TripadvisorTrivago
Mapa Vendrell
Enquesta / Encuesta /Survey / Enquête
QR Sant Salvador QR Coma-ruga QR El Francàs
ISO 9001 - 14001
Infocultura - Agenda cultural

Galeria de fotos

NotíciesEs posa en marxa una prova pilot de recollida de residus porta a porta en establiments de les platges del Vendrell

Es posa en marxa una prova pilot de recollida de residus porta a porta en establiments de les platges del Vendrell

El proper dilluns 26 de juny es posarà en marxa el primer servei de recollida de residus porta a porta del municipi. Concretament, durant l’estiu, es farà una prova pilot en 121 establiments de les platges del Vendrell.Des de fa més d’un any, en matèria de residus, l’Ajuntament del Vendrell es va fixar com a objectiu millorar les dades globals de recollida selectiva, materialitzat en l’acord d’adhesió a l’estratègia catalana del residu zero. Actualment, al Vendrell es recicla aproximadament un 24% del total del residus generats, mentre que la mitjana catalana se situa prop del 39%.Per millorar aquestes dades, es va prendre la decisió d’iniciar un procés per fer evolucionar el model de recollida cap a noves formes. Es marca com a objectiu inicial fer servir el model porta a porta, com a motor de millora, i es fixen els comerços i establiments de restauració, generadors d’aproximadament un terç dels residus totals, com a actors principals d’aquest repte.

Després de fer enquestes a una mostra representativa d’establiments i d’analitzar els seus resultats, s’ha dissenyat el servei i, a través d’educadors ambientals, s’ha informat els establiments que participaran en aquesta prova pilot sobre aquest servei i la seva implantació.

El regidor de Residus, Ferran Trillas, ha explicat que "al final de l’estiu, es farà una valoració de la prova pilot per tal d’estudiar la continuïtat d’aquest servei durant tot l'any a les platges i la seva implantació progressiva a la resta del municipi".


Progressiva obertura del trànsit durant l’estiu a la travessera urbana d’accés a Sant Salvador

Progressiva obertura del trànsit durant l’estiu a la travessera urbana d’accés a Sant Salvador

En les obres de millora a la travessera urbana d’accés a Sant Salvador, estava previst obrir la calçada al trànsit rodat a partir del 24 de juny.

A causa d’unes dificultats que hi ha hagut per una major complexitat en les tasques derivades de les actuacions en el nivell freàtic, que han retardat alguns dels treballs, l’obertura al trànsit durant l’estiu es farà els caps de setmana entre el 15 i el 31 de juliol i, a partir de l’1 d’agost, ja serà tots els dies.Aquesta obertura al trànsit no voldrà dir que l’obra estigui finalitzada, ja que quedarà pendent acabar treballs en la part de les voreres.Per facilitar al màxim la mobilitat a veïns i visitants, es mantindrà la senyalització dels desviaments corresponents mentre es mantingui tallat al trànsit l’accés a la travessera urbana de Sant Salvador.


Activitats d'estiu al complex esportiu Club Tennis El Vendrell

Activitats d'estiu al complex esportiu Club Tennis El Vendrell

El complex esportiu Club Tennis El Vendrell inicia les seves activitats d'estiu el proper cap de setmana: tennis, pàdel i piscina descoberta.

S'informa que el dissabte 24 de juny serà jornada de portes obertes per a tothom a la piscina descoberta.

Continuar llegint » http://www.elvendrell.net/images/stories/noticies/06-20_DIPTIC_INFORMATIU_ESTIU_2017.pdf


La Fundació Apel·les Fenosa rep el Premi Nacional de Cultura

La Fundació Apel·les Fenosa rep el Premi Nacional de Cultura

Ahir al vespre, al Teatre Municipal La Sala de Rubí, es va celebrar l’acte de lliurament dels Premis Nacionals de Cultura 2017 que concedeix anualment el Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA).

La Fundació Apel·les Fenosa del Vendrell va ser un dels premiats amb aquests guardons, que reconeixen a figures i entitats que han contribuït i contribueixen a donar més rellevància a la cultura catalana, ja sigui per la labor intel·lectual, artística o d’identitat compartida que desenvolupen.La cerimònia va estar presidida pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont i transmesa en directe per TV3. El guardó de la fundació vendrellenca el van recollir l’alcalde del Vendrell i president de la Fundació Fenosa, Martí Carnicer, i el seu director, Josep Miquel García. A l’acte també hi van ser presents l’ex alcalde Benet Jané i l’ex alcaldessa Helena Arribas, així com diversos membres del Patronat de la Fundació.

El Premi Nacional de Cultura reconeix la posada en valor que ha fet la Fundació Fenosa de l’obra de l’escultor, amb una rellevant projecció europea, des de la casa del Portal del Pardo, al Vendrell, que va adquirir l’artista el 1957. Les exposicions monogràfiques que s’hi exhibeixen expliquen les relacions que Fenosa va mantenir amb creadors rellevants de l’avantguarda històrica, com Coco Chanel, Nicolas de Stäel, Paul Éluard, Jean Cocteau o Picasso.

L’alcalde del Vendrell, en el moment d’agrair el premi, va expressar el desig que aquest serveixi per a que la gent conegui encara més la figura de l’escultor Apel·les Fenosa “un artista català del segle XX, exiliat dues vegades i enterrat a París, que va ser lloat i estimat per les personalitats més brillants de la cultura europea del seu temps, com Pablo Picasso, Jean Cocteau, Paul Eluard, Tristan Tzara, Coco Chanel, Pablo Neruda, César Vallejo, o Carles Riba i Salvador Espriu”. I alhora, va afegir Carnicer, el guardó ha de servir “per a que els catalans visitin el nostre Museu, instal·lat al Vendrell en una Casa Palau renaixentista, que va ser el taller d’estiu de Fenosa, i que conserva un aura especial, amb un jardí d’escultures que fa que els que ho visiten marxin amb un grau elevat de sensibilitat i satisfacció”.

Durant l’acte, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va reivindicar el paper fonamental de la cultura en la nostra societat i va assegurar que encara “no li hem retornat tot el que ha fet”. “A aquesta obra ingent que ens ha salvat mots i esperit li devem justícia, reconeixement i respecte. La cultura ens ha salvat com a societat viva, desperta i esperançada, que avui té una vocació imparable de contribuir al món a través de la creació més genuïna”, va destacar.

A més de la Fundació Apel·les Fenosa, el CoNCA ha distingit enguany a l’editor Josep Cots; la fotògrafa Maria Espeus; l’escriptor Joan Francesc Mira; el compositor Hèctor Parra; el cantautor Raimon; el director de FICOMIC (entitat organitzadora del Saló Internacional del Còmic i del Saló del Manga a Barcelona), Carles Santamaria; el Secretariat de Corals Infantils de Catalunya; el director i productor de cinema Albert Serra i l’actriu Emma Vilarasau.

Aquest proper dissabte 17 de juny, a les 12.30h, la Fundació Apel·les Fenosa acollirà la inauguració de la mostra “Coco Chanel – Apel·les Fenosa i el Ballet Bacchanale”, en un acte obert al públic, en què la Fundació Apel·les Fenosa compartirà amb els assistents el Premi Nacional de Cultura 2017.


La fira Turismar obre la temporada d’estiu al Vendrell

La fira Turismar obre la temporada d’estiu al Vendrell

Del 23 al 25 de juny, la 31a edició de la fira Turismar omplirà de nou la plaça dels Germans Trillas així com l’avinguda Brisamar de Coma-ruga.

Coincidint amb la festivitat de Sant Joan, la fira Turismar es presenta com una nova oportunitat per donar la benvinguda als estiuejants i residents que escullen la nostra vila per passar les seves vacances i el seu temps de lleure.

L’oferta comercial dels estands multisectorials es combinarà, un any més, amb una programació d’actes que, en paraules del regidor de Promoció Econòmica, Kenneth Martínez, “ cada any més miren de proporcionar una oferta lúdica i cultural de tarda-nit molt entretinguda per al públic familiar”. A la Fira també s’hi podran trobar expositors que ofereixen serveis i productes emmarcats en el sector turístic i d’oci del Vendrell i comarca.

Per celebrar l’inici de l’estiu, a la fira Turismar es podrà gaudir de sardanes, actuació castellera, castell de focs, concerts, espectacles de carrer, exhibicions esportives, food trucks i molts més atractius.

Enguany també, durant els dies de fira, i aprofitant el nombrós públic visitant de la mostra, des de l’estand de l’Ajuntament es farà difusió de la concessió de la subvenció FEDER per recuperar i dinamitzar l’espai públic i els elements patrimonials del centre urbà de Coma-ruga. En paraules del regidor de Promoció Econòmica, “aquest projecte serà una gran oportunitat que servirà per reactivar el seu potencial econòmic, social, cultural i turístic, i per millorar la qualitat de vida dels ciutadans i ciutadanes que hi viuen tot l’any, amb els quals es comptarà per definir els detalls del projecte”.

La inauguració oficial de la fira Turismar tindrà lloc el divendres 23 de juny, a les 18 h.

El programa d’actes es pot consultar al web municipal: http://elvendrell.net/fira-turismar-cid-593

Continuar llegint » http://elvendrell.net/fira-turismar-cid-593


Es donen a conèixer els guanyadors de la Trobada d’instagramers al nucli antic del Vendrell

Es donen a conèixer els guanyadors de la Trobada d’instagramers al nucli antic del Vendrell

El passat dissabte 27 de maig, va tenir lloc una trobada d’instagramers al nucli antic del Vendrell organitzada per la Regidoria de Turisme amb la col·laboració del perfil d’Instagram @instatrobades.

La responsable de la trobada, Rosa M. Gabriel, ha destacat que aquesta ha estat un èxit tant pel què fa a l'organització de la jornada com per les fotos que s'han anat penjant en els diferents perfils dels participants. Unes imatges que serviran per donar a conèixer el nucli antic del Vendrell i promocionar els seus atractius culturals i turístics.

A la jornada es van convocar una vintena d’instagramers procedents de diferents punts de les quatre demarcacions de Catalunya. Els participants van estar tota una jornada fent fotos pel nucli antic del Vendrell, les quals s’han anat publicant en els seus perfils d’Instagram durant les últimes setmanes amb mencions a @turismevendrell i @instatrobades i amb les etiquetes #instatrobadesElVendrell, #instatrobadaturismevendrell, #turismevendrell, #nubahotel, #cellersaugustus, #ElVendrell i #BaixPenedes.

Un cop passat aquests dies i després de valorar les fotografies penjades a Instagram, totes elles de gran qualitat, s’han triat els guanyadors.

El guanyador del primer premi del concurs de foto de la 1a Instatrobada al Vendrell ha estat @nandolabartaroig, que rebrà una estada d’un cap de setmana a l’Hotel Nuba @nubahotel (*certificat Turisme Familiar).

El 2n premiat ha estat @raisabate, que s’endú un lot dels cellers Avgvstvs Forum.

El 3r premiat, @xsalvat, i la 4a premiada, @ariadna_pm, rebran entrades gratuïtes per a fer l’activitat de l’Aula Aquàtica (snorkel a la reserva Marina de Masia Blanca).


El 37è Festival Internacional de Música Pau Casals ofereix una programació més curta i intensa per impulsar el seu posicionament internacional

El 37è Festival Internacional de Música Pau Casals ofereix una programació més curta i intensa per impulsar el seu posicionament internacional

El 37è Festival Internacional de Música Pau Casals es celebrarà enguany del 13 al 24 de juliol amb una programació de set concerts agrupats sota l’epígraf d’”Els compositors estimats de Pau Casals”. L'Auditori i l’Ajuntament del Vendrell, amb la col·laboració de la Fundació Pau Casals, han decidit donar enguany un nou impuls i més notorietat internacional al Festival i és per això que enguany s’han reduït el nombre de dies i concerts.

La voluntat és que el certamen s’adapti als nous temps i ofereixi al públic una programació més concentrada i amb més intensitat. Per fer aquest “salt qualitatiu" i bastir un festival més connectat amb l’esperit del Mestre Pau Casals, el Festival ha incorporat enguany la figura del director artístic, que ha recaigut en Bernard Meillat, un musicòleg expert internacional de l’obra de Pau Casals.

Així, la programació d’enguany inclourà set concerts dedicats als compositors més estimats per Casals, amb diversos músics que van ser propers al Mestre o que en són hereus de manera indirecta. 6 d’ells tindran lloc a l’Auditori Pau Casals i un a l’orgue de l’Església del Vendrell.

Per exemple, Alban Gerhardt actuarà al concert d’obertura del dia 13 de juliol amb el pianista escocès Steven Osborne. En la seva llarga discografia hi ha una aclamada antologia dels bisos de Pau Casals. Gerhardt i Osborne van enregistrar, també, algunes obres insòlites de Ysaÿe i Tovey, uns dels amics més propers de Pau Casals.

Amandine Beyer i el seu conjunt Gli Incogniti interpretaran el 15 de juliol tres obres mestres de Bach que Pau Casals apreciava especialment, el Violin Concerto BWV 1041, la Second Orchestral Suite BWV 1067 i el Concert de Brandenburg núm. 5 (precisament aquest últim va ser dirigit per Casals a Barcelona l’any 1923 amb Wanda Landowska al clavicèmbal). Bach serà també interpretat al tradicional recital d’orgue de l’església del Vendrell (19 de juliol) amb l’orgue barroc que s’hi conserva, que anirà a càrrec de l’organista Benjamin Alard.

El violinista Renaud Capuçon, deixeble d’Isaac Stern, està content de poder complir la promesa que li va fer el seu mestre de tocar al Vendrell i homenatjar, així, la figura de Pau Casals, de qui Stern tant li havia parlat. El dia 16 de juliol serà a l’Auditori amb el pianista Guillaume Bellom, tocant Schubert, Beethoven i Strauss.

Richard Goode, gran pianista americà, que serà al FIMPC el dia 20 de juliol, va relacionar-se amb Casals a Marlboro durant la dècada dels seixanta i guarda un gran record d’aquesta experiència. A l’Auditori interpretarà temes de Mozart, Janácek, Beethoven i Debussy.

De la seva banda, Jean-Bernard Pommier, quan encara era un nen, anava cada dia al Festival de Prada amb el seu pare, organista de la catedral de Béziers. Més tard, va visitar Pau Casals a Marlboro, on va tocar per a ell i va ser convidat al Festival de Puerto Rico. El dia 22 de juliol el pianista i la Camerata XXI interpretaran temes de Mendelssohn, Mozart i Dvorák.

El concert de clausura tindrà un record pels grans quartets de corda que van participar als festivals de Prada i Puerto Rico (Vegh, Budapest i Guarneri). Hi actuaran els joves i brillants Zaïde Quartet i Eric Le Sage.

A banda d’aquests concerts, el Festival incorporarà altres activitats com ara projeccions de concerts de Pau Casals, conferències o la pel·lícula “Casals, la força d’un silenci”, que es projectarà el divendres 14 de juliol, a les 22 h, a la plaça del Tívoli. L'objectiu final d'aquestes activitats és guanyar noves audiències per a la música clàssica.

Tant l’alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, com la regidora de Cultura, Eva M. Serramià, han coincidit a valorar positivament el nou caràcter del FIMPC, amb la voluntat d’aconseguir un millor posicionament del festival vendrellenc en el calendari dels festivals musicals de Catalunya, fer-lo més especialitzat, guanyar noves audiències i reforçar la seva projecció internacional.

Ambdós han agraït també l’esforç i el suport constant dels patrocinadors del certamen, que el passat divendres van signar els convenis de col·laboració, perquè són part fonamental en la història del festival, així com claus en el seu present i futur. En aquest sentit, tant Serramià com el director general de la Fundació Pau Casals, Jordi Pardo, han considerat imprescindible que el Festival Pau Casals del Vendrell rebi un major suport de les institucions, tot considerant que en l’actualitat existeix un desequilibri territorial en l’àmbit dels festivals de música, que perjudica els del sud de Catalunya.

Seguirà al Festival la programació musical d’estiu que es farà durant el mes d’agost, amb activitats i concerts més oberts a la innovació i adreçats al gran públic.

També formaran part de la programació d’aquest mes d’agost els concerts del Festival Jove Música als jardins del Museu Pau Casals.


Reposició de sorra a la platja del Francàs

Reposició de sorra a la platja del Francàs

Aquesta passada nit han començat els treballs de reposició de sorra a la platja del Francàs, que s'han aturat a les 8 del matí.

Està previst que els treballs es reprenguin aquesta propera nit fins a acabar l'actuació.

Aquesta platja s'havia quedat sense sorra pels efectes dels darrers temporals de mar després d'una reposició de sorra que s'havia fet abans de Setmana Santa.

L'actuació va a càrrec de la Direcció General de Costes, del Ministeri de Foment.


Se celebra la XIII Trobada de motos clàssiques en memòria de Ramon Torras

Se celebra la XIII Trobada de motos clàssiques en memòria de Ramon Torras

El passat diumenge 4 de juny va tenir lloc la XIII Trobada de motos clàssiques en memòria de Ramon Torras.

Més de 30 motos clàssiques van participar en la passejada per la comarca del Baix Penedès. Tots els pilots van participar en l’acte d'homenatge al pilot Ramon Torras, que va perdre la vida al circuit urbà Brisamar de Coma-ruga, fa 52 anys. A l’ofrena floral hi van assistir el regidor d’Esports, Ferran Trillas; el president del Motor Club Vendrell, Albert Casas, i Josep M. Busquets, pilot i amic de Ramon Torras. Durant l’acte, Busquets​ va destacar la qualitat esportiva de Ramon Torras. Josep M. Busquets, pilot de Montbrió del Camp, va ser 3 vegades campió d’Espanya de motociclisme el 1963, de 250cc, i al 1966, de 50 i 125cc.Premiats i categories:

Rafael Claramunt, premi a la moto més antiga, amb una Montesa Brio de l’any 1955.

Armand Ferrer, premi a la millor moto Soci Motor Club Vendrell, amb una Honda XL 200 R.

Josep Franquesa, premi per al participant més llunyà, amb una BMW R45.

Ramón Jerez, premi a la millor moto restaurada, amb una Honda Impala.

Sergi Salvà, premi a la moto més esportiva, amb una Ducati TS Sport.


La Fundació Apel·les Fenosa presenta la nova exposició "Coco Chanel, Apel·les Fenosa i el Ballet Bacchanale"

La Fundació Apel·les Fenosa presenta la nova exposició "Coco Chanel, Apel·les Fenosa i el Ballet Bacchanale"

El proper dissabte 17 de juny, a les 12.30h, la Fundació Apel·les Fenosa acollirà la inauguració de la mostra “Coco Chanel, Apel·les Fenosa i el Ballet Bacchanale”, en un acte obert al públic on es celebrarà també la concessió del Premi Nacional de Cultura 2017 a la Fundació.

L’exposició reprodueix alguns dels objectes del Ballet, realitzats sota la coordinació de l’escultor Philippe Lavaill, director de l’Aula d’Escultura de Recerca Fenosiana del Vendrell, i els seus alumnes.

El dia de la inauguració de la mostra es farà una performance amb actors que duran aquests objectes sota la música wagneriana triada pel Ballet.

En el mateix acte, la Fundació Apel·les Fenosa compartirà amb els assistents el PREMI NACIONAL DE CULTURA 2017. També es farà la inauguració de la restauració de la GÀRGOLA de la torre medieval de la Casa del Portal del Pardo.El Ballet Bacchanale de Salvador Dalí (fragments extrets del Catàleg)

El Ballet s’havia d’estrenar a Londres el setembre de 1939, però la declaració de Guerra ho va complicar. Finalment es va estrenar a Nova York al novembre de 1939. Dalí no volia, ja que Chanel no va deixar viatjar el vestuari que ja estava fet. Finalment va ser un èxit a Nova York i Dalí ho va acceptar.

El projecte ha investigat tot el que ja estava fet abans de l’estrena a Nova York i com Dalí i Chanel ho preparaven, i com Fenosa va col·laborar en els objectes i com un altre exiliat, Antonio Canovas del Castillo, també hi va col·laborar.

En concret, Apel·les Fenosa col·labora en l’execució dels objectes del Ballet al costat de Coco Chanel i d’aquesta relació neix un amor que els farà conviure junts al mes de setembre de 1939.

Dalí s’estava a Font Romeu i donava instruccions des de la distància.

Una de les figures executades per tots dos és el cap de la figura de “Leda”, que és una imatge molt daliniana. Fenosa va realitzar un dibuix preparatori i en una fotografia de la mostra apareix Coco Chanel posant el casc amb el cigne al mateix Fenosa.

Totes aquestes figures s’executen als tallers de Chanel, a la Rue Cambon de París, l’agost de 1939. Fenosa s’ instal·la a l’ Hotel Ritz el mes de setembre i, després, cedeix l’habitació de l’hotel a Jean Cocteau i aquest cedeix a Fenosa el seu apartament. D’ aquesta manera tots dos són prop de la Rue Cambon.

Una de les figures centrals del ballet és el “Cavaller de la Mort”: Dalí imagina un ballarí dins d’un paraigua gegant. Aparentment és un esquelet dins d’un paraigua invertit. Fenosa dibuixa diverses opcions per una peu d’ au. Aquests dibuixos i fotografies són l’únic testimoni que existeix. Chanel troba una solució original per aquest peu incòmode pels ballarins: el fa fictici i es mou mentre el ballarí du les cames negres i l’espectador només veu una cama ortopèdica en moviment.

A començament de setembre de 1939 tanquen l’Hotel de Font Romeu i els Dalí tornen a París. França declara la Guerra a Alemanya. El dia 10 de setembre els Dalí són a París, després marxen a Arcachon. La Companyia dels Ballets Russos suspèn l’espectacle i el dia 14 de setembre Massine arriba a New York. És el primer que arriba i comença a fer càsting a 6 nois i 6 noies amb la voluntat d’estrenar el Ballet a Nova York. Tres setmanes després de la declaració de Guerra, Chanel tanca els tallers. Chanel es nega a deixar viatjar els seus vestits i objectes a Nova York si no viatgen amb Dalí. E. James escriu als Dalí per dir que Barbara Karinska podria fer els vestits a Nova York. E. James escriu als Dalí dient que un criat seu duria els vestits de Chanel. Dalí escriu a Edward James demanant-li que parli amb Massine per ajornar l’estrena de la Bachannale. James li diu que és impossible ja que Massine en té tots els drets.

Finalment, Karinka fa els nous vestits i el 9 de novembre s’estrena la Bacchanale a Nova York, amb un gran èxit.Turisme del Vendrell
(© 2002 - 2017)
Av. Brisamar, 1 - Tel. 977 68 00 10
informacio@elvendrellturistic.com
Veure mapa de localització
Coords: N 41º 10. 952' E 001º 31. 319'

Horaris: De dilluns a dissabte de 10h a 20'30h | Diumenges i festius de 10h a 14h

Quadrícula w+m: Disseny i programació web