TripadvisorTrivago
Mapa Vendrell
Enquesta / Encuesta /Survey / Enquête
QR Sant Salvador QR Coma-ruga QR El Francàs
ISO 9001 - 14001
Infocultura - Agenda cultural

Galeria de fotos

NotíciesUna nit d’emocions amb espectacles de dansa i circ al carrer

Una nit d’emocions amb espectacles de dansa i circ al carrer

El divendres 27 de juliol, el Dia de Santa Anneta de la Festa Major del Vendrell, es podrà gaudir d’una nit plena d’emocions amb tres espectacles, dos de dansa i un de circ, adreçats a totes les edats, d’uns vint minuts de durada i en tres espais diferents.

Nits d’Espectacles al Carrer començarà a les 23 h, al c/ Quatre Fonts, amb l’espectacle de dansa CRASH de la Companyia La Taimada. A les 23:30 h, a la plaça Nova, serà el torn de la Companyia Circ Pistolet sota el títol “QUAN NO TOCÀVEM DE PEU A TERRA”. I a mitjanit, a la plaça del Tívoli, la companyia professional de La Factoria, Cia. LF, finalitzarà la Nit d’Espectacles al Carrer amb dansa.

Trobareu més informació sobre cada espectacle al programa de la Festa Major: http://www.elvendrell.net/images/stories/cultura/ElVendrell_FestaMajor2018.pdf

Foto: Facebook "La Factoria Escola de Dansa"

Continuar llegint » http://elvendrell.net/images/stories/cultura/ElVendrell_FestaMajor2018.pdf


Ja estan a la venda les entrades de l’espectacle “Comando Impro”

Ja estan a la venda les entrades de l’espectacle “Comando Impro”

La missió del “Comando Impro” és fer riure l’espectador.

Des del passat 13 de juliol, a la Botiga de Santa Anna ubicada a la sala La Fusteria (c/Major, 16), a es poden comprar les entrades, a 5 euros, de l’espectacle “Comando Impro” d’Impro Barcelona, que tindrà lloc el dissabte 28 de juliol, el Dia del Gos de la Festa Major del Vendrell, a les 23 h, a la plaça del Tívoli.Impro Barcelona no tenen guió, no tenen escenografia, no tenen vergonya, són 100% comèdia. Del Club Capitol de Barcelona, arriben a la Festa Major del Vendrell amb humor i improvisació com a ingredients principals.“Comando Impro” està format per una elit d’improvisadors durament entrenats en la disciplina de l’humor. La seva missió és sorprendre l’espectador.

Vídeo: https://www.youtube.com/watch?v=YK-vUfbMcug

Més informació: http://www.improbarcelona.com/


La Fusteria acull a partir de divendres la Botiga de Santa Anna i l’exposició “Rafel. Àngel de Tobies”

La Fusteria acull a partir de divendres la Botiga de Santa Anna i l’exposició “Rafel. Àngel de Tobies”

La sala La Fusteria acollirà a partir d’aquest divendres 13 de juliol la Botiga de Santa Anna, on s’hi podrà trobar tot allò imprescindible per encendre uns dies de Festa Major envoltats d’alegria, energia, vitalitat i, sobretot, tradició i festa.

Per exemple, s’hi podrà adquirir el programa de col·lecció, amb el qual els Administradors de Santa Anna volen animar tothom a fer arribar la Festa Major més lluny, a compartir-la i viure-la plegats. També s’hi podrà trobar els retallables, les polseres, o el vi Agna o els bufats de Festa Major.

A la Fusteria, a més, es podrà gaudir de l’exposició amb la qual l’Associació Campaners del Vendrell commemora els 20 anys de la baixada de l’Àngel de Tobies a través d’algunes de les instantànies més significatives de les tres baixades que ha protagonitzat (1928, 1958 i 1998), així com també d’altres curiositats de la seva construcció. Fins i tot, els visitants podran palpar i visualitzar la mida real de l’Àngel. Finalment, s’hi podran veure objectes o records d’aquest símbol vendrellenc tan emblemàtic.

La inauguració de la Botiga i de la mostra tindrà lloc el divendres 13 de juliol, a les 19h. Es podrà visitar fins el 28 de juliol, en horari de dilluns a dissabte, de 18 h a 20.30 h.


La Sala Portal del Pardo acull l’exposició “Catalans. Retrats”, d’Antoni Bernad, dins el programa Itiner’Art de la Fundació Vila Casas

La Sala Portal del Pardo acull l’exposició “Catalans. Retrats”, d’Antoni Bernad, dins el programa Itiner’Art de la Fundació Vila Casas

La Fundació Vila Casas ofereix exposicions itinerants d'autors contemporanis catalans i forans que mantenen una estreta relació amb el territori; mostres monogràfiques i col·lectives d'artistes que formen part del fons de la col·lecció i que gaudeixen d'una dilatada trajectòria, tant en l'àmbit nacional com internacional. Una d’aquestes mostres, “Catalans.Retrats” del fotògraf Antoni Bernard, arriba aquest divendres 13 de juliol a la Sala Portal del Pardo del Vendrell.

Antoni Bernad (Barcelona, 1944) és un fotògraf barceloní format en belles arts que situa l’origen de la seva carrera professional en el dibuix i la col·laboració amb publicacions dedicades a l’estil i la moda. A meitat de la dècada dels 60, comença a dedicar-se a la fotografia de forma plena i s’instal·la a París. Els seus treballs es publiquen a revistes tan prestigioses com Vogue, Elle, Vanity Fair o Marie Claire. Així, malgrat que va centrar la seva trajectòria en el món de la publicitat, la moda i el disseny en l’origen, Bernad ha mostrat posseir una mirada artística, expressiva i estèticament personal, que ha dut la seva obra a exhibir-se al Museu Nacional d’Art de Catalunya, el Reina Sofía de Madrid o, més recentment, al Museu Palau Solterra de la Fundació Vila Casas.

La seva empremta personal, caracteritzada per un diàleg constant entre la llum i les ombres, permet descobrir, mitjançant un exercici de des-ocultació, l’ànima dels seus protagonistes; un procés tenyit d’atemporalitat que commemora la seva essencialitat creativa.

Les fotografies que contempla la present exposició, formen part de l’obra completa Catalans. Retrats - un conjunt de 200 obres preses entre els anys 70 i 80 del segle passat - i que s’inscriuen en el programa Itiner’Art de la Fundació Vila Casas. La iniciativa neix amb la voluntat d’atorgar una major visibilitat als autors, també protagonistes, en la narració de la història recent de l’art català.

L’exposició s’inaugurarà aquest divendres 13 de juliol, a les 20 h i romandrà oberta fins al 18 d’agost de 2018. L’horari per visitar-la és el següent: de dilluns a divendres de 18 h a 20.30 h i dissabtes d’11 h a 13 h i de 18 h a 20.30 h. La sala està tancada diumenges i festius.


El Museu Deu organitza dues rutes patrimonials durant l’estiu

El Museu Deu organitza dues rutes patrimonials durant l’estiu

Per als estiuejants que visiten les nostres platges, el Museu Deu ofereix una ruta patrimonial atractiva batejada amb el nom “Sal del mar y entra en el Vendrell”, dirigida a aquelles famílies i públic en general que han decidit venir a passar les vacances a les nostres platges o que fa temps que hi estiuegen i encara no han participat de l’oferta cultural que ofereix la nostra vila.

La ruta té lloc tots els dijous de juliol i agost (excepte el dia 26 de juliol). Un autobús recull els turistes a l’oficina d’informació i Turisme de Coma-ruga i els trasllada al Vendrell, tot explicant la història de la platja de Coma-ruga, el port dels Secallets, l’ermita de Sant Salvador, les vinyes, la Riera de la Bisbal, el poble de Sant Vicenç de Calders... En arribar a la vila, comença el recorregut que durà als turistes a descobrir la funció de l’Àngel de Tobies o la Torre del Puig.

La ruta inclou una passejada pel casc antic del Vendrell per tal de conèixer les històries que van tenir lloc al Portal del Pardo i a l’antiga muralla; per saber a qui representen les pintures de la plaça Ramon i Vidales; per contemplar l’Església del Santíssim Salvador i el seu orgue… en definitiva: un recorregut on els turistes poden sentir totes aquelles coses que un amic t’agradaria que t’ensenyés del poble.

La ruta finalitza amb la visita al Museu Deu i la degustació al jardí del Museu de productes típics vendrellencs, gràcies a la col·laboració de Dolceria Soler i Licors Jané. Aquesta activitat té un cost de 6€, es fa en castellà i és gratuïta per als menors de 12 anys. Cal reservar plaça i aquesta es pot contractar al Museu Deu i a l’Oficina de Turisme de Coma-ruga.

La segona ruta que ofereix el Museu Deu és l’anomenada “Señores turistas”. Acompanyats d'un educador cultural del Museu Deu, permet descobrir els orígens del barri marítim de Coma-ruga: de zones pantanoses a grans avingudes; de joncs i fang a les antigues casetes de banys; d'aigües embassades a "banys de pila" (banyeres situades en cabines individuals) i onatge...

En aquesta ruta es reviu el passat a través d'imatges antigues per conèixer els balnearis, de primera línia de mar, avui desapareguts, amb el llac d'aigües cristal·lines, les cases indianes, l'aventura americana dels germans Trillas, la història del pilot de motociclisme Ramon Torras... i passejarfins a l'Església de Sant Ramon per contemplar els mosaics de l'artista Santiago Padrós que recorden la Coma-ruga dels anys seixanta i setanta.
Sortides: Tots els dimecres de juliol i agost a les 19h (excepte el 15 d’agost, des de l'Oficina de Turisme de Coma-ruga). L’activitat té un cost de 5€, es fa en castellà i és gratuïta per als menors de 12 anys. Cal reservar plaça al Museu Deu i a l’Oficina de Turisme de Coma-ruga.

Per a més informació: Museu Deu. Plaça Nova, 6. 977666308 / museudeu@elvendrell.net


Els Administradors donen a conèixer els detalls de la Festa Major del Vendrell

Els Administradors donen a conèixer els detalls de la Festa Major del Vendrell

La segona edició del Festivalet, enguany al pati de la Cooperativa, servia diumenge per donar a conèixer detalls i novetats de Santa Anna 2018, la Festa Major del Vendrell, que se celebrarà del 25 al 28 de juliol. L'equip d'administradors va presentar el programa de col·lecció que ha comptat amb la col·laboració de diversos artistes de la vila. El programa el formen vuit i·lustracions en format postal duplicades, és a dir setze en total. Vuit contenen al dors la programació, i les altres vuit (idèntiques) són postals com a tal. El programa de col·lecció pretén que la gent pengi o guardi a casa les vuit postals amb el programa i envïi o regali les altres vuit que al darrere tenen espai per escriure, posar el segell i l'adreça. L'objectiu, fer córrer Santa Anna, fer arribar l'esperit i les sensacions de la festa a amics, família o veïns a qui convidem a la festa, a dinar a casa per Santa Anna, a veure l'encesa del campanar des del terrat, a anar junts a ballar o de concert o connectar amb els qui viuen fora i encendran la Festa Major a distància.

Amb el programa, com no, es desvelava la programació que era encara una incògnita. Entre els grans secrets, el nom del pregoner. Dani Utge serà l'encarregat d'inaugurar la Festa Major i pronunciar el pregó la nit del 25 de juliol. Nascut a l'Argentina, Utge viu al Vendrell des de fa 20 anys. Presenta el mític programa radiofònic 'Pampas rock', a Ràdio el Vendrell i treballa com a tècnic de joventut a l'Ajuntament del Vendrell.

Al pregó el seguirà l'acte inaugural, organitzat per l'Associació de campaners del Vendrell, per commemorar el 20è i 60è aniversari de les baixades de l'Àngel de Tobies. Un espectacle audiovisual a la façana de l'església.

Els administradors han presentat també els actes pensats per a públic familiar amb infants. El plat fort, el concert d'El Pot Petit presentant el nou espectacle 'A l'aventura!', el dia 26 a la tarda a la plaça del Tívoli. La tarda del 25 de juliol els carrers del centre del Vendrell s'ompliran de música amb l'espectacle itinerant de la Sidral Brass Band. Una altra de les propostes destacades és el taller de Circ a les Golfes amb la companyia Els Herrerita, un tarda de malabars, equilibris, trapezi i joc a la plaça Nova. Paral·lelament, i pensant especialment en els infants de 0 a 3 anys, un espai d'experimentació amb la Companyia El Pájaro carpintero. Activitat familiar també el dia 28 amb la cercavila FESTA-la teva on la canalla podrà gaudir amb els seus vestits i elements inspirats en la Festa Major. Abans, espai lúdic 'Juga per la inclusió' a la plaça del Tivoli i, a la tarda doble proposta: tornen els inflables d'aigua a la carretera Sant Vicenç i, al carrer Doctor Robert, tindrà lloc una tarda d'activitats esportives de la mà del club d'atletisme Runners El Vendrell.

Dues grans novetats en la programació nocturna que sumen propostes d'arts escèniques als balls i concerts que es donaven a conèixer ja fa dos mesos. La nit del divendres 27 de juliol neix la Nit d'espectacles al carrer amb circ i dansa; 'Crash' amb la companyia de dansa penedesenca La Taimada, 'Quan no tocàvem de peus a terra', del Circ Pistolet (Premi Zirkòlika al millor espectacle de circ de carrer 2017) i a proposta de dansa de la Cia LF, la companyia juvenil professional de La Factoria del Vendrell.

El darrer dia de Festa Major els administradors recuperen la proposta teatral amb Impro Barcelona i Comando Impro, un espectacle d'improvisació, humor i una connexió constant amb el públic. Les entrades per l'obra són de 5€ i es podran comprar a partir del 13 de juliol a la Botiga de la Festa Major ubicada a la sala La Fusteria, al carrer Major del Vendrell. Allà s'hi podrà trobar de fet, tot el marxandatge, els retallables de la Mulassa, el timbaler, la grallera i la gitana; les pulseres per apadrinar la festa, el programa de col·lecció, el vi Agna i els bufats, un dolç típic vendrellenc que els administradors aposten per retornar a taula coincidint amb la Festa Major.

L'equip d'administradors ha creat també enguany la figura de voluntariat de Santa Anna fent una crida a persones que vulguin col·laborar i donar un cop de mà els dies de Festa Major i durant els actes previs. Les persones que vulguin ser voluntàries han d'escriure un mail a ad.santaanna@gmail.com amb el seu nom, telèfon de contacte i dies i hores disponibles ja que se'ls assignarà feina de manera puntual i no constantment durant tota la festa.

L'objectiu, com el de tota la programació, el marxandatge i els actes previs organitzats pels administradors, com el Festivalet a la Cooperativa del passat diumenge, és implicar el màxim de gent possible a la Festa Major, que allò que s'hi sent s'encomani i es visqui intensament. Amb el lema, ENCÉN-LA, #encénla, els adminstradors conviden a tothom a ser-ne partíceps, formar-ne part i sentir-la amb intensitat.


Els pirates tornaran a envair la platja de Sant Salvador del 13 al 15 de juliol

La Festa pirata, Bótes i Vi tornarà a envair Sant Salvador del 13 al 15 de juliol amb parades d’artesania, recreacions, ecoatraccions, tast de vins, música i activitats familiars com ara teatre, contes i animacions diverses.
L’espai conegut popularment com “la plaça de les palmeres” del barri marítim de Sant Salvador tornarà a ser l’epicentre de la Festa pirata que rememora els atacs de pirates moriscos que havia patit aquesta platja a l’època medieval, un dels motius pels quals es va traslladar la població cap a l’interior. Cal recordar que Sant Salvador, al voltant de la seva ermita romànica, va ser l’origen del Vendrell que coneixem avui.

D’altra banda, enguany hi tornarà a tenir una especial presència l’espai dedicat als vins i caves de la zona, amb el qual, sota el títol de Bótes i vi, es vol recordar l’antic port de Sant Salvador que, des del segle XVIII fins al primer quart del segle XX, va tenir una important activitat d’exportació de vi i aiguardent, i d’importació de fusta i cèrcols per als boters de la zona, entre d’altres productes.

Amb aquest esdeveniment lúdic i festiu s’ofereix un atractiu més a les platges del Vendrell en ple estiu, tot recordant les arrels històriques de la nostra població.

L’horari dels tres dies de festa pirata serà de les 6 de la tarda a les 11 de la nit.Més informació: http://www.elvendrell.net/festa-pirata

Continuar llegint » http://elvendrell.net/festa-pirata


Obert el termini per participar en el sorteig per pujar al balcó de l’Ajuntament pels actes de Festa Major del 26 de juliol

Obert el termini per participar en el sorteig per pujar al balcó de l’Ajuntament pels actes de Festa Major del 26 de juliol

Un any més, per la Festa Major s’obre el balcó de l’Ajuntament del Vendrell a tothom per gaudir, mitjançant un sorteig, de la cercavila de cultura popular i els castells del 26 de juliol.

En concret, es sortegen 2 places, amb un acompanyant cadascuna. Des d’avui dilluns 2 de juliol i fins al dia 22 de juliol, les persones interessades poden enviar un correu electrònic a pciutadana@elvendrell.net indicant-hi nom i cognoms, telèfon, correu electrònic, data de naixement i, a l'assumpte, "Festa Major 2018" o bé poden omplir una butlleta al Servei de portes de l’Ajuntament del Vendrell, a l’Oficina de Turisme de Coma-ruga o al Centre d'Iniciatives i Turisme (CIT).

Totes les butlletes recollides i els correus electrònics rebuts entraran en el sorteig que es celebrarà en un acte públic el dilluns 23 de juliol, a les 12.30 h, a la Sala de Plens de l'Ajuntament del Vendrell. Es trauran 2 butlletes guanyadores i 2 de reserva. Les butlletes guanyadores són per a dues persones.


Més informació: Regidoria de Participació Ciutadana, tel. 977 10 94 94 o pciutadana@elvendrell.net


El II Concurs de composició per a gralla i orgue Benvingut Socias s’obre a la participació internacional

El II Concurs de composició per a gralla i orgue Benvingut Socias s’obre a la participació internacional

Els Amics de l’Orgue del Vendrell han presentat les bases del II Concurs Benvingut Socias de composició per a gralla (o gralles) i orgue, sumant-se així a la celebració del 141è aniversari del naixement del destacat concertista i compositor vendrellenc.

A banda de fer difusió de la figura de Benvingut Socias, el Concurs també vol servir de pretext per comptar amb nou repertori per a gralla i orgue, una combinació per a la qual hi ha poques peces escrites fins al moment.

En relació a la primera edició del concurs, la d’enguany presenta com a novetat principal la seva obertura a la participació de compositors de fora del país. Per aquest motiu, les bases del certamen estaran disponibles en català, castellà, anglès i francès. En aquests moments, s’estan acabant de fer les traduccions, ja que és una tasca complicada, atès el poc coneixement que hi ha d’un instrument com la gralla a l’estranger.

El concurs tindrà tres premis: un primer, dotat amb 1.200 € i un segon, de 700€. Enguany també s’oficialitza un premi popular, al què correspondrà un diploma acreditatiu. El Concurs està patrocinat per l’Ajuntament del Vendrell i Aigües de Tomoví.

Al certamen podran participar-hi tots els autors que ho desitgin, sense altra limitació que l’acompliment de les bases, que contenen totes les especificacions tècniques per a cada instrument. Cada autor podrà presentar les obres que consideri oportú, i aquestes hauran de ser originals i inèdites.

La data límit per a la recepció d’obres serà el 3 de desembre de 2018 i s’han de fer arribar a l’Associació d’amics de l’Orgue del Vendrell (c/Major, 2). El jurat estarà format per experts de prestigi dins el món de la gralla, l’orgue i la composició: Daniel Carbonell (professor de gralla i dolçaina), Manel Ribera (compositor) i Juan de la Rubia (organista).

L’acte de lliurament de premis es durà a terme durant el mes de febrer de 2019, en el marc d’un concert en què es tocarà una selecció d’obres, entre les quals hi haurà les guanyadores.

A més, properament es publicaran les obres guanyadores del primer concurs i del segon en una publicació.
La guanyadora del I Concurs Benvingut Socias va ser la compositora vendrellenca Carlota Baldrís.

Més informació: https://orguevendrell.com/


Les platges del Vendrell revaliden l’adaptació a les ISO mediambiental i de qualitat del seu entorn marítim

Les platges del Vendrell revaliden l’adaptació a les ISO mediambiental i de qualitat del seu entorn marítim

Els passats 12 i 13 de juny les platges de Coma-ruga, Sant Salvador i el Francàs van rebre la visita dels auditors de la certificadora TüvRheinland i d’Eurogesmed per a la renovació i adaptació a la nova norma de la ISO 14001: 2015 (mediambiental) i de la ISO 9001:2015 (qualitat).
L’àmbit de la certificació validada correspon a: Gestió dels serveis i de les activitats que es desenvolupen a la zona de bany i a la sorra de les platges de Coma-ruga, Sant Salvador i el Francàs.

Cal recordar que l’any 2012 l'Ajuntament del Vendrell va començar a implantar el sistema de gestió ambiental a les platges de Coma-ruga, Sant Salvador i el Francàs conforme als requisits de la norma UNE-EN ISO 14001:2004 i la de qualitat UNE-EN ISO 9001:2008.

La renovació de la norma ISO 2015 actualitza el sistema de gestió integrat que té, entre altres objectius, el de contribuir al desenvolupament sostenible local, tal com es manifesta en la Política Ambiental i de Qualitat de les Platges de Coma-ruga, Sant Salvador i el Francàs, aprovada el passat mes de febrer pel Ple de la Corporació Local.


Aquesta certificació implica la planificació i implantació d'una política ambiental i de qualitat que inclou un compromís de millora contínua i de prevenció, i també el compromís de complir la legislació i la reglamentació ambiental vigents.
Així doncs, la renovació dels certificats és el resultat de la bona gestió integrada que tenen les platges del municipi i de l'esforç i la participació de tots els tècnics implicats en la gestió de les platges, tant de l'entitat local com de concessions i contractes.

Per a més informació sobre el sistema de gestió de les platges: http://www.elvendrell.net/platges/sistema-gestio-integrat-platgesTurisme del Vendrell
(© 2002 - 2018)
Av. Brisamar, 1 - Tel. 977 68 00 10
informacio@elvendrellturistic.com
Veure mapa de localització
Coords: N 41º 10. 952' E 001º 31. 319'

Horaris: De dilluns a dissabte de 10h a 20'30h | Diumenges i festius de 10h a 14h

Quadrícula w+m: Disseny i programació web