TripadvisorTrivago
Mapa Vendrell
Enquesta / Encuesta /Survey / Enquête
QR Sant Salvador QR Coma-ruga QR El Francàs
ISO 9001 - 14001
Infocultura - Agenda cultural

Galeria de fotos

NotíciesFoment de l’emprenedoria amb el programa "Platges i Rutes 365 dies"

Foment de l’emprenedoria amb el programa "Platges i Rutes 365 dies"

Ahir es va presentar el programa "Platges i Rutes 365 dies", un projecte subvencionat que posa l'accent en l'emprenedoria territorial especialitzada, orientada al creixement i basada en la innovació, la tecnologia i els nous models de negoci des de les fortaleses dels territoris. Està impulsat pel Departament d'Empresa i Coneixement, a través de Catalunya Emprèn, i cofinançat pel Fons Social Europeu.
En aquest sentit, s'ha detectat una fortalesa territorial al Vendrell que té a veure amb el grau d'aprofitament de les platges i les rutes durant tot l'any, ja que l'enorme ocupació durant els mesos d'estiu esdevé en platges i rutes totalment buides de visitants durant la resta de l'any. Sumant les infinites possibilitats que proporciona la innovació i les noves tecnologies, ens trobem en un entorn immillorable per generar nous models de negoci.

L'objectiu és desenvolupar, individualement o en grup, idees de negoci que permetin explotar les platges i les rutes tot l'any i plasmar-les en respectius plans d'empresa que, una vegada finalitzat el programa, es trobin en disposició de d'executar-se, si els emprenedors ho consideren.

"Platges i Rutes 365 dies" va dirigit a qualsevol persona amb ganes d'emprendre, tingui una idea de negoci o no. Es proposen sessions de generació de idees. Es proporciona una formació específica i de qualitat en innovació, noves tecnologies, turisme i empresa, així com tutories individualitzades per a cada projecte emprenedor. També s'ofereix la possibilitat de "camp de proves", facilitant les necessitats que puguin tenir els participants alhora de testar la viabilitat tècnica de la seva idea.

El programa està 100% subvencionat i no té cap cost. A més, es proporcionen ajuts per l'allotjament per a aquells emprenedors que siguin de més lluny i necessitin hospedar-se a la zona durant la formació. Les places estan limitades a 31 persones.

Continuar llegint » http://elvendrell.net/images/stories/noticies/03-24_PLATGES_I_RUTES_TRIPTIC_low.jpg


L'Ajuntament del Vendrell rep el suport de la Diputació de Tarragona per a actuacions en l’àmbit de les Madrigueres

L'Ajuntament del Vendrell rep el suport de la Diputació de Tarragona per a actuacions en l’àmbit de les Madrigueres

L'Ajuntament del Vendrell ha rebut el suport de la Diputació de Tarragona, a través d’una subvenció per un import de 18.000 euros, per al condicionament de l’espai natural de les Madrigueres i per a millores a la desembocadura de la Riera de la Bisbal.

Entre les actuacions, cal destacar la construcció d’un observatori d’aus, la instal·lació de cartells informatius i l’estudi de la qualitat de l’aigua a la desembocadura de la riera.


La parada de bus “El Francàs - Masia” ubicada al lateral de la N-340 es trasllada a la Via de la Comunicació Social per millorar la seguretat dels usuaris

La parada de bus “El Francàs - Masia” ubicada al lateral de la N-340 es trasllada a la Via de la Comunicació Social per millorar la seguretat dels usuaris

A partir del dilluns 27 de març, de la línia de bus Vilafranca –el Vendrell- Tarragona, la parada “El Francàs – Masia” (sentit Tarragona), ubicada al lateral de la N-340, es traslladarà a la Via de la Comunicació Social i es passarà a denominar “El Francàs – Càmping Francàs”.

Aquest canvi és degut a la perillositat que tenia la localització d’aquesta parada per als usuaris, ja que havien de travessar la carretera nacional. Des de la Regidoria de Transports es va traslladar aquesta problemàtica al Departament de Transports de la Generalitat de Catalunya, que és qui té la competència de la línia, i s’ha trobat aquesta solució.

El regidor de Transports, Josep Marrasé, ha explicat que “hi ha altres parades de bus problemàtiques al municipi, sobre les quals també s’hi està treballant per resoldre-les”.


Afectacions al trànsit per les obres a la travessera de Sant Salvador

Afectacions al trànsit per les obres a la travessera de Sant Salvador

Després de treballs preliminars, el proper dilluns 27 de març començaran les obres de condicionament de la travessera urbana de Sant Salvador, les quals suposaran afectacions al trànsit que es començaran a senyalitzar el proper divendres.

Venint del Vendrell, a la primera rotonda que es troba un cop passat el pont de sota la via del tren, es desviarà el trànsit cap a l’avinguda del Parlament de Catalunya per anar cap a l’avinguda Palfuriana i cap a Calafell, a través del c/ Gràcia. Els veïns podran accedir fins a la següent rotonda per poder accedir pel c/ Abat Bassa, tenint en compte que hi ha un tram sense pavimentar.

Per l’avinguda Palfuriana, venint de Coma-ruga, ja no es podrà fer el gir cap a l’esquerra per la travessera de Sant Salvador per anar cap al Vendrell, el qual s’haurà de fer pel c/ Francolí. Venint de Calafell, també s’haurà de girar a la dreta per c/ Francolí per anar al Vendrell. Un cop finalitzades les obres, aquest accés cap al Vendrell ja es farà sempre per aquest carrer pel canvi a sentit únic, direcció a mar, de la travessera de Sant Salvador.

Els carrers d’Isaac Albéniz, de Manresa i del Boix quedaran tallats, s’hi prohibirà l’estacionament en un dels costats i hi haurà doble sentit de circulació per a l’entrada i sortida només de veïns.

A part d’aquestes afectacions, caldrà està atents a les senyalitzacions per qualsevol canvi que es pugui produir durant les obres, que està previst que tinguin un termini d’execució de sis mesos.

Continuar llegint » http://elvendrell.net/images/stories/noticies/03-21_TV-2127_web.jpg


El Museu Àngel Guimerà organitza un taller familiar relacionat amb el conte "El gos de casa"

El Museu Àngel Guimerà organitza un taller familiar relacionat amb el conte "El gos de casa"

El Museu Àngel Guimerà ha organitzat una sèrie d’activitats per als mesos de març, abril i maig, entre els quals destaca el taller familiar “El tresoret de mots” relacionat amb el conte El gos de casa, d’Àngel Guimerà, que va ser editat per servir de lectura a les escoles de Catalunya.

Com que aquesta narració tenia una intenció didàctica, Guimerà va incloure-hi un annex que, sota el títol “Tresorets de mots”, recollia el vocabulari del conte, acostant així el català als infants. L’artista Iraida Llucià ha estat l’encarregada de dissenyar el taller amb l’objectiu de “fer volar la imaginació i connectar amb les emocions a través d’un relat en què són molt potents”.

El taller “El tresoret de mots” es farà el diumenge 26 de març, a les 12 h, i el dissabte 6 de maig, a les 18:30 h. Aquesta última data s’ha programat amb motiu del 172è aniversari del naixement del dramaturg. L’activitat està adreçada a infants a partir de sis anys, que hauran d’anar acompanyats per una persona adulta, i té un preu de 3 euros. Cal fer reserva prèvia al telèfon 977 66 10 06 o al correu electrònic visitesmuseus@elvendrell.net.

La regidora de Cultura, Eva M. Serramià, ha explicat que “a banda de fer activitats per a les escoles, ara també volem fer arribar el personatge d’Àngel Guimerà a un públic familiar”.

D’altra banda, el dimecres 26 d’abril, a les 19:30 h, també al Museu Àngel Guimerà, tindrà lloc una activitat de llegir teatre del Club de lectura de la Biblioteca Pública Terra Baixa, amb l’obra Ricard III de William Shakespeare. I el diumenge 14 de maig, es tornarà a fer la ruta “La Barcelona de Guimerà”, que per poder participar-hi cal fer reserva prèvia al Museu d’Història de Barcelona, al correu electrònic reservesmuhba@bcn.cat o al telèfon 93 256 21 22.

Eva Serramià ha aprofitat la presentació d’aquest programa d’activitats per avançar dos actes dels quals s’ampliarà informació més endavant. Per una banda, el 20 de maig, amb motiu del Dia Internacional dels Museus, es presentarà el llibre Correspondència entre Àngel Guimerà i Jaume Ramon i Vidales, de Carola Duran. I, per una altra banda, el 3 de juny, tindrà lloc el seminari “Àngel Guimerà i la música”.

Més informació: Regidoria de Cultura, tel. 977 66 56 84.La Festa de la Bicicleta del Vendrell celebra 75 anys

La Festa de la Bicicleta del Vendrell celebra 75 anys

Avui, al migdia, quan tot just falten 75 dies per a la seva celebració, el diumenge 28 de maig, s’ha presentat la 75a Festa de la Bicicleta del Vendrell, un festa tradicional que se celebra al Vendrell des de l’any 1942. I s’ha presentat de forma anticipada perquè es vol arribar al màxim de persones perquè s’animin a participar-hi.

La idea general és recuperar elements que han estat part de la Festa al llarg de la seva història i, en properes setmanes, s’aniran anunciant les novetats que hi hauran en l’edició d’enguany. Cal dir que, aquest any, també hi haurà actes previs, com la pedalada nocturna el divendres 26 de maig, i diverses activitats organitzades pel Club Open Natura per al dissabte 27 de maig, com proves de resistència, un taller de bike trial i un campionat escolar de patins. D’altra banda, es recuperaran curses que s’havien organitzat anys enrere com la carrera de la safata, la carrera de la lentitud i la carrera amb la bicicleta a l’espatlla.

Per al diumenge, hi haurà premi per a les sis millors carrosses, als tres grups més divertits i originals, al grup escolar més nombrós, al grup més nombrós que no sigui escolar, al grup que vingui de més lluny, a la bicicleta més original i a la bicicleta més ben guarnida. També seran premiats el ciclista de més edat, el de menys edat, la família que participi de forma més nombrosa i la parella participant més elegant.

Properament, s’anunciarà la data a partir de la qual es podran fer les inscripcions a la Regidoria de Cultura i Festes (La Rambla, 24).

I una altra de les novetats, que s’ha avançat avui, és el muntatge d’una exposició virtual de fotografies dels 75 anys de la Festa de la Bicicleta, per a la qual es demana la participació de tothom que tingui fotografies d’aquesta festa des del seu inici fins a l’actualitat, les quals es podran penjar a les xarxes socials amb l’etiqueta #75festabicicleta, enviar la correu electrònic festadelabicicletadelvendrell@gmail.com o portant-les directament a la Regidoria de Cultura i Festes. En tots els casos, s’haurà d’identificar l’any i l’autor i el termini finalitzarà el 30 d’abril. Amb el que s’hagi recopilat es farà un muntatge de vídeo que es presentarà al maig, juntament amb el programa de mà i tota la informació de la Festa.

Un dels propòsits és que la Festa de la Bicicleta sigui popular i és per això que es demana la participació de tots els vendrellencs, però també esta dirigida a la comarca i a fora d’ella. Hi haurà qui participarà amb la bicicleta (en grup o individualment), hi haurà qui participarà enviant fotografies per l’exposició virtual i hi haurà qui participarà fent de públic, però també es podrà participar col·laborant el dia de la Festa.

Per formar part de la comissió de voluntaris i viure la festa des de dins, cal posar-se en contacte amb la Regidoria de Cultura i Festes i apuntar-se com a col·laborador al telèfon 977 66 56 84, al correu electrònic a festes@elvendrell.net o, presencialment, a la Regidoria de Cultura i Festes.

La regidora de Cultura i Festes, Eva M. Serramià, ha animat a tothom a participar-hi “ja que voldríem que aquest 75è aniversari de la Festa de la Bicicleta tingui un relleu especial perquè aquesta festa, plenament consolidada, es pugui celebrar molts més anys”.

Continuar llegint » http://elvendrell.net/images/stories/noticies/Dossier_per_mitjans_Festa_bicicleta_2017.pdf


La UE concedeix 1.150.000 euros per al projecte FEDER de recuperació i dinamització turística del centre urbà de Coma-ruga

La UE concedeix 1.150.000 euros per al projecte FEDER de recuperació i dinamització turística del centre urbà de Coma-ruga

El projecte presentat per l’Ajuntament del Vendrell a la convocatòria dels FEDER, Recuperació i dinamització de l'espai públic i elements patrimonials del centre urbà de Coma-ruga com a elements estratègics de foment de l'activitat turística i econòmica, elaborat conjuntament per l’Àrea de Promoció econòmica i la regidoria d’Urbanisme i amb la col·laboració de les regidories de Turisme i de Via Pública, ha estat seleccionat i rebrà una aportació del 50% per part de la UE del total dels 2,3 milions d’euros pressupostats fins al 2020.

L’altre 50% l’aportarà l’Ajuntament del Vendrell.

El projecte té dos objectius centrals: 1) recuperar i posar en valor els elements del patrimoni turístic de Coma-ruga, que impulsi de nou el seu atractiu i ajudi a desestacionalitzar la temporada turística, i 2) crear un centre urbà a Coma-ruga, que ajudi a estabilitzar la població, a cohesionar-la socialment i que contribueixi a diversificar l’activitat econòmica.

L’alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, ha mostrat avui la seva satisfacció per la concessió d’aquests fons, “que permetran revitalitzar el centre de Coma-ruga, recuperar la seva centralitat i potenciar-la com un element clau per reactivar la seva activitat econòmica, social, cultural i turística”.

El Vendrell, i en concret Coma-ruga, compta amb un ampli patrimoni arquitectònic i cultural vinculat al turisme. Aquest patrimoni es va començar a erigir a les darreries del segle XIX. Posteriorment, durant els anys 50 i 60 del segle passat, la societat Brisamar, S.A., va tirar endavant un ambiciós projecte urbanístic, que a més dels xalets de la urbanització incorporava edificis que havien de completar l’oferta lúdica i d’esbarjo: un cinema-teatre, un parc-jardí i un club, el Tabaris, que servia de lloc de reunió i esbarjo als estiuejants. Aquests edificis es van decorar amb mosaics de l’artista Santiago Padrós Elias. Durant els anys 70 aquesta oferta es va ampliar amb la construcció del port esportiu de Coma-ruga.

Precisament, segons ha explicat el regidor de Promoció Econòmica, Kenneth Martínez, l’estratègia d’aquest projecte FEDER és “recuperar el patrimoni turístic de Coma-ruga perquè serveixi de dinamitzador de l’activitat econòmica i contribueixi també a estabilitzar la població empadronada”. Amb aquesta finalitat, el projecte proposa, d’una banda, reurbanitzar els espais i l’entorn dels edificis d’interès arquitectònic i artístic, creant una gran illa pública i oberta que englobi la plaça Germans Trillas, l’estany de Coma-ruga i els jardins del complex Tabaris. I d’altra banda, restaurar, rehabilitar i posar en valor els edificis del complex Tabaris, que podrien acollir equipaments veïnals i altres que dinamitzin l’activitat econòmica i empresarial de Coma-ruga.

En el marc de la valoració de la concessió dels FEDER, Kenneth Martínez ha destacat també que “aconseguir aquesta important subvenció recompensa l’esforç de tot l’equip de l’Eina i reforça alhora els objectius que ens havíem marcat a l’Àrea de Promoció Econòmica”.

Per la seva part, el regidor d’Urbanisme Josep Mercadé, ha expressat també la satisfacció pel fet que el treball conjunt i coordinat de diverses regidories hagi donat bons fruïts i ha subratllat el fet que el projecte presentat per l’Ajuntament del Vendrell hagi rebut una molt bona puntuació en la seva valoració. Mercadé ha explicat que el projecte de transformació urbana servirà, entre altres, per fer una plaça dels Germans Trillas “molt més agradable al passeig, més verda, que connectarà amb un recorregut amable que seguirà per l’estany, del qual també se’n rehabilitaran alguns elements, i pels espais exteriors vinculats al Tabaris”.

Mercadé ha explicat que el projecte s’ha concebut a partir de l’activació del patrimoni de la urbanització de Brisamar, com a un instrument de dinamització econòmica i turística, a partir d’una transformació física de l’entorn. Es tracta, segons Mercadé, “de combinar la millora del paisatge urbà i de la gestió de la mobilitat sostenible per construir un espai públic més amable. El projecte està encaminat a generar una centralitat urbana, amb massa crítica de trobada: un espai viu “.

De la seva banda, la regidora de Turisme, Eva M. Serramià, s’ha afegit a la felicitació conjunta per haver rebut aquests fons FEDER, “perquè era un punt d’actuació que ho necessitava urgentment” i ha manifestat la voluntat de començar a treballar el més ràpidament possible. Serramià ha puntualitzat que, tot i que de forma prioritària el projecte ha de permetre incidir en la millora de la qualitat de vida de les persones que viuen tot l’any a Coma-ruga, amb un centre actiu, també revertirà en un impuls turístic a la zona, a la vegada que en la desestacionalització d’aquest turisme”. Per altra banda, ha assegurat que “el fet de posar en valor el patrimoni arquitectònic i cultural i aconseguir la seva restauració afegirà valor al Vendrell com a destinació de turisme cultural”.

L’alcalde, Martí Carnicer, ha conclòs explicant que la concreció de les actuacions del projecte es treballaran amb la participació dels veïns i veïnes de la zona a través d’un procés de participació ciutadana que s’engegarà properament.


Obres del Museu Deu s’exposen al Museu Europeu d’Art Modern (MEAM) de Barcelona

Obres del Museu Deu s’exposen al Museu Europeu d’Art Modern (MEAM) de Barcelona

Josep Salvador Jassans, conegut artísticament per Jassans, va ser un apassionat del món grec, però mai va poder viatjar a aquest país. L'any passat es van complir deu anys de la seva mort, i el Museu de Montserrat li va dedicar una exposició antològica titulada “La Grècia imaginada”, en contraposició a la Grècia real que l'escultor no va arribar a conèixer.

Ara, la mostra viatja a Barcelona, en concret al Museu Europeu d'Art Modern (MEAM), que obrirà les portes el dijous 16 de febrer i on, entre d’altres peces, s’exposen quatre escultures del Museu Deu. Dos antics alumnes de l'artista, Jorge Egea i Adrián Arnau, n'han estat els comissaris, i han comptat amb el suport de la família de l'escultor, que ha prestat bona part del mig centenar de peces que la doten de contingut. El visitant hi podrà apreciar com, a la manera dels grecs antics, hi ha una alta representació de la figura humana com a resultat principalment d’una reflexió estètica i filosòfica. Deixeble de Joan Rebull, Jassans va ser un artista reconegut i, segons els responsables de la mostra, "segurament l’escultor de tota aquesta generació que va crear una obra més assenyada, coherent i honesta amb els principis de persistència de l’esperit clàssic".

La influència de Jassans en molts estudiants ha estat decisiva per la supervivència de l’amor a l’art escultòric entre el públic més jove. La mostra, que es completa amb activitats paral·leles, com una Taula rodona presidida per Àlex Susanna i diversos tallers de modelat, es podrà visitar fins al proper 2 d’abril al MEAM, al Carrer Barra de Ferro, 5 de Barcelona.


El Vendrell organitza un Carnaval DE NASSOS

El Vendrell organitza un Carnaval DE NASSOS

Per als dies 23 i el 24 de febrer, la Regidoria de Cultura i Festes de l'Ajuntament del Vendrell organitza un Carnaval DE NASSOS.

El dijous 23 de febrer, a les 17:30 h, a la plaça Vella, tindrà lloc el Carnaval Infantil amb l'arribada del Carnestoltes, xocolatada i l'espectacle Quin Sarau a càrrec de la companyia Xarop de Canya, que han preparat un viatge trepidant ple de música, dansa, jocs, cançons i... DE NASSOS!

I el divendres 24 de febrer, a les 19:30 h, a l'avinguda del Baix Penedès, es farà una sortida DE NASSOS per a un inici espectacular de la Rua de Carnaval, en què es donarà més protagonisme als grups participants, amb un límit de 40 carrosses i 15 comparses. En aquesta zona es trobarà el jurat que estaran molt ben acompanyats per uns personatges molt especials. Tot seguit, es farà el recorregut per l'avinguda del Baix Penedès, l'avinguda del Tancat de la Plana, c/ Roquetes, c/ Sant Jordi, avinguda de la Riera de la Bisbal, c/ Quatre Fonts, c/ Muralla, plaça Nova, c/ Cafès, c/ Prat de la Riba i la Rambla.

Com a novetat, enguany es farà un sorteig entre totes les persones que pengin fotos de la Rua de Carnaval amb l'etiqueta #uncarnavaldenassos al Facebook, Twitter i Instagram. Al final de la Rua se sortejaran dues entrades per a un espectacle de la programació de l'actual semestre del Temporada.

Continuar llegint » http://elvendrell.net/213-regidoria-de-festes/5475-programa-carnaval-2017


Juani Mimbrero guanya per segon cop el Concurs de Mestres Xatonaires

Juani Mimbrero guanya per segon cop el Concurs de Mestres Xatonaires

Es van repartir 1.500 degustacions de xató i la novetat de l’espai “Xató Experience” va tenir una molt bona acollida.

El passat diumenge 5 de febrer, el Vendrell va celebrar la Xatonada Popular amb el 31è Concurs de Mestres Xatonaires, la 30a Exhibició de Xatonaires Infantils i la 24a Fira de productes alimentaris naturals i artesanals.

La guanyadora del Concurs de Mestres Xatonaires va ser la vendrellenca Juani Mimbrero, que ja va guanyar aquest concurs l’any 2003.

La segona classificada va ser Loli Donaire; la tercera, Mercè Mata; el quart, Sergi Rovira; el cinquè, Josep Ferré, i el sisè, Juan Carlos Fuentes. Abans del lliurament de premis, es va investir la guanyadora de l’any passat, Maria Gallego, Mestre Xatonaire com a membre de l’Associació Gastronòmica de la Universitat del Xató de Catalunya. I es va lliurar una placa de reconeixement als familiars de Matías Toledo, que va morir recentment, per la seva tasca voluntària per tirar endavant la Xatonada Popular.

A l’Exhibició de Xatonaires Infantils hi van participar més de 200 nens i nenes que havien fet els cursets “Aprèn a fer xató”, entre els quals es va sortejar una bicicleta cedida per Runnbikes.

Durant la jornada es ban repartir 1.500 degustacions de xató i la ruleta solidària, que enguany anava a càrrec de La Ballaruga, va recaptar 509 euros.
Pel que fa a les activitats paral·leles, hi va haver tallers i jocs infantils, trobada d'intercanvi de plaques de cava, entre d’altres. Aquest any també hi van participar tres dolceries del Vendrell (Pastisseria Conflent, Dolceria Soler i Pastisseria Vendrellenca) amb la venda de productes relacionats amb el xató i el nostre territori.

I la gran novetat d’enguany, l’espai “Xató Experience”, va tenir una molt bona acollida. La carpa es va omplir de persones interessades per les noves formes de cuinar el xató i un centenar van poder gaudir de les degustacions presentades pel col·lectiu Terra i Taula.

El regidor de Promoció Econòmica, Kenneth Martínez, valora molt positivament el desenvolupament d’aquesta festa gastronòmica del Vendrell i la bona acollida que ha tingut la combinació entre la tradició i la innovació d’un plat tan popular com és el xató.

Continuar llegint » https://www.facebook.com/685459268154387/photos/?tab=album&album_id=1419025384797768Turisme del Vendrell
(© 2002 - 2017)
Av. Brisamar, 1 - Tel. 977 68 00 10
informacio@elvendrellturistic.com
Veure mapa de localització
Coords: N 41º 10. 952' E 001º 31. 319'

Horaris: De dilluns a divendres de 10 h a 14.00 h | Dissabtes de 9.30 h a 13.30 h, diumenges i festius tancat

Quadrícula w+m: Disseny i programació web