farà esclatar de riure tothom. Acompanyat de sis músics en directe, torna més provocador, més bufó i amb moltes ganes de divertir-se. Després de set anys de gira, Guillem Albà & La Marabunta arriben amb més ganes que mai de transmetre tota la seva alegria i la seva energia, capaços de fer desconnectar al públic del món real.

A finals de l’any 2013 van estrenar 'MARABUNTA', l’espectacle que més han girat, i amb el que han actuat en llocs més diversos: grans escenaris, teatres petits, al carrer, en gales televisives, a cabarets, a la ràdio… L’espectacle va néixer com un homenatge a la feina que feia Jango Edwards en la seva època: la potència de la mescla entre el pallasso contemporani i la música en directe.

'JALEIU' és la continuació d’aquest projecte que tants bons moments ha donat als seus creadors. Repetint el format de 6 músics en directe, i en Guillem Albà com a clown. Números de pallasso, improvisació, jugar amb el públic… i amb els músics tocant diferents estils musicals i actuant. Els músics no només toquen, sinó que també juguen escènicament.
Les entrades per GUILLEM ALBÀ & LA MARABUNTA estan numerades i tenen un cost de 17 € /13 € (amb descompte). Es poden comprar a través de www.temporada.cat o també de forma presencial a la recepció de l'EMMPAC, els divendres no festius, de 10 a 13h.

Creació, direcció i interpretació: Guillem Albà
Músics: Edgar Gómez, Âlvar Monfort, Albert Comaleras, Martí Soler, Luisma Villegas i Irene Garcés
Direcció musical: Pep Pascual
Composició musical: Guillem Albà & La Marabunta

'JALEIU!'
Guillem Albà & La Marabunta


Dia: Dissabte 13 de març
Lloc: Teatre Àngel Guimerà
Hora: 20 h
Durada aproximada: 1 hora i 20 minuts
Preu: 17 euros
Preu amb descompte: 13 euros

Continuar llegint » www.temporada.cat


L’exposició “#fotoconfinades” arriba al Vendrell

L’exposició “#fotoconfinades” arriba al Vendrell

Del 8 de març al 2 d’abril es podrà visitar a la Sala Polivalent de la Biblioteca Pública Terra Baixa del Vendrell l'exposició #fotoconfinades de la Galeria Tres-e-u de Vic.

Al tercer dia de confinament domiciliari total al març del 2020 degut al Sars CoVid-19, la Galeria Tres-e-u es va adonar, com ells mateix expliquen: “que calia fer una cosa per no caure en l’abisme”. Així va néixer #fotoconfinades, gimnàstica fotogràfica en temps de confinament.

Durant 40 dies consecutius van llançar per instagram un repte diari en forma d’un tema per fotografiar: els veïns, les finestres, els armaris...tot un repertori de motius dels escenaris de reclusió de cadascú.

#fotoconfinades va atreure a més de 60 participants que van realitzar 1.300 imatges. El que va començar com un joc per mantenir-se en forma i per no aturar l’activitat de la Galeria va esdevenir un autèntic repte de creativitat, va exercir de teràpia, va crear una comunitat que ens mantenia connectats i, a més, ens ha deixat els diaris en imatges de les múltiples vivències d’aquells dies extraordinaris, estranys i diferents.

Per aquesta exposició han ampliat 40 fotografies, una per cada repte i donant cabuda al màxim de participants possibles.

L’exposició es podrà visitar fins al 2 d’abril, en horari de Biblioteca i Sala d’Exposicions del Portal del Pardo, de dilluns a divendres de 15 a 20 h, i de dimecres a dissabte de 9 a 13 h.


Es presenta un 8 de març reivindicatiu i de reconeixement a Remei Esteban i Anna Serra

Es presenta un 8 de març reivindicatiu i de reconeixement a Remei Esteban i Anna Serra

Avui s’ha presentat el conjunt d’actes organitzats al voltant del 8 de Març, Dia Internacional de les Dones, que s’ha volgut plantejar com una jornada reivindicativa i de reconeixement a Remei Esteban, que va ser la primera regidora de l’ajuntament democràtic del Vendrell, i Anna Serra, que va ser la primera regidora de Serveis Socials d’aquest Consistori.

8 de març

A les 10.30 h, a l’Ajuntament del Vendrell: Inauguració de la Sala de premsa Remei Esteban i Nin.

A les 17 h, a la façana de l’edifici de Serveis Socials (c/ Quarter cantonada c/ de Mar): Presentació del grafit d’Anna Serra.

A les 18 h, al terrat de la Biblioteca Pública Terra Baixa: Lectura del manifest 8M i presentació del grup de dones “Dones amb iniciativa del Vendrell”.

A les 14.30 h, a TV el Vendrell: Emissió de la xerrada “Museu Deu en femení Penèlope”, a càrrec de Mireia Rosich, directora de la Biblioteca Museu Víctor Balaguer, i Judit Subirachs, directora de l’Espai Subirachs (redifusió al llarg de la tarda).

A les 17 h, 19 h i 22 h, a TV el Vendrell: Emissió del programa “Precarietat laboral i dones”, presentat per Alba Domingo.8 i 9 de març
Dilluns, de 17 h a 20 h, i dimarts, d’11 h a 14 h i de 17 h a 20 h, a la Sala Portal del Pardo: Mural in situ d’Anna Agudo i Adià Canet de Doble A Art, del projecte artístic “Essencials (...)”, acció efímera de transformació artística que manifesta la capacitat de la cultura i de l'art per crear nous imaginaris (vegeu programa de Cultura).9 de març
De 18 h a 19 h, Cafè-tertúlia virtual amb dones a partir de la projecció del curtmetratge “Suc de síndria”, a càrrec de la Taula Comunitària del Vendrell (enllaç inscripció: https://www.facebook.com/profile.php?id=100010340772163).10 de març
A les 18 h, a la Biblioteca Pública Terra Baixa, l’Hora del Conte: “Superdones de la història” (vegeu programa de la Biblioteca).


Formació:
4, 11, 18 i 25 de març, de 17 h a 19 h, programa formatiu en línia “TOTES FEM XARXA! Com identificar i actuar davant les desigualtats de gènere i l’impacte de les violències masclistes”, organitzat pels SIE Garraf-Penedès i Tarragona i els SIAD del Vendrell, Calafell i el Consell Comarcal del Baix Penedès (inscripcions limitades; enllaç inscripció: https://dones.gencat.cat/ca/ambits/formacio/properes-formacions-00001/totes-fem-xarxa/).


Exposicions:

Del 5 de març al 23 de maig, al Museu Deu: “El Museu Deu en femení”.

Durant tot el mes de març, a la Biblioteca Pública Terra Baixa: “Exposició bibliogràfica i novetats editorials”. Centre d’interès documental sobre la dona.

El primer tinent d’alcalde i regidor de Polítiques de Gènere, Igualtat i Drets LGTBIQ, Christian Soriano, ha recordat que “el govern de l’Ajuntament del Vendrell és eminentment feminista i lluita per a la reivindicació de les dones i per aconseguir una igualtat plena i real entre homes i dones a la nostra societat”.

Continuar llegint » https://www.elvendrell.net/images/stories/noticies/03-01_Cartell_8M.pdf


Un documental repassa la història de la Xatonada del Vendrell

Un documental repassa la història de la Xatonada del Vendrell

A partir de l’any que ve la Xatonada del Vendrell canviarà les dates de celebració.

La 35a edició de la Xatonada del Vendrell es veu condicionada per la situació de pandèmia. Per aquest motiu, s’ha apostat per fer un documental per capítols temàtics amb una recopilació de fotografies i vídeos de la història d’aquesta festa gastronòmica per excel·lència del municipi. El documental s’emetrà aquest primer cap de setmana de març per Televisió el Vendrell i per les xarxes socials de la Regidoria de Comerç, fires i mercats.
I ja s’està treballant pensant en l’edició del 2022 i una de les novetats serà el canvi de les dates de la seva celebració, que ja està consensuat amb la Ruta del Xató. En comptes de ser el primer cap de setmana de febrer, de cara a l’any que ve i en properes edicions es programarà el darrer cap de setmana de febrer o el primer del mes de març, com és el cas d’aquest 2021. La decisió de fer-ho un cap de setmana o un altre dependrà de les dates del Carnaval de cada any. La regidora de Fires, M. Luz Ramírez, ha exposat que “amb aquest canvi de dates s’espera poder gaudir d’una meteorologia més benèvola i poder tenir més èxit de concurrència i afavorir així a tots els agents implicats“.
M. Luz Ramírez, també ha explicat que “per a l’edició d’enguany s’ha fet una producció especial de mascaretes per als Mestres Xatonaires, i des de Comerç del Vendrell s’ha establert que des del proper dijous i fins al diumenge 7 de març es faran entregues a domicili o recollida als establiments de comandes de xató”.Turisme del Vendrell
(© 2002 - 2021)
Av. Brisamar, 1 - Tel. 977 68 00 10
informacio@elvendrellturistic.com
Veure mapa de localització
Coords: N 41º 10. 952' E 001º 31. 319'

Horari d'estiu (15/06 - 15/09): De Dilluns a Dissabte de 10h -14h / 17h - 20h - Diumenges i festius de 10h -14h
Horari resta de l'any: De dilluns a dissabte de 10h a 14h

Quadrícula w+m: Disseny i programació web